Witajcie dziewczyny... Dopiero usiadłam do kompa, bo jakiś dziwny dzień dzisiaj :/ Mały marudny, teraz nawet przez sen popłakuje, zwracał dzisiaj równo, w pewnym momencie płakał, a nawet krzyczał - do teraz nie wiem czemu? Może jakiś zmęczony i ten dzień jakiś dupny....... Byłam na zumbie i nawet noga nie boli, ale weny coś nie mam :/
Firanko - uważam, ze panie niekoniecznie zajmowały się kawką, tylko może mała była w toalecie i ten mały ekshibicjonista tam ją "zaskoczył"... Wierz mi, że czasami w nawale pracy człowiek nie jest w stanie z każdym dzieckiem być cały czas (jest jedna pani wychowawczyni + jedna pomoc) i wierzę, że starają się dziećmi dobrze opiekować... Bardzo mnie smuci, kiedy ktoś obrzucany jest błotem tak naprawdę bezpodstawnie... Sama pracuję w szkolnictwie i choć staję na rzęsach żeby było dobrze i dzieci zadowolone, to się odechciewa jak się słyszy, że się jest leniem i ma się 2 miesiące wakacji
((((((((((((((( Może czasem lepiej byłoby najpierw dowiedzieć się co się stało, a potem wypowiadać sądy? Piszę o tym, ponieważ wiem jak bolą takie zarzuty... Nie mówię, ze nie masz racji, bo może było tak jak piszesz, ale jak nie ma pewności..............
Ewa - z mlekiem na receptę (jak i z wieloma innymi lekami) są teraz jazdy... Otóż, co dwa miesiące nfz zmienia listę leków refundowanych... Jeszcze w lutym nutramigen nie był na liście w ogóle, był tylko bebilon pepti, dlatego cena nutra była różna w różnych aptekach... Bebilon na receptę kosztował 7 zł z groszem... W marcu (do końca kwietnia) nutramigen2 kosztuje 3 zł a nutra1 chyba 9 z groszem... Także jeżeli masz zaświadczenie o alergii dziecka (od gastroenterologa, bo podobno od alergologa nie wystarczy - tak mówi mój pediatra) to lekarz wystawia receptę 30% i wtedy płacisz tą niższą kwotę, która w każdej aptece jest taka sama - musi być, bo tak jest na liście... jezeli leku nie ma na liscie to moze kosztowac tyle, ile apteka wymyśli... Nutramigen bez recepty kosztuje ok 30 zł... z tego co wiem
) )Także kochana, jezeli mała bedzie na tym mleku dłużej lec po receptę i rób zapas, bo podejrzewam, że w maju znowu nutra zniknie z list... Tytaj masz link z lostą leków refundowanych, którą na bieżąco aktualizuja, wiem bo sprawdzam, zanim kupuję
)
Leki refundowane - Ceny leków refundowanych przez NFZ
A ja teraz idę spać, bo jak pomyślę, ze jutro rano muszę posprzatać, upiec coś (pół roczku małego i zaproszeni goście.. )i zająć się jeszcze małym to już mi się nie chce :/:/:/ Dobrej nocy!
firanko - oglądałam program o takiej genetycznej chorobie, przy której nawet na diecie ludzie tyja, nie pamiętam jak ona się nazywa, ale ma związek właśnie z nieprawidłowościami genetycznymi, może poszperaj w necie? Mam nadzieję, że to jednak nie będzie nic poważnego :/ 3mam kciuki za was!