reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Hejka witam wszystkich bardzo serdecznie

Es ma urlop wiec rządzimy. My cały czas na jachcie dzisiaj jechaliśmy do rodzinki na imieniny ale i tak od rana na JAchcie. Bartuś grasuje pod pokładem (w kabinie) jak motorówka przepływa to zaraz leci do okienka i patrzy i ten jego palec pokazuje wszystko :-D śmieszny jest. Jutro chyba zostaniemy w domu zrobie mu taką małą odmiane odpoczynek od wody, choć czuje się tam bardzo dobrze to wybiore się z nim na plac zabaw chyba że coś innego wyniknie w trakcie dnia.

Witam nowe mamusie:)
Ajentka chyba znów się miniemy działkowo, chociaż może wtorek wieczorem się uda?:)
An piękny jacht, mi się może uda w najbliższym tygodniu popływać jedno popołudnie z przyjaciólka, ciekawe jak Mała zareaguje?
Jagmar no jak buty kupione są to najważniejsze:) A jak jeszcze takie wymarzone to już w ogóle super, teraz suknia się musi uszyć:):)
Jarzebinka super że wyjazd udany:) Teraz wypoczynek w dwójkę, uważaj na Primark tam można stracić majątek bo wszystko tanie i kusi:)
Krkisz jak ten czas leci..to zostały tylko 2 miesiące!

A my już w domu, w piątek ruszyliśmy do Krakowa:) W sumie mieliśmy odpuścić ale pognalo nas znów na koncerty:) Tym razem The Killers, w piątek w teatrze koncert na 500 osób, coś niesamowitego:) Taka gwiazda w tak intymnym gronie, jeden z lepszych koncertów na jakim byłam i jeszcze złapałam pałeczkę na pamiątkę:) W sobotę powtórka z rozrywki ale już na festiwalu:) więc już tysiące osób, dwa koncerty jednego zespołu a tak różne dzięki temu:) W sob grali o 23 więc mieliśmy cały dzień i pochodzilismy po krakowie, a przed koncertem poszliśmy do parku wodnego:) potem nocy do zabrza i tam spaliśmy u przyjaciół! Ale się rozpisałam, a spać iść miałam;) i to jeszcze na komórce, bo na dzialce netu stacjonarnego brak! To dobrej nocy wszystkim:)

Ostatnia edycja:
witam sie mamusie ja nadal walcze z ogórkami :)
nie wiem czy pisałąm wam ze byłam na zumbie i bylo super na razie bee chodzić raz w tygodniu ale od września dwa razy :) no chyba ze w koncu do jakiejś pracy pojde (jak cos znajde )

skrzat
super ze jestes zadowolona a tego koncertu zazdroszczę :)
an mały marynarz ci rośnie :) fajnie macie na tym jachcie :)
agniesia a kiedy ta operacja? w Poznaniu czy gdzies indziej?
krklisz jak po wizycie u lekarza?
jarzebinka to wyjazd udany :) i fajnie z e tyle pozwiedzaliscie odrazu a na jak długo lecisz?
patrycja dla pocieszenia powiem ci ze ja sie strasznie czulam od 7 do 21 tygodnia a pozniej juz bylo super :)

Ostatnia edycja:
Apropo tych pneumokokow te szczepionki za free dostali nie odrazu
jak poszli do zlobka tylko jak skonczyli 24m-c zycia tak?

szczepienie jest po ukoczeniu 2 lat, ponieważ wtedy jest jedna dawka szczepienia dla młodszych dzieci są dwie lub trzy dawki czyli i drożej wtedy wychodzi to szczepienie.... więc miasto refunduje jedna dawkę dla dwulatków....:tak:

jarzebinka to wyjazd udany :) i fajnie z e tyle pozwiedzaliscie odrazu a na jak długo lecisz?
lecimy na 8 dni 15-22 sierpnia......:-D

Witam Panie:)!
Niestety nie nadążam za waszymi wpisami, ale jak tylko mam chwile wolna to czytam sobie co u was.
Jarzebinko dzięki za info. An rzeczywiscie na maksa rozjasnila mi umysl w kwestii żloba. Co do szczepienia to ja podjelam decyzje, ze nie szczepie na pneumokoki. Mam nadzieje, ze nie bede zalowala swojej decyzji. A moze faktycznie jak bedzie mial 2 lata to zaszczepimy. W kazdym razie bede miala czas do namyslu. Kurcze tyle tych szczepien w pierwszym roku, ze nie chce dodawac mu kolejnego. Poza tym zazdroszcze Ci Mazur:). Uwielbiamy z mezem ten rejon Polski. Chcemy w przyszlym roku wziac mlodego pod namiocik.
An chetnie skorzystam z twoich doswiadczen w usypianiu. Musimy sie zgadac na priv.
U nas ida zabki wiec ja ide spac:))

krklisz- od czerwca mieszkam w Strzeszynie, wcześniej mieszkałam 3 miesiące na Podolanach :)
soksy- w pierwszej ciąży czułam się super więc teraz chyba męczę się za te dwie ciąże :p

