reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Rudykot2 - moją ciążę prowadził lekarz z Cienistej z "Centrum Zdrowia Kobiety" i tam robiłam USG 3D sprzęt mają świetny - fakt, ze cena odstrasza - swoją drogą to ja płaciłam 200 zł a nie 250. Wiem, że można zrobić na Polnej i prywatnie i na kasę. Zdzwoń do szpitala na pewno cie powiedzą.

Pozdrawiam

reklama
Cześć !!!
Długo nie wytrzymałam a raczej moje dziecko. Wczoraj dał mi tak w kość z tymi uszkami, że szukałam i dzwoniłam do pierwszego lepszego. Okazało się, że wszystko jest dobrze a to, ze go tak boli to prwdopodobnie od ząbkowania.
Czekam teraz na te ząbki. Bo jeszcze niet.

Pogoda się popsuła. Ale dobrze, że ciepło.

Wiecie co, moja córka wczoraj pierwszy raz jechała tramwajem. Tak jej się to spodobało, że później cały wieczór marudziła, że chce "kroszeczkę pociągiem jechać". Zadowolona bardzo. A jej spontaniczność na zamykanie się wszystkich drzwi na raz była nie do opisania. I oczywiście krzyczała do wszystkich aby się trzymać... ;D

Pozdrawiam

Cze dziewczyny :)

ostanio mnie nie bylo,bo czulam sie paskudnie.W prawdzie nadal tak jest,ale postanowilam przemoc swoje slabosci i cos napisac :)

BIEDRONKA - witaj:) tez nie chce mi sie wierzyc,zebyc 10 kilo przybrala w tak krotkim czasie,choc wszystko sie moze zdarzyc..niestety..ale nasze dziewczyny raczej nam na to nie pozwola ;).Ja z Zuzia przytylam 14 kilo,z czego 5 kilo na 3 tyg.przed porodem,dostalam nagle wilczego apetytu.Jak narazie tylko schudlam,bo puszczam taki pawie,ze polowa bloku slyszy.Jeszcze do tego Zuzia mnie stresuje ;),stoi za drzwiami,i pyta sie mnie czy juz i jak sie czuje.To jest jedyna, chwila kiedy mloda poslusznie stoi i nie wchodzi mi do lazienki.Ja na razie nie musze sie zastanawiac nad zakupami,bo mam sporo czasu na to,a i tak do kupienia mam pojedyncze rzeczy,bo zostawialam sobie wszystko po Zuzi.Najwiekszy problem mam z wyborem wozka?

Slowiczku - witaj :) ciesze sie,ze z Lukaszem wszystko dobrze.Ale gdyby mu nie przechodzilo - odpukac - to wybralabym sie na Twoim miejscu jeszcze tego 6 kwietnia,tak dla potwierdzenia diagnozy.Mam nadzieje,ze w przyszlym tygodniu sie spotkamy :) w koncu wkraczam w 4 miesiac,a juz teraz powinno mi sie polepszac,nie??Fajnie,ze Gabrysi przypadla do gustu podroz tramwajem,gorzej by bylo gdyby nie ... spotykalybysmy sie w polowie drogi ;)

A dziewczyny,powiedzcie mi jak przygotowywalyscie/przygowowujecie Wasze starsze dzieci do tego,ze pewnego dnia znikniecie,by rodzic?Z kim zostawialyscie/zostawicie dzieci?

