reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej
Skrzat bałagan jaki bałagan??? ;p

Kurde a Zosia ma kleszcza i muszę drałować do lekarza po antybiotyk. Całe lato przetrwała i teraz we wrześniu wgryzła się jakaś potwora.
Oczywiście mój zacny mąż stwierdził, że już wczoraj widział coś na nodze ale kto by się tam przejmował jakimś kleszczem i że to na pewno nie jest kleszcz a jak jest to na pewno się nie wgryzł ehhhh.... .

Jarzębinka a chodzisz już na jakieś zajęcie sportowe? Bo zastanawiam się czy nie dołączyć do Ciebie jeśli będą o odpowiedniej (popołudniowej) godzinie.

reklama
Skrzat Widzisz Aga nie powierdza ;) w takim razie duuuuuuzo zdrowia.

jagmar Tak tak jak cie to pocieszy to moj pewnie podobnie by zareagowal ;), a jak tam przygotowania?

Dzis pogoda do bani dziecko wstalo o 6.30 i samo nie wie czego chce-masakra, a ja w nic lepszym humorze.
Jutro rano jedziemy na pogrzeb ,Oli zostanie z niania co prada niechcialam jej zostawiac na dluzej niz zwykle ale przeciez musi zrozumiec ze w najblizszym czasie dluzsza nieobecnosc mamy sie zdarzy i trzeba byc z niania ;(.
Ja obiecuje sobie ze jak dzidzia sie urodzi to zeby robic cos dla siebie zaczne chodzic na sqash a mam nadzieje ze dotrwam w postanowieniu ;). Bo teraz nie mam za duzo sil zeby zaczac ;).
Dzis bede sie lenic bo w przeciwnym razie oszaleje..............
co prawda jutro mam gosci ale mamie siorze i dziadkowi brak idealnego pporzadku nie bedzie przeszkadzal ;).

Jarzębinka a chodzisz już na jakieś zajęcie sportowe? Bo zastanawiam się czy nie dołączyć do Ciebie jeśli będą o odpowiedniej (popołudniowej) godzinie.

jeszcze nie chodzę, coś ma się zacząć od przyszłego tygodnia, ale ja jeszcze raczej odpadam, bo mój M ma do końca września dyżur w pracy - czyli codziennie do 18.00 a w planie mam rowerek stacjonarny w pon jest chyba 15.30 (czyli zaraz po pracy) i w środe jest w planie coś koło 18.00 ale o szczegóły musze dopytać instruktorkę....:tak:

Skrzat, Kirklisz zdrówka i pozbycia sie infekcji zycze.....:tak:

Kirklisz a tacy goście to może jeszcze i pomogą ci ogarnąć chatke, w koncu kobietą w ciąży jesteś :-D

Teraz to juz tylko zaciskam nogi, zeby miza szybko Zuzia nie uciekla. Szyjka jest dluga, ale sie skraca dosc szybko, a regularna czynność skurczowa nam została :( Niektóre skurcze już bolesne...

Jutka to zaciskaj zaciskaj i nie wypuszczaj za szybko!
Krkisz ja już nie moge pisać, że sprzątam:p ale znów to robię:D buhahaha:-D:-D:-D ale chyba jakaś nieefektywna jestem bo efektów ciągle nie widać:p Może ja nie umiem sprzątać, albo robie to ewidentnie nieudolnie:p
Jagmar biedna Zosia:( A co powiedziała lekarka??? Jak chodzi o fitness to ja też chętna może uda się coś znaleść blisko domu???

przepraszam że tutaj pisze ale nie mogłam znaleźć innego tematu. Jaki szpital w poznaniu polecacie ? Czy warto iśc na polną ? Słyszałam że tam masówka jest ale jak są jakieś komplikacje to są najlepsi bo mają dobry sprzęt i najlepszych lekarzy.

Zastanawiam się nad kliniką Św. Rodziny, co sądzicie ?

