reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

NabAwe Obys miala racje :).
Gratulujemy, widzisz ilosc podobienst do Agi i mnie rosnie ;).
A jak tam noce i nocnik?
U nas ostatnio byl jakis nocnikowy kryzys wiec miualam nerwa.

jarzebinka Dla nie ok, sushi bardzo chetnie ;).
W przedszkolu wnioski przechodza bez pieczatek ;).

Koszatniczka Milo cie poznac zapraszamy do pisania.
My jestesmy z Podolan i z Oliwka tez caly czas w domku ;), obecnie mamy jeszcze mala Julke ;).

Dzis bardzo optymistyczne sloneczko na dworze az sie chce ;).
W sobote wybralam sie po farbe do wlosow na Wilde okazALO SIE ZAMKNIETE ;( i kupilam w necie wybralam o ton
inna niz ta ktorej uzywalam mam nadzieje ze nie bedzie zonka ;).
Wlosy mam obciete wiec mam nadzieje ze jakos znajde czas na pofarbowanie ( farbuje mi siora wiec musze to zgrac
z wyjazdem do WC a to czasem problem).
Ci faceci to maja dobrze moj M przygotowuje sie do marotonu wiec znow mam dodatkowe wyjsca z domu,
a ja co nie moge nic powiedziec bo maraton fajna sprawa..........
A musze sie pochawlic kupilam sobie fajniutkie czerwone kalosze w Lidlu ;) od dawna chorowalam ale nigdzie nie bylo czerwonych
a takie mi do kurtki pasuja ;).

reklama
Hej!
jestem Mamą 1,5 miesięcznej Amelki z Naramowic, i prawie cały ten czas spędziłyśmy same w domu:) Znajomi niestety bezdzietni, rodziny daleko... czy możemy do Was dołączyć?
pozdrawiamy Kasia i Amelia

witam, witam i zapraszam do dyskusji.....:tak:

Kirklisz to super, ze udało sie bez pieczątki na wniosku, zawsze to jeden problem biurokracyjny mniej.... :tak:
Nabawe..... jak samopoczucie???? bo figurka całkiem, całkiem... super wyglądasz....:tak:
Skrzat, Jagmar 11 marca pasuje na sushi... bo pewnie trzeba będzie zrobić rezerwację w tej knajpce, o której wspominałyście ostatnio.... :tak:

Hej
Całe wieki mnie tu nie było. Od dwóch tygodni Z jest w domu z powodu choroby rekonwalescencji i aż wstyd się przyznać ale brakowało mi czasu na forum.
Na szczęście pogoda robi się trochę ładniejsza i mam nadzieję że tak zostanie bo moje samopoczucie psychiczne i fizyczne zostawia wiele do życzenia.

Krklisz moje starsze dziecko zepsuło się, chodzi po nocach i histeryzuje, że ma muchy i pająki w łóżku. Wczoraj spałam 2h w nocy i jestem wykończona. Bolą mnie nawet włosy. Nie dość, że ja z sobą nie mogę dojść do ładu i mam problemy z zasypianiem to teraz dziecko mnie dobija... Byle do wiosny i do słonka :D.
Mi tez przydałoby się wyjście do fryzjera ale jakoś mi się nie chce fatygować bo nie dość, że włosy przez prawie 3 miesiące głównie wypadają to jeszcze do tego przestały rosnąć. Ścinałam je w grudniu i nadal maja taka sama długość (?!?!).

Koszatniczka zapraszamy do pisania :)

Nabawe jak będziesz już pewna drugiej dziurki to koniecznie się odezwij. Obiecuję częściej tu zaglądać.

Dziewczyny mi 11 nie pasuje jak z reszta początek przyszłego tygodnia, dopiero czwartek, piątek.

właśnie sobie przypomniałam że nie dam rady 11 sie wyrwać. 13 mam ważny egzamin wiec bd sie uczyć zapewne :(

krklisz
nocnik odstawiony bo Emilka chora jest. Ma stan podgorączkowy drugi dzień i katar. Średnio sie czuje wiec jej nie mecze z tym na razie.
nocki o niebo lepsze od kiedy jemy krowie mleko- tzn kaszkę mannę na noc.
śmiać mi się chce bo napisałaś że obecnie jest też z Wami Oliwka- a ja od razu pomyślałam- a co, macie ją gdzieś oddać?... sama z siebie brechtam :p

jarzebinka
samopoczucie po japońsku- jako tako...raz lepiej raz gorzej. Ale szału nie ma. Ciągle mnie męczą permanentne bóle głowy- codziennie, czasem znosze a czasem sie faszeruje :( A z tą figurą to bez przesady- wałków mam pełno dookoła. Mi to się marzy taki brzuszek-piłeczka, niestety nie dane mi takiego doświadczyć:p

koszatniczka
witaj! Ja i Emilka jesteśmy ze Swarzędza i też siedzimy w domu bo spodziewamy się rodzeństwa :)
edit:
jagmar
zapomniałam o Tobie:p
jak to możliwe że Ci nie urosły nic a nic;/ a te leki któe dostałaś- tzn witaminy i suplementy?
i skąd u Zosi takie pomysły z tymi robalami?

