reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

A ja dziś przez leniuchowanie poranne wszędzie biegiem, sprzątnie , spóźnieni na narty , spóźnienie na drzwi otwarte w szkole, które bardzo długo trwały. szkoła średnia:/ nie czuje się 100% przekonana:-(na zakupy mi sie nie chce jechać:/

Ewa uff dobrze że nie szpital..zdrówka!

Sempe kawa o 18? o której spać pójdziesz?:-Dja tesco lubię, jakoś w lidlu nie mogę dostać wszystkiego.ale lubię tam wlecieć od czasu do czasu:tak:

natuska okna ? fiu fiu:-)

reklama
widzę, że się wzięłyście ostro za porządki, tylko ja niczego sie nie tykam. Przywiozłam od mamy gołąbków tyyyyyyyle że masakra i nawet obiadu nie robie, Zresztą nie mam kiedy bo Emilka płacze praktycznie ciągle, a jak nie płacze to marudzi, gorzej niż jak sie urodził, bo wtedy to chociaż spała, a teraz prawie w ogóle.
ishi
nic mi nie wyjasnili, ta babka od usg nie bardzo umiała mi pomóc, z tym wynikiem musze wrócić do pediatry ale tym razem pójdę do prywatnego, tlyko jeszcze jutro mocz oddam do analizy o ile upoluję.

an82
podawałam saba przez jakieś 3 m-ce pomagał raz lepiej raz gorzej ale potem przestał i na dzień dzisiejszy nic jej nie pomaga:( te czopki też mamy i oczywiście nic a nic nie zmieniają.

jagmar

najgorsze to że od kiedy dokarmiam nutri nie widzę poprawy, bło lepiej przez 3 dni a potem znowu źle. I dziś jadł cały dzień nutri a i tak i tak płakała. Po wynikach z moczu ide do Czosnowskiego znowu niech mi pomoże bo wymiękam :( jeszcze lada chwila a zaczne łapać dolinę a tego bym nie chciała. Fajnie że Marysia już tak fika. Jeszcze lada moment a będą siedziały obydwie razem w piaskownicy:)

natuśka
Ta Twoja Emilka też jest artystka, już któryś raz czytam że sama sie ubrała i przygotowała do wyjścia:D No popatrz jaka samodzielna!

Ide spać, rano wcześnie musze wstać polować na mocz, wiec chce sie przespać choć troche. Dobrej nocki !

Jarzebnka ja poznałabym Tygrynkę,Jagmar,Lilou i Skrzat...No i oczywiście Rogalową i Aniaa23 bo je znam już dłuuuugo ;-)

Sempe,żeby to wszystko było takie proste i dałoby się to naprawić tak po prostu rozmową to było by super:-(niestety Ł pokazał po raz kolejny,że jest nieodpowiedzialny,w ogóle nie myśli,nie może pić i co najważniejsze nie dorósł do rodziny...heh na samą myśl chce mi się wyć...