Ro9ro9 witamy, temat o szpitalach jest, wystarczy cofnąć się na podstronę Poznań i tam wśród wątków jest temat poświęcony szpitalom w Poznaniu tam ci odpowiedziałam i znajdziesz tam tez opinie innnych mam, warto przeczytac caly:)

Ostatnia edycja:
jarzebinka No z tym sprzataniem to raczej slabo ;) bo nie beda zlosliwa czasem to mam ochote mojej rodzinie przypomniec ze nie wystarczy dac dziecku zabawke ktora bawi sie ono caly czas zeby moc w spokoju usiac pic kawe i plotkowac bo dzieci wymagaja duuuuuuuzo wiecej no ale w rodzinie tak bywa.......
Oby do rozwiazania ;) bo czasem zal mi mojego dziecka ale mi sie tak niechce wstawac z kanapy po raz enty czy schylac zeby pozbierac rozrzucone zabawki o ktore Oli sie potyka.

jutka-k Ojej to trzymaj mocno nogi a my bedziemy kciuki.

Skrzat Tak tak tak.... ;) ale chyba ty tez masz dom do sprzatania a nie mieszkanie wiec pewnie wiecej metrow ;).

ro9ro9 Tak Polna masowka pojechalabym tylko jezeli spodziewalabym sie dziecka z wada rozwojowa lub wczesniaka. Ja rodzilam w Raszei bylo bardzo dobrze ale nie daja ZO ;) wiec chyba tym razem zdecyduje sie na sw Rodzine, tu jest jeszcze ta zaleta ze mozesz zdecydowac czy dziecko idzie na noworodki czy jest z toba w Raszei tylko chore dzieci ida na noworodki.

Dzis troche poza domem ;) jutro to juz koniecznie trzeba zrobic obiad i zaliczyc dentyste ;).
W weekend mamy gosci ale z wiekszym sprzataniem chyba zaczekam na M zeby zauwazyl ze wszystko w domu nie robi sie samo ;), chociaz on tez ostatnio ma jakis nawal pracy wiec chyba nie moge mu wiele zadawac.

Mam maly dylemat z Oli zawsze zasypiala przy butelce i teraz tez tak robi ale kaszke (podawana na smoczku do kaszek) jeszcze jakos wypija za to mleko maskara pol butelki wydaje mi sie ze nie ma juz ochoty ssac i nie wiem na co jej zamienic tez smoczek bo ze slomki ona nie umie ciagnac a z kubka to pol bedzie na niej.
Z kolei w kaszce jest ok35% mleka jakby pojsc w same kaszki to nie wiem czy nie bedzie pila za malo mleka bo
mleko lub kaszke pije tylko raz na dobe w ilosco 200-240ml. Co sadzicie na ten temat?

Zastanawiam się nad kliniką Św. Rodziny, co sądzicie ?

ja rodziłam młodszego i polecam....:tak:

Mam maly dylemat z Oli zawsze zasypiala przy butelce i teraz tez tak robi ale kaszke (podawana na smoczku do kaszek) jeszcze jakos wypija za to mleko maskara pol butelki wydaje mi sie ze nie ma juz ochoty ssac i nie wiem na co jej zamienic tez smoczek bo ze slomki ona nie umie ciagnac a z kubka to pol bedzie na niej.
Z kolei w kaszce jest ok35% mleka jakby pojsc w same kaszki to nie wiem czy nie bedzie pila za malo mleka bo
mleko lub kaszke pije tylko raz na dobe w ilosco 200-240ml. Co sadzicie na ten temat?

mój młodszy na wieczór pije kaszkę (kupuje najczęściej bobovite mleczno-ryżowa albą ta na dobranoc) ... w tygodniu na śniadanie podaje mu zupkę mleczną z kulkami i dodatkowo jeszcze czasem w ciągu dnia zje serek waniliowy....:tak: może wiec i Ty na wieczór zostaw kaszkę a wprowadź w ciągu dnia nabiał.... :tak:

reklama
Krkisz ja nie wiem co ci doradzić, bo Basia jest bezkaszkowa, jej jedna łyżaczka kaszki w mleku i już było bleee...więc my cały czas na mleku rano i wieczorem po 210-240 ml, a dodatkowo już jej wprowadzam około 150ml krowiego do kawy Inki:p Ale ona zbytnio nie chce jesć ani jogurtów ani sera białego:(

Do góry