reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

cisza zapadła;-)

ja jeszcze godzinkę w pracy i zmykam do domu bo od wczoraj mamy słonce!!!! aż normalnie szok szok...trzba korzystac ile sie da bo znając zycie za 2-3 dni zacznie lać!!!!!!!!!! bez konca;-)

pozdrawiam was cieplutko i udanego weekendu życzę

reklama
witam:-)

wczorajsza niedziela jakas taka chłodna była ale mimo to zaliczylismy grilla... a od dzis piękne słonce.. więc piorę i zaraz wieszam...

choć najlepiej poszłam bym na drzemke tak mi powieki opadają! Młody śpi... dziewczynki robią sobie domek z kocy....

pozdrawiam

PS i jak spotkałyście się w piątek?

witam po weekendowo....:tak:
Sempe nie udało nam sie spotkać....:-(

mi za to udało się w końcu iść z chłopcami na te dmuchawce i tego co zrozumiałam info na plakacie one będą całe wakacje.... :tak:a w weekendy chyba sa jeszcze inne atrakcje..... (pisze o atrakcjach w King Cross Marcelin) :tak::-D

w sobote byliśmy na ślubie i weselu, a że bylismy z chłopcami to zabawa dla nas zaczęła się dopiero ok. 22.00 ale chłopcy spisali się na medal, Kacper zajął sie sam soba troszke potańczył, pobawił się i to w jakim towarzystwie na początku tańczył z babcią a potem juz sie dziewczyny biły o taniec z nim i to takie ze 3-4 razy starsze od niego .......
laugh.gif
Kamilek szalał z autkami, biegał i nawet troszkę pobawił sie przy muzyce.... a ponieważ chłopcy na weselu nocowali w autku ( bo byl problem z pokojami w kanjpie weselnej, bo wszystko było porezerwowane, bo w Jarocinie odbywał się festiwal) to zanim Kamil nam usnął to minęło 1,5 h, wszystko go interesowało - a to niebo, a to to czy tamto....
yes2.gif
mój M ma terenowe autko, więc po rozłożeni siedzeń łoże mieli iście królewskie, elektroniczna niania była na podsłuchu więc wszystko pod kontrola....
yes2.gif
a my bawiliśmy sie do 3, bo wiadomo mając dzieciaki w dzien trudniej sie odsypia, chłopcy pozwolili nam pospać do 8.00 potem zaatakowali babcie i dziadka i z małymi przerwami pospaliśmy do 12.00 więc nie było tak źle....
yes2.gif
laugh.gif
yes2.gif
powtórka 1 września, ale tam tylko przyjęcie weselne na 20 osób i zastanawiamy się co z chłopcami???? bo tym razem wyprawa aż do Stalowej Woli......

i chyba w końcu mamy lato ????:-D

A my we wtorek zaczynamy szkole rodzenia! Strasznie się cieszę i boję :O A od jutra szpital :(
Szkoła rodzenia - bardzo pozytywnie. Już teraz mogę Wam polecić (poznań - szkołę Alma Matter !! Szkoła jest zupełnie bezpłatna, a zajęcia są prowadzone w bardzo przyjemnej, luźnej atmosferze.
W szpitalu byłam kontrolnie. Mam tachykardię zatokową i dwupłatkowość zastawki aortalnej - w ciąży objawy tachykardii się nasiliły, albo ja je mocniej odczuwam za względu też na częste upały. Lekarze pozwolili mi poczekać z terapią farmakologiczną, za to muszę się dużo oszczędzać i regularnie sprawdzać puls i ciśnienie. Nie wiadomo tylko co z porodem, jak mi serducho będzie pędzić jak szalone, to mnie potną i wyjmą Zuzię inną dziurą niż Matka Natura nakazała :D

Jarzebinka to mieliscie nie zla impreze to byl Jarocin festiwal chyba jedyny z najwiekszych KULT 30 lat (jak dobrze kojarze) dzisiaj bylam na dworcu a tam tyle ludzi (zmęczonych widać że po koncercie) Stalowa wola też fajnie krajobraz super. Kurcze w samochodzie łoże ale super jednak elektryczna niania przydatna nawet do takich okolicznosci ja myslę żeby jakąś sobie też sprawić jak mój mały budzi się w nocy (chodzi o wyjazdy bo w domu to słysze)

Jutka no patrz a jak ja byłam w ciąży to nie słyszałam o żadnej darmowej szkole rodzenia powodzenia Ci życze a gdzie będziesz rodzić?

sempe ja jeszcze nie rozpoczełam sezon grilowy najpierw chce doprowadzic do porzadku ogrod a potem bede otwierac :) może nie w tym roku ale musi byc porządnie zrobiona działa ;) dzisiaj walczyłam z osoami i mrówkami (mrowisko se cholery zrobiły na mojej trawie szczyt bezczelności :wściekła/y::-D) potraktowałam ich dwa razy z "hebla" Jtruo powtórka z rozrywki musze wykorzystać babcie puki sie da zajmie się małym a ja w chwasty, jutro jak bedzie tak super pogoda jak dzis to naleje małemu do pasenu wody i niech sie tapla (dziadek dorzuci mu ciepłej wody i super )

Wojna trwa z owadami i chwastami na ogródku dzisiaj zrobilam malo bo mialam malo czasu ale jutro walka od rana do wieczora :) wygram tą wojne ;p

Witam :)

co tu takie pustki??

