reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

My już wróciliśmy bartuś marudny z katarem przywiezionym i kaszelek ale mam nadzieje ze do soboty sie wykuruje. Ja chwilke odpoczywam pomiędzy myciem podłogi a wypakowywaniem sie na obiad strogonow ze swiat wiec spoko. Bartuś spi wiec tak mi się słabo zrobiło i musiałam usiąść

Marcia gdzie zamawiasz torta?

Majka a co z bobasem jak do pracy idziesz?

Amandea - ja to mam problem z butami bo mój Bartuśma przegłub wysoki i mały ma buty Gucia po domu a na dwór chyba ze dwa rozmiary większe adidasków bo w inne nie wejdzie.

Ja bym sama zrobiła ale w sobote w dniu organizcji roczku ide do pracy i mama sama bedzie z ES a on raczej nie zrobi może odebrać. Kumpela mogła mi zrobić ale wydawało mi się drogo i daleko za tą samą cene będę miała torta w Sowie.

Dzisiaj po spaniu małego może go wezme a może sama polece * nie wiem z mama bo w święta kręgosłup jej wysiadł i na rezurekcji (o 6 rano ) by zemdlała w kościele bo tyle ludzi że biedna musiała stać i dobrze że jakaś babka zauważyła mamy minę i ustąpiła jej miejsca. *do Avonu i w końcu do US zawieź pit i może w końcu zmienie nazwisko w US mam nadzieje że kary nie zapłacę że to już prawie rok minął od ślubu.

reklama
Mjakak Oj biedaczko duuuuuuzo zdrowka.

Tygrynka Co to za niecny plan ? ;)
A kiedy wracacie do PN?
U nas z zabawakmi podobnie, dostaje tyle ze my narazie nie kupujemy.

Aniaa23 My niestety tez ciagle walczymy z nocnym budzeniem.Kilka razy zdarzylo sei ze przespala noc
ale nie daje sie z tego zrobic normy. I tez jak bola zabki to potrafi budzis sie nawet kilkanascie razy,
a czasem raz na jedzienie.

na-tuska Jak czytam twoj grafik to stwierdzam ze normalnie kosmiczna ilosc sil masz ;).

jagmar Fajnie ze spokojnie przechodzicie szczepienia. O ja ale wtope zaliczyli z tortem i co dalas do poprawki?
Jak fryzurka?
Juz w domku?

Firanka Trzymaj sie dzielnie i napisz co nowego jak bedziesz mogla.

ajenta Milo ci czytac po takiej przerwie.

amandae Ja kupilam zwylke domowe ( z materialu, podeszwa gumowa, siegaja do kostki,romiar18 najmiejszy)
narazie sie sprawdzaja. Wspoluczuje rozlaki trzymaj sie dzielnie.

an82 To dobrze zrobilas ze nie zamowialas, czasem ze znajomymi wychodzi sie gorzej niz kupujac w cukierni.

U nas swieta szybko i milo minely torby rozpakowane i w koncu moze domowe zaleglosci uda mi sie nadrobic.
Udalo mi sie pofarbowac wloski wiec jestem zadowolona.
Dziewczyny macie moze doswiadczenia w temacie twardy materac do lozka 160/200, bo mialam juz kilka i kazdy okazuje
sie zbyt miekki, powoli juz sie zastanawiam czy nie pozbyc sie lozka i nie kupic tapaczanu z Ikei, tylko
tu tez nie mam pewnosci czy bedzie on twardy? A teraz bardzo zalezy mi na wygodnym spaniu ;).

Hej
My jakieś 2h temu wróciliśmy do domku. M od razu pognał do pracy a ja z torbami i bałaganem zostałam sama :(. Oczywiście wyjeżdżaliśmy rano w niedzielę w popłochu, jak zwykle spóźnieni i bałagan w mieszkaniu został, że hej. Teraz staram się nad tym zapanować. Porządki poświąteczne ;p. Mam tyle ciuchów do prania, że głowa mała, do prasowania jeszcze więcej. Fajne są święta ale tyle z tym zachodu i roboty, ze po jestem zawsze bardziej zmęczona. Zosia zadowolona z klocków i ładnie się nimi bawi i nawet sam potrafi się chwilę sobą zająć. Dostała jeszcze hulajnogę czyli tzw :"hujnogę"

Firanka bardzo mi przykro, że takie przykrości Was spotkały. Życzę Krzysiowi szybkiego powrotu do zdrowia i sił dla Ciebie.

krklisz z tortem wtopa ale zauważyliśmy to dopiero w domu u moich rodziców więc poprawki musiałam robić sama :szok:. jakoś mi się udało.

