reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej:) Jestem mama rocznego Antosia z Poznania:) Śledzę babyboom już od ponad 2 lat ale dopiero niedawno coś mnie natknęło żeby nie tylko czytać ale może troszku popisać z Wami:) Pomyślałam że można by było troszku powymieniać się info na temat żłobków, klubów malucha i innych takich wynalazków:) Już nie raz miałam problem co zrobić z moim szkrabem w momencie kiedy ja chce iść na zakupy bądź poprostu chcę mieć chociaż 5 min tylko dla siebie;p Jestem właśnie na etapie wybierania odpowiedniego żłobka dla mojego małego i muszę przyznać że ilość żłobków mnie przeraża...Przez ostatnie kilka lat wysypało się ich tyle, że nie mogę się połapać który, za ile i dlaczego ten a nie inny;p Może macie jakieś wspomnienia z żłobków??? chcecie któryś polecić bądź odradzić? chętnie przyda mi się taka pomoc:) Ja osobiście Antka zostawiałam już w kilku takich miejscach nie wspominając już oczywiście ogromnej ilości opiekunek z których nie bardzo byłam zadowolona. Polecić mogę klub dziecięcy bajkolandia który jest w centrum Poznania tak więc jadąć do Plazy czy Pestki podrzucałam małego tam i miałam kilka godzin z głowy. To miejsce moge polecić 100procentowo:) A jak u Was to było???Piszcie, piszcie bo jestem bardzo ciekawa:)

reklama
MamaDziecka ja zostawiam córcię z Babcią lub Tata jak chcę mieć 5min dla siebie. Babcia już ma nieco mniej czasu, ja muszę wrócić do pracy i jedyna opiekunka jakiej ufam to moja siostra i z chęcią jej płacę bo mam 100% pewności w jakich rękach jest moje dziecko. Na żłobek ani inne placówki się nie zdecydowaliśmy bo Zosia dużo chorowała i mamy nienormowane godziny pracy :-)

A ja myślałam że Tygrynka na wojażach jest i nas tu nie pilnuje.. Ale to już wrzesień się ku zachodowi chyli..i cisza.. trochę smętnie, one były tu zawsze.. Dziewczyny, hop hop!

Krkisz ja jestem, ale wczoraj Coldpady w Warszawie, a przed wyjazdem się nie wyrobiłam, bo mam trochę spraw na głowie:) Jak się ogarnę to będę częściej:)

Patrycja dobrze, że "nic poważnego" się nie stało. Podobno każde szanowane dziecko musi zaliczyć szycie ;p. Ja do dzisiaj pamiętam stolik w który się wmontowałam jak miałam 2 lata a podobno to niemożliwe.

Krklisz ślub w październiku. Zostały 2 tygodnie a parę rzeczy jeszcze trzeba pozałatwiać. Kupić napoje, zamówić tort, ostatnia przymiarkę sukienki i sukienek dziewczynek zrobić. Znajoma nam wszystko szyje hurtowo ale mieszka za Poznaniem i to kawałek drogi więc jest klops bo nie mamy kiedy tam pojechać ;p.

Ostatnia edycja:
Halo halo :) czuję sie wywołana do odpowiedzi, Krklisz i Amandae dzięki za pamięć :D już od jakiś 3 tygodni jestem w Poznaniu, powoli zapominam o wakacjach :/ mimo że szykujemy się na następne, tym razem jesienne :D
Jagmar bojkot?? hehe jaki bojkot :D
Patrycja biedny Piotruś, dobrze że już po krzyku! i gratuluję córeczki :)
u nas pełno zamieszania, wydarzyło się dużo dobrego - Seba kompletnie się odpieluchował, z dnia na dzień! żadnego problemu z kupą, żadnych wpadek, noce też bez pieluchy.. w szoku jestem :D no ale w sumie trochę się na to naczekałam ;), do tego mąż dostał awans, ja powoli zaczynam szukać pracy.. i tak się kręci :D jakoś czasu brak na wszystko, tylko fb mnie ratuje :D ale teraz zimno częściej przytrzyma nas w domu, więc postaram się zaglądać a teraz pozdrawiam Was serdecznie i zmykam, dobranoc!

niedzielę o 23 byłam z Piotrusiem na pogotowiu bo wariował i wpadł w kant stołu i sobie zrobił dziurę w czole, masakra wam mówię a tyle nerwów było że masakra :/ pan chirurg założył taki szew z plastrów w piątek kontrola :(

gratuluje córeczki..... i aby Piotrusiowi szybko sia główka zagoiła....(pewnie miała wiele szcześcia w tym nieszczęściu...):tak:

Pogmeralam troche w zdjeciach i juz 2h minely musze szybko ewakulowac sie do kuchni i zabrac za obiad :).

