reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

marta
prawde mówiąc to też bym wolała żeby niania przychodziła do mnie, jakbym miała młodą podrzucać do niani to bym sie nie zdecydowała. No a jeśli o gotowanie chodzi to chyba mówisz o gotowaniu dla dziecka nie dla całej rodziny:p?

reklama
NabAwe z gotowaniem to nie ma określenia dla kogo he he he po prostu czasem jest gotowanie, sprzątanie i takie tam. No jedna kobietka chciała zebym sie zajmowała jej synkiem pisałam wam no ale od września to troche długo :baffled: no zobaczymy mam nadzieje ze bedzie oki wszystko

NabAwe To super ze mala rosnie w sile ;)
Mala sie zrobila marudna ostatniio wiec chcialabym jak najszybciej ;)))))))))))), ale miejsc z zlobku nie ma
przedszkole podobnie wiec narazie mi to nie grozi.

martaSX Trzymam kciuki aby sie wszystko ulozylo, ja mysle ze jak obizysz nieco stawke z racji tego ze masz rowniez
swoje dziecko pod opieka to znajdziesz prace.

Oliwka w Instytucie byla najbardziej zafascynowa nowymi zabawki :) zajeciami nie za bardzo ale mysle ze z czasem bedzie ok :).

Hej
Ja wróciłam niedawno z pracy. Cisza spokój w domu. Dzieci śpią, mieszkanie ogarnięte, kuchnia sprzątnięta. Normalnie żyć, nie umierać i jeszcze za to płacą ;p.

Martasx czasem na okres wakacji nianie też są potrzebne. Przedszkola maja urlopy i z dzieckiem trzeba coś w tym czasie zrobić a dziadkowie nie zawsze mają czas dla wnuków. Tak z ciekawości (możesz mi na pw napisać) ile płaci się teraz za opiekę nad dzieckiem?

Nabawe wagę zrzucisz przy karmieniu o to się nie martw. Poprzednie dałaś radę to teraz też Ci się uda. Najważniejsze, że dziewuszka w brzuszku zdrowa.

Marta
ja nie miałabym nic przeciw gotowaniu mdłych zupek dla dziecka prze opiekunke- o ile sama bym nie dawała rady. Jako mama nie mam z tym problemu wiec sądzę że opiekunka też powinna, ale sprzątanie... no myslę, że powinnno chodzić o to żebym wróciła do domu z roboty i nie padła na zawał a nie o porządki wiosenne:p

jagmar
rany jak ja bym tak chciała... u mnie było tak że wracałam po robocie i jeszcze musiałam dom ogarniać bo mój mąż straszny bałaganiarz... gdybym miała sprzątać po trójce to chyba bym oszalała i zrujnowała sie psychicznie i dzieki temu że mi to uświadomiłaś od razu mam poczucie że jednak warto siedzieć z dziećmi na tyłku w domu:D

krklisz
a zajęcia nie podobały sie wam czy Oliwii?
no a opiekunki już nie weźmiesz?

Jagmar wysłałam CI PW, no chociaż na wakacje bm chciała szukam, szukam cały czas
NabAwe ja też nie mam nic przeciwko gotowaniu maluchom sama gotuje małemu obiadki więc jedna mieczka wiecej nie robi różnicy

Marta trudno czy nie ale papiery złożyć warto, to nic nie kosztuje....więcej optymizmu.....:tak:
Jagmar czyli powrót do pracy Ci służy... i rodzince też??? :tak: to teraz będzie nam się trudniej umówić na spacerek popołudniem ? bo tak myślałam o Lasku Marcelińskim w przyszłym tygodniu....

dziewczyny co Wy na to : Lasek Marceliński w przyszłym tygodniu, najlepiej wtorek lub środa- czyli 4 lub 5 czerwca....zbiórka o 15.00 przy budynku MAN/ Reifeisen (kiedys była tablica ale już ją ściągnęli) .....

i zyczę miłego przedłużonego weekendu - my dzisiaj wyjeżdzamy, więc przyjemności i pogody ....:-)

reklama
Spacerek chetnie moze byc sroda jak bedzie nas wiecej ;)

Marta To jest Grunwald krzyzowka ul. Macelinskiej 90 i ul. Bulgarskiej
Co do krzeselka to my mamy inne.
Dzieki za mily spacerek.

Mamy gosci wiec jest weslo ale pogoda do bani...................

Do góry