Tygrynka fryzura jak fryzura nic nadzwyczajnego i nic oryginalnego tyle, że prosto i estetycznie przycięte.

Ostatnia edycja:
i ja witam sie po świątecznie, pogoda troszkę nie dopisala ale i tak chłopcy skorzystali z podwórza, prezenciki na zajączka pozbierali w ogródku w koszyczki więc frajda była....

Jagmar z okazji wczorajszych urodzinek wszystkiego najlepszego dla Zosieńki... słoneczka, radości, wielu uśmiechów i wszystkiego naj, naj, naj.... ;-):-);-)

edit a macie jakies plany na ten dziwny tydzien majowy ?

jak tylko pogoda dopisze ja wybywam na cały tydzień na wieś do rodziców.... :tak::-D:tak:

Firanka, zdrówka dla Krzysia.... :tak:

i zdrówka dla wszystkich chorowitków.... ;-)

Hej!

U nas jeszcze swiatecznie, bo maz ma dzis wolne:) Przylaczam sie do pytania amandae, tez chetnie poczytam o tym jakie buciki najlepsze na poczatek i do domu i na dwor. Myslicie ze warto inwestowac w buciki firmowe np Bartek? Bo ogladalam takie ostatnio to 180zl:szok:

cześć !
jakoś ostatnio ciągle mam coś na głowie i zero czasu na BB
święta minęły spokojnie
chorowałam w tamtym tygodniu na jelitówkę brrrr, jedną i drugą stroną mnie czyściło... masakra, 3 kg w dół w 1 dzień.

mam troche problemów znowu z Emi bo ona jeść nie chce, zje łyżecvzkę i płacze i nie mogę sobie z nią poradzić:(

jagmar To fajnie ze jakos dalas rade z tortem ;), i tak wogole to wszystkiego najlepszego dla jubilatki ;)
U mnie podobnie tez w domu zostal burdel taki ze dopiero dzis zdolalam nad nim zapanowac ;), z praniem nic mi
nie mow czuje sie jakbym nie wiem wielka rodzine miala koszt ciagle pelen choc nie przebieram dziecka
3 razy na dobe.
Z h........to jej niezle wyszlo ;).

jarzebinka Fajnie ze chlopcom sie podobalo ;)

Aniaa23 Kurcze to ja w Bartku widzialam za 80PLN skorkowe i wydawalo mi sie drogo ;), byly cale ze skorki ale nie
kupilam bo mieli tylko niebieskie.

NabAwe Nie martw sie z jedzeniem to my walczymy caly czas ;).U was zdaje sie to dopiero poczatki
karmienia lyzeczka wiec wogole nie ma co na wiele liczyc, najwazniejsze jest to ze dziecko ma instynkt
samozachowawczy i nie da sie zaglodzic ;) wiec trzeba podchodzic do tego na chlodno ;).Ja tez sie dlugo przejmowalam
wiec wiem co to znaczy,ale teraz kaszki zupki przyprawiaja mnie o takie mdlosci ze wcale do nich nie podchodze
;) i moze dobrze, bo moje starana i tak wiele nie zmienialy.
Artykulow na ten temat znajdziesz wiele ale tu masz fajne filmiki

niejadek - YouTube

do ktorych my sie stosujemy , jak nic nie przynosilo efektu to one nam troche pomogly.

Zycze powodzenia ! ;)

reklama
An torta zamawiam w cukierni na Mickiewicza- Rózany Potok i tam też planuje tort weselny:)

Amandae czas szybko leci...to fakt. Franek super. Juz jest kontaktowy, rozgaduje się, w końcu glowke zaczał podnosic leniuszek. Rosnie jak na drozdzach:))))

Aniaaa23 ja pokazałam ortopedzie buty Bartka i pow ze sa b dobre. Ja kupuje zawsze w m1 na wyspie. Poprosilam o rabacik jakis i dostalam karte na 10%:)

nogi mi odpadaja. OCzywiscie tortow nie zamowilam, pocalowalam klamke. Za to pazurki mam zrobione i Nikos byl u fryzjera :) potem bylismy nad Maltą super...chlopaki grzeczne a Nikos jak sie zmeczyl stał na podstawce :))))

Do góry