reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Gdzie dokładnie jest ten małpi gaj?

os.Sobieskiego

Dzieci Poznań

tylko zdjęcia troszkę mało aktualne, atrakcji jest troszkę więcej..... :tak:ja lubię ten plac zabaw..... ...... :tak:

Kucze słyszałyście o tym autobusie z dziećmi, które wracały z Włoch:( Masakra!(

masakra :szok:

a ja właśnie rozmawiałam z M, który siedzi z Kamilem w domu i on uznał,ze nasze dziecko jest już zdrowe - od rana broi i dokazuje, więc jest już sobą, a jeszcze 1,5 tyg w domu,jak my to wytrzymamy.... :-D i dzięki za zbieranie baterii.....

reklama
an
nie martw sie ja tez taka chodze właśnie... ciagle nie mogę odespać.

jarzębinka

baterie zbieramy? a po co i jakie? bo własnie mi zalegają 4 paluszki chyba od m-ca na stole;/

jagmar
jak wrażenia z kina? opowiadaj co i jak! dałaś radę autobusami?
powiedz jak daleko jest od Ciebie do king krossa? tam jest real prawda??

a byłysmy u lekarza, wyniki ok wiec dalej nie wiemy co psuje moje dziecko... ale jest juz troche lepiej po tym nutramigenie. Powiedzcie mi kobiety jak to jest, nutramigen jest na recepte refundowany, wiec czy jego cena po odjęciu refundacji jest uzależniona od ceny na puszce? bo na jednej mam cene 32 z czymś tam, a dzis kupiłam w innej aptece i cena na puszce jest 38 z czymś, a nie pamietam ile płaciłam po odjęciu refundacji za tą pierwszą puchę. A że kupuję hurtem to jesli to ma znaczenie poszukałabym najtańszej apteki na przyszłośc.

Ostatnia edycja:
Ewa też się zastanawiałam nad refundacją jak to wygląda.

W kinie było kameralnie i w sumie dobrze ale Zosia się nudziła i już wiem, ze kino nie dla nas bo była zmęczona i znudzona. Za to plac zabaw jej się podobał następnym razem o ile taki będzie pojedziemy na sam plac zabaw. Zosia jest jednak aktywna i ona przez te 2h nawet na chwile nie usiadła.

Wracałam tramwajem ale była moja siostra więc mi pomogła. 17 oczywiście wysokopodłogowa. Niskopodłogowe jeżdżą po 20 ;p. Zosia była zniecierpliwiona i chciała wysiadać na każdym przystanku i 2x się popłakała. Nie uszło to uwadze pewniej starszej pani, która stwierdziła, że Zosia jest źle wychowana i wymusza wszystko płaczem. Delikatnie i grzecznie powiedziałam jej, żeby zajęła się swoimi sprawami a wychowanie mojego dziecka zostawiła mnie. Pani za to postraszyła Zosię, że ją zabierze jak będzie marudzić. Ciśnienie mi podniósł ten babofon. Chwilę potem Zofik zasnął i z ogrodów pieszo wracałyśmy i jeszcze spacer op lidlu zaliczyłam.

Cilit bang jest do kitu.

Hej
a my jakoś bombałysmy cały dzień;) Była moja mama, więc wzięła Młodą na spacer! Basia dziś się nie słuchała i uderzyła buzia o zabawkę, ma rozcietą wargę:( Ciągle tam trzyma rękę i pokazuje ała, nawet widać zgrubienie, ale do wesela się zagoi:) A teraz zasnęła...z czego się wcale nie cieszę, za 15-20 minut ją obudzę, ale siedziała mi na kolanach i po prostu jej głowa spadła! Zaczęłam do niej mówić, ale gdzie tam sen kamienny natychmiast! Już się boję wieczoru:(
Jagmar co za baba, tacy ludzie mnie wkurzają na maksa, dobrze jej odpowiedziałaś! Ale żeby jeszcze straszyć dziecko! Ja też nie lubię jeździć z Basią, ona odkąd chodzi i wie, że może bez wózka drze się jak 150 w wózku w tramwaju/autobusie, ludzie patrzą i za dużo nerwów mnie to kosztuje! A 17 zawsze jeżdzą wysokie, nawet jak ma jechać niska i na nią czekasz, oczywiście na złość, ale przeciez MPK jest super i ceny biletów są za tanie;) (apropos mówią o podwyżce od maja)
NabAwe dobrze, że wyniki ok:) Mam nadzieję, że małej szybko minie! Nutramigen wiem, że koleżanka z lipcówek płaciła chyba jakieś 3,2 na refundację!
Oki mzykam wstawić ziemniaki:p

jarzębinka
baterie zbieramy? a po co i jakie? bo własnie mi zalegają 4 paluszki chyba od m-ca na stole;/.

