reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

NabAwe Obys miala racje :).
Gratulujemy, widzisz ilosc podobienst do Agi i mnie rosnie ;).
A jak tam noce i nocnik?
U nas ostatnio byl jakis nocnikowy kryzys wiec miualam nerwa.

jarzebinka Dla nie ok, sushi bardzo chetnie ;).
W przedszkolu wnioski przechodza bez pieczatek ;).

Koszatniczka Milo cie poznac zapraszamy do pisania.
My jestesmy z Podolan i z Oliwka tez caly czas w domku ;), obecnie mamy jeszcze mala Julke ;).

Dzis bardzo optymistyczne sloneczko na dworze az sie chce ;).
W sobote wybralam sie po farbe do wlosow na Wilde okazALO SIE ZAMKNIETE ;( i kupilam w necie wybralam o ton
inna niz ta ktorej uzywalam mam nadzieje ze nie bedzie zonka ;).
Wlosy mam obciete wiec mam nadzieje ze jakos znajde czas na pofarbowanie ( farbuje mi siora wiec musze to zgrac
z wyjazdem do WC a to czasem problem).
Ci faceci to maja dobrze moj M przygotowuje sie do marotonu wiec znow mam dodatkowe wyjsca z domu,
a ja co nie moge nic powiedziec bo maraton fajna sprawa..........
A musze sie pochawlic kupilam sobie fajniutkie czerwone kalosze w Lidlu ;) od dawna chorowalam ale nigdzie nie bylo czerwonych
a takie mi do kurtki pasuja ;).

reklama
Hej!
jestem Mamą 1,5 miesięcznej Amelki z Naramowic, i prawie cały ten czas spędziłyśmy same w domu:) Znajomi niestety bezdzietni, rodziny daleko... czy możemy do Was dołączyć?
pozdrawiamy Kasia i Amelia

witam, witam i zapraszam do dyskusji.....:tak:

Kirklisz to super, ze udało sie bez pieczątki na wniosku, zawsze to jeden problem biurokracyjny mniej.... :tak:
Nabawe..... jak samopoczucie???? bo figurka całkiem, całkiem... super wyglądasz....:tak:
Skrzat, Jagmar 11 marca pasuje na sushi... bo pewnie trzeba będzie zrobić rezerwację w tej knajpce, o której wspominałyście ostatnio.... :tak:

Hej
Całe wieki mnie tu nie było. Od dwóch tygodni Z jest w domu z powodu choroby rekonwalescencji i aż wstyd się przyznać ale brakowało mi czasu na forum.
Na szczęście pogoda robi się trochę ładniejsza i mam nadzieję że tak zostanie bo moje samopoczucie psychiczne i fizyczne zostawia wiele do życzenia.

Krklisz moje starsze dziecko zepsuło się, chodzi po nocach i histeryzuje, że ma muchy i pająki w łóżku. Wczoraj spałam 2h w nocy i jestem wykończona. Bolą mnie nawet włosy. Nie dość, że ja z sobą nie mogę dojść do ładu i mam problemy z zasypianiem to teraz dziecko mnie dobija... Byle do wiosny i do słonka :D.
Mi tez przydałoby się wyjście do fryzjera ale jakoś mi się nie chce fatygować bo nie dość, że włosy przez prawie 3 miesiące głównie wypadają to jeszcze do tego przestały rosnąć. Ścinałam je w grudniu i nadal maja taka sama długość (?!?!).

Koszatniczka zapraszamy do pisania :)

Nabawe jak będziesz już pewna drugiej dziurki to koniecznie się odezwij. Obiecuję częściej tu zaglądać.

Dziewczyny mi 11 nie pasuje jak z reszta początek przyszłego tygodnia, dopiero czwartek, piątek.

właśnie sobie przypomniałam że nie dam rady 11 sie wyrwać. 13 mam ważny egzamin wiec bd sie uczyć zapewne :(

krklisz
nocnik odstawiony bo Emilka chora jest. Ma stan podgorączkowy drugi dzień i katar. Średnio sie czuje wiec jej nie mecze z tym na razie.
nocki o niebo lepsze od kiedy jemy krowie mleko- tzn kaszkę mannę na noc.
śmiać mi się chce bo napisałaś że obecnie jest też z Wami Oliwka- a ja od razu pomyślałam- a co, macie ją gdzieś oddać?... sama z siebie brechtam :p

jarzebinka
samopoczucie po japońsku- jako tako...raz lepiej raz gorzej. Ale szału nie ma. Ciągle mnie męczą permanentne bóle głowy- codziennie, czasem znosze a czasem sie faszeruje :( A z tą figurą to bez przesady- wałków mam pełno dookoła. Mi to się marzy taki brzuszek-piłeczka, niestety nie dane mi takiego doświadczyć:p

koszatniczka
witaj! Ja i Emilka jesteśmy ze Swarzędza i też siedzimy w domu bo spodziewamy się rodzeństwa :)
edit:
jagmar
zapomniałam o Tobie:p
jak to możliwe że Ci nie urosły nic a nic;/ a te leki któe dostałaś- tzn witaminy i suplementy?
i skąd u Zosi takie pomysły z tymi robalami?

