reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

BIEDRONKA - a roznie bywa,ale teraz lepiej.Od 2 dni zadnego hafta nie puscilam,apetyt mi dopisuje :) ZGodze sie z Toba,ze z uprzejmnoscia w srodkach MPK czy w kolejak chbywa roznie.Gdy bylam w 1 ciazy tez stalam nie raz,nie domagalam sie swoich praw.Ale teraz gdy mam Zuzie,( wozka juz od dawna nie uzywam),gdy nie ma miejsca wolnego albo nikt po drodze mi nie ustapi,podchodze do miejsca oznaczonego naklejka i prosze o ustapienia mi miejsca bo mam do tego prawo.

easy1978 - to za oknem bylo tylko cos jakby wiosennie..:(

Pozdrawiam

reklama
katka gratuluję...ja bym nie podeszła...u mnie nawet największe menelstwo ustępujemiejsca,więc tutaj byłam niemile zaskoczona...jak byłam z Ewą w ciaży to raz stara babka mi miejsca ustąpiła,a za nią multum nastolatków...każdy gapił się na mój brzuchol,bo to był 9 miesiąc i dotego lipiec,ale nikt tyłka nie ruszył,a teraz jak jadę gdzieś z Ewą to nigdy nikt mi miejsca nie ustąpił,a też nie jeżdżę nigdzie z wózkiem...no i cieszę się,że dobrze się czujesz..ja się cieszę,bo z Ewą przytyłam 22 kg:(aż wstyd mówic:(a teraz póki co(pewnie to zasługa Ewy właśnie:)))tylko,a może aż,ale12 kg,ado porodu jeszcze tylko 2 miesiące,więc wątpię,zebym te 10 nadrobiła:)))i dobrze:)))))))ta wiosna to jakaś taka niemrawa chyba niby jest,a jak wychodze na dwór togdzieś się chowa i nitki z tego:)

Ja bywam.
Ale mnie chwilowo nie było. Koputer padł a mężowy przez zazdrość ( o forum ;D ;D ;D ) nie spieszył się z naprawą.
I tak coś jest jeszcze nie tak...
A ja ganiam z maluchem po lekarzach..., coś się porobiło z uszkami. Albo przez ząbkowanie, albo już sama nie wiem co.
Byłam u pediatry a ona oprócz rozpulchnionych dziąsełak nic nie znalazła. Ale dla pewności dała skierowanie do laryngologa.
I tu znowu mam schody. Gdzie co i jak. A może znacie kogoś prywatnie?

A gdzie reszta poznanianek?

Tak, udało mi się załatwić laryngologa ale dopiero na 6 kwietnia. Niech to szlag, jakieś zapisy, kolejki...
A młody dalej za uszko ciąga. Zapalenia napewno nie ma bo lekarka powiedziała, że płakałby cały czas. A tak to reaguje właśnie na hałas. W domu raczej cicho nie jest za sprawą wrzeszczącej Gabryśki. A uciszanie nie daje rezultatu... ;D
Chyba będę musiała prywatnie się gdzieś wybrać...

Jak się czują "ciężarówki"????A jak inne mamusie i ich dzieciaczki, jak zdrówko???
Bo przyznam, ze te wahania ciśnienia doprowadzają mnie do pasji szewskiej, dzieciaki na głowę wchodzą, ale daję rady. Kawusia, parę stron ksiązeczki i jest lepiej.

Właśnie robię pierogi radzieckie, pychotka, mniam, mniam...

Odzywajcie się, bo coś marnieje nasz wątek!!!!!!!!!!

Słowiczek 6 kwietnia to tuż tuż, zazwyczaj w Poznaniu do specjalistów są większe kolejki...

Ja się przyzwyczaiłam już do zimy, a tu proszę- ciepło się zrobiło, pewnie niedługo już zielono będzie ;D Na szczęście ominęły mnie poważne choroby przez całą zimę i tylko katar miałam raz nieraz. A Ala wogóle zdrowa jak ryba! Pod tym względem to mam cudowne dziecko

Mam pytanko do mam z Poznania: czy znacie może jakieś fajne miejsce na urządzenie przyjęcia urodzinowego dla dziecka? Niestety nie mogę pomieścić wszystkich w domu i myślę o jakiejś restauracji, czy czymś takim. Dziękuję

KATKA GDZIE CIę WCIęłO???
SłOWICZEK JA ZMOJą MAłA CHODZIłAM DO LARYNGOLOGA NA RATAJE NA LWA(OS.ZODIAK)NR TELEFONU 61 877 93 45 NIE PAMIęTAM SZCZERZE MóWIąC ILE CZEKAłAM,ALE NIE ZA DłUGO...POLECAM,BO MIłA BABKA BYłA,A PRYWATNIE NIESTETY NIE ZNAM NIKOGO:(

Biedronka, dzięki.
Zapisałam młodego na ul. Głogowską. Poczekam jeszcze.A jak coś się będzie działo to niestety będę musiała wziąć książkę telefoniczną i dzwonić do pierwszego lepszego.
Ale kontakt sobie zapiszę na przyszłość. Dzięki.

reklama
Witam Wszystkie Mamuśki - Obecne i Przyszłe. Mam prośbę, chciałabym zrobić USG prenatalne w Poznaniu, ale jedyny adres jaki mam to Cienista, gdzie wykonują to badanie za 250 złotych. Czy to jest taka obowiązująca cena w Poznaniu??? Czy macie kobitki jakiś tańsze miejsce??? Prosze o odpowiedź i z góry dziękuję - pozdrawiam - asia

Do góry