reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Cześc Dziewczyny coś rzadko tu zaglądamy ja odkąd pracuje to czas mi spernicza nieubłagalnie. Oli ma 8 zębów i wychodzą następne ale nie jest źle noce przespane ;-) Za dwa tygodnie mamy roczek Boże mój maluszek taki duży już :sorry: teraz m jest w domu ma tacierzyński - musi wykorzystac bo przepadnie ale dziś sie wkurzyłam bo tak to gada ze nic nie robie ( jak siedziałam w domu) a codziennie daje mu nową listę do zrobienia A CO NIECH ROBI, przychodzę dziś a tu nie poodkurzane, pranie rano wstawiłam o 8 przyszłam po 17 stej a pranie w pralce MASAKRA dostał ochrzan też nie poodkurzał bo nie miał czasu niech wie jak to jest z dzieckiem a ja miałam wszystko na cycuś glancuś

NabAwe a Wy jak tam?
KrKlisz a co u Was musimy się jakoś spodkac może w 7 całymi rodzinami ;-) wpadniecie jakoś na kawkę co TY na to?

reklama
już opowiadam no wiec tak...
W pracy fajnie trafiłam do fajnej grupy, średna wieku 23 lata mega rotacja... wiadomo telemarketing, jestem jedyną mężatką z dzieckiem :eek: jeśli chodzi o specyfikę pracy to no cóż siedzi się i dzwoni nie przez telefon a komputer tak więc siedze przy kompie. Plus jest taki że jest luźno można sedziec na fb, pisac, gadac itd no ale trzeba pracowac ;-) Pracuje od 7 plus w tym tydzień szkolenia i wsumie dzwonię od 15 mam 23 umowy średnio 2-4 dziennie także nie jest źle.

Mały znosi rozłąkę bardzo dobrze gorzej ja. Jest grzeczny mama nie ma z nim problemu, mówi że takie dziecko może bawic :-) wszystko je nie trzeba za nim latac z łyżeczką. Teraz jest z m bo ma tacierzyński wiec musi wykorzystac bo mija rok a potem znów mama.

Dobry dzień.
Wpadłam i ja, po miesiącach nie wpadania. Zaglądałam tu do Was w czasie ciąży, ale nie dałam rady ogarnąć Was tutaj i dziewczyn z grudniowego wątku, gdzie wciąż jeszcze spędzam mnóstwo czasu :zawstydzona/y:
Ale postanowiłam (po raz kolejny, tym razem udany) zajrzeć, zobaczyć co się tu dzieje.
Pewnie mnie nawet nie kojarzycie, ostatni raz byłam tu... ponad rok temu chyba :sorry2: i przepraszam za to że i ja Was nie kojarzę. Już wtedy było mi ciężko Was ogarnąć, ale wtedy to ja byłam z brzuszkiem a teraz już z maluszkiem i bardziej wiem o czym piszecie ;-)
12 listopada minie rok odkąd mam Maryśkę po tej stronie brzuszka :-) Tak jak patrzę to MartaSx Twój synuś niewiele starszy od Manuli. Mamma mia, zaraz posypią się roczki...:-) Fajnie że m. z nim teraz siedzi na ojcowskim. Mój chłop się nie zdecydował, stwierdził że 2 tyg. to dla niego za dużo zaległosci i w ogóle szkoła sobie bez niego nie poradzi :dry: jakoś to przebolewam, bo jako nauczyciel ma wolne ferie i wakacje, no ale. Z pracą jest jak jest i trzeba ją utrzymać, zwłaszcza że ja nie pracująca. Za to mam komfort siedzenia z Manulą w chałupie. No ale dyskomfort bo tylko jedna pensja, mieszkanie wynajmowane no i w ogóle dno... O właśnie, jak do Was zaglądałam to byłam chyba na etapie szukania nowego lokum :-p a w sierpniu minął rok jak tu siedzimy.

No nic, w miarę możliwości będę do Was zaglądać, może uda mi się "wciągnąć" w Wasze towarzystwo :-)

Hej dziewczyny mam pytanie szukam pilnie żłobka dla Olinka byłam w 4 państwowych i jest na licznie oczekujących

Krysiu gdzie małą dałaś do żłobka i ile placicie ?

witam serdecznie mamy z Poznania! 30 sierpnia zostałam mamą małego Kajetanka, mieszkam w Poznaniu na Dębcu, fajnie wiedzieć , że są na forum mamy z tego samego miasta. Obecnie nie mam za dużo czasu na czytanie, bo malutki jest bardzo absorbujący, ale wieczorem zawsze będę zaglądała! pozdrawiam serdecznie

jarzebinka 1 tydz byl masakra dopiero w 4cos sie zmienilo na lepsze, stersa mialam okrutnego ale tak jak
mowilysmy trzeba to przezyc nie ma innego rozwiazania.
Teraz juz lepiej i mam nadzieje ze tak pozostanie ;).
A co u was nowego?

monoludki Jupi w Malcie i na zawadach tez cos fajnego podobno jest ale nie bylam tam.

MartaSX Tak to znimi jest czlowiek sie zastanawia po co sie tak stara skoro oni wszystko......
Przynajmiej sie odmlodzisz w pracy ;).

Vivienne Ja chyba pamietam ;). Ja to juz mam dosc tego komforu siedzenia w domu ;).

my2013 to jeszcze maluszek nic dziwnego ze niechce odstepowac mam na krok ;).

U nas zmiany ja organizuje sie w nowej rzeczywistosci i choc nie jest latwo i nie zaluje tych zmian,
mam nadzieje ze perspektywie czasu wyjda mi na dobre. Pozdr pa

reklama
Dzięki dziewczyny
kurde ale mnie denerwuje ta zmiana na bb :wściekła/y:
Vivienne dzięki za info sprawdzę tam troszkę drogo no ale zobaczymy
My witaj
KrKlisz daj znac jak po urodzinach

niektóre z was widzały zdjęcia z roczku na fb ale jak chcecie wrzuce wam na g, ja nie mam ani jednego zdjęcia bo ciągle coś no i ja też robiłam jako fotograf ;-) a no i wiecie co ? zapomnieliśmy mu wystawic na roczek książeczki, kileiszka i pieniędzy no jakoś nam to umklo :sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry