reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Cześc Dziewczyny coś rzadko tu zaglądamy ja odkąd pracuje to czas mi spernicza nieubłagalnie. Oli ma 8 zębów i wychodzą następne ale nie jest źle noce przespane ;-) Za dwa tygodnie mamy roczek Boże mój maluszek taki duży już :sorry: teraz m jest w domu ma tacierzyński - musi wykorzystac bo przepadnie ale dziś sie wkurzyłam bo tak to gada ze nic nie robie ( jak siedziałam w domu) a codziennie daje mu nową listę do zrobienia A CO NIECH ROBI, przychodzę dziś a tu nie poodkurzane, pranie rano wstawiłam o 8 przyszłam po 17 stej a pranie w pralce MASAKRA dostał ochrzan też nie poodkurzał bo nie miał czasu niech wie jak to jest z dzieckiem a ja miałam wszystko na cycuś glancuś

NabAwe a Wy jak tam?
KrKlisz a co u Was musimy się jakoś spodkac może w 7 całymi rodzinami ;-) wpadniecie jakoś na kawkę co TY na to?

reklama
już opowiadam no wiec tak...
W pracy fajnie trafiłam do fajnej grupy, średna wieku 23 lata mega rotacja... wiadomo telemarketing, jestem jedyną mężatką z dzieckiem :eek: jeśli chodzi o specyfikę pracy to no cóż siedzi się i dzwoni nie przez telefon a komputer tak więc siedze przy kompie. Plus jest taki że jest luźno można sedziec na fb, pisac, gadac itd no ale trzeba pracowac ;-) Pracuje od 7 plus w tym tydzień szkolenia i wsumie dzwonię od 15 mam 23 umowy średnio 2-4 dziennie także nie jest źle.

Mały znosi rozłąkę bardzo dobrze gorzej ja. Jest grzeczny mama nie ma z nim problemu, mówi że takie dziecko może bawic :-) wszystko je nie trzeba za nim latac z łyżeczką. Teraz jest z m bo ma tacierzyński wiec musi wykorzystac bo mija rok a potem znów mama.

Dobry dzień.
Wpadłam i ja, po miesiącach nie wpadania. Zaglądałam tu do Was w czasie ciąży, ale nie dałam rady ogarnąć Was tutaj i dziewczyn z grudniowego wątku, gdzie wciąż jeszcze spędzam mnóstwo czasu :zawstydzona/y:
Ale postanowiłam (po raz kolejny, tym razem udany) zajrzeć, zobaczyć co się tu dzieje.
Pewnie mnie nawet nie kojarzycie, ostatni raz byłam tu... ponad rok temu chyba :sorry2: i przepraszam za to że i ja Was nie kojarzę. Już wtedy było mi ciężko Was ogarnąć, ale wtedy to ja byłam z brzuszkiem a teraz już z maluszkiem i bardziej wiem o czym piszecie ;-)
12 listopada minie rok odkąd mam Maryśkę po tej stronie brzuszka :-) Tak jak patrzę to MartaSx Twój synuś niewiele starszy od Manuli. Mamma mia, zaraz posypią się roczki...:-) Fajnie że m. z nim teraz siedzi na ojcowskim. Mój chłop się nie zdecydował, stwierdził że 2 tyg. to dla niego za dużo zaległosci i w ogóle szkoła sobie bez niego nie poradzi :dry: jakoś to przebolewam, bo jako nauczyciel ma wolne ferie i wakacje, no ale. Z pracą jest jak jest i trzeba ją utrzymać, zwłaszcza że ja nie pracująca. Za to mam komfort siedzenia z Manulą w chałupie. No ale dyskomfort bo tylko jedna pensja, mieszkanie wynajmowane no i w ogóle dno... O właśnie, jak do Was zaglądałam to byłam chyba na etapie szukania nowego lokum :-p a w sierpniu minął rok jak tu siedzimy.

No nic, w miarę możliwości będę do Was zaglądać, może uda mi się "wciągnąć" w Wasze towarzystwo :-)

Hej dziewczyny mam pytanie szukam pilnie żłobka dla Olinka byłam w 4 państwowych i jest na licznie oczekujących

Krysiu gdzie małą dałaś do żłobka i ile placicie ?

witam serdecznie mamy z Poznania! 30 sierpnia zostałam mamą małego Kajetanka, mieszkam w Poznaniu na Dębcu, fajnie wiedzieć , że są na forum mamy z tego samego miasta. Obecnie nie mam za dużo czasu na czytanie, bo malutki jest bardzo absorbujący, ale wieczorem zawsze będę zaglądała! pozdrawiam serdecznie

jarzebinka 1 tydz byl masakra dopiero w 4cos sie zmienilo na lepsze, stersa mialam okrutnego ale tak jak
mowilysmy trzeba to przezyc nie ma innego rozwiazania.
Teraz juz lepiej i mam nadzieje ze tak pozostanie ;).
A co u was nowego?

monoludki Jupi w Malcie i na zawadach tez cos fajnego podobno jest ale nie bylam tam.

MartaSX Tak to znimi jest czlowiek sie zastanawia po co sie tak stara skoro oni wszystko......
Przynajmiej sie odmlodzisz w pracy ;).

Vivienne Ja chyba pamietam ;). Ja to juz mam dosc tego komforu siedzenia w domu ;).

my2013 to jeszcze maluszek nic dziwnego ze niechce odstepowac mam na krok ;).

U nas zmiany ja organizuje sie w nowej rzeczywistosci i choc nie jest latwo i nie zaluje tych zmian,
mam nadzieje ze perspektywie czasu wyjda mi na dobre. Pozdr pa

reklama
Dzięki dziewczyny
kurde ale mnie denerwuje ta zmiana na bb :wściekła/y:
Vivienne dzięki za info sprawdzę tam troszkę drogo no ale zobaczymy
My witaj
KrKlisz daj znac jak po urodzinach

niektóre z was widzały zdjęcia z roczku na fb ale jak chcecie wrzuce wam na g, ja nie mam ani jednego zdjęcia bo ciągle coś no i ja też robiłam jako fotograf ;-) a no i wiecie co ? zapomnieliśmy mu wystawic na roczek książeczki, kileiszka i pieniędzy no jakoś nam to umklo :sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry