reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

dowikla- gdzie stare. ? oszalałas:) stara to bys była gdybys miała 60lat.
napisalam tak bo moje doswiadczenia sa tyci w porownaniu do waszych.... no i niekiedy jest takie podejscie ze "co ona tam wie....bla bla bla.."...
niewazne nie było tematu. ide malego polozyc bo spiacy,

reklama
dowilka- ciesze się:)

a ja to mam chyba bardzo kochane dziecko....tylko go polozyłam, a on juz kima.
w ogole to dzis chcialam isc do koscioła.... bo dawnoooo tam nie byłam. ale mały kimnal teraz i nie wiem czy damy rade. znowu mam wymówke....

ilonka a ty co z tą starością i młodością :-Dmi tam nie przeszkadza doświadczenie czy wiek :no:co do wieku to chyba jesteśmy w miare podobnym wszystkie :tak:a co do doświadczenia z dzieckiem to można mieć dorosłe dzieci a nic nie wiedzieć znam takie przypadki co babcie wychowały :blink:a matki mimo dorosłego wieku śniadanie dziecku nieumieją uszykować :baffled:
Zgadzam sie w 100%

Ja tez znam takie matki co babcie wychowywaly ich dzieci,a teraz to te matki traktuja swoje dorosle dzieci jak male dzieci:no:i panikuja z wszystkim na maksa-ufff ale zakreciłam :-p

szybko sobie widocznie o dzieciach przypomniały albo nie zauważyły jak urosły i teraz już za późno :confused:

ja miałam / mam taką koleżankę co wstawała o 12:00 w południe i pierwsze co szła do łazienki się myła i malowała godzinę potem szła do sklepu i dawała dziecku śniadanie czekoladowe gwiazdki (kiedyś coś takiego było) na obiad gwiazdki i danonki na kolacje danonki wiec potem babcia nawet dziecko na wakacje zabierała bo jakby jej miesiąc nie było to dziecko by zagłodziła :sorry2:
sama nie umiała sobie herbaty zrobić a matka jej dawała śniadanie a miała z 25 lat
no ale wina jej matki jak nie nauczyła dziecka takich czynności to co wymagać od niej w stosunku do jej dzieci :baffled:

No to zdolna ta Twoja kolezanka:no:Kurcze w tym wszystkim to zal tego dziecka:wściekła/y:
A brat mojego M tez jest jakos dziwnie uczony/nieuczony bo jest juz dorosly a mama robi Jemu sniadanie no i ostatnio bylam swiadkiem tego ze nie umial sobie zrobic kisielu:szok::szok::szok:
Takie zachowanie jak i tej Twojej kolezanki to jest ewidentna wina rodzicow

i ja sie witam po weekendzie :tak::-D:tak: nawet jestem wypoczęta i zrelaksowana, i mam nadzieję,że cały ten tydzień mi przeleci w takiej atmosferze :tak::-D:tak:

i słuchajcie, chyba mogę się pochwalić, bo w piatek już miałam pierwszą oficjalną rozmowę z dziekanem,że dostałam awans.... jeszcze dokońca nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało, ale od 1 maja ide już na to nowe na przyuczenie :tak: chciałam w lipcu iść już na L4 i te letnie miesiące sobie odpuściś, ale teraz nie mam pojęcia jak sie to wszystko ułozy, chyba,że się z babka wyrobimy ze szkoleniem to uda mis ię jednak iść :tak::-D:tak: minusem całej tej sytuacji jest to,że będą musiała zrezygnować z części urlopu macierzyńskiego, ale chyba w tej sytuacji, jaka zaczyna sie dziać u nas w pracy to muszę sie poświęcić i po 14 tyg na "tacierzyński" pojdzie M, nie będzie wyjścia :tak: a ja od 1 stycznia 2010 będę musiała wrócić do pracy ... ech życie :baffled: ale ogolnie jest OK

Gosia, jak chomiczki ?????

miłego dzionka... pozdrawiam ..... :tak::-);-)

Jarzębinka gratuluję i prawka i awansu. A co do pracy, wszystko się samo poukłada, wszystko będzie jak najlepiej dla Was. tego Wam życze.

Ale ponury dzień...buuuuuuuuu...
A my dziś zaczynamy remont kuchni. Mężuś nowe meble będzie robił i wstawiał...
Sajgon w domu przez kilka dni...Warunki spartańskie będą. :-)

spadam wynosić naczynia i na zapas gotować...

hey mamuski:p
wczoraj o 22h dojechalismy do siebie od moich rodzicow. a dzis juz u tesciow trolimy. bo moj jutro na 9.30 na ten zabieg jedzie. ehh martwie sie o niego.ale jestem dobrej mysli.
ja dzis mam strasznego doła.... jakos moje sprawy nie moga sie zakonczyc. jak znowu przez to w jaks depresje wpadne to nie wiem co bedzie....ledwo z jednej wyszłam....jesli wyszłam....bo trudno to stwierdzic. wymiekam.dobra juz nie smęce:p

Jarzebinka jak sie czujesz??? no i gratulacje :))
Gosia- biedne chomiczki.... wspolczuje....choc szczerze mowiac nie przepadam za takiego rodzaju stworkami...boje sie jakos ich:)
Słowiczke- wiosna idzie??? :) remonty...fiu fiuuu aha mam pytanko jakiego pediatre w K. polecasz? ja musze małego przeniesc z poznania do K. i nie mam pojecia ktory pediatra jest dobry.ponoc jest dwoch? pomozesz?

łee teraz mi sie przypomniało ze musiałabym okna umyć:/ aa fuj nienawidze tego robic. wole z mopem latac:))

a tak w ogole to cchciałabym Wam powiedziec, ze ciesze sie ze tak miło mnie przyjełyscie:))
i W CALE NIE UWAZAM ZA STARE!!!! wrrrr
a co u was? cos cisza widze.... pozdarwiam.

reklama
Ja tez usze umyc okna:szok:Te od ulicy sa juz straszne,ale jakos mi sie nie chce:zawstydzona/y:
Dzieciaki spia,M sie kapie a wiec mam troszke luzu:tak:Zaraz skocze sobie po cos do jedzonka bo jestem glodna

ILONKA
Trzymam kciuki za zabieg;-):-)Bedzie dobrze:tak:

Do góry