an ja na mrowki kupiłąm takie granulki, wsypujesz w mrowisko a te cwaniaki roznoszą to dalej :p problem tylko taki ze zamist wyginąc a one po kilku dniach "rozbijaja" sie 2 metry dalej :eek: :-D moze dlatego ze mam zeszłoroczny proszek :-p

sempe kiedy sie wykluwasz?? :-p

jarzebinka to fajny weekend mieliście:tak: grunt to sie dobrze pobawic na weselu :) my ostatnio zawozilismy dziecieki do domu i wracalismy sie bawic :-p na wrzesniowe wesele planujemy nie robic drzemki i polozyc ich w hotelu :-p jak wyjdzie w praniu sie okaze :-D

wczoraj bylismy w lesie i nad jeziorkiem :p my z B stalismy w wodzie do kostek a dzieciaki sie kapały :eek: dzisiaj działkowo-basenowo :tak: Emila juz całe dnie bez pieluchy (tylko powaniejsze wyjscia zakładamy) drzemki tez bez pieluchy sie udają,wiec jest coraz lepiej, :tak: najfajniejsze jest to ze nie muszę jej pilnowac z tym wszytkism :p sama leci i robi, sprząta po sobie itd :-D no i takaaaa duza sie wydaje przez to :tak: gada jak katarynka , bunt trwa choc troche lżej jest teraz (tfu tfu):-p

odezwijcie sie baby :-p:-p

Hej kochane :-)
witam z pracy :-(
An no to wyjazd jednaku bardzo udany, a Bartuś jaki już duży chłopak :-)
Sempe na właśnie kiedy na porodówkę się wybierasz??
Majka jak dziad w domu chory to koniec świata :szok: życzę wytrwałości!!
Jarzębinko fajny wyjazd, i dla chłopaków przygoda takie spanie w aucie :-) zresztą twoja ekipa to już samodzielna prawie :-)
Jutka fajnie że szkoła darmowa a zawsze trochę się dowiesz co i jak :-) życzę tobie zdrówka i oby córcia wyszła jednak "naturalną" drogą ;-)
Natusia hehe pozostaje ci pokochać mrówki ;-) Lula tak samo jak Emila z siusianiem sama się obsłuży jeszcze mi nocnik przynosi do wyczyszczenia ;-)
My w weekend jakoś tak sprzątająco spędziliśmy w niedzielę już lepsza pogoda była zatem i humory lepsze :-)
oby do urlopu!!!

Hello

An w fajnych okolicach byłaś :)
Powodzenia z chwastami.
Jak masz jakiś sposób na szczaw, to chętnie skorzystam, pół działki mamy w szczawiu :wściekła/y:

jarzębinka podobało się chłopakom na dmuchańcach ?
One są bezpłatne ?
A spanie w aucie super,sama kiedyś spałam:-D nie dziwię się, ze nie mogli zasnąć ;-)

natuska brawo dla Emili :happy:
Obrobiłaś już działkowe owoce ?

Ja miałam gości 3 tygodnie.
Jutro mieliśmy jechać nad morze, ale J. nie dostał urlopu i jedziemy w czwartek.
Na 4 dni, pod namiot.
Dzieciaki się cieszą na taka przygodę.
Gorzej z pogodą, bo od soboty na ponoć padać :crazy:

Ishi wiesz co jest dobre na Szczaw? Zupa szczawiowa co pare dni :-D a ja nadzieje mam że będzie ładniej ;) od soboty ;)

Natuska - to nie dla tego że stary produkt ja kupiłam nie dawno i mam to samo i nawet kupilam taki do rozcieńczania z wodą i to samo. Spoko poszukam czegoś na necie na mrówki i je zwalcze. Fajnie że Emilka już radz sobie z siusianiem i kupka. Krucze u mnie też bunt ja nie wiem co z tymi dziećmi

Kozaczino - trzymam kciuki żeby szybko Ci ten czas minął do urpolu a urlop niech się dłuży 2 mc ;-)

do soboty jeżdżę do Przeźmierowa :) robić na ogródku dzisiaj Bartek zjeżdżał na zjeżdżalni do basenu ubaw po pachy ;) a ja widzę że zrobiłam kawał roboty ES skosił trawe i można sobie popatrzyc na ogród jaki piękny (prawie) Dzisiaj się chyba opaliłam tyle na słońcu że aż mi zimno teraz. Ale w basenie też się wypluskałam. Cos miałam jeszcze pisać ale już nic nie pamiętam zakręcona jestem jak zawsze. Spadam pobuszować na necie a potem na CK Dezerterzy pozdrawiam paaa

reklama
an82, chciałam rodzić na polnej, ale słyszę co raz mniej pochlebnych opinii i zaczynam się zastanawiać...
kozaczino,no właśnie się dowiedziałam, że mój ginekolog zrobił mnie w bambuko :D stwierdził, że jak zacznę rodzić i będę miała wysoki puls to mnie po prostu rozetną, na podstawie wypisu ze szpitala. W szkole, położna powiedziała, że powinnam mieć kartkę od kardiologa - w szpitalu mi jej oczywiście nie dano, że jest wyraźne wskazanie na CC, a lekarz ustali termin. Teraz muszę jeszcze raz iść do kardiologa, żeby powiedzieć co mi powiedzieli w szpitalu, żeby ten mi dał te karteczkę, żeby lekarz stwierdził, że OK, ustalamy termin na CC, bo jeśli nie to może być tak, że dostanę częstoskurczu na sali i będą ratować mnie i moje serce, a nie dziecko. Katastrofa w tej służbie zdrowia.

Do góry