reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

My już wróciliśmy bartuś marudny z katarem przywiezionym i kaszelek ale mam nadzieje ze do soboty sie wykuruje. Ja chwilke odpoczywam pomiędzy myciem podłogi a wypakowywaniem sie na obiad strogonow ze swiat wiec spoko. Bartuś spi wiec tak mi się słabo zrobiło i musiałam usiąść

Marcia gdzie zamawiasz torta?

Majka a co z bobasem jak do pracy idziesz?

Amandea - ja to mam problem z butami bo mój Bartuśma przegłub wysoki i mały ma buty Gucia po domu a na dwór chyba ze dwa rozmiary większe adidasków bo w inne nie wejdzie.

Ja bym sama zrobiła ale w sobote w dniu organizcji roczku ide do pracy i mama sama bedzie z ES a on raczej nie zrobi może odebrać. Kumpela mogła mi zrobić ale wydawało mi się drogo i daleko za tą samą cene będę miała torta w Sowie.

Dzisiaj po spaniu małego może go wezme a może sama polece * nie wiem z mama bo w święta kręgosłup jej wysiadł i na rezurekcji (o 6 rano ) by zemdlała w kościele bo tyle ludzi że biedna musiała stać i dobrze że jakaś babka zauważyła mamy minę i ustąpiła jej miejsca. *do Avonu i w końcu do US zawieź pit i może w końcu zmienie nazwisko w US mam nadzieje że kary nie zapłacę że to już prawie rok minął od ślubu.

reklama
Mjakak Oj biedaczko duuuuuuzo zdrowka.

Tygrynka Co to za niecny plan ? ;)
A kiedy wracacie do PN?
U nas z zabawakmi podobnie, dostaje tyle ze my narazie nie kupujemy.

Aniaa23 My niestety tez ciagle walczymy z nocnym budzeniem.Kilka razy zdarzylo sei ze przespala noc
ale nie daje sie z tego zrobic normy. I tez jak bola zabki to potrafi budzis sie nawet kilkanascie razy,
a czasem raz na jedzienie.

na-tuska Jak czytam twoj grafik to stwierdzam ze normalnie kosmiczna ilosc sil masz ;).

jagmar Fajnie ze spokojnie przechodzicie szczepienia. O ja ale wtope zaliczyli z tortem i co dalas do poprawki?
Jak fryzurka?
Juz w domku?

Firanka Trzymaj sie dzielnie i napisz co nowego jak bedziesz mogla.

ajenta Milo ci czytac po takiej przerwie.

amandae Ja kupilam zwylke domowe ( z materialu, podeszwa gumowa, siegaja do kostki,romiar18 najmiejszy)
narazie sie sprawdzaja. Wspoluczuje rozlaki trzymaj sie dzielnie.

an82 To dobrze zrobilas ze nie zamowialas, czasem ze znajomymi wychodzi sie gorzej niz kupujac w cukierni.

U nas swieta szybko i milo minely torby rozpakowane i w koncu moze domowe zaleglosci uda mi sie nadrobic.
Udalo mi sie pofarbowac wloski wiec jestem zadowolona.
Dziewczyny macie moze doswiadczenia w temacie twardy materac do lozka 160/200, bo mialam juz kilka i kazdy okazuje
sie zbyt miekki, powoli juz sie zastanawiam czy nie pozbyc sie lozka i nie kupic tapaczanu z Ikei, tylko
tu tez nie mam pewnosci czy bedzie on twardy? A teraz bardzo zalezy mi na wygodnym spaniu ;).

Hej
My jakieś 2h temu wróciliśmy do domku. M od razu pognał do pracy a ja z torbami i bałaganem zostałam sama :(. Oczywiście wyjeżdżaliśmy rano w niedzielę w popłochu, jak zwykle spóźnieni i bałagan w mieszkaniu został, że hej. Teraz staram się nad tym zapanować. Porządki poświąteczne ;p. Mam tyle ciuchów do prania, że głowa mała, do prasowania jeszcze więcej. Fajne są święta ale tyle z tym zachodu i roboty, ze po jestem zawsze bardziej zmęczona. Zosia zadowolona z klocków i ładnie się nimi bawi i nawet sam potrafi się chwilę sobą zająć. Dostała jeszcze hulajnogę czyli tzw :"hujnogę"

Firanka bardzo mi przykro, że takie przykrości Was spotkały. Życzę Krzysiowi szybkiego powrotu do zdrowia i sił dla Ciebie.

krklisz z tortem wtopa ale zauważyliśmy to dopiero w domu u moich rodziców więc poprawki musiałam robić sama :szok:. jakoś mi się udało.