jagmar Zgadza sie cale wieki, myslalm nawet ostanio o tobie ale jakos nie zdolalam napiasc ;).
Wcale nie taki wsyd tak czasem bywa ;), moze jak Z w koncu pojdzie do przedszkola to sobie odpoczniesz ;).
Faktycznie przespane noce to podstawa aby dobrze funkcjonowac w dzien i miec dobre samopoczucie wiec wcale sie nie dziewi za masz dola, ale pociesz sie ze tak jak kiedys przychodzi tak i kiedys odchodzi zle samopoczucie,teraz idzie wiosna sloneczko juz swieci i niedlugo znow sie bedziem opalac w lasku marcelinskim ;).
Ciekawe skad jej sie tak nagle pojawil pajakowy lek.

Na problemy z zasypianiem polecamy Melatonie neurolog zalecil Oliwii ;), moge ci podarowac kilka tabletek na probe ;).

Co do wlosow to ja mam znow tragedie z wypadaniem ale doswiadczenia utwierdzaja mniew przekonaniu ze trzeba czekac az samo minie.

Ja niestety z czwartku i piatku odpadam bo w czwartek Oli ma zaplanowane to badnie wiec musze byc z Julka.

NabAwe Co ty jeszcze za egzam masz? Jakis nowy pomysl?
To zyczymy zdrowka.
Fajnie ze E lepiej spi ostatnio, oby tak dalej.
Tak czasem z checia bym ja oddala na kilka aby zatesknic, czasem zadrosze M ze on wyjezdza i moze zatesknic za dziecmi ja wychodze co najwyzej na kilka h.
Spokojnie wygladasz calkiem ok a jak urosnie to bedzie pileczka ;).
A w 1 ciazy tez mialas takie bole glowy?

Dzis Oli miala imieninki ale M dlugo w pracy nie bylo zbytnio okazji abys swietowac zreszta ona tez jeszcze zbyt wiele nie rozumie, w niedziele beda goscie wiec moze bardziej cos jej sie uda wytlumaczyc ;).
Pogoda dzis fantastyczna wyszlysmy na spacerek kupilam wode 0,7 wzielam kilka lykow potem mi dziecko zabralo butelke i nie chcialo oddac az nie wypilo calej wiec po 2h spacer rajstopki i spodnie byly zupelnie mokre, szczescie ze jak stala na derkorolce wozka to tak mocno nie bylo widac ;).

Hello:)
Sorry, że Was zaniedbuje, ale czasu ostatnio brak...
Co do 11 marca to ja odpadam;/
Krkisz a nie boisz się, że Oli przeziębi sobie pęcherz w takich mokrych gatkach? Ja na spacery dość długo jesienią stosowałam pieluchomajtki:) To była rewelacja;)
My na szczęście pozbyliśmy się już pieluch an dobre, nawet noce od 3 tygodni bez pieluchy i odpukać wszystkie suche:)

krklisz
nic nowego... ciągnę dalej to co zaczełam, ale skoro zapomniałaś to napisze po teście:p
A jak sie spisuje wóz?
Kurcze to u was faktycznie nocnikowanie na dobre... u nas znowu zapalenie gardła wiec poczekam kolejne tygodnie z nauką

skrzat
długo Ci zajęła nauka?

mi 11 tez nie bardzo jednak pasuje na wyjście bo okazało się, że mam wywiadówkę u starszaka na 18.00....:tak:

Nabawe a wtorkowy telefon Emilki nie był taki straszny, my w tygodniu od 6.00 jesteśmy juz na nogach....:-D
Jagmar aby przeszły Z te koszmary łóżkowe....:tak:
Skrzat gratki dla Basi za suche dnie i nocki... dorasta córa, dorasta....:-)

Hej
Nabawe jaki masz znowu egzamin? Zosia ma koszmary łóżkowe najprawdopodobniej przez przedszkole i bajki aleee... od wtorku czyli od czasu kiedy wróciła do przedszkola przesypia całe noce :).

Krklisz zaopatrzyłam się w jakieś nasenne ziołowe i wczoraj jedną połknęłam ale nie zauważyłam po niej żadnej różnicy :/. Wiosny chce a tu się znowu zima zbliża ;p.

Uciekam zrobić sobie kąpiel i poczytać troszkę przed spaniem.

Widziałyście, że spam szerzy się na naszym poznańskim wątku o okolicach Konina. Wkurza mnie coś takiego, pewnie niejedna kobieta chciałaby znać sprawdzone opinie na temat lekarza a tu takie oszustwo. Widać doktor K. jest kiepskim lekarzem skoro posuwa się do czegoś takiego.

reklama
dziewczyny w okazji dzisiejszego święta..... wszystkiego dobrego...
images

Do góry