reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hello

Premisa. Siedzę w domku jeszcze jakieś 1,5 roczku:-D
Kasztanowe sa super, mam porównanie bo siostrzenica chodziła do Skrzatów i bardzo narzekaly babki na niego. Co do spania w nocy to ja bym Ci mogla ksiazke napisac. Kazde dziecko inne ale moj starszy jaki duzy a dopiero od miesiaca spi pieeeeeknie. Franek jak Niko w nocyh poplakuje, wierci się...tylko do tego jeszcze butle wciąga a jak smoka zgubi to wszyscy na nogach. Ja to z nimi mam:-D

Skrzat no kupe czasu sie nie widzialysmy, nie chcesz do mnie wleciec z Basia to co mam poradzić:-p:-p robimy roczek w knajpie za Pobiedziskami 16 na 28 osob chyba. Francio jest wesolym chłopcem, cudak, kontaktowy, tupta 4 kroczki i bam dzis zrobił az 7 . Nikos dzis zebral od Pani w pkolu pochwaly. Pieknie mówi, super sie rozwija...aczkolwiek bardzo wstydliwy jest. Zaczał bajki ogladac, dyskutuje na kazdy temat.

Nabawe no roznica podobna. Na poczatku jest ok, potem u nas Nikos w nocy miał jazdy, krzyczał, tylko ja i ja na okrągło bardzo przezywał ta sytuacje. Bedziesz miała co robić :tak: teraz jest suuuuper aczkolwiek Francik ma charakterek i jest psota wieksza jak brat w tym wieku...tak jak mowia 1 rok najgorszy....ale nie łam sie ...czas szybko leci ;-)))

Ostatnia edycja:
reklama
NabAwe Ja cie rozumiem i zapraszam w tygodniu do siebie ;) a jak na Stary nie dojedziesz to tez bedzie fajnie ;).

Mam pytanie jakie poradnie alergologiczne dzieciece znacie bo w swojej dostlam termin na wrzesien i mi sie to nie podoba ;(.

Marciaa a możesz coś więcej napisać o Skrzatach bo właśnie tam planowałam wysłać małą ale nie znam żadnych opinii "z pierwszej ręki", do Daszewic mam trochę dalej i póki co za mało mamy lat (przyjmują od 2)

Hejka,
U nas trochę zmian, bo znów pojawiły się projekty i latam między firmą, a domem. Ale fajnie, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie!
NabAwe ze skierowaniami jest ciężko. Jestem ciekawa czy ci dadzą? Internista często daje tylko na zwykłą morfologię, ale próbować trzeba:) Jak co zmień lekarza rodzinnego, jak Twój taki niemiły (można 3x w roku bezpłatnie)
Marciaaa mnie długo na wizyty nie trzeba namawiać :) Jak tylko uporam się z nową sytuacją i wszytko się wyjaśni będę się wpraszać:D

Cześć

Ja dzisiaj miałam jakiś fatalny poranek. Najpierw wkurzyłam się na P, później dzieci mnie z równowagi wyprowadziły marudzeniem i jęczeniem. Z zazdrością patrzyłam jak mąż wychodzi do pracy. Kawkę sobie w spokoju wypije, nikt mu nad głowa nie będzie bręczał i stękał. Zima wybitnie nam nie służy. Dzisiaj ładne słoneczko ale wietrzysko potworne i trochę boję się iść na spacer z moimi chorowitkami. Domowa nuda, nuda, nuda.
Mam nadzieję, ze popołudnie będę miała spokojniejsze.

Jagmar ja dzisiaj miałam poranek leniwca;P A teraz uwijam się jak nakręcona bo za jakieś 30 minut musze wyjśc do babci:p Ale z uwagi na wicher chyba wezmę wózek pierwszy raz od niepamiętnych czasów, by była trochę osłonięta:D A potem kawusia z kumpelami z pracy:D Co prawda zabieram Młodą, ale jedna ma 2 dzieci więc mam nadzieję, że się zajmą sobą:):p
Basia ma mega fazę na Klub Przyjaciół Myszki Miki a ja jak słyszę głos tej myszki jestem chora;P Ale sprawia jej to przyjemność:p Dzisiaj nie omieszkałam się kimnąć w jak Młoda się bawiła, ale znalazła sobie zajęcie w segregacji naczyń do ciastoliny, oby jej to zostało:) Teraz bawi się w dr Duplo i leczy zwierzęta:D

Jagmar dzięki :D Kiedyś skorzystam, ale wolę jeszcze nie ryzykować, Zosię kilka dni temp trzymała, a my dopiero wyszłyśmy z zapalenia oskrzeli:p Spoko ja idę do niej do domku, więc dzieci będą myślę miały co robić bo pociechy kumpeli mają 3,5 i 6 lat:)

reklama
Do góry