reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej, podczytuję Was od rana, ale nie miałam weny do pisania.. wyżywam się w innym pisaniu - poprawki w pracy męża ;)
Nabawe ojejku biedna malutka!! oby udało się ominąć szpital! ale jak będziecie jechać to na Krysiewicza (niedaleko Półwiejskiej), tam Was pokierują dalej jeśli będziecie musieli zostać..
zdrówka dla pozostałych dzieciaczków!

reklama
Jagmar chodze do przychodni na os. Kosmonautow. Moja pani doktor jest bardzo fajna i mysle ze wie co robi, tylko te baby w recepcji zrzędzą;)

Ewa jak juz to tak dziewczyny pisza jedz na Krysiewicza bo to szpital dzieciecy. Tylko nie wiem czy Was przyjma bez skierowania? Tak mi zal chorych dzieciaczkow:(

jak Ewa pojedziesz po południu lub wieczorem to przyjmą Was bez problemu a tam naprawde dobrze się zajmują dziecmi choć to kołchoz dziecięcy:no:

Skrzat pyatm o bactrim bo koleżanka daje ciągle nawet bez wizyty u lekarza i nie wyrzuca resztek i nawet działa:-) moje dzieci bactrimu nie mogły zażywac bo miały skutki uboczne!! luźna kupka i krostki na ciele..
zdrówka dla Basi:tak:

jest tak pochmurno ze senna jestem niesamowicie ale czekam az mąż z treningu wróci i kawke sobie wypijemy a do tego mam ciasko z wiśniami z lidla:-)

byłam dzis w tesco bo dostalismy z link4 bony na 200zł ale prawie nie kupiłam nic!! odkąd kupuje w lidly czy biedronce to uważam tesco za drogi sklep;-) bony ważne długo więc moze poczekam na jakąs promocje pampersów i kupie dla malenstwa

Nabawe i jak tam??
Sempe a co Twój mąż trenuje? ja też się ostatnio przekonałam do zakupów w Biedronce, zwłaszcza do zabawek :D

mnie dzisiaj na sprzątanie ostro wzięło :D

Byliśmy na usg i wszystko jest ok a pęcvherz niepełny wiec dlatego nie sika. To ciekawe bo przecież dzisiaj dostała sporo wody, mleka, herbatki... widocznie kupe wodnitą ronbi to siusiu juz nie musi... Nie było wiec sensu jechac do szpitala. Teraz dostala flache i jest przyzwoicie.

jak sie polepszy to sie chetnie spotkam z wami :)

a ja w biedrze robie 90% zakupów:p

Ostatnia edycja:
Tygrynka mój małzon jest maratonczykiem:-) codzennie cwiczy, biega ...ja to tylko uwielbiam rower, zanim zaszłam w ciąże to jeździłam co drugi dzien po 2h:-) teraz siedze w dupą na bb i tyję:-D

NabAve super że juz lepiej i usg nic nie wykazało:-) moja kolezanka juz drugi tydzien na Krysiewicza siedzi własnie z przewlekłym zapaleniem przwodu moczowego.

idę na kawke:-)

Tez coś dziś weny do pisania nie mam
w ogóle jakaś senna chodzę i nic dziś nie zrobiłam
poza sprzątaniem na dysku i odgrzaniem obiadu z wczoraj :sorry2:

natuska myłaś okna w taką pogodę ?
ja czekam na słońce :tak:

Ewa dobrze, ze się bez szpitala obyło.
Ale wyjaśnili Ci jakoś jak to możliwe, że pęcherz niepełny mimo, że tyle pije ?

wszystkim chorowitkom zdrówka życzę :)

Skrzat zdrówka dla Basi, masz racje z tym planowaniem ale mały budzi się w nocy i o 6 pobudka nooo czasem jak ma dzień dobroci dla dorosłych (czyli mamy) to pośpi do 7. A ja przeczytałam kiedyś na ulotce że lek powinno się zwracać do apteki i nie wyrzucać do kosza. No jestem ciekawa jakby spojrzał na mnie farmaceuta jak bym mu dała z użyty lek i zostało by 1/3 leku.

