reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Dzień dobry !

Na początek wszystkiego najwspanialszego dla Marcelka w dniu jego święta :-)

Super, że imprezka Wam się udała.
Torcik ekstra :tak:

My bardzo dziękujemy za życzenia, chociaż świętujemy jutro dopiero ;-)

Dziś za to Młody ma dzień dziecka, bo J. zaspał do pracy i zostawił go w domu.
Szkoda , że pogoda taka mało wyjściowa :dry:

A ja przeczytałam kiedyś na ulotce że lek powinno się zwracać do apteki i nie wyrzucać do kosza. No jestem ciekawa jakby spojrzał na mnie farmaceuta jak bym mu dała z użyty lek i zostało by 1/3 leku.

Powinno się jak najbardziej :tak:
Spojrzałby normalnie, oni mają obowiązek przyjmować zużyte leki.
My zbieramy wszystko i raz na jakiś czas oddajemy do apteki.
Nie wolno tego wlewać do kanalizacji :no:
Rosną sobie potem na tej chemii i antybiotykach roślinki, zjadają je zwierzęta, a może i my, bo kto wie gdzie to trafia :-(

drakenowa witaj !

reklama
Hejka,
Ja muszę zabrać się za pranie, z 2 pralki by trzeba wstawić i może kurze poscierać no a przede wszystkim umyc podłogi, ale tego nie chce mi się robić:( Nie wiem czy siły znajdę na wszystko:p
Mnie cos suchy kaszel męczy, taki od gardła, Basia ok, już tak ładnie je leki, że aż szok! Zet włączył jej Kungfu Pandę 2, mimo że przyniosła mu Madagaskar 2, jak wyszedł to mi dała Madagaskar i jej zmieniłam:p Wysiedziała cały :szok: a ogląda to w kółko, ona chyba zwierzątka lubi najbardziej:)
Dziewczyny miała któraś takie paputki? Da się je zobaczyć w Poznaniu? oryginalne skórzane PAPUTKI 6-12-18-24 BESTSELLER! (2178798077) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie wiem Basia tą nóżkę jak dla mnie lekko wykrzywia może jej za ciężko w tych Befadowych w domu??? Co sądzicie! A Zet ma nas zapisać do ortopedy, bo wolę to sprawdzić!
Tygrynka Lessing jest dobra bardzo, ale jej książki mają taki ciężki styl do czytania. Ja czytałam Lato przed zmierzchem i teraz czytam jej Złoty Notes, książka jest naprawdę dobra, ale nie czyta sie tego aż tak łatwo i przyjemnie aczkolwiek to bardzo ambitna literatura, chętnie przeczytam to Piąte dziecko:) Moja mama przeczytała 3 tomy Dzieci Północy i nie jest zachwycona, ja jeszcze nie doszłam do nich, ale jestem ciekawa. W sumie ma być 5 tomów;)
Oki uciekam nas ubierać, bo obie leniu****emy w piżamkach jeszcze:p Muszę jakąś zabawę na dzisiaj wymyśleć:p
Ajentka tort super, musiz zdradzić gdzie ten opłatek zamówiłaś! Ale jak dla mnie chylę czoła:D Super, że wam się wszystko udało:)
Ishi naj naj dla Agu:D
An82 dokładnie jak pisze Ishi, leków nie wolno wyrzucać do odpadów komunalnych. W więkoszość aptek znajdują się pojemniki na przeterminowane leki i można po prostu wejść i wrzucić! Miasto postawiło takie pojemnik, są dośc małe czarne z czerwoną pokrywką http://bip.odpady.poznan.pl/dir/grafika/wiadomosc/1606/apteki_002.jpg i już kilka lat stoją:) Ale w każdej aptece leki przeterminowane przyjąć powinni, nawet jak pojemnika nie ma!

