reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

NabAwe ja miałam tak z bartkiem jak zaczynałam karmić łyżeczką to raz chciał tylko łyżeczką i zero butelki a jak się zaparł że łyżeczką nie chce jesc to butla była tylko nawet przez 2 tyg ale wracałam co jakiś czas nawet mi sie dławił krztusił i wywijał jęzorem że nie chce a to samo potrafil jesc butla i zjadłby.

Powiedzcie mi dziewczyny jak mam reagowac lub jak wy byście ragowały a może wam się zdażyło Bartuś chwyta się za siusiaka nie chce mu bronić bo wiem że poznaje siebie.

Kiedy do fryzera z brzdącem bo mojemu Bartusiowi takie loki się robią że nie wiem czy już moge chyba by mu się przydało co o tym sądzicie jak u was było

Ale mam pytań a codziennie nowe pytania wiec bede was zarzucać pytaniami

Ja dzisiaj niby wolne ale zalatana że masakra a w dzień Bartus spał 2,5h i potem 1,5h wiec długo ale zasnął normalnie jak zawsze bez problemu bidulek męczy go kaszelek i katarek. Non stop w rozjazdach informacja do Urzędu Skarbowego nie trzeba jeździć i składać pit nip3 o zmaine nazwiska pani mi powiedziala ze USC sami wysyłają do nich ufff

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki!

My z M już dziś pełną parą do pracy ale wypoczęliśmy przez te 3 dni więc można działać. Zresztą od piątku popołudniu do niedzieli będziemy na działeczce, już nie mogę się doczekać. Oby słoneczko dopisało. Ostatnio mamy problemy nocne, Marcelek budzi się z strasznym płaczem, wygląda na to że coś mu się śni intensywnie i później płacze. Dziś jak obudził się o 3:40 tak zasnął o 6 w naszym łóżku i spał prawie do 8 dopóki nie zadzwonił mi budzik. Ehhh mam nadzieję że ta nocka będzie ok. Odzwyczaiłam się bo moje dziecko od ponad roku przesypia całe noce a tu psikus.

Ania Nam sprawdziły się butki Bartka i befado jeszcze bardzo lubię, choć te drugie raczej po domu nosi tylko. Choć ostatnio zamówiłam mu też trampki z tej firmy na plac zabaw itp.:tak:
Jarzębinka My w weekend majowy też wybywamy na tydzień, na działeczkę. To dopiero będzie dla mnie wypoczynek:-) Tobie życzę tego samego.
Tygrynka Pamiętaj o majonezie dla mnie! Poproszę o duży słoik.:-) Jak co mogę Ci zrobić przelew:tak: Doczytałam że kupiłyśmy tą samą bluzeczkę dla chłopaków na promocji w H&M z krawacikiem.:-D
Lilou Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. Wielu kolejnych lat w miłości i namiętności:-D

An Marcelek nie miał jeszcze jakiejś większej fazy z siusiakiem ale to że sprawdzają swoje ciało to jak najbardziej normalne dla mnie. Trzeba tylko uważać żeby nie ponaciągał sobie za bardzo i nie uszkodził bo przecież mama chce mieć kiedyś wnuki;-):-D Co do fryzjera to znając mojego synka wiesz jak to było u nas, fryzjer grubo przed roczkiem bo inaczej dziecko moje na oczy by nie widziało:-) Teraz już nas goni, chodzimy co 2-3 m-ce żeby nie stresować dziecka za bardzo, obecnie ma już prawie za ucho:-D

Ostatnia edycja:
Ania Zosia śmigała na początku na boso po domu a później kupiliśmy butki elefanten.

Ewa z Marysia i karmieniem tez nie będzie łatwo bo pluje warzywkami.

an z siusiakiem nie pomogę bo to nie moja działka i nigdy się nad tym nie zastanawiałam :) bo nie muszę :-p.
Jak Bartuś usiedzi u fryzjera i nie będzie się bał to dlaczego nie miałabyś z nim pójść. Któraś z dziewczyn podawał kiedys adres do dziecięcego fryzjera. Zosię kiedyś próbowałam przekonać do fryzjerskiego cięcia ale nie chciała usiąść na fotelu. Teraz jak przechodzimy koło salonu to ucieka i boi sie, że tam idziemy.

lilou bo zapomniałam pisać a może napisałam i nie pamietam moja bratowa woli robić sama roczek więc robimy osobno a jak mój bratanek będzie miał roczek to będzię u dziadków w dolnośląskim a tu nic nie zapraszali ale chyba musze pomyśleć o prezencie cooo?

jagmar koleżanke mam na skarbka i jak już to do niej lub ona do nas przyjedzie ;)

Marciaa Tak tak ni sie obejrzysz bedzie 2 rocznic a slubu ;).

an82 Ja tez reczej doswiadczenia nie mam ale z tego co slyszalam trzeba pozwalac poznawac swoje cialo,
oby tylko nie za mocno zeby krzywdy sobie nie zrobil ;).
Ja wloski ciachalam tylko jak do oczu wchodzily, sadze ze jak mu przeszkadzaja to musialabys
sie wybrac do fryzjera.

ajentka83 Oby to jednorazowe zle sny byly ;). Przespane cale noce od roku to brzmi milo i abstarkcyjnie ;).
Fakt wlosy Marcel ma imponujace ;), bez fryzjera sie nie obedzie ;).

Lilou Gdzie jestes? Jak wynik?

Dzis siadam do pita mam nadzieje ze pojdzie gladko ;).
Od rana pomimo ladnego slonka nie najlepiej sie czuje mam nadzieje ze mi przejdzie i uda mi sie przespacerowac
do jakiegos sklepu ;), bo zapasy sie koncza ;).
Chyba jeszcze jakos poswiatecznie na naszym forum ;).

hej
Wreszcie pogoda do sensu :) zaraz śmigamy na spacerek na plac zabaw. Obiadek prawie gotowy więc cały dzień dla nas. Jeszcze tylko herbatkę wypiję i Zosię przewinę i nas nie ma.

Miłego dnia dziewczyny. A tak w ogóle to gdzie poznikałyście ???

an ja z Damiankiem byłam u fryzjera jak skończył roczek, a Natiemu sama maszynką zrobiłam łepek :tak: co do susiaków moi tez chwytają, ale wiadomo przy siusianiu i tak będą musieli :-D

Lilou gdzie jesteś?
na-tuska też zniknęła:-(
Filona?

witam poswiątecznie:-)

nastrój mam wisielczy ale wieszac się nie będę..

Starszy syn nie pojawił się na swiątecznym obiedzie, jego wybór:no:
Alicja w przedszkolu juz sobie nieźle radzi chodzi dzis rano znów płacz był...
Angelince wychodzi stała 6:szok: od 2tygodni bolał jej ząbek myslałam ze 5 co ma zablombowana ale okazało się ze to 6!! strasznie cierpi, podaje jej nurofen co 6h i psikam tantum verde by troszke jej to znieczuliło...

odstresowałam się dzis u kosmetyczki, zrobiłam sobie dzis full serwis!!!!

myśle jak tam Firanka? czy juz doszli do siebie po tym rotawirusie????

reklama
witam poswiatecznie :)

julka jestemjestem tylko od wczoraj musiałam sie uporac ze sterta prania, sprztania, selekcji zabawek itd :-p

sempe w koncu syn zmądrzeje :) trzymam mocno kciuki :)

my juz po 2 godzinnymspacerku na placu :p pranie od rana sie suszy na dworze, obiad gotowy, zyc nie umierac :-) miłego dnia :)

Do góry