reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hello

U nas pobudka o 8.30 - przyzwoicie ;-)
Od kiedy woła siku wstaje wcześniej, kiedyś lubiła pospać do 11 nawet.

ajentka zdrówka dla Marcelka !

Majka
fioletowe balony na wilki post ? Nie pomyślałam, a kupowałam Agatce na urodzinki wczoraj, mogłam wziąć same fioletowe :-D

Któraś się jutro do Multikina baby wybiera??

ja się wybieram :-p
tylko nie wiem jeszcze jaką trasą
Tygrynka wybierasz się ?

Skrzat sprzątaj, sprzątaj, nie zostawiaj mnie samej ;-)

Moja Agatka wczoraj przez cały dzień nie wołała bajek.
Siedziała ze mną w kuchni, jak sprzątałam i mówiła "tata jedzie, nu, nu mama bagan" (bałagan) :-D

Mam ogromną ochotę na wymianę firanek i zasłonek.
Nie wiedzie, gdzie można kupić coś fajnego tanio ?
Bo fajne są, ale drogie strasznie a ja potrzebuję aż 15 metrów :eek:

ja tam się pisze na grupowy napad na mieszkanie jagmar ;)

a kiedy tan napad ?

reklama
Napadajcie na nas w środę, czwartek lub piątek. Wybór należy do Was ja nie mam na te dni żadnych planów. Tylko uprzedźcie mnie kiedy żebym się odgruzowała ;p

Witam :)
to ja poproszę o napad w piątek, bo w czwartek Krklisz przyjeżdża do mnie? chyba że też napadnie Jagmar :D
Ishi wybieram się ale już o 11 będę na malcie bo ide z młodym do dermatologa, chyba że dzisiaj mój zerknie na młodego ;) ja szukam tanich rolet rzymskich :D kiedyś na drewniane chorowałam ale niestety nie ma jak ich zamocować na oknach u mnie :/
mój Sebuś poszedł wczoraj spać o 20:30 a wstał dzisiaj o 9 :D ale co z tego jak ja poszłam spać przed 4, i tak ciężko było rano wstać :p

Majka u nas z jedzeniem wyglada tak: rano kaszka nie wiem ile, bo robie na oko ale nieduzo, mysle ze ok 60ml, 10-11 mleko 150ml, 13-14 obiadek ale tez nie wiem ile bo sloikow nie jada tylko albo parowka albo je ze mna ziemniaczki i gotuje jej kawalek mieska),15-15;30 mleko 150ml, 18 albo wczesniej owoce albo jogurt caly sloik, po 20 mleko 180-210ml. I w miedzyczasie wypija conajmniej 150ml herbatki albo soczku. A w nocy jesli sie upomina (czyli pluje woda a to zazwyczaj to tez robie mleko 120-150ml). Ale kazde dziecko jest inne jesli waga ok i nie upomina sie o wiecej to mysle ze ejst dobrze. A no i Karola jak tylko widzi ze ja cos jem to musi koniecznie sprobowac:)

Amandae Karoli to nie boli, zadnego wrazenai to na niej nie robi. Pediatra mowila ze moze to sa niedojrzale jakies chrzastki jeszcze, albo niedobor wit D i kazala dawac 2 krople. Ale ostatecznie uznala ze ona nie wie;)

I cos jeszcze chcialam komus napisac ale juz nie pamietam;/

KArola na swoja osmiomiesiecznice zrobila nam prezent i wstala o 6;40:sorry: Nie mam pojecia od czego zalezy czy pospi do 8;30 czy wstanie o 6;40 :/

