reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej

Muszę się pochwalić, że kryzys z kupą w roli głównej powoli mija. Zosia zaczęła robić kupki i to do tego na nocnik i kibelek. Poza tym dziękuję za rady i wsparcie :D, były bardzo pomocne.

Ja rodziłam 2x na polnej i nie odczułam tej masówki na porodówce. Widać miałam szczęście bo lekarze i położne były bardzo sympatyczne.

Krklisz my ze skrzatem mamy taka sama rękę do sprzątania i wybitnie lubimy to zajęcie ;p bo ciągle sprzątamy i ciągle czujemy niedosyt. Ja np. codziennie zamiatam i szoruję podłogę bo codziennie jest na niej cała kupa okruchów i paprochów. To chyba się bierze z kosmosu bo niemożliwe, żeby dwójka dzieci mogla tyle śmieci wyprodukować. A prasowanie to osobny temat.... . Mam rację czy nie?

reklama
jarzebinka Jogurt Oli w ciagu dnia tez zje za to sery raczej w znikomych ilosciach zeby mogly jej dostarczac wapnia ale zastanawiam sie czy do sniadania zamiast herbaty nie zaproponowac mleka w kubeczku moze akurat sie uda? ;)

Skrzat U nas tez czasem troche krowiego sie przemyci w jakims jedzeniu ale raczej sa to bardzo male ilosci.

jagmar Gratulacje dla Z ;)
U mnie tez niestety ;) ale staram sie ograniczac do co drugi dzien ;) tylko gorzej jak Oli znajdzie sobie cos interesujacego do jedzenia na podlodze a ostatnio lubi zbierac nawet bardzo mikroskopijne okruchy i je zajadac.
Co do prasowania jut troche sobie odpuscilam szkoda tylko ze znow niedlugo bedzie musiala byc tendencja zwyzkowa ;(.

Megastycznie nic mi sie nie chce ostatnio ciagle jestem zmeczona a moje dziecko srednio co 2min chce mame zgarnac z kanapy ;( wiec nie mozemy dojsc do porozumienia ;).

Krklisz ja bym się tą ilością mleka tak nie przejmowała dziecko masz już "duże" tzn że samym mlekiem nie żyje ;-) nawet jesli skubnie innych produktów to się tego uzbiera :tak:

Jagmar cieszę sie że z kupą lepiej :-)

Jarzebinka doczytałam że z przedszkolem nie jest u was źle :tak: to dobrze ....u mnie mały chory wiec przerwa boję sie tego powrotu :baffled:

Jagmar no to dobrze, że kłopoty minęły, tak potem duzo myslałam, że jak problemy miałyby podłoże psychologiczne, to nie wiem jak sobie z tym radzic.. stresujące strasznie..

Ledwie Zosia zaczęła chodzić od 1,5 msc a ja sie martwie po nóżkę wykrzywia na zewnątrz. Napoczątku myslałam że sobie tak równowage lapie, ale już zaczyna biegac a wykrzywia nadal..:-(

Gosia zdrówka dla Dominika..... :tak: u nas przedszkole juz zdobyte, dzisiaj pobiegł w podskokach, pochwalił sie Pani autkiem i tyle go widziałam, zapomniał, "że ma płakać "wiec przedszkole juz jego....ostatnie 3 dni płakał juz tylko dla zasady......:-D

Jagmar super, ze problemy kupkowe Zosi mijają.... :tak: a w październiku ruszcie na podbój przedszkola.....:happy:

Witajcie dziewczyny! Widzę, ze u was dzieje się mnóstwo rzeczy! :)))) Ja daję znak życia, bo czasu na pisanie w ogóle nie mam :/ Praca, dom, obowiązki, w minioną sobotę roczek młodego w domu na 30 osób! Padam i generalnie do kompa nie siadam ostatnio w ogóle..... :/ Nawet nie byłam w stanie przeczytać wszystkich zaległości :))))) Cieszę się ,że u was ok i serdecznie pozdrawiam!!!!
Ps. tak przy okazji.... Mam do sprzedania wózek 3w1 jane trider reverse, do którego dorzucam gratis matę edu i bujaczek... cena przystępna jacyś chętni :)))) Pozbywam się gratów z chaty, bo niedługo nie będzie można drzwi otworzyć ;))) Buziaki!

Gosia Dzieki milo to slysec ;) Nic na to nie poradzisz moze staraj sie mu przypominac o przedszkolu ze dzieci na niego czekaja itp

amanadae Trzeba z pewnoscia zwrocic uwage zeby butki u niej trzymaly kostke no i umowic sie do ortopedy nie zaszkodzi oceni on czy faktycznie jest sie czym martwic.

jarzebinka Super gratulujemy przedszkolnych postepow ;)

MajkaK Milo cie slyszec ;).

Ja dzis w lepszym humorze mala w nocy budzila sie tylko 3-4 razy i pospala do 9.30 ;), ale wczoraj to juz wybralam sie do lekarza bo zaczelam watpic czy te zemby ( bo nigdy dolegliwosci nie byly tak nasilone) tak jej daja sie we znaki czy powodem nie jest brzuszek bo w nocy jak puszczala baka to wtedy na chwile sie uspokajala. Na szczescie lekarz rozwial moje watpliwosci mowi ze ida kly i one czesto daja gorsze objawy niz inne zemby zalecila regularne podawanie ibuprofenu i cierpliwosc ;)
Dziewczyny coz za cisza jagmar Skrzat na-tuska Tygrynka -zyjecie???????????? ;)

krklisz żyję ale czasu mi brakuje na forum i internet. Mam trochę przygotowań i lataniny przed ślubem a mój przyszły ciągle w pracy. Z dziećmi najdrobniejsza sprawa do załatwienia to wyczyn. Młodsza przestała lubić wózek i teraz chce chodzić i to najczęściej w przeciwnym kierunku.

Coś mi się zdaje, że dziewczyny urządziły bojkot forum a przynajmniej wątku poznańskiego. Szkoda...

Pogoda dzisiaj była piękna ale mam problem z ubieraniem dziewczyn i siebie. Wychodząc z domu mam wrażenie, ze będzie chłodno a tu upał.

Hej :)
Jakoś ostatnio brak czasu na pisanie.
W sobotę byłam u gin i z maluszkiem wszystko ok, chyba będzie dziewczynka.
W niedzielę o 23 byłam z Piotrusiem na pogotowiu bo wariował i wpadł w kant stołu i sobie zrobił dziurę w czole, masakra wam mówię a tyle nerwów było że masakra :/ pan chirurg założył taki szew z plastrów w piątek kontrola :(

reklama
jagmar Tak tak chodzenie ma swoje plusy ale sa tez minusy ;). Owocnego zalatwiania a kiedy dokladnie jest ten dzien ? ;)

Bojkot tylko z jakiego powodu ? ;) Ja na inne watki nie mam czasu ;).

Patrycja Biedny Piotrus ale najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo.
Gratulujemy coreczki.

Pogmeralam troche w zdjeciach i juz 2h minely musze szybko ewakulowac sie do kuchni i zabrac za obiad :).

Do góry