reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej
Skrzat bałagan jaki bałagan??? ;p

Kurde a Zosia ma kleszcza i muszę drałować do lekarza po antybiotyk. Całe lato przetrwała i teraz we wrześniu wgryzła się jakaś potwora.
Oczywiście mój zacny mąż stwierdził, że już wczoraj widział coś na nodze ale kto by się tam przejmował jakimś kleszczem i że to na pewno nie jest kleszcz a jak jest to na pewno się nie wgryzł ehhhh.... .

Jarzębinka a chodzisz już na jakieś zajęcie sportowe? Bo zastanawiam się czy nie dołączyć do Ciebie jeśli będą o odpowiedniej (popołudniowej) godzinie.

reklama
Skrzat Widzisz Aga nie powierdza ;) w takim razie duuuuuuzo zdrowia.

jagmar Tak tak jak cie to pocieszy to moj pewnie podobnie by zareagowal ;), a jak tam przygotowania?

Dzis pogoda do bani dziecko wstalo o 6.30 i samo nie wie czego chce-masakra, a ja w nic lepszym humorze.
Jutro rano jedziemy na pogrzeb ,Oli zostanie z niania co prada niechcialam jej zostawiac na dluzej niz zwykle ale przeciez musi zrozumiec ze w najblizszym czasie dluzsza nieobecnosc mamy sie zdarzy i trzeba byc z niania ;(.
Ja obiecuje sobie ze jak dzidzia sie urodzi to zeby robic cos dla siebie zaczne chodzic na sqash a mam nadzieje ze dotrwam w postanowieniu ;). Bo teraz nie mam za duzo sil zeby zaczac ;).
Dzis bede sie lenic bo w przeciwnym razie oszaleje..............
co prawda jutro mam gosci ale mamie siorze i dziadkowi brak idealnego pporzadku nie bedzie przeszkadzal ;).

Jarzębinka a chodzisz już na jakieś zajęcie sportowe? Bo zastanawiam się czy nie dołączyć do Ciebie jeśli będą o odpowiedniej (popołudniowej) godzinie.

jeszcze nie chodzę, coś ma się zacząć od przyszłego tygodnia, ale ja jeszcze raczej odpadam, bo mój M ma do końca września dyżur w pracy - czyli codziennie do 18.00 a w planie mam rowerek stacjonarny w pon jest chyba 15.30 (czyli zaraz po pracy) i w środe jest w planie coś koło 18.00 ale o szczegóły musze dopytać instruktorkę....:tak:

Skrzat, Kirklisz zdrówka i pozbycia sie infekcji zycze.....:tak:

Kirklisz a tacy goście to może jeszcze i pomogą ci ogarnąć chatke, w koncu kobietą w ciąży jesteś :-D

Teraz to juz tylko zaciskam nogi, zeby miza szybko Zuzia nie uciekla. Szyjka jest dluga, ale sie skraca dosc szybko, a regularna czynność skurczowa nam została :( Niektóre skurcze już bolesne...

Jutka to zaciskaj zaciskaj i nie wypuszczaj za szybko!
Krkisz ja już nie moge pisać, że sprzątam:p ale znów to robię:D buhahaha:-D:-D:-D ale chyba jakaś nieefektywna jestem bo efektów ciągle nie widać:p Może ja nie umiem sprzątać, albo robie to ewidentnie nieudolnie:p
Jagmar biedna Zosia:( A co powiedziała lekarka??? Jak chodzi o fitness to ja też chętna może uda się coś znaleść blisko domu???

przepraszam że tutaj pisze ale nie mogłam znaleźć innego tematu. Jaki szpital w poznaniu polecacie ? Czy warto iśc na polną ? Słyszałam że tam masówka jest ale jak są jakieś komplikacje to są najlepsi bo mają dobry sprzęt i najlepszych lekarzy.

Zastanawiam się nad kliniką Św. Rodziny, co sądzicie ?