Natuska mam pytanko chyba że może ktoś jeszcze wie czy Produkt zbożowy Nestle Sinlac jest bez smakowe i to zwykła kaszka zbożowa i można ją robić na mleku modyfikowanym

Tygrynka nie gadaj bo razem z lilou macie intensywny grafik co wy zrobicie jak pójdziecie zaraz wam doby zabraknie ;) A Sebuś jak fajnie dzisiaj zaglądął przez okno żeby zobaczyć ciocie Anie :-D

Ewa a próbowałaś sab simplex? tylko ten lek trzeba podawać regularnie, a słyszłam właśnie że dziewczynki trudno przechodza kolki duzej. Współczuje mój Bartuś też ciężko przechodził kolki ale Sab dział na niego super a z kupka tez mielismy problemy za to teraz mam dośc kup bo wydaje mi sie ze robi jej za duzo dziennie. AAA mi lekarz jeszcze zapisał na kolki Viburcol (nie wazne ze myslałam że to na kupki ale to już mój spryt myślenia :-D) Mi się wydaje że tylko na krysiewicza.

Jarzebinka Twoi chłopacy są świetni nie pochwałiła się że starszy dostał nagrode za wiedze o Wielorybie :-)

Sempe zdrówka dla Ali

Lilou napisz jak na drzwiach otwartych. Gratulacje dla Stasia i co smakowała mu ??

Ja mam katar już od piatku ale sobie jakoś radze właśnie odpoczywam przed kompem. Nocka nie przespana bo jakoś nie mogłam zasnąć chyba sie przejęłam że szłam na 6:30 no i jak już zasnęłam to mnie mały budził na jedzenie ehhhh. Ciężkie te nasze życie ;)

Ewa to w sumie dobrze, że usg tak wyszło. Moja koleżanka długo się z karmieniem córeczki męczyła i w końcu przeszła na nutramigen jak mała miała ok 5-6 miesięcy. Wszystkie dolegliwości ustąpiły i obie odżyły.

Marysia nauczyła się przewraca z taka wprawą, że co ja ją na plecy to ta na brzuch. Oczywiście po jedzonku kładę ja na pleckach a ta bach na brzuszek i przez to ulewa. Poza tym podłoga jest najciekawsza. kocyk jest nudny.

an ja miałam dla Zosi nestle sinlac taką kaszkę w kartoniku i ona jest słodzona, w spamu przypomina andruty chociaż pamiętam, że jak już byłam w ciąży z Marysią i robiłam Zosi tą kaszkę to mnie na mdłości brało od zapachu i M musiał ją karmić. W każdym razie do bezsmakowych bym jej nie zaliczyła.

reklama
Ishi przeciez nie padało :-p ja nie moge myc okien jak jest słońce bo potem mam same smugi na szybach ;/ efekt posiadania okien od zachodu :sorry2:

An ja silnac dawałam do mleka (butli) a jak robiłam w miseczce na gesto to chyba raz mi sie zdazyło ze mleka dodałam :tak: tak jak jagmar piszeona jest dosc słodka, zapach ma moze mało interesujący ale ja jak karmiłam dzieciaki tym to podjadałam b o mi smakowało :p

jarzebinka no wąłsnie nie pochwaliłaś sie ze synus taki znawca wielorybów :tak:

ewa dobrze ze sie wyjasnilo :tak: zdróak dla Was :tak: i niej Emilce szybko wszytsko mija:tak:

my dzisiaj cały dzien w domu :p mimo ze emilia juz o 8 rano stała w butach, kurtce i czapce to jakos mi sie nie chciało wychodzic w taki ponury dzien :sorry2: wybawilismy sie za to za wszytskie czasy :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry