reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
cześć lasie.

Widzę, ze tu umawianko na spotkanko :-)
Ja nie dojadę :-( nie dam rady...

Jarzębinka, dzięki kochana za podpowiedź odnośnie Boba Bud. Już coś ja zorganizuje młodemu tak żeby była zadowolony. Na allegro znalazłam i pas z narzędziami i kask. :-)
I w ogóle dzieki za dobre słowa dla mojego młodego.
Zostały już mu tylko strupy na buzi i ruszające się zęby. Mam nadziję, ze dziąsła wchłoną te ząbki i młody jeszcze nimi troszkę pogryzie...I ogólnie z nim już OK. Nawet już je. Bo przez ząbki było bardzo ciężko.

Zdrówka dla chorowitków!!!!!

dla mnie to ich praca i muszą dawać mandaty z jakiej racji ja mam płacić za bilet a ktoś inny nie :confused:

nie jestem za przemocą a niby się tacy zdarzają co są agresywni ale gdzie nie ma takich ludzi :confused:

Jarzębinka, dzięki kochana za podpowiedź odnośnie Boba Bud. Już coś ja zorganizuje młodemu tak żeby była zadowolony. Na allegro znalazłam i pas z narzędziami i kask. :-)

Słowiczek na os. Wichrowe Wzgórze 124 w Osiedlowym Domu Kultury "Bajka" jest wypozyczalnia strojów karnawałowych,czynne od pon-piatku 15.00-20.00, dostępne rozmiary 104-140, tel. 502-260-409 :tak:może warto tutaj sie zorientować ...................

a do listy można jeszcze dopisać Kubalę, wstępnie jest na TAK .................:cool2:

Udalo mi sie z mala isc dzisiaj do lekarza:tak:i mam doła:wściekła/y:
Wiktoria ma zawalone oskrzela i dostala kolejny antybiotyk-masakra.Do tego ta goraczka i te straszne policzki:no:cała noc mi marudziła i mowiła ała-ała i jeszcze wybija jej sie dolna lewa dwojka ktora pewnie juz dzisiaj albo jutro wyjdzie

Ma zinnat i inne syropki a do tego mascie do smarowania buzki-biedulka moja:-(

No i mam odstawic nestle sinlac i te ciasteczka co im kupilam(niby sinlac jest dla alergikow ale podobno to co jednym alergikom słuzy innym szkodzi!!!i badz tu pozniej madrym)
W piatek czeka nas kontrola i mam nadzieje ze bedzie oki:tak:

No i odezwe sie czy bedziemy na spotkanku

HEJ DZIEWCZYNY :-)
Widzę, ze zyjecie spotkaniem, mam nadzieję, ze wypijecie za nieobecnych niejeden toast tym winkiem domowej roboty :-p
Fajnie macie, troszkę Wam zazdroszczę, ze się spotkacie, ze dzieciaszki się poznają i ze będzie wesoło...no coz... moze jak wrócę, to tez się na jakies spotkanko załapię ;-)
U nas troszkę latania ostatnio, jutro jedziemy oglądac nowy domek, ktory chcemy wynając, jestem ciekawa czy w rzeczywistosci wygląda rownie kusząco, jak na fotkach. przede wszystkim jest jednopoziomowy, a ten w ktorym teraz mieszkamy ma 2 piętra, co staje się coraz bardziej uciązliwe i niebezpieczne przy dorastajacym łobuziaku, no i czynsz tu jest dosc wysoki, wiec moze nam się jutro uda-trzymajcie kciuki ;-)
Czekam teraz, az mały się obudzi i trzeba cos zjeść, to kolejny minus tego domu, mały spi w ciagu dnia w kuchni, bo spanie na piętrze w jego wypadku odpada...no nic mykam, miłego dzionka życzę paaa

No właśnie o to chodzi,że sama pracuje jako kanar i tak się zastanawiam,bo wszędzie jesteśmy postrzegani jako największe chamy i co tylko...a prawda jest taka,że ludzie myślą (gapowicze),że MPK to instytucja charytatywna,tylko zapomnieli o tym,że motorniczy i kierowcy też muszą dostawać pieniążki za swoją pracę...a co do agresywności wobec pasażerów to to jest śmieszne,bo my nie mamy nikogo prawa dotknąć bo za to jest od razu dyscyplinarka i sprawa w sądzie,tak jak by to policjant zrobił,chyba że zostaniemy zaatakowani pierwsi,to mamy prawo się bronić... ogólnie masakra. Wszędzie wypisują,że my takie ścierwo jesteśmy,a dlaczego nie napisali w gazetach jak 2 lata temu mojego kolegę z pracy pobito tak,że przez 2 tygodnie leżał w śpiączce,albo,że ja sama będąc w 2 miesiącu ciąży wyleciałam z tramwaju przez zamknięte drzwi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:... Poruszyłam ten temat tylko dlatego,że chcę otworzyć oczy wszystkim tym,którzy myślą,że to my jesteśmy bandytami i złodziejami,a Ci którzy okradają miasto i wszystkich tych którzy płacą za bilety są świętoszkami...

Ostatnia edycja:
Ja to zapracowana, potem Natalka i dom i jak już usiadłam wygodnie na kanapie to mi sie nei chce sięgac nawet do klawiatury :sorry2:
takze pozdrawiam tylko i zmykam :-)

reklama
Nie wiem pierwszy raz o tym słyszę...ja nie powiem bo jak dzieciaki jadą ze szkoły i nie mogą odnaleźć kom karty to poproszę nie raz o wyjście na przystanek,ale wtedy wysiadam z takim dzieckiem i czekam czy znajdzie czy nie i potem wsiadam z tym dzieckiem ponownie do innego tramwaju tej samej linii i jadę tak daleko jak chce,żeby w razie "W" nie było,że dziecku się stało coś po drodze z mojej winy...a jeśli dziecko nie ma biletu,albo też sieciówki to nie daję mandatu bo jakoś serce mi nie pozwala...sama nie chciałabym,żeby moje dziecko przyniosło kiedyś do domu mandat:baffled:

Do góry