reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jagmar Zazdroszcze!!!!!!!!!
EEG nocne czyli kilkadziesiat elektrod i zapis pracy mozu noca ;)
A wogole to jestem zla bo M przywiozl wczoraj wyniki nie ma elektrolitow a w cukrze byla hemoliza ;(. Dzis do labo sie nie dodzwonilam przez pol dnia. W moczu leukocyty ciagla sa ;(.

NabAwe To zyczymy powodzenia i duuuuuuuuuuuuuuzo cierpliwosci ona na ilosc ty na wytrzymalosc idz ;).
Mowisz powaznie trzy razy po 300ml? ;) to prawie litr A w dzien je?

Masakra od rana cos robie a tu jakas niekonczaca sie opowiesc na szczescie moja siora jest u mnie bo P dzis do 19 w pracy ;(-musza byc elastyczni PORAZKA.
Wczoraj bylismy w Teatrze Wielkim na Kabrecie Moralnego Niepokoju fajnie bylo ale niestety szybko wracalismy bo bylismy padnieci niestety i tej nocy nie dalo sie pospac ;(.

reklama
i znowu nas zasypało, mój młodszy wczoraj popołudniu chciał na narty, ale było tak mokro, że szybko mu to wybiłam z głowy, myślałam, że dzisiaj troszkę przymrozi ale coś mi tu w pracy z okna kapie, więc chyba nic z tego nie wyjdzie....... :tak:

Kirklisz, Nabawe, życzę Wam przespanych nocek...jednak jak się człowiek dobrze wyśpi to w dzień inaczej funkcjonuje wyspany to mniej rzeczy go drażni i denerwuje... :tak:

Jagmar odpoczęłaś sobie bez dzieci.....:tak:
Skrzat zapracowana.....:-)

jarzebinka
ja wczoraj sanki targałam i ciężko bo śnieg mokry. Także narty to średni pomysł jednak. Kurcze świeta racja z tym niewyspaniem. Jestem dzisiaj przewsciekła, niewyspana i zaczyna mnie wszystko drażnić.

krklisz
kolejnej rady potrzebuje. Jak oduczyłaś Oliwkę nocnego żarcia? Emi je w dzień i to wyjątkowo dużo ostatnio... a w nocy kolo litra kaszy;/ manna na mleku krowim tez jej wystarczyła tylko do 2 w nocy;/

Jarzebinka dokładnie:p
NabAwe dobrego samopoczucia życzę!
Jagmar to normalne, że dzieci nocą chodzą, przychodzą:) Basia woła w nocy mnie a ostatnio babcię i ktoś musi iśc do niej spać:p Za małe łóżko ma cholibka;/
Krkisz oby minęło samo, może to jakiś skok rozwojowy te noce, albo odreagowanie na siostrę, dzieci różnie reagują;/
Miłego dzionka:*

jarzebinka Dzieki dziek,i dzis nie bylo tak zle 1 pobudka na karmienie przy 2 M i smoczek dal rade ;), a Oli przespala noc ;).
Ja tak jestem za tym zeby stopnial ;) bedzie latwiej z wozkiem.

NabAwe Normalnie maly glodomorek ;) oduczanie : na noc geste a jak sie obudzi to w nocy woda.
A ty mi kochana poweidz rozliczals PIT-a on line?
Zycze poprawy humoru i przespanych nocy ;).

Skrzat No zoabaczymy odwiedzam specjalistow dla swietego spokoju, ale wydaje mi sie ze jest tak jak piszesz ;).

Dzis siora mie opuscila ;(.
Jutro jade do alergologa zobaczymy co powie.
Ogolnie jestem zla bo badanie krwi Oliwii musze powtorzyc, ale poczakam do piatku jakby alergolog cos chcial zeby poszlo za 1 kluciem.
Jutro obiadek poza domem nice nice nice ;).

Nabawe na sile chyba nie da sie oduczyć nocnego karmienia... ja próbowałam z woda i nic z tego nie wyszło, za pół godziny miałam jeszcze gorszy płacz... mój pomału sam zrezygnował, kolejne karmienie sie przesuwało i jak pierwsze przeszło na drugą w nocy to drugie wyszło już w porze śniadania i potem kolejne przesuwało się coraz bliżej ranka i sie skończyło... jadł w nocy prawie do 2 latek...:tak: a jak były dwa karmienia to było ok. 23 i 4 nad ranem....:tak:u mnie pomogło wprowadzenie kolacji ok. 18-19 a szedł spać ok. 20.30... wcześniej jadł kolację mniej systematycznie, bo u mnie obiad jest ok. 16.00-17.00 i do kolacji w tygodniu przywiązuje małą wagę, ale chłopcom zaczęłam ja dawać i już nie ma problemu z nocnym wstawaniem....:tak:
Kirklisz powodzenia w bieganinie po lekarzach....:tak:

dziewczyny a spotykamy się w okolicach 8 marca....:-D

Hej
Nabawe to wielkie gratulacja dla Oliwki za przespana nockę :) Oby tak dalej.

Nabawe mi też się nie udało Z oduczyć nocnego jedzenia. Jak jej dawałam wodę to był wyjec dopóki nie dostała mleka. Zosia jadła raz w nocy i faktycznie było tak jak opisuje to Jarzębinka. Budziła się na jedzenie coraz później i czasem jedną czy dwie noce nam odpuszczała. Skończyła dopiero jak miała 2 lata. U nas kolacja o 18 obowiązkowa, później mleczko i o 19-20 spać. Ja się śmiałam, że Marysia jako niemowlak potrafiła w nocy dłużej spać bez jedzenia niż Zosia ;p.

Jestem wykończona bo młode znowu chore i Z siedzi w domu. Szybko przyzwyczaiłam się do porannej ciszy i spokoju. Zosia przyzwyczaiła się do drzemek w przedszkolu ale w domu ciężko jej zasnąć i dzisiaj usypiałam je półtorej godziny (!).

jarzebinka dzieki :) Jestem za, ale dokladnie 8 mam impreze w WC wiec moze w kolejna sobote?
Zgadzam sie dlatego zaraz przed spaniem byla sycaca kolacja ;), ja temu musialam oduczyc nocnego jedzenia bo oszukiwala z jedzeniem w dzien, a nie chcialam pozwolic zeby sie przestawila.

jagmar Wspolczujemy choroby i powodzenia w walce.
Musze powiedziec ze chyba przeszlam na wyzszy pozmiom wtajemniczenia - wyjscie z 1 dzieckiem to pikus z 2 to gorzej ;), chcoaz ciagle przeklinam moje 4p bo z przekonaniem Oliwkii do chodzenia.

Jakos nie chce mi sie dzis wychodzic czekam na kolezanke, a najwyzej Oli wyjdzie jak wroci tata ;).

reklama
:)

Krklisz 4 piętro zdecydowanie wychodzi na nasza niekorzyść tym bardziej, że windy brak. Już nie pamiętam jak to dokładnie było z naszym wychodzeniem. Zdaje się, że na początku znosiłam obie jedną w nosidle a Z na biodrze. Niestety szybko musiałam ją tego oduczyć. Teraz mam problem z noszeniem Marysi po schodach bo w tym całym ubraniu jest dla mnie za ciężka. Ostatnio chodzi sama a ja ją trzymam za kaptur w razie gdyby chciała zaryć czołem w schodek. Mam nadzieję że niebawem nauczy się chociaż wchodzić bo na schodzenie to trzeba będzie jeszcze trocę poczekać ;p.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry