reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

witam wieczorkiem ...:-)

Gosia, głosik oddany,:tak::-D a zdjęcie małego w aurze jesiennej z przedszkola w podpisie, lekkie naświetlenie, ale to zdjęcie zdjęcia i tak jakos wyszło ......:tak:

reklama
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie:-( Ponad miesiąc się nie odzywalam (ślub, ciąża) Całe szczęscie , ze juz dobrze ale od samego poczatku mialam ostre skurcze:-( Balam sie strasznie bo ponad dwa lata staraliśmy sie o dziecko. A jak czytalam wypowiedzi dziewczyn i ich strach i problemy to już w ogóle byłam przerażona, więc przez jakiś czas starałam się nie czytać. Bo stres najgorzej wpływa ciąże. Teraz jestem już dobrej myśli i musi byc dobrze . Lekarz mi zabronił pracować, więc teraz to ja nie wiem co mam ze soba zrobić ( pracowałam po 280 h w miesiacu) ale juz po malutku przyzwyczajam się do blogiego lenistwa:tak:
Pozdrawiam was gorąco i obiecuję, ze cześciej będe się odzywac

Kina witaj z powrotem :tak: super że się udało :-D napisz coś więcej który to już tydzien itd ;-):tak:

a do lenistwa idzie się przyzwyczaić :-D sama pracowałam tyle godzin a teraz aż żal dziecko zostawić samo w domu ale do pracy też z drugiej strony ciągnie ;-)mi niedługo się to lenistwo skończy :sorry2:

Witaj Gosiu:tak: już minął 14 tc:tak: w czwartek ide do gina i bedzie robił pomiary czy wszystko z moją kruszynka jest ok. Troszke sie denerwuje, ale wierze, że w końcu będzie dobrze:tak: Już się nie moge doczekac tego usg :tak:zobacze jak mojq kruszynka tam skacze:tak:
W końcu trafiłam do dobrego lekarza. Gdyby nie on to aż strach pomysleć co by było z moją kruszynką. Mialam ostre skurcze i lekarz do którego zawsze chodziłam na NFZ powiedzial że to normalne, nie skierował mnie na badania (krew, mocz itp) Bylam załamana bo czułam, ze jest coś nie tak, zadzwoniłam do dr Wandelta niestety nikt nie odbierał, wiec zostawiłam wiadomość na sekretarce i ku mojemu zdziwieniu w sobote ten lekarz do mnie zadzwonił, i powiedzial że on co prawda nie przyjmuje w soboty ale mam przyjść. No i dzięki niemu skurcze ustały. No i dzidzie mam nadal w brzuszku. Teraz juz wiem, lepiej iśc prywatnie do lekarza bo ten przynajmniej nie oleje pacjenta. A ten na NFZ, co za dupek,. Wiedzial przeciez że jedna kruszyne straciłam i ponad dwa lata teraz sie staraliśmy, a olał mnie kompletnie.

Ostatnia edycja:
No to super a ogolnie jak sie czujesz? na kiedyw masz wyliczony termin porodu?

No teraz już lepiej:tak: skurcze minęły:tak: Wiec teraz dopiero zaczynam się cieszyć ciążą:tak: A termin porodu mam na 27 kwietnia:tak: wiec już się nie moge doczekać. Zaczęłam buszowć w internecie i sie rozgladac jakie sa wózki łóżeczka itp. mam już nawet swoje faworyty:tak: A trochę ciuszków juz zamówiłam:tak: używanych ale w bdb stanie a za malutkie pieniądze:tak: bo przeciez takie maleństwo nie jest w stanie zniszczyć bo czasdem nosi je zaledwie tydzień:tak:

Kina do kwietnia to szybko zleci :tak::tak::tak:;-):-D

Ciuszki możesz kupic na Podolanach na Szarych jest lumpik sa naprawde fajne ciuszki dla dzieci od 2-3zł już coś dostaniesz :tak:

a ile wizyta u tego gina ile kosztuje ??? i gdzie przyjmuje bo mój się przeniósł daleko i nie chce mi sie jechać do niego po receptę no i sobie za wizytę podniósł :baffled:

Byłam dziś u lekarza z małą bo smarka i oczywiście antybiotyk kur...(przepraszam za słowa) mi dała:wściekła/y::angry:nie wiem czy ona nie potrafi przepisać nic innego :wściekła/y:

Wiem już byłam w tym ciucholandzie:tak:na razie czekam aż będę wiedziała czy to synuś czy córeczka:tak:
Ten dr Wandeld to super specjalista, lekarz z powołania:tak::tak: Kobiety z całej Polski do niego przyjeżdża:tak::tak:Przyjmuje na Strzeszyńskiej wzw szkoły koło przejścia dla pieszych. Bierze 100 zł za wizyte. Ode mnie za 1 wizyte wziął 50 zł.
Myślę że to nie duzo bo moja bratowa chodzi do gina i też płaci 100 zł, ale każe jej po L4 przychodzić co dwa tyg:-(a ciąża nie jest zagrozona.
Ja chodze co miesiąc, bo powiedział że częściej nie ma sensu, chyba że jak by coś sie działo to mam szybciutko do niego przyjść.

Mówisz, że mała znów antybiotyk?? Czyżby slynna Dr Śliwa??:tak::tak:
Bo u niej bez antybiotyku ani rusz:-:)-( No moja córcia (pasierbica) też była dzieckiem ciągle chorym, ale to z winy jej prawdziwej matki. Odkąd jest z nami jakoś nie choruje , tylko ja w pore zawsze daję jej leki homopatyczne. Tylko , że ona juz jest starsza:tak::tak:A z takim małym brzdacem to zawsze strach działac coś na własną rękę:-(

helol
Gosia - glos oddany:-);moja HAnia znowu ma katar,od czwartku,teraz to juz koncoweczka i tym razem pomogla homeopatia;Twoja cora ma temp? ze antybiotyk,moze daj mucofluid jak taki mocny katar
kina - teraz to myslimy juz tylko pozytywnie:tak::tak::tak::tak::tak:

Pozdrawiam

reklama
Gosia - i drugi glos oddany :D;mh to moze Eurespal daj,nie lubie tego syropu,ale mocne dzialanie ma,wiec powinien pomoc... a ja kurcze poszlam za Twym pomyslem i w kleilam na tej stronie Bebiki,tez zdjecie piknych,niby zrobilam co i jak,ale nie moge znalezc:rofl2::zawstydzona/y:

Do góry