reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

witam wieczorowa porą...:tak: nareszcie spokój dzieciaki juz w łóżeczkach.... od poniedziłku do wczoraj była u mnie siostra z rodzinka więc wariactwo na kółkach, praca dom goście zakupy ( bo siostra przyjechała na zakupowe szaleństwo na wyprzdażach, wiec poszalałyśmy...) :tak: a dzisiaj kupiłam mojemu młodszemu zyżwy i może w weekend je wypróbuje????

Jagmar przepraszam, ale musielismy o 17,30 odebrac Kacperk a ze szkoły ....:tak:

Nabawe a czemu nie masz karty ciąży, a nie jest ona potrzebna do 10 tygodnia aby mieć becikowe ???
to jutro wieczorem sie spotykamy 20.30..... czy 21.00 i gdzie konkretnie.....

Ostatnia edycja:
reklama
laski udanego wieczorka!! grzecznie mi tam!

a Emi dziś na godzine zostawiłam w żłobie bo musiałam gnać do lekarza! ale miałam stresa... na szczęście żłobek stoi- nie rozniosła go, wybawiła sie jak nie wiem, nie chciała iśc do domu i uciekała na mój widok hehe :p musze ją częściej podrzucać

dzięki dziewczyny za wczorajszy wieczór... do zobaczenia następnym razem na Sushi....:tak: chłopcy jakby wyczuli, że muszą być rano cicho, bo pospali do 8.00 wiec całkiem przyzwoicie...:tak: dałam im śniadanko i do 9.30 jeszcze relaks...:tak:

Nabawe pewnie Emi potrzebuje większego kontaktu z dzieciakami...a Ty pozałatwiałaś sobie sprawy na spokojnie...:tak:

NabAwe To fantastycznie mam nadzieje ze Oli tez tak zareaguje :). No co ty przeciez my zawsze bardzo grzeczne jestesmy ;).

jarzebinka Rowniez dziekuje u nas Oli o 7 ale M do niej poszedl, a Julka w nocy tylko raz wstala wiec chyba tez wyczula ;).

jagmar Skrzat Dzieki

Dzis pogoda wyjatkowo do bani ale stwierdzilismy ze pojdziemy na 30min spacer, niestety po 5min Oli centralnie zaliczyla kaluze i trzebabylo szybko wracac ;). Oby jutro bylo lepiej ;).

Cześć
Dziewczyny ja również dziękuję za piątkowe wyjście. Miła odskocznia od codzienności.

Ja dzisiaj od 8 rano porządkuje mieszkanie i końca nie widać. Jeszcze muszę ogarnąć sypialnię i posegregować ciuszki dziewczynek. Z połowy już wyrosły a nadal tkwią w koszu do prasowania i tylko je przerzucam z kąta w kąt. Zaraz śmigam do przedszkola po Z.
Udanego tygodnia dla wszystkich piszących i TYLKO czytających ;p.

Hej
My rozpoczęłyśmy tydzien od choroby Basi, wczoraj 39 rano i w nocy. Infekcja wirusowa, leki zapisane i znów tydzień w domu:( Masakra jakaś...pediatra powiedziała, że standard 1,5 - 2 tygodnie od antybiotyku i wirusówka;/
Ja spotkanie dziś w pracy, jutro wolne, ale czeka mnie praca domowa na jutro więc wieczór z komputerem mnie czeka;/
Krkisz, Jarzębinka, Jagmar również dziekuję za super spotkanie!!!

heeeey
dopiero dochodzę do siebie po wczorajszym tourze po Pn :p

Emilce idą kolejne zęby- dziś odkryłam pchającą się górną czwórkę i znowu cięzko dzisiaj ze spankiem itp.

krklisz
kochana! dzięki za poradę, Emilka obudziła się dziś pierwszy raz od paru dni/tygodni całkiem suchuteńka!!!! Pampers active baby- rozm. 5 + falbanki w środek i po sprawie! Za to przy zalożeniu ich do środka w huggiesie, niestety przemoczona, co zwykle w dzień nam sie nie zdarzało, wiec myślę, że teoria falbankowa dotyczy tylko pampersa.
Ponadto po odwiedzinach u Was znalazłam sposób na reogranizację pewnych przedmiotów w moim mieszkaniu- mianowicie, spodobały mi się te kolorowe kartony na szafkach (wybacz ze sie tak rozglądałam, ale lubię kraść pomysły) i musze kilka sobie kupić, zeby szafki nie zbierały zbędnie kurzu, a np zapas kaszek, soczków itp nie stał luzem na górze w kuchni:p będzie schludnie, ładnie (tak jak lubię) :D

jagmar

dzięki za "prezent" jakoś się odwdzięczę!
Tobie też skradłam pomysł- dałaś mi myśl z tym "koszem na prasowanie" rzucam zawsze po praniu stertę w pokoju bo nie mam co z tym zrobić, ale teraz dałaś mi pomysł że przecież mogę zainwestować w jakiś kosz... ciekawe czy są jakieś duże podwójne na pranie i na rzeczy do prasowania?

skrzat
maj gad
u was te choroby też jak jakaś plaga... zdrowia dla Basiuni, mam nadzieję, ze szybko wydobrzeje, bo też mam chęć ją niebawem zobaczyc, na pewno urosła i wydoroślała od ostatniego spotkania... widze, że u Ciebie praca wre! w sumie troche mi tego brakuje- byłam lepiej zorganizowana mając duzo pracy i napięty grafik kiedys, niż teraz siedząc w domku i mając dość duzo czasu na wsio.

dziewczynki rzućcie jakiś pomysł na obiad na jutro bo jadę niedługo na zakupy i nie mam kompletnie mysli co kupic- a przyjeżdża do nas kuzynka, fajnie byłoby zrobić coś innego niż zwykle:p

chociaż nie powiem- chodzi za mną gulasz z kaszą jęczmienną- i nie wiem czy to sprawa ciąży, czy dawno nie robiłam i dlatego.

wczoraj koleżanka poczęstowała mnie sosem mięsnym z makaronem- z czego sporo zjadła Emila- a jedząc chodziła i głaskała się po brzuszku- mina i zadowolenie koleżanki- bezcenne :) dzieci to jednak potrafią poprawić humor i nastroj!

jagmar
drogie były tw Twoje poduszki na krzesła w IKEI? Bo zwykłe pokrowce na all na jedno krzesło około 40-50 zł! troche przesada bo mam 6 krzeseł :p a poduszki nawet takie na oparcie są tańsze, ale myślę, czy sie nie bujnąć do Ikei bo może jeszcze inne "gadżety" sobie kupię tam.

Ostatnia edycja:
reklama
Hello
Nabawe nie wiem skąd czerpałaś inspiracje odnośnie kosza na bieliznę bo u mnie takowego brak i ciuchy walają się po całej sypialni ewentualnie lądują w worku z ikei takim za 2 zł. Niedawno rozglądałam się za koszami na pranie. Chciałam wiklinowy ale ceny wiklinowych są wysokie a mój kosz musiałby być baaardzo duuuuży
Poduszki mam takie JUSTINA Poduszka na krzesło - amarantowy - IKEA.

Zosia po przedszkolu była tak straszliwie zmęczona, że ciężko było z nią wytrzymać na szczęście śpi już od pół godziny. W przedszkolu jest grzeczna i wykonuje ładnie wszystkie polecenia "pań cioć" natomiast w domu wstępuje w nią diabeł i w ogóle nas nie słucha. Jestem ciekawa czy w ten sposób odreagowuje przedszkolna grzeczność?

Krklisz chodzą słuchy, że Julka to śliczna i grzeczna dziewczynka :D.

Do góry