Ro9ro9 witamy, temat o szpitalach jest, wystarczy cofnąć się na podstronę Poznań i tam wśród wątków jest temat poświęcony szpitalom w Poznaniu tam ci odpowiedziałam i znajdziesz tam tez opinie innnych mam, warto przeczytac caly:)

Ostatnia edycja:
jarzebinka No z tym sprzataniem to raczej slabo ;) bo nie beda zlosliwa czasem to mam ochote mojej rodzinie przypomniec ze nie wystarczy dac dziecku zabawke ktora bawi sie ono caly czas zeby moc w spokoju usiac pic kawe i plotkowac bo dzieci wymagaja duuuuuuuzo wiecej no ale w rodzinie tak bywa.......
Oby do rozwiazania ;) bo czasem zal mi mojego dziecka ale mi sie tak niechce wstawac z kanapy po raz enty czy schylac zeby pozbierac rozrzucone zabawki o ktore Oli sie potyka.

jutka-k Ojej to trzymaj mocno nogi a my bedziemy kciuki.

Skrzat Tak tak tak.... ;) ale chyba ty tez masz dom do sprzatania a nie mieszkanie wiec pewnie wiecej metrow ;).

ro9ro9 Tak Polna masowka pojechalabym tylko jezeli spodziewalabym sie dziecka z wada rozwojowa lub wczesniaka. Ja rodzilam w Raszei bylo bardzo dobrze ale nie daja ZO ;) wiec chyba tym razem zdecyduje sie na sw Rodzine, tu jest jeszcze ta zaleta ze mozesz zdecydowac czy dziecko idzie na noworodki czy jest z toba w Raszei tylko chore dzieci ida na noworodki.

Dzis troche poza domem ;) jutro to juz koniecznie trzeba zrobic obiad i zaliczyc dentyste ;).
W weekend mamy gosci ale z wiekszym sprzataniem chyba zaczekam na M zeby zauwazyl ze wszystko w domu nie robi sie samo ;), chociaz on tez ostatnio ma jakis nawal pracy wiec chyba nie moge mu wiele zadawac.

Mam maly dylemat z Oli zawsze zasypiala przy butelce i teraz tez tak robi ale kaszke (podawana na smoczku do kaszek) jeszcze jakos wypija za to mleko maskara pol butelki wydaje mi sie ze nie ma juz ochoty ssac i nie wiem na co jej zamienic tez smoczek bo ze slomki ona nie umie ciagnac a z kubka to pol bedzie na niej.
Z kolei w kaszce jest ok35% mleka jakby pojsc w same kaszki to nie wiem czy nie bedzie pila za malo mleka bo
mleko lub kaszke pije tylko raz na dobe w ilosco 200-240ml. Co sadzicie na ten temat?

Zastanawiam się nad kliniką Św. Rodziny, co sądzicie ?

ja rodziłam młodszego i polecam....:tak:

Mam maly dylemat z Oli zawsze zasypiala przy butelce i teraz tez tak robi ale kaszke (podawana na smoczku do kaszek) jeszcze jakos wypija za to mleko maskara pol butelki wydaje mi sie ze nie ma juz ochoty ssac i nie wiem na co jej zamienic tez smoczek bo ze slomki ona nie umie ciagnac a z kubka to pol bedzie na niej.
Z kolei w kaszce jest ok35% mleka jakby pojsc w same kaszki to nie wiem czy nie bedzie pila za malo mleka bo
mleko lub kaszke pije tylko raz na dobe w ilosco 200-240ml. Co sadzicie na ten temat?

mój młodszy na wieczór pije kaszkę (kupuje najczęściej bobovite mleczno-ryżowa albą ta na dobranoc) ... w tygodniu na śniadanie podaje mu zupkę mleczną z kulkami i dodatkowo jeszcze czasem w ciągu dnia zje serek waniliowy....:tak: może wiec i Ty na wieczór zostaw kaszkę a wprowadź w ciągu dnia nabiał.... :tak:

reklama
Krkisz ja nie wiem co ci doradzić, bo Basia jest bezkaszkowa, jej jedna łyżaczka kaszki w mleku i już było bleee...więc my cały czas na mleku rano i wieczorem po 210-240 ml, a dodatkowo już jej wprowadzam około 150ml krowiego do kawy Inki:p Ale ona zbytnio nie chce jesć ani jogurtów ani sera białego:(

Do góry