Cześć
Pogoda się psuje. Przez chwilę cieszyłam się z tego ochłodzenia ale znowu tęsknię za upałem tym bardziej, że lato jest takie krótkie.
Kompletnie nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad. Muszę się zebrać do kupy i iść po zakupy. Dzisiaj jeszcze jedziemy na ognisko i muszę sałatę z salami skombinować.

Skrzat długo na działeczce bawicie. Ja to bym chyba z nudów padła na takim odludziu.Może przez to, że ja takie kurorty miałam przez kilka lat na co dzień. Chociaż u moich rodziców to nawet bardziej ekstremalnie bo u Ciebie to chociaż sklepy i miasteczko jest a tam to tylko samochodem można gdzieś dojechać. Zosia tęskni za Basią i każe sobie zdjęcia Basi na laptopie pokazywać :). Po prawej stronie mam "babyboom na facebooku" i tam jest Wasze zdjęcie z Basią i oczywiście Z je wypatrzyła i za każdym razem mi pokazuje, że tam jest Ciocia z Basią maleńką.

Jarzębinka zazdroszczę Ci wycieczki do UK. Sama bym sobie tam wyjechała na wakacje no i do primarka bym się przeszła :D. A Wy dzieciaki bierzecie ze sobą? Czy zostają? Udanych wakacji !

Kamilek też był ostatnio przez Zosię wspominany. W weekend Zosia bawiła się z babcią w Kamila. Zabawa polegała na tym, że zakładała jej kask na głowę i mówiła "Jesteś Kamilem" Myślałam, że pęknę ze śmiechu. Kamil kojarzy jej się z kaskiem a Kacper z rolkami bo na pytanie czy babcia jest Kacprem odpowiedziała, że nie bo przecież nie ma rolek buhahahaha.
Jak wrócicie z wakacji to musimy się wybrać na jakiś spacerek.

Krklisz teraz muszę się zastanowić czy nie będzie mi zal moich nowych butów na taka imprezę ;) Będę się bała, że je sobie zniszczę podczas tańca hehehehe.

reklama
agniesiaa81 Tak sadzilam, oj musisz byc dzielna w takiej sytuacji ale dobrze jak lekarze moga jeszcze cos pomoc.
Trzymamy za was kciuki ;).

an82 Super ze maly dobrze sie zaadoptowal na jachcie.

skrzat Ty to masz zycie........

Marciaa A ciebie ze to troche nie bylo ;)

soksy Wygranej walki ;)
Wizyta ok malutka 1600gram czyli zgodnie z wiekiem ciazy, w moczu niestety infekcja na calego wiec Furagine musze
podjadac ;), badanie na paciorkowce zrobione i liczymy dalej ;) ale swoja droga powoli dochodze do wniosku ze powoli
trzeba sie wziac bo za 7tyg moze byc juz na swiecie donoszona dzidzia.

jarzebinka No no czyli jak dasz to wczesniej to musisz zaplacic lub przeczekac ;).

mamamartina Ze szczepieniami to ciezka decyja ;) ale co do pneumokokow to bytuja w skupiskach ludzkich wiec jak dziecko
bedzie w takich przebywac to wtedy wart o nim pomyslec.

Patrycja O szkoda ze wczesniej nie pisalas na BB ;). Nie martw sie moze zle samopoczucie minie.

jagmar Ja mam kopytka od wczoraj ;) ale czasem te pomysly tez mnie wykanczaja szczegolnie jak chcesz cos szybkiego
i latwego, salata z salami brzmi ciekawie to salatka czy jakas patera?
Faktycznie ;) ale to by bylo niezle posuniecie kupila buty na wesele i ich nie zalozyla ;), tylko czy przyszly
M przelknie zakup drugich ? ;)

Dzis od 5 nie spimy ;(, na szczescie dziecie idzie na spacer wiec bede mogla spakowac cichy na wyjazd do rodzicow.

Do góry