reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

NabAwe ja miałam tak z bartkiem jak zaczynałam karmić łyżeczką to raz chciał tylko łyżeczką i zero butelki a jak się zaparł że łyżeczką nie chce jesc to butla była tylko nawet przez 2 tyg ale wracałam co jakiś czas nawet mi sie dławił krztusił i wywijał jęzorem że nie chce a to samo potrafil jesc butla i zjadłby.

Powiedzcie mi dziewczyny jak mam reagowac lub jak wy byście ragowały a może wam się zdażyło Bartuś chwyta się za siusiaka nie chce mu bronić bo wiem że poznaje siebie.

Kiedy do fryzera z brzdącem bo mojemu Bartusiowi takie loki się robią że nie wiem czy już moge chyba by mu się przydało co o tym sądzicie jak u was było

Ale mam pytań a codziennie nowe pytania wiec bede was zarzucać pytaniami

Ja dzisiaj niby wolne ale zalatana że masakra a w dzień Bartus spał 2,5h i potem 1,5h wiec długo ale zasnął normalnie jak zawsze bez problemu bidulek męczy go kaszelek i katarek. Non stop w rozjazdach informacja do Urzędu Skarbowego nie trzeba jeździć i składać pit nip3 o zmaine nazwiska pani mi powiedziala ze USC sami wysyłają do nich ufff

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki!

My z M już dziś pełną parą do pracy ale wypoczęliśmy przez te 3 dni więc można działać. Zresztą od piątku popołudniu do niedzieli będziemy na działeczce, już nie mogę się doczekać. Oby słoneczko dopisało. Ostatnio mamy problemy nocne, Marcelek budzi się z strasznym płaczem, wygląda na to że coś mu się śni intensywnie i później płacze. Dziś jak obudził się o 3:40 tak zasnął o 6 w naszym łóżku i spał prawie do 8 dopóki nie zadzwonił mi budzik. Ehhh mam nadzieję że ta nocka będzie ok. Odzwyczaiłam się bo moje dziecko od ponad roku przesypia całe noce a tu psikus.

Ania Nam sprawdziły się butki Bartka i befado jeszcze bardzo lubię, choć te drugie raczej po domu nosi tylko. Choć ostatnio zamówiłam mu też trampki z tej firmy na plac zabaw itp.:tak:
Jarzębinka My w weekend majowy też wybywamy na tydzień, na działeczkę. To dopiero będzie dla mnie wypoczynek:-) Tobie życzę tego samego.
Tygrynka Pamiętaj o majonezie dla mnie! Poproszę o duży słoik.:-) Jak co mogę Ci zrobić przelew:tak: Doczytałam że kupiłyśmy tą samą bluzeczkę dla chłopaków na promocji w H&M z krawacikiem.:-D
Lilou Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. Wielu kolejnych lat w miłości i namiętności:-D

An Marcelek nie miał jeszcze jakiejś większej fazy z siusiakiem ale to że sprawdzają swoje ciało to jak najbardziej normalne dla mnie. Trzeba tylko uważać żeby nie ponaciągał sobie za bardzo i nie uszkodził bo przecież mama chce mieć kiedyś wnuki;-):-D Co do fryzjera to znając mojego synka wiesz jak to było u nas, fryzjer grubo przed roczkiem bo inaczej dziecko moje na oczy by nie widziało:-) Teraz już nas goni, chodzimy co 2-3 m-ce żeby nie stresować dziecka za bardzo, obecnie ma już prawie za ucho:-D

Ostatnia edycja:
Ania Zosia śmigała na początku na boso po domu a później kupiliśmy butki elefanten.

Ewa z Marysia i karmieniem tez nie będzie łatwo bo pluje warzywkami.

an z siusiakiem nie pomogę bo to nie moja działka i nigdy się nad tym nie zastanawiałam :) bo nie muszę :-p.
Jak Bartuś usiedzi u fryzjera i nie będzie się bał to dlaczego nie miałabyś z nim pójść. Któraś z dziewczyn podawał kiedys adres do dziecięcego fryzjera. Zosię kiedyś próbowałam przekonać do fryzjerskiego cięcia ale nie chciała usiąść na fotelu. Teraz jak przechodzimy koło salonu to ucieka i boi sie, że tam idziemy.

lilou bo zapomniałam pisać a może napisałam i nie pamietam moja bratowa woli robić sama roczek więc robimy osobno a jak mój bratanek będzie miał roczek to będzię u dziadków w dolnośląskim a tu nic nie zapraszali ale chyba musze pomyśleć o prezencie cooo?

jagmar koleżanke mam na skarbka i jak już to do niej lub ona do nas przyjedzie ;)

Marciaa Tak tak ni sie obejrzysz bedzie 2 rocznic a slubu ;).

an82 Ja tez reczej doswiadczenia nie mam ale z tego co slyszalam trzeba pozwalac poznawac swoje cialo,
oby tylko nie za mocno zeby krzywdy sobie nie zrobil ;).
Ja wloski ciachalam tylko jak do oczu wchodzily, sadze ze jak mu przeszkadzaja to musialabys
sie wybrac do fryzjera.

ajentka83 Oby to jednorazowe zle sny byly ;). Przespane cale noce od roku to brzmi milo i abstarkcyjnie ;).
Fakt wlosy Marcel ma imponujace ;), bez fryzjera sie nie obedzie ;).

Lilou Gdzie jestes? Jak wynik?

Dzis siadam do pita mam nadzieje ze pojdzie gladko ;).
Od rana pomimo ladnego slonka nie najlepiej sie czuje mam nadzieje ze mi przejdzie i uda mi sie przespacerowac
do jakiegos sklepu ;), bo zapasy sie koncza ;).
Chyba jeszcze jakos poswiatecznie na naszym forum ;).

hej
Wreszcie pogoda do sensu :) zaraz śmigamy na spacerek na plac zabaw. Obiadek prawie gotowy więc cały dzień dla nas. Jeszcze tylko herbatkę wypiję i Zosię przewinę i nas nie ma.

Miłego dnia dziewczyny. A tak w ogóle to gdzie poznikałyście ???

an ja z Damiankiem byłam u fryzjera jak skończył roczek, a Natiemu sama maszynką zrobiłam łepek :tak: co do susiaków moi tez chwytają, ale wiadomo przy siusianiu i tak będą musieli :-D

Lilou gdzie jesteś?
na-tuska też zniknęła:-(
Filona?

witam poswiątecznie:-)

nastrój mam wisielczy ale wieszac się nie będę..

Starszy syn nie pojawił się na swiątecznym obiedzie, jego wybór:no:
Alicja w przedszkolu juz sobie nieźle radzi chodzi dzis rano znów płacz był...
Angelince wychodzi stała 6:szok: od 2tygodni bolał jej ząbek myslałam ze 5 co ma zablombowana ale okazało się ze to 6!! strasznie cierpi, podaje jej nurofen co 6h i psikam tantum verde by troszke jej to znieczuliło...

odstresowałam się dzis u kosmetyczki, zrobiłam sobie dzis full serwis!!!!

myśle jak tam Firanka? czy juz doszli do siebie po tym rotawirusie????

reklama
witam poswiatecznie :)

julka jestemjestem tylko od wczoraj musiałam sie uporac ze sterta prania, sprztania, selekcji zabawek itd :-p

sempe w koncu syn zmądrzeje :) trzymam mocno kciuki :)

my juz po 2 godzinnymspacerku na placu :p pranie od rana sie suszy na dworze, obiad gotowy, zyc nie umierac :-) miłego dnia :)

Do góry