Ostatnia edycja:
my po spacerku, Filip zazyczył sobie wyjscie do lasu, wiec poszlismy z orzechami w poszukiwniu wiewiórek :) zlezzlismy 4, dzieciaki dały im orzechy i wszyscy szczęśliwi :p popoludniu chcą iśc znowu :tak: szkoda tylko zetelmi sie rozładował jak chciałam zdjecie zrobic, a oczywiscie aparatu nie zabrałam :sorry2:

Skrzat a moze kup Basi zamiast butków te skarpetki- buciki do chodzenia? one są z antyposlizgiem:tak:

witam i ja na chwilkę, dzieciaki oglądają bajkę to mam sekundę :)
Ishi a faktycznie jutro, a jakoś tak myślałam, że Agu i Marcelek mają razem urodzinki a to przecież Oliwka i Jasiu, prawda?? no nic, życzenia jutro też będą ;)
Skrzat butki fajne, też na nie patrzyłam, w sam raz do latania po kinie :) a styl Lessing faktycznie momentami drażni, ale książka świetna, czaję się na inne :) masz jakieś w domu? a Ajentka pokazywała gdzie kupiła opłatek :) - Ozdoby i dekoracje ślubne i komunijne cukiernicze masa cukrowa na tort
Natuśka ale fajnie! gdzie te wiewiórki znaleźliście, w jakim lesie?
oj Jagmar znam to, Seba dzisiaj o 7 wstał :/ teraz jest zmęczony że ledwo daje radę się z kuzynką bawić..

promotor przyjął pracę męża :))) jutro drukujemy i oprawiamy, a prawdopodobnie w przyszłym tygodniu obrona :))) aaa lecę, dzieciakom znudziła się bajka i szaleją :D

Tygrynka na jaki temat praca męża jest?

Ajentka ten tort wygląda rewelacyjnie!! ja to zdolnosci artystycznych nie mam:-(

Firanka pamiętaj że najważniejsze by myśleć pozytywnie i nie dać się zwieść pozorom jakie stwarza Ci Ł... pisze z własnego doswiadczenia... jestem rozwódką wdową i teraz w koncu szczesliwą kobietą....dlatego tak bardzo bym chciała by każda kobieta poczuła to co ja teraz mimo przeciwnosciom losu warto walczyć o siebie:-) sił i wytrwałosci Ci życze

chciałbym choć na 2 dni pojechac nad morze... tak bez dzieci.. posłuchac szumu morza pospacerowac i się wyciszyć... no i oczywiscie przywieźć rybke:-) macie może jakies sprawdzone miejsca gdzie można kupić naprawde świeże ryby???

hey
witam się.
natuśka
nie no super... niezła artycha naprawdę:) ciekawe czy moja też taka będzie haha :p
Może zostanie modelką?
ishi
co do leków to nie wiedziałam o tym nigdy nie spojrzałam na to z tej perspektywy...
tygrynka
całe szczęście że udało się z tą pracą, też jestem na etapie przygotowań do obrony wiem co czujecie. A twój mąż pewnie inż broni?
sempe
ja przy jednym dzieciu mam chęć nieraz uciec gdzie pieprz rośnie a co dopiero Ty :p
Ja sie zajadałam przepyszną rybką i świeżutką w Pogorzelicy blisko głównego wejścia na plażę. Ale o tej porze roku to ja wątpię abyś tak łatwo dostała rybkę...

moje dziecko dzisiaj zrobiło nieziemską kupę po tym nutramigenie. zjadła 210 ml i spi juz 2h ponad... a ja mam czas na BB.
kupiłam dzisiaj termos na mleko lub wodę do MM jak bd chciała gdzieś z wami wyskoczyć to sie przyda :D

SKRZAT
taż mam burdel na kółkach ale żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce... dlatego mykam coś ogarnąć bo młode pewnie niedługo wstanie.