ja tez zaczęłam robić porządek w zdjęciach bo czas najwyższy wywołać zaległości, ale wyszło tego nawet niewiele, jestem w miarę na bieżąco :tak:

Może macie jakieś wspomnienia z żłobków??? chcecie któryś polecić bądź odradzić? chętnie przyda mi się taka pomoc:) Ja osobiście Antka zostawiałam już w kilku takich miejscach nie wspominając już oczywiście ogromnej ilości opiekunek z których nie bardzo byłam zadowolona. Polecić mogę klub dziecięcy bajkolandia który jest w centrum Poznania tak więc jadąć do Plazy czy Pestki podrzucałam małego tam i miałam kilka godzin z głowy. To miejsce moge polecić 100procentowo:) A jak u Was to było???Piszcie, piszcie bo jestem bardzo ciekawa:)

witam nowa mamusie....:tak:
jeżeli chodzi o państwowy żłobek to ja mogę polecić żłobek na Klonowica (boczna Głogowskiej) oraz na Ogrodach (ul. Nowy Świat) :tak:a jeżeli chodzi zostawienie dzieciaków na tzw. 5 minut to najczęściej zostają wtedy z tatusiem albo idą ze mną i np. zostawiam je w markecie na placu zabaw.....:tak:

Jak się ogarnę to będę częściej:)
trzymam za słowo..... a jak było w Warszawie, pewnie SUPER.......:tak: a jak Basieńka zdrowotnie......;-)

moi jakos zdrowotnie się trzymaja za to ja chyba się rozkładam, miłam dość intensywny tydzień w pracy do wczoraj i pewnie to mnie trzymalo, czwartek minął i puściło... przeziębienie jak nic....:crazy:

Dzień dobry :)

krklisz,amandae równiez dziękuję za pamięc :) czasu na wszytsko brakuje więc nie zaglądam na bb a jak juz to wpadam na 5 minut ;/ od czerwca siedze w słoikach i zaprawiam ;/ a jeszcze tyle do zrobienia :eek:

Patrycja 2810 witam (bo nie miałam okazji) całe szczescie ze małemu nic powaznego sie nie stało :) gratuluje pareczki :tak:

jagmar ale zleciało do tego slubu :szok: bojkot? chyba nieee...

ubolewam strsznie nad końcem sezonu :confused2: nawet na działkę nie chodzę bo mnie krew zalewa jak mam wszystko szykować do zimy;/ nie lubie tej pory roku, jestem chyba typowo letnim stworzeniem :-D pozdrawiam i mam nadzieję wpadać czesciej :)

Hej dziewczyny :)
Natuśka nie chcesz podrzucić mi czasem jakiegoś słoiczka?? :D
w ogóle dzięki Natuśka i Ania23 za jabłka :)) i Ania23 gdzieżeś Ty??
Jarzębinka jak tam zdrówko? mnie też coś wczoraj rozkładało ale gripexy na noc załatwiły sprawę :)
Jagmar już za dwa tygodnie?? ale zleciało.. i jak tam, jest nerwówka? :)

my dzisiaj sami z młodym w domu, bo mąż poszedł do pracy na popołudnie, już nie mogę się doczekać aż wróci :D

Hejka
Ja jak zawsze nie mam czasu na nic, chyba nie dlugo bedziemy zostawac w poznaniu ze wzgledu na zimno w lazience buuuu juz nie moge sie doczekac kiedy ES zacznie robic tu

Dobra spadam bo robie witraz znaczy rysuje na folii

reklama
Mamadziecka Niestey nie mam doswiadczen ;).

amandae Tez bym chetnie siostrze zaplacila ;).

skrzat Ok trzymam za slowo ;).

jagmar No to zawsze wyprwa jest na caly dzien.

Tygrynka Ojej to rzeczywiscie sie podzialo ;), gratulujemy i zyczymy powodzenia. A co z sebusiem jak pojdziesz do
pracy?

jarzebinka Zdrrrrrrrrowka ;)

na-tuska Ojej to jednak zyjesz a juz myslalam ze jakies sloiki cie przygniotly ;).

an82 Ze tobie sie jeszcze chce te wszystkie plastyczne zeczy robic ;).

My dzis u rodzicow x2 bylismy wiec mily szybki dzionek, mala o dziwo calkiem ladnie w samochodzie sie zachowywyala
nawet bez mamy na tyniej kanapie ;). Odkat Oli dajemy Ibuprofen na noc tez troche odsapnelismy z czestymi pobudkami
wiec atmosfera sie poprawila ;). Jutro musze troche ogarnac domu, wtorek i piatek mam wyjazdowy a od kolejnego
tygodnia zaczynamy KTG wiec juz poza PN nie jezdzimy ;).

Do góry