Pzodrawiam

katka...ja mojej Klusce nie tłumaczę za bardzo,bo pojęcia nie mam jak:)mam nadzieję,że moja Kluska zostanie na czas porodu z babcią:(bo Męża biorę ze sobą:)ale potem chcialabym,żeby wziął wolne(jeśli bedzie taka koniecznośc)jakoś na razie przestalam tyc,więc się cieszę...dziś idę na usg i ktg,więc zobaczę jak tam moja mała sobie rośnie:)))

elo,elo :)

BIEDRONKA - i jak po badaniach,wszystko dobrze?A jaki masz brzuch,maly,sredni czy duzy?U mnie nic nie widac,nawet Zuzia w kolko sie dopytuje czemu nie widac jeszcze dzidzi???Na ktorego masz date porodu?Ja mam 13 -15 pazdziernik,Zuzia tez miala sie wtedy urodzic,a urodzila sie 27 wrzesnia.Tez bym chciala znowu rodzic z mezem.Chcialabym aby przyjechala moja mama,bo z niaz Zuzia zostanie.No ale moja mama mieszka w Warszawie a kiedy sie porod zacznie trudno przewidziec :(.W ogole mam jazdy,ze pojade z Zuzia na porodowke :(.

A tak poza tym,ale lodownia dzisiaj byla,normalnie szok!!Blee...czyzby byl listopad.
A co u innych dziewczyn slychac?

Pozdrawiam

no niby termin mam na 25 maja,ale ostatnio co usg przesuwa sie i np.ostatnio z wymiarówmojego wielkoluda wychodzi,ze 13 maja:)poza tym waży 2,5 kg już:)generalnie jest większa niż Ewulka w jej wieku,dlatego się zastanawiac czy kupowac jakies nowe ciuszki 56,bo Ewa długo chodziła w tym rozmiarze,bo urodziła się 51cm,ale skoro ten potworek jest już3 tyg większy to nie wiem...no i poza tym mam nadzieję,ze urodzę trochę wcześniej niż to termin pokazuje:)co do brzuszka Katka to sama nie wiem,mój męzulek uważa,ze jest ogromny,moja siostra jak go zobaczyła po miesiącu też stwierdziała,że mnie wydęło:)ale widziałam większe brzuszki,więc myślę,że taki w sam raz:)))a co do dzidziusia i Ewy to taka z nije siotrzyczka,że szok...co jakiś czas przychodzi i pyta czy Inka już idzie?czy jest jeszcze w brzuszku i taka zawiedziona jak podnosi bluzkę,a tam wielki brzucholek:)))superowo jest...ale mnie rozbawiłaś tym,że z Mała pojedziesz na porodókę:)ja to mam schizy,że jestem sama w domu albo nie daj bóg gdzies poza domem i się zaczyna,zanim mąż przyjeżdża z pracy to ja już niemal rodzę:)wiec nie bój sie nie jesteś sama:)a gdzie rodziłaś???

Cze :)

Slowiczek - jak zdaze,to dam :)

BIEDRONKA - rodzilam na Polnej i mam zamiar tam znowu rodzic.Chcialabym miec przy sobie meza,nie corke.I Mam nadzieje,ze urodze tez w weekend albo w nocy (Zuzi ur z piatku na sobote o 1:48 w nocy).Wtedy bedzie na pewno mial kto sie Zuzia zaopiekowac albo jak bedzie mogla byc i akurat bedzie moja mama to Wtk ze mna pojedzie.Moja Zuzia tez w kolko sie dopytuje kiedy bedzie widac dzidzie.Powatarza mi, ze brzucha nie widac :(.Ja juz cos tam widze.Zuzia raz chce siostrzyczke a raz braciszka.Nawet ostatnio sobie wymyslila, ze dziewczynka ma miec na imie Hania a chlopiec ma miec na imie tata :D.

A poza tym,jak dzionek Wam minal?Ja bylam prawie caly dzien na dworze.Mloda chyba cos ugryzlo i jest nie do zniesienia a na dworze troszke bardziej po ludzku sie zachowuje.

Pozdrawiam

Katka, musimy zacząć się spotykać całymi rodzinami aby Zuzi się przyzwyczaiła. Wojtek powiedział, że nie chciałby, żeby tak płakała jak ją w foteliku wtedy przypinał...

A my wszyscy troje na antybiotyku. Łukasz dostał dodatkowo 8 zastrzyków. Mnie i Gabę też rozwaliło. Kiedy to się skończy.
Mam już dosyć latania po lekarzach.

reklama
Do góry