reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jagmar To wszystkiego naj z okazji tej starosci ;).

NabAwe Tak tak mi bardzo ciaza sluzyla zwlaszcza przez pierwsze 3 m-ce jak ch............. ;).
Dziekujemy za zyczonka, torcik byl skromny a robilam sama bo jakos przejadly mi kupne ;).
Tak jedzimy ostatnio bylysmy w Bogdanowie kolo obornik ale Oliwia urzadzila sajgon wiec nie polecam ;(, obecnie
kupujemy DVD do auta ;).
Ostatnio jak jechalismy do WC to dziekowalam ze mialam w kieszeni MP3 ;).
Gdzie bylam?

:) tak jak wszedzie, najlepiej nie wychodz z domu bo wszezie moze cie cos zlego spotkac.

MartaSX Nastepnym razem zamowimy lepsza pogode ;).
Chociaz i tak dobrze ze nie lalo bo bysmy musialy biegac a tak ze spokojem ;).
Widzisz ale teraz juz wiem co bylo powodem jej zlego zachowania.

jarzebinka Dzieki za wytlumaczenie ale chyba niestety nie dotrzemy na ta Cytadele ;(.

lena Witamy i zapraszamy do pisania.
Tez przerabialam ze jak urodzila oliwie to ze znajomymi bez dzieci jakos ciezko ukladaly sie spotkania.

A wiec bylismy dzis u lekarza i niestety mamy ospe ;(, w piatek popoludniu pojawila sie wysypka takze mam nadzieje
Marta ze nic Oliwierkowi nie sprzedalismy ale jeszcze wtedy nie wiedzielismy ;(, Oliwia wogole to byla szczepiona ;).
Ma krosty na klatce piersiowej i brzuchu ale jak narazie nie drapie ich.
W takim wypadku nie dotre do was w czwartek Bo Oliwia bedzie pewnie jeszcze w stadium zarazania ;(,
co prawda lekarka stwierdzila ze na spacery mozemy wychodzic byle nie jakies skupisla dzieci wiec chociaz nie musimy
kisic sie w domu.
Odwiedzilam dzis tego mojego znajomego ortopede i oczywiscie powiedzil mi zebym nie kupowiala Oliwii butow ortopedycznych
Oliwka w badaniu ma rychomosc dobra, przy podraznieniu uruchamia wlasciwe miesnie stopy wiec stymulowac zbadac
za pol roku.
Urodzinki udane oczywiscie kilka nieptrzebnych rzeczy nam przybylo ;) ale na to to juz nic nie poradzimy.
Moje dziecko bylo na tej wystawie zwierzat w niedziele, wrocila zadowolona z wymalowana buzia
a ja sie ucieszylam ze moglam ja gdzies wyslac pomimo deszczu wiec dziekujemy Aga za pomysl ;).

A ja znow musze zajadac antybiotyk bo zapalenie pęcherza ciagle mi nawraca ;(, wogole to pani dr mnie rozbawila bo stwierdzila ze powinnam z dnia na dzien Julke odstwic od piersi zeby wziac antybiotyk-niezly zart co? Zwlaszcza ze J ciagle nie zlapala butelki i jest ostatnio bardzo marudna ze wzgledu na zeby.

reklama
Krklisz o kurka to może przez to taka marudna ... póki co małemu nic nie wyszło, nie przejmuj sie no jeśli nawet zachoruje to nie Twoja wina przecież. W Bogdanowie mieszka moja siostra he he he

hey laseczki

z przykrością stwierdzam że mam już 15 kg+ ;/

również odwiedziłam wystawę zwierząt- jarzebinka i jagmar- wybaczcie ze się z wami nie umawiałam. Ale tak czy siak jagmar- również dziekujemy za pomysł:)

jutro sie nie przyłączę, ale na cytadelę w czwatek jestem zwarta i gotowa :D

krklisz
szkoda że akurat ospa, ale mam nadzieje że skoro miala szczeopionkę to przejdzie faktycznie łagodnie i bez świądu, a skoro ją przejdzie to oby to był ostatni raz w jej życiu. A Jula też ma opcję się zarazić?
z tym odstawieniem od cyca to chyba fakycznie jakiś żart;/
co do ortopedy- jednak lepiej mieć zaufanych lekarzy a nie dać sie nakręcać...
wiem że pierwsze mce były koszmarne ale akurat nie to miałam kochana na myśli!
I w ogóle to dzieki za porady co do siusiania.

Emila dzisiaj cały dzien nie nasikała do pieluchy ani w majtki, tylko na nocnik- tylko kupa jej sie w majtki zdarzyła. A jak poszła z teściową na dwór to po jakimś czasie zechciała siku i chciała iśc do domu żeby usiąść na nocnik. Najwieksza frajda to wylewanie, spuszczanie wody i naklejki które jej kleimy w nagrodę:)

witam nowe mamusie:)

NabAwe wagą sie nie przejmuj - zrzucisz po poporodzie mi jeszcze troszke zostało do zrzucenia z przed ciaży jakieś 6 kg :eek: co do siusiania to moja siorka tak właśnie oduczyłam małą i robi teraz już na kibelek z nakładką Tyko ze Zuzia ma 3 latka a widzę że Twoja młodsza to i tak bardzo ładnie poszło.
Lena u mnie mały jeszcze śpi ale on sie budzi 2-3 razy w nocy jeszcze z tym ze ja w ogóle nie karmiłam piersią tylko modyfikowanym od początku - przykre bo chciałam karmic ale laktacja mi sie nie zaczeła.

Marta no mój raz się budzi na budyn. Ją piersia karmilam trochę ponad 3miesiace ,przykre ,że nie moglas karmic ale najważniejsze,że dziecko zdrowe

reklama
cześć- dzięki nowym mamusiom forum odżywa :) pieknie!!!!

moja córa ma 1,5 roku ale jest bardzo bystra i w sumie już od dawna chciałam ja nauczyć ale bez skutku. Teraz jest już łatwiej :)

lena a kiedy dokładnie urodził się Twój syniu? Bo ja i jagmar mamy dzieciaczki z października 2011 :)

Ja szybko po porodzie Emilki wróciłam do swojej wagi, a przytyłam wtedy 20 kg... a wygląda na to że teraz przytyję więcej :( ale jestem dobrej myśli. No co ja poradze że mi sie ciagle chce słodkiego? wcale nie jem aż tak dużo słodyczy, więcej się ruszam, ale nie jest mi dane być tap madl więc żył sobie nie podetnę:p

Do góry