reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Marta kieliszek, książeczka, o co chodzi? My jutro robimy roczek, tort już w lodówce :)

Nie wiem czy bardzo drogo, tzn. nie orientuje się w żłobkach, ale koleżanka w państwowym płaci 400 :/

reklama
No właśnie ja małego zapisałam na państwowy i tam też się płaci 400zł to nie dużo a ten co Ty mi podałaś to 720zł plus 10zł na dzień za wyżywienie nie wiem o co chodzi z tymi dofinansowaniami musze poszperac i ogarnąc to ;-)

Z KIELISZKIEM, KSIĄŻECZKĄ I PIENIĘDZMI chodzi o to ze to taka tradycja kładzie się to dziecku na roczek i to co pierwsze weźmie to tym będzie he he książekcza- księdzem, zakonnicą, klekiszek- alkoholikiem, pieniądze- bogaczem tak sie u nas przyjeło ze się dziecku to wystawia ale my o tym zapomnieliśmy

witam, witam...

Nabawe czyli jednak zdecydowaliście sie na zmiane mieszkania, a teraz w jakiej części Poznania... sporo remontu czy tylko kosmetyka....:tak:
Kirklisz z dnia na dzien będzie coraz lepiej i chorobowo i aklimatyzacyjnie....:tak:a u nas bez zmian - choc może nie do końca, młodszy w końcu zaczyna zbierać pochwały za zachowanie, a to w jego przypadku wielki sukces, bo nie żeby byl niegrzeczny, ale bardzo ambitny i zawsze chcial byc pierwszy itp. a nie zawsze mu to wychodziło i wtedy pokazywał na co go stac, chyba juz z tego wyrósł i rozumie, ze raz on raz kolega w pierwszej parze i jest git....:-D

Marta żłobka szukaj najlepiej w okolicach domu lub pracy - ja osobiście polecam, złobek na ul. Klonowica ( boczna Głogowskiej) i na ul. Nowy Świat (Ogrody)

witam wszystkie nowe mamusie i te które wróciły do nas po przerwie i mam nadzieję, że zostaniecie na dłużej i wiosną jakiś spacerek zaliczymy ....:tak::-D:tak:

Jarzębinka ja pracuje na klonowica :-) zapisany do żłobka jest u nas na przyjaźni, chrobrego, pod lipami i śmiałego zobaczymy a do tej pory zanim nie pójdzie to mama bedzie jednak tyko my do panstwowego

WItam mało mnie tu ale sercem jestem zawsze tutaj :-)

Bartuś chodzi do przedszkola obecnie miał jakiegoś wirusa i miał problem z wypróżnianiem wiec od przedszkola miał urlop 2 tygodnie dziś poszedł 30 min ponoć płakał. Ja mam roboty ponad etat. mieszkam w poznaniu i przezmierowie wiec wszędzie. Za chwile świeta uwielbiam tą pore już nie mogę się doczekać. plany sa wyjazdem do Warszawy.

Najlepszy państwowy żłobek na chrobrego sama tam pracowałam polecam

witam mamusie zagubione z boju przygotowań świątecznych.. prezenty, zakupy, porządki.....:-) ja sie Mikołaj sprawił......u mnie na 100% bo chłopcy dostali pozycje z listu do Mikołaja, więc bardzo szczęśliwi i zadowoleni, że elfy, które zabrały list z balkonu zdążyły go przekazać Mikołajowi...:-D:tak::-D

Jarzębinka to ekstra Mikołaj się spisał :-)

Marysia jeszcze nie ogarnia mikołaja i całych tych świąt, ale prezenty podostawała, dziś dokupiliśmy ostatnie prezenty dla rodziny i za tydzień o tej porze powinniśmy być w drodze do babć ;-)

reklama
Do góry