reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

No narazie mam metlik w glowie bo nie takiego wyniku sie spodziewalam i nie czuje sie tak jak w ciazy.
Poprzednio mdlosci i wymioty dopadly mnie ok5-6tyg i zygalam od rana do wieczora, teraz mi tylko jezdzi po brzuchu i mam temp 37,2 , nie bylo karwawienia przy implementacji tak jak wtedy i wogole wydaje mi sie to niemozliwe, ale wyobraznia potrafi czynic cuda w takich sytuacjach.

reklama
Krklisz gratulacje:) Tak po cichu się zastanawiałam kiedy zrobisz teścik bo te mdłości tak długo Cię trzymały. Teraz pewnie się cieszysz inaczej ale w razie czego taka różnica wieku jest fajna. Macierzyństwo nie ciągnie się jak flaki z olejem tylko rach ciach, jedno po drugim i luzik. Chociaż początki bywają trudne. Trzymaj się dzielnie.

Ishi ja raczej myślałam o przyszłym piątku ale może być i ten jeśli Wam to bardziej pasuje.

Kozaczino jeśli ustalimy, że obiadu dla całej gromadki przygotowywać nie będę musiała to wydaje mi się, że powinnam dać radę :).

Skrzat jak Basieńka ? Zasnęła? My zaliczyłyśmy jeszcze jeden spacerek z teściowa i Zofik zasnął przed 20. O 17 był taki ziąb, że spodnie przymarzły mi do nóg. Dzięki za odwiedziny było nam miło i Zosia opowiadała, że "była bedzika w foteliku majisi"

jagmar Wiem ze masz racje M tez ma podobne zdanie ale ja naprawde czuje sie nie gotowa ;(
A najbardziej mnie wo....fakt ze jezeli te metody antkoncepcji nie zawiodly tyle lat to temu mialby teraz zawiesc? ;)
Ja kiedys mialam jeszcze lepsza sytuacje prze ponad rok od odstwienia tabletek anykoncepcjyjnych nie mialam miesiaczki i w ciazy tez wcale nie bylam ;).

ehhh podobno po ciąży jest się "wiatropylnym". Ja się kolejnej ciąży boje na tyle, że dałam sobie to paskudztwo zwane mireną założyć. Wierze Ci, że tak się czujesz. Ja mimo planowanej ciąży czułam się nie gotowa i przede wszystkim przerażona. Dopiero teraz zaczyna to mijać ;p. Będzie dobrze :).

Krklisz tak jak Jagmar pisze - po ciąży organizm inaczej reaguje, a poza tym za chwilę zaczniesz się cieszyć, zobaczysz :))
Jagmar ups też myślałam o tym piątku :D ale może być przyszły jak wolisz :) jasne, że nie ma mowy o obiedzie dla takiej gromadki :D

krklisz może faktycznie organizm płata Ci figle i jakoś dziwnie reaguje i wcale nie jesteś?życzę Ci żeby było tak jak chcesz..

jagmar dla mnie może być przyszły tydz, nawet chyba lepiej;-)

dzieciaki śpią i jest cisza:-)

kochane przyszły tydzień to 16 marca. Nic Wam to nie mówi? Jeśli piątek to wychodzi na to, że ten bo nie będę Wam w paradę wchodziła z babskim wyjściem z okazji dnia kobiet ;p.

reklama
Do góry