jagmar Zgadza sie cale wieki, myslalm nawet ostanio o tobie ale jakos nie zdolalam napiasc ;).
Wcale nie taki wsyd tak czasem bywa ;), moze jak Z w koncu pojdzie do przedszkola to sobie odpoczniesz ;).
Faktycznie przespane noce to podstawa aby dobrze funkcjonowac w dzien i miec dobre samopoczucie wiec wcale sie nie dziewi za masz dola, ale pociesz sie ze tak jak kiedys przychodzi tak i kiedys odchodzi zle samopoczucie,teraz idzie wiosna sloneczko juz swieci i niedlugo znow sie bedziem opalac w lasku marcelinskim ;).
Ciekawe skad jej sie tak nagle pojawil pajakowy lek.

Na problemy z zasypianiem polecamy Melatonie neurolog zalecil Oliwii ;), moge ci podarowac kilka tabletek na probe ;).

Co do wlosow to ja mam znow tragedie z wypadaniem ale doswiadczenia utwierdzaja mniew przekonaniu ze trzeba czekac az samo minie.

Ja niestety z czwartku i piatku odpadam bo w czwartek Oli ma zaplanowane to badnie wiec musze byc z Julka.

NabAwe Co ty jeszcze za egzam masz? Jakis nowy pomysl?
To zyczymy zdrowka.
Fajnie ze E lepiej spi ostatnio, oby tak dalej.
Tak czasem z checia bym ja oddala na kilka aby zatesknic, czasem zadrosze M ze on wyjezdza i moze zatesknic za dziecmi ja wychodze co najwyzej na kilka h.
Spokojnie wygladasz calkiem ok a jak urosnie to bedzie pileczka ;).
A w 1 ciazy tez mialas takie bole glowy?

Dzis Oli miala imieninki ale M dlugo w pracy nie bylo zbytnio okazji abys swietowac zreszta ona tez jeszcze zbyt wiele nie rozumie, w niedziele beda goscie wiec moze bardziej cos jej sie uda wytlumaczyc ;).
Pogoda dzis fantastyczna wyszlysmy na spacerek kupilam wode 0,7 wzielam kilka lykow potem mi dziecko zabralo butelke i nie chcialo oddac az nie wypilo calej wiec po 2h spacer rajstopki i spodnie byly zupelnie mokre, szczescie ze jak stala na derkorolce wozka to tak mocno nie bylo widac ;).

Hello:)
Sorry, że Was zaniedbuje, ale czasu ostatnio brak...
Co do 11 marca to ja odpadam;/
Krkisz a nie boisz się, że Oli przeziębi sobie pęcherz w takich mokrych gatkach? Ja na spacery dość długo jesienią stosowałam pieluchomajtki:) To była rewelacja;)
My na szczęście pozbyliśmy się już pieluch an dobre, nawet noce od 3 tygodni bez pieluchy i odpukać wszystkie suche:)

krklisz
nic nowego... ciągnę dalej to co zaczełam, ale skoro zapomniałaś to napisze po teście:p
A jak sie spisuje wóz?
Kurcze to u was faktycznie nocnikowanie na dobre... u nas znowu zapalenie gardła wiec poczekam kolejne tygodnie z nauką

skrzat
długo Ci zajęła nauka?

mi 11 tez nie bardzo jednak pasuje na wyjście bo okazało się, że mam wywiadówkę u starszaka na 18.00....:tak:

Nabawe a wtorkowy telefon Emilki nie był taki straszny, my w tygodniu od 6.00 jesteśmy juz na nogach....:-D
Jagmar aby przeszły Z te koszmary łóżkowe....:tak:
Skrzat gratki dla Basi za suche dnie i nocki... dorasta córa, dorasta....:-)

Hej
Nabawe jaki masz znowu egzamin? Zosia ma koszmary łóżkowe najprawdopodobniej przez przedszkole i bajki aleee... od wtorku czyli od czasu kiedy wróciła do przedszkola przesypia całe noce :).

Krklisz zaopatrzyłam się w jakieś nasenne ziołowe i wczoraj jedną połknęłam ale nie zauważyłam po niej żadnej różnicy :/. Wiosny chce a tu się znowu zima zbliża ;p.

Uciekam zrobić sobie kąpiel i poczytać troszkę przed spaniem.

Widziałyście, że spam szerzy się na naszym poznańskim wątku o okolicach Konina. Wkurza mnie coś takiego, pewnie niejedna kobieta chciałaby znać sprawdzone opinie na temat lekarza a tu takie oszustwo. Widać doktor K. jest kiepskim lekarzem skoro posuwa się do czegoś takiego.

reklama
dziewczyny w okazji dzisiejszego święta..... wszystkiego dobrego...
images

Do góry