Witam kochane!U nas imprezka urodzinowa również bardzo udana choć niestety dzień wcześniej odwołała przyjazd chrzestna Marcelka z rodziną bo jej córeczka ma zapalenie oskrzeli:-( ale przyjadą jak już wyzdrowieją. Wszystko wszystkim smakowało i było miło i wesoło. W niedzielę wybraliśmy się na zakupy do factory i tym sposobem Marcelek ma dwie pary fajnych butków na wiosnę, ja jedną a M spodnie:-D Po południu przyszli znajomi na torcik i kolejny wieczór bardzo miło upłynął. Dziś spędziłam cały dzień z synkiem w domu bo M na popo w pracy i również upłynął czas na zabawie. W ogóle mam właśnie bóle owulacyjne i czuję się prawie tak samo jak dokładnie 2 lata temu kiedy rozpoczęły mi się bóle porodowe właśnie o tej godzinie:-DTygrynka Super weekend mieliście. Buziaki dla Was, z okazji rocznicy i uściski dla T z okazji urodzin:tak:Lilou Widzę że odwiedziny udane, fajną A ma piłeczkę co?:-)Skrzat O rany ale Was dopadło, ważne że już zdrowiejecie. Natuska Znów się uśmiałam, tym razem wyobraziłam Was sobie na tej drabinie we trójkę.:-D U nas też było mycie okien ale zrzuciłam to na M:-pKrklisz Gratulacje, pewnie musisz się oswoić z myślą że znów zostaniesz mamą ale za jakiś czas będziesz na pewno szczęśliwa że tak się wszystko potoczyło.An Sklerotyczka ze mnie i ciągle zapominam, dziękuję za info o przedszkolu, jednak przemyślałam sprawę i potrzymam jeszcze Marcelka rok w domu ale dzięki wielkie.Wstawię Wam fotkę torcika Marcelkowego, ja piekłam , M ozdabiał ;-)Hmm nie mogę coś wstawić, spróbuję za chwilę.

Aaaa Ishi wszystkiego najlepszego dla Agu dużo radości, słoneczka, beztroskich zabaw z bratem i spełnienia dziecięcych marzeń.:-)

Ostatnia edycja:
No udało się. Nawet wyszedł smaczny;-).

Załączniki

• DSC06842.jpg
    DSC06842.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC06859.jpg
    DSC06859.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 36
Ishi i Ajentka - wszystkiego najlepszego dla Waszych kochanych dwulatków, dużo dużo zdrówka, szczęścia i uśmiechów co dnia na buźce Agatki i Marcelka :*
Ajentka wow super torcik, lepszy niż z cukierni!

skończyliśmy poprawiać męża pracę, mam nadzieję że już ostatni raz... do tego obejrzeliśmy Dextera (wciągnęliśmy się:D), przeczytałam "Piąte dziecko" Lessing (polecam!) i zmykam spać, bo od rana opiekuję się 2,5letnią kuzyneczką Sebusia :) dobranoc!

Dzień dobry:)....Tutaj Renata...niewiem czy pamiętacie mnie....mama Krzyśka i Weronki:)....nieodzywałam się dobre pół roku......a teraz znów o ile mnie przyjmiecie:)))) chciałabym się dołączyć:))))) Pozdrowienia dla wszystkich mam i fajnego dnia życzę:)

Witam

Ishi, Ajentka naj dla dzieciaków :) niech sie zdrowo chowaja :tak:

Drakenowa pamietamy i witamy :tak:

ajentka szacun za tort :tak:

Ewa Mila to typ strojnisi,ja ja rano ubieram, a ona sie przebiera :sorry2: zmienia buty z czestotliwoscia co 5 minut albo czesciej, przychodzi ubrana w kurtke i czapke i twierdzi ze idzie do "dzidzi: :-D

lilou a Ty juz dla Olwki szkołe srodnia szukasz? :-p

jagmar gratulacje dla Marysi za nowe umiejętnosci :tak:

czeka mnie dzisiaj pranie dywanu u dzieciaków :baffled: B chyba do pracy nie idzie bo cos go niby bierze :sorry2:popołudniu jedzie do lekarza...
miłego dnia i niech słonko wyjrzy :tak:

reklama
hej
ajentka wszystkiego najlepszego dla synka. Tort wygląda wspaniale, aż mi ślinka pociekła :).

Zosia była dzisiaj na basenie. Wróciła pełna wrażeń i jest teraz zmęczona i marudna tym bardziej, że wstała o 6. Zupełnie nie rozumiem dzieci. Zamiast się wysypiać i korzystać z błogiego lenistwa to wstają skoro świt. Co to będzie latem? Pobudka o 4 i spanie dopiero o 22 ;).
Dzisiaj dzień porządków. Muszę wysprzątać mieszkanie i łazienkę a później przyjeżdża do nas ciocia.

Do góry