szkoła bierze udział w ekologicznym programie i zbieramy: makulaturę, baterie, puszki ...... :tak: więc zbieraj i przy okazji jak się spotkamy to sie pozbędziesz a Kacperek zdobędzie punkty dla klasy....:tak:

zbieramy jeszcze kolorowe nakrętki dla chorego chłopca i od tego tygodnia zbieramy jeszcze złote grosiki czyli 1,2 5 gr......:tak: wiec w każdym katku domu pudełko do recyklingu.... :-D

a REAL jest w KingKrosie:rofl2:

Skrzat to ciekawe jak będzie z wieczornym zasypianie Basi po dzisiejszej drzemce.... :tak:

Jagmar, czyli jakoś uporałaś się z MPK... :tak:

Ewa właśnie potwierdzam, że real jest w king cross i ja mam do niego jakieś 7-10 minut z buta, może nawet mniej.

Jarzębinka obawiam się, że sama bym się nie uporała z wózkiem bo na ogrodach sami starsi ludzie wysiadali i nikt by mi nie pomógł :(. Muszę rozejrzeć się za innym środkiem transportu a może kiedyś nauczę się jeździć autem i będę miała własne ?

Skrzat wkurzyła mnie najbardziej tym straszeniem, powiedziałam, Zosi, ze nie ma słuchać pani bo głupoty gada. Jak babka wysiadła to ludzie odpowiednio ją skomentowali i puszczali do mnie oko ;p.

Jagmar
co przygotowac na piatek? bedziemy cos zamawiac do jedzenia, czy jak?
dobrze że nie pojechałam do kina bo Emilka taką kolke miala ze masakra. a jest h&m w King crossie?
o wiele lepiej by cu bylo autem sie poruszac:) wiem cos o tym:)

Skrzat
a czy to nie byłby problem abys podpytała kolezanki gdzie w jakiej aptece kupuje nutramigen??:D odwdzięczę sie za przyslugę:)

jarzębinka masz jak wbanku, cos tam sie nazbiera. A te nakrętlki to obojetnie po czym? np po kartonie od mleka? bo takich mam troche. Ślubny moj zbiera bo tez słyszeliśmy o takich akcjach.

jagmar ale jakaś baba nawiedzona

Ewa ja czesto przegladam gumtree wstawiac ci linki jak ktos będzie chciał sprzedać nie otwarte melko nutramigen ? mówie o kwocie przystępnej ??

Jarzebinka u nas juz szkoła jest ekologiczna ale zbieram dla was baterie mam już 6 szt ;)

Kurcze nie zrobiłam zdjęcia koszyka jak go dzisiaj pomalaowalam bejca to wydaje mi sie ze nie wyglada jeszcze tak na pokazywanie mu plakatówkami a potem lakierem akrylowym ehhh ale se pomysł wymysliłam ale cóż cza się pokazac jakoś ;)

Skrzat
miałam się pytać czy tą biedrone koło ciebie już otworzyli czy remont jeszcze?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry!

Kino ok, film lepszy niż sponsoring;-)i nawet co nieco widziałam, bo Staś wymęczony po Jupi usnął:-)chyba będzie trzeba tak praktykować:-)
Teraz wysprzątałam pokój Oli, tzn w szafkach, bo mnóstwo niepotrzebnych rzeczy miejsce zajmowało:-) Teraz jeszcze jedna szafa korytarzowa zostało i wiosennne porządki mam za sobą. noo i jeszcze okna:tak:

jagmar no co za baba:wściekła/y: ale ja uwielbiam z takimi dyskutować...

skrzat uu to Basia zmęczona musiała być..
Nie wiem czy to zaraźliwe ale Staś też miał problemy z zaśnięciem..

jarzębinko ja mam dla Ciebie baterię, tylko ciągle zapominam zabrać..

an łączę się w bólu, dziś Staś obudził się po 12 w nocy, powiedział "kuku" ani myślał spać, i zrobił sobie przerwę:baffled:no ale tak się śmiał i kochany był także mu wybaczyłam:-)

Do góry