tygrynka bylismy tutaj koło osiedla... co dziwne na malcie nigdy nie widziałamzadnej wiewiory, a tutaj jet ich pełno :tak: pewnie dlatego ze na drzewach ludzie zostawiają im jedzonko :-p na szcescie do tego lasku mam całe 5 minut drogi :p z dzieciakami 10-15 :-D

sempe nietey nie pomogę :) fajnie ze sobie ułożyłaś zycie na nowo :tak:

A ja przeczytałam kiedyś na ulotce że lek powinno się zwracać do apteki i nie wyrzucać do kosza. No jestem ciekawa jakby spojrzał na mnie farmaceuta jak bym mu dała z użyty lek i zostało by 1/3 leku.
Jarzebinka Twoi chłopacy są świetni nie pochwałiła się że starszy dostał nagrode za wiedze o Wielorybie :-))

An, nikt nie będzie komentował w aptece co dajesz i ile, ja teraz przy dzieciakach staram się systematycznie robic porządek w lekach i M zanosi do naszej osiedlowej apteki i nigdy nikt nie sprawca co i jak, przyjmuja i zgłowy.... :tak:

a w imieniu Kacperka dziękuję za miłe słowo..... :-)

Dzień dobry:)....Tutaj Renata...niewiem czy pamiętacie mnie....mama Krzyśka i Weronki:)....nieodzywałam się dobre pół roku......a teraz znów o ile mnie przyjmiecie:)))) chciałabym się dołączyć:))))) Pozdrowienia dla wszystkich mam i fajnego dnia życzę:)

witam i zapraszam do częstych odwiedzin.... :-)

ja dziś w domku od 14.00 bo M siedzi z Kamilem na opiece, a dziś musiał jeszcze jakies papiery pozałatwiac w pracy, wiec się wymieniliśmy, a Kamilek, no coz, gorączka już spada teraz tylko 37, ale kaszel ma okropny.... :-(

Ajentka wszystkiego najlepszego dla Marcelka w dniu jego urodzin.. radości, słoneczka, wszystkiego naj, naj, naj.....:-):tak:
:-)

Tygrynka to obrona i finisz...... co Ty teraz będziesz po nocach robiła..... :tak:

Dzięki dziewczyny w imieniu Marcelka za życzenia. Kiedy to zleciało, już 2 latka ma moje słoneczko.:tak:
Ishi Zawsze mi się myli że Agu jest dzień starsza a nie dzień młodsza, heheh muszę się w końcu nauczyć:-D W każdym razie prawie bliźniaki z nich.:tak:
Jarzebinka zdrówka dla Kamilka. A o Tygrynke bym się nie martwiła ona to zawsze znajdzie coś do roboty nocą.:-D
Skrzat Właśnie z tej stronki co Tygrynka podała zamawiałam, fajne rzeczy mają i sprawna wysyłka. Paputki fajne ale Marcelkowi właśnie wygodniej w befado niż takich papuciowatych;-)
Tygrynka No to już zmierzacie ku końcowi, dzielni oboje jesteście.:tak:Oki ja lecę bo muszę się szykować do pracy. Miłego popołudnia i wieczoru wszystkim.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja zaglądam w przelocie:)
Zjadłysmy z Basią zupkę, odkurzyłam, starłam wszytkie kurze, dwa prania zrobiłam, a teraz lecę po wodę i myc podłogi będę i jeszcze łazienka:p Ale dlaczego musi tak być, że jak juz górę posprzątam to na dole jest syf.
Jarzebinka dobrze, że Kamilek lepiej:) Oby kaszel mu szybko minął!
Sempe ale mam za soba doświadczeń, ale musi być z Ciebie silna i dzielna babka:)
Na-tuska takie skarpetki Basia ma i zawsze ma ja w połowie nogi;/ mam je tak awaryjnie, ale to nie dla nas:(
Tygrynka, Ajentka dzięki za linka:D
NabAwe mi się zawsze też bardziej niechce niż chce, ale mobiluzje mnie wizja miłego wieczoru ze spokojna myślą że nic nie trzeba jutro robić:p
Idę walczyć dalej:D

Do góry