Tygrynka fryzura jak fryzura nic nadzwyczajnego i nic oryginalnego tyle, że prosto i estetycznie przycięte.

Ostatnia edycja:
i ja witam sie po świątecznie, pogoda troszkę nie dopisala ale i tak chłopcy skorzystali z podwórza, prezenciki na zajączka pozbierali w ogródku w koszyczki więc frajda była....

Jagmar z okazji wczorajszych urodzinek wszystkiego najlepszego dla Zosieńki... słoneczka, radości, wielu uśmiechów i wszystkiego naj, naj, naj.... ;-):-);-)

edit a macie jakies plany na ten dziwny tydzien majowy ?

jak tylko pogoda dopisze ja wybywam na cały tydzień na wieś do rodziców.... :tak::-D:tak:

Firanka, zdrówka dla Krzysia.... :tak:

i zdrówka dla wszystkich chorowitków.... ;-)

Hej!

U nas jeszcze swiatecznie, bo maz ma dzis wolne:) Przylaczam sie do pytania amandae, tez chetnie poczytam o tym jakie buciki najlepsze na poczatek i do domu i na dwor. Myslicie ze warto inwestowac w buciki firmowe np Bartek? Bo ogladalam takie ostatnio to 180zl:szok:

cześć !
jakoś ostatnio ciągle mam coś na głowie i zero czasu na BB
święta minęły spokojnie
chorowałam w tamtym tygodniu na jelitówkę brrrr, jedną i drugą stroną mnie czyściło... masakra, 3 kg w dół w 1 dzień.

mam troche problemów znowu z Emi bo ona jeść nie chce, zje łyżecvzkę i płacze i nie mogę sobie z nią poradzić:(

jagmar To fajnie ze jakos dalas rade z tortem ;), i tak wogole to wszystkiego najlepszego dla jubilatki ;)
U mnie podobnie tez w domu zostal burdel taki ze dopiero dzis zdolalam nad nim zapanowac ;), z praniem nic mi
nie mow czuje sie jakbym nie wiem wielka rodzine miala koszt ciagle pelen choc nie przebieram dziecka
3 razy na dobe.
Z h........to jej niezle wyszlo ;).

jarzebinka Fajnie ze chlopcom sie podobalo ;)

Aniaa23 Kurcze to ja w Bartku widzialam za 80PLN skorkowe i wydawalo mi sie drogo ;), byly cale ze skorki ale nie
kupilam bo mieli tylko niebieskie.

NabAwe Nie martw sie z jedzeniem to my walczymy caly czas ;).U was zdaje sie to dopiero poczatki
karmienia lyzeczka wiec wogole nie ma co na wiele liczyc, najwazniejsze jest to ze dziecko ma instynkt
samozachowawczy i nie da sie zaglodzic ;) wiec trzeba podchodzic do tego na chlodno ;).Ja tez sie dlugo przejmowalam
wiec wiem co to znaczy,ale teraz kaszki zupki przyprawiaja mnie o takie mdlosci ze wcale do nich nie podchodze
;) i moze dobrze, bo moje starana i tak wiele nie zmienialy.
Artykulow na ten temat znajdziesz wiele ale tu masz fajne filmiki

niejadek - YouTube

do ktorych my sie stosujemy , jak nic nie przynosilo efektu to one nam troche pomogly.

Zycze powodzenia ! ;)

reklama
An torta zamawiam w cukierni na Mickiewicza- Rózany Potok i tam też planuje tort weselny:)

Amandae czas szybko leci...to fakt. Franek super. Juz jest kontaktowy, rozgaduje się, w końcu glowke zaczał podnosic leniuszek. Rosnie jak na drozdzach:))))

Aniaaa23 ja pokazałam ortopedzie buty Bartka i pow ze sa b dobre. Ja kupuje zawsze w m1 na wyspie. Poprosilam o rabacik jakis i dostalam karte na 10%:)

nogi mi odpadaja. OCzywiscie tortow nie zamowilam, pocalowalam klamke. Za to pazurki mam zrobione i Nikos byl u fryzjera :) potem bylismy nad Maltą super...chlopaki grzeczne a Nikos jak sie zmeczyl stał na podstawce :))))

Do góry