reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej :-)

Wczoraj mialam pierwszą wizytę u gina :-) Mój "gigant" ma 2,7 mm i juz słychać serduszko. To 5 tydz i 6 dzień według usg co własciwie pokrywa sie z moimi wyliczeniami :-) Jak na razie wszystko ok, mam nadzieję, ze do końca tak bedzie. Oczywiscie mam sie szczędzać itp. Niestety od niedzieli trzyma mnie jakas cholerna "jelitówka":baffled:. Męczę sie straszliwie. Mialam tez stan podgoraczkowy. Balam sie , że może zaszkodzic to dziecku, ale lekarz mnie uspokoił. Siedzę w domu i trzymam się blisko toalety ;-)Mam nadzieje, że wkrótce mi przejdzie:baffled:

Milego dnia dziewczyny.

reklama
Aaaaaaaaaa, jeszcze sobie cos przypomnialam odnosnie tego usg na Polnej. Jak byłam w pierwszej ciazy to w 26 tyg tez bylam i mam zapis na kasecie wideo. To było wprawdzie 3 lata temy, ale zasady chyba sie nie zmieniły. Lekarz do ktorego chodzilam czekał na mnie i weszlam bez rejestracji. Po prostu przyszłam prosto od gabinet gdzie robia usg i on mnie wprowadzil. Babce, która robila mi badzanie musialam dac w łape 50 zł za nagranie.

Witam:)
Również jestem z Poznania i może troszkę późno piszę, bo widzę, że Wasze dzieciaczki już w większości duże to mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona:)
Mój synek- Wojtek ma 7 miesięcy i jest małym ruchliwym rojberkiem:)
pozdrawiam wszsytkie mamusie i ich dzidzie:)

helol
caly dzien przesiedzialysmy w domu,bo Zuzka stwierdzila,ze ona w taka pogode nie bedzie wychodzic.Teraz pikne ogladaja dobranocke z tata,a ja odreagowuje:rofl2:.
Gosia - jak brodka malej?

Pozdrawiam

heyka
co do usg na polnej to ja sie tam w przychodni zapisalam i w 22tc jak bylam poszlam przed 8h wzielam numerek do usg. i czekalam w kolejce. niestety zasze jest duzo kobiet...ale warto czekac. lekarz jest mily...przynajmniej ja trafilam na milego.jesli sie weznie swoja plyte to nagraja ci filmik.jesli dzidzia sie fajnie ustawi zrobia zdjecie i ci wydrukuja. oczywiscie badania wszystkie maluszka zrobia.wszystko wady wykluczaja..itp. no i oczywiscie za darmo. jedyny minus to czekanie. pozniej sie idzie na wizyte do gabinetu.ale tez czekanie. ale warto dla tego usg:) jak lezysz to masz pod sufitem taki duzy ekran specjalny zebys widziala tez:) no i tak w moim przypdaku potwierdzono ze bedzie chłopak.:)) ja niestey nie wiedzioalam ze mozna nagrac na plyte itp. i nie mam filmiku.ale naprawde warto:)
pozdarwiam i mykam do wyrka puki maly spi. bo pewnie o 2h bedzie placz o jedzonko:)
do juterka! poznanianki:)

i ja sie witam .... tymrazem z domku, bo siedzę z małym, przeziebiony i jego to dopadło :tak:

a w czwartek popołudniu odbieramy klucze do swojego M i w piatek przeprowadzka :tak: bo w czwartek jak na złość wszyscy znajomi maja jakieś plany :baffled: wiec koniec tułaczki :tak::-D:tak:

jarzebinka zdrówka dla synka, no i szybciutkiej przeprowadzki, w koncu się doczekaliscie ;-)
Gosia jaka oszustka???
A ja wczoraj i dzis walczyłam z siuskami Kubusia, oczywiscie bezskutecznie, myslalam, ze apopleksji przy tym dostanę normalnie :wściekła/y: no nic pozostaje jeszcze jutro, oby tylko mi "zgrał" kupkę i siuski w jednym czasie, to naprawde nie lada sztuka, aby zebrac cały materiał do badań w jednym dniu, bo przeciez musi być świezy :-) kupiłam tez dzis nowe woreczki na mocz( wczoraj zresztą tez, ale nie trzymał klej,wiec nic sie nie uzbierało ) bo do pojemniczka za diabła mały nie chce zrobic psipsipsi...a probowałam wszystkiego, łacznie z posadzeniem małego w kuchennym zlewie i puszczeniu wodu, nie działa...no to się pozaliłam :-D wybaczcie :-D
kredzia111 Witaj :-)
tricolor jak choróbka? przeszlo juz? zdroweczka i Tobie zyczę i oszczędzaj się teraz i leniu**** ile wlezie :tak:

hejo

jestem babeczki jakos ostatnio nie mam weny na pisanie:rofl2: kurcze denerwuje mnie ten bałagan wciaz latam z mpoem i sprzatam a konca nie widac:no::no:
na dodatek dzis jajnik tak mnie nawala ze nie wiem zaraz umre:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jarzebinka- super swieta w nowym domku:tak::tak::tak:ale ci zazdroszcze mnie tez to czeka bo złozylismy wniosek o panstwowe mieszkanie raz ze mnie kasy sie płaci a dwa sa w lepszym stanie;-)
Gosia- i jak głowa przestała cie bolec?( to co miałam ci wyslałam mam nadzieje ze dojdzie bo babka pytała mi sie co jest w srodku skłamałam rzecz jasna bo tego nie mozna wysyłac:szok::szok::szok: heheh)
Natka- niom ja cos wiec jak jest z tym sikaniem i kupa ale wiesz co mocz musi by swiezy ale kupa z poprzedniego dnia moze byc tylko w lodówce musisz ja trzymac:-p
Ilona - a ty chcesz te karuzelke czy nie bo jak nie to ja tu upchne daj znac:-)

u nas dzis swieto Krolowej wiec juz powoli napierdzielaja petardami masakra i tak do 22;00 giej mała mi pewnie dzis przez to tak szybko nie zasnie:no::no::no:

reklama
Do góry