reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Pinka to bez sensu ze tyle samo idzie...eh a ile dni okolo? korcze non stop cos nam wypadnie...maly znowu katar dostal... ehhh....
kina1409 no mi tez sie nie chce biegac po aptekach i sprawdzac...wiem ze apteka ta blisko mnie czyli kolo piotra i pawla jest droga! juz kilka razy sie przejechallam na tym na np. mleku enfamil ktore tam kosztuje 30.20 a w np. Auchon 26.90. przynajmniej dla dzidzi leki maja drogie.

reklama
dziewczyny mam pytanie nie wiecie na jakiej stronie jest "ściągawka" ile powinno wazyc niemowle w danym tygodniu??? bo ja mam wrazenie ze moj jest gruby:/

tricolor super, gratuluję :-) no i pomyslnej i spokojnej ciązy zyczę ;-) no własnie ktory to tydzień śmiga fasolce?
kina śliczny brzusio i spory jak na 20 tydzień...ja w ciąży przytyłam prawie 30 kg :szok::zawstydzona/y: z 50 kg. "tasiemca" zrobiłam się słonicą wazacą prawie 80 kg. dzis po ponad roku wazę 63 kg. nie jest zle, zresztą wczesniej byłam za chuda, więc u mnie ciąża wypadła na + i porpawiła mi wygląd i samopoczucie.
PINKA25 "Ale sie dzieje no same cięzarne hheh " komu jeszcze gratulować??? bo u mnie się nie zanosi i chyba długo nie będzie hehee

Dzis byłam w Lidlu na zakupach, tanio owszem, ale po mięsko, pampersy i zywnosc dla małego i tak musiałam skoczyc do większego marketu, więc mozna powiedziec, ze niewiele zaoszczedziłam ;-) mają tanie słodycze, wiec kupiłam trochę, bo jutro u nas Halloween i dzieciaki będą buszować po osiedlach i pomyslec, ze za rok, dwa moj mały wyskoczy w jakims koszmarnym przebraniu :tak:

No dzieki dziewczyny,dzieki :-)

W ciazy najprawdopodobniej jestem od 5 października :-) Dokładna jestem, co ?;-) No, ale testy owulacyjne robilam wiec wiem z duzym prawdopodobieństwem. Do gina ide w poniedzialek 3 listopada. Przedwczoraj robilam badania- wszystko w normach, beta HCG - prawie 13 tys. Non stop chodze głodna i tylko czasma czuję delikatne mdłości, a poza tym wcale nie czuje, że jestem w ciazy :-) Do pracy chyba do końca roku pochodze, bo szczerze powiedziawszy juz mi sie nie chce, no ale musza znaleśc kogos na moje miejsce. Pozyjemy, zobaczymy :-)

Ale widze, że nie tylko ja tutaj z brzuszkiem chodze :-)

ale uroczy filmik znalazłam na you tube :
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ST3FdbUoj1o&feature=related]YouTube - Tata[/ame]
i:
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=vF8vZM-O3hc&feature=related]YouTube - What is so funny?[/ame]

ale fajny filmik, drugi niestety nie działa...a tak swoją drogą, to malenstwo powinno tatusia w nos upieprzyć za takie "szczucie" biedne głodne, a tacie się na całuski zebrało :-D
Ale zimnica u nas, niby słonko, ale jakis mroźny wiatr wieje, wiec mały był dzis na dworku tylko 30 minut, boje sie, ze niedługo będzie jeszcze gorzej.
Dziewczyny, a jak myślicie, od kiedy mozna z dzieckiem zacząć zabawy z kredkami??? Widzę, ze synus ma hopla na punkcie długopisów, ale nie wiem czy mi kredek nie wszamie :-D kiedy Wasze bąble zaczynały takie plastyczne zabawy?
Miłego dnia rodaczki paa

Dzięki Gosiu, muszę zatem poszperać za bezpiecznymi, nietoksycznymi, niełamliwymi kredkami ;-) u Kuby jest jednak problem, bo on wszystko do buzi pakuje, wyprobujemy, zobaczymy, zreszta sama z chęcia sobie pobazgram :-p na zimę planuję ruszyc z moimi wizjami i troszke pomalować znowu, a nuż cos sprzedam, Ty bodajze też masz zdolności plastyczne, o ile dobrze pamiętam?

Gosiu nic konkretnego,tak sobie bazgram, abstrakcje...uwielbiam natomiast tynki artystyczne, mialam w Pl kilka zlecen na nie, wrzucę fotki wieczorkiem no i moze wyszperam jeszcze jakies "dzieła" ze starszych fotek...ja mysle, ze masz smykałkę, własnie o tych malowidłach u corci w pokoju myslę, nie kazdy potrafi :-)

reklama
Gosiu kilka moich "wybryków", no i największe zlecenie z podpoznanskiej restauracji ;-) wrzucam, poki łobuz smacznie spi :-)W sumie sama widzisz, ze nic specjalnego, takie tam bazgrańce, ale się mozna przy tym niezle wyżyć:-p

Załączniki

• Fotki 3 254.jpg
    Fotki 3 254.jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 33
  • Fotki 3 257.jpg
    Fotki 3 257.jpg
    46,1 KB · Wyświetleń: 60
  • Fotki 3 259.jpg
    Fotki 3 259.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 45
  • Fotki 3 773.jpg
    Fotki 3 773.jpg