Witam kochane :-)
amande witaj ponownie :-) miałaś hardcorowy miesiąc ale dobrze, że już jest lepiej :-) Zosia jest super :-)
Skrzat zagoń Basię do tych porządków to ci padnie o 20 ;-)
An przyjemności w pracy :-)
Majka supre że się zmobilizowałaś do Zumby sumtki to przegoni :-)
Ishi widzisz jakiego masz pomocnika kuchennego ;-) moja też lubi ze ścierą latać :-)
Tygryś a gdzie u nas jest Zumba??
Jagmar czy ty aby udźwigniesz taki najazd?? ;-)
U nas remont w pełni ale szwagier sprząta po sobie tak że mnie wczoraj zamurowało jak wróciłam bo podłogi to takie czyste jeszcze tam nie były :-) Mieszka się super bardzo fajnie się wstaje jak jest tak jasno w domu no i widoki mam super :-) A co do piętra dla mnie im wyżej tym lepiej :-) niestety nad nami jest jeszcze mieszkanie i sąsiedzi dość hałaśliwi :-( chyba się nie polubimy :crazy: Niestety młoda chora do żłoba jej nie przyjeli i siedzi z babcią byłam z nią wczoraj u lekarki w Antotniku na NFZ bez problemu babka nas przyjęła o 19 przychodnia super, młoda ma skierowanie na badania, o jakie macie pomysły żeby mocz przechwycić ??? Ogólnie młoda tak była przebadana jak nigdy, mogę polecić z czystym sumieniem przychodnia Alterida ul. Haliny. Mam nadzieję, że Lulce szybko minie bo mam sajgon w pracy R. też a babcia ma ograniczone siły :-( wracam do pracy buxka

Kozuś w Posnanii w siłowni Atlantis, wt i czw o 17:30 idziesz ze mną??? CHODŹ!!! :D a co sąsiedzi wyprawiają? :/ a co do moczu to w szpitalu dają takie woreczki które się przykleja do ciałka i można nawet pieluszkę założyć i potem delikatnie odkleić by się nie wylało, może jest to dostępne w aptece? a jak nie to daj jej dużo picia, najlepiej przy książeczce czy bajce ze zdjętą pieluchą i czekaj z jakimś słoiczkiem, powodzenia!

Ja juz po rehabilitacji, jeszcze sobie pochodziłam po przyjaźni tak pięknie było. ech na wspomnienia mnie wzięło i jakoś ciężko było z stamtąd się ruszyć:-(
Stas usnął na saperku, udało mi się go przełożyć do auta i do domu i śpi nadal:-)a ja idę na późne śniadanie:-)

zaraz poodpisuję ale moze jeszcze kozaczino złapię:(edit później zobaczyłam że pisałaś godz wcześniej:p)

my też do alteridy chodzimy, teraz się rozbudowała (góry wcześniej nie było), na razie mamy tam neurologa, ja endokrynologa,i myślę czy nie przenieść tam dzieciaków do lekarza. a u jakiej lekarki byłaś? Alicji?

edit:

jagmar mi pasuje w piątek:) do kina nie chcesz się przejść jutro?

An, Ania, MajaK ja mam problem z posiłkami, bo Staś nadal tylko takie niemowlęce, żadnych paróweczek, jajek(ostatnio mu zrobiłam na parze to po jednym małym maciupkim kawałeczku nie chciał więcej:( nie wiem czy się martwić czy nie:/ nadal mleko, słoiczkowe obiadki ( nie ma sensu gotować, bo on np. pół małego słoika zjada), jogurciki, deserki, kaszki.

Ostatnia edycja:
kozaczino te woreczki o których pisze Tygrynka sa w aptece.
Inne dla dziewczynek i inne dla chłopców.
Ale u nas się nie sprawdziły, odklejały się i leciało bokiem.
My łapaliśmy do nocnika.
Najłatwiej wstawić nocnik do wanny lub pod prysznic i odkręcić wodę, szybciej pójdzie ;-)

jagmar Ty mówisz o tym tygodniu, czy przyszłym ?

kurczę, ja tak myślę o Stasiu jak o małej dzidzi, a on przecież już 10 miesięcy ma! wiesz co, wydaje mi się, że powinnaś już mu więcej stałych rzeczy podawać, zwłaszcza że ma piękne zębolki :)
Ishi faktycznie te dla chłopców chyba są lepsze, bo można tam schować co trzeba i łatwiej złapać ;)

reklama
Lilou, An82 budzą się Wasze chłopaki w nocy jeszcze?

Nikt nie skakał z radości, że idę na wychowawczy, ale też nikt mi nie robił problemów. Bardzo dobra decyzja, cieszę się że razem jesteśmy, i będę do Was często zaglądać.

Zosieńka zasnęła mi na rękach, kumpela na plotach była, nie chciałam z nią walczyć o łóżeczko przy ludziach. Przełożyłam ją to się obudziła, ale zaraz zasnęła. Idzie jej coraz ładniej to zasypianie :)

Też chcę wiosenne porządki! Takie z szafami właśnie. Póki co namiętnie szoruję podłogi jak mi Mała tak śmiga.

Dobra, póki śpi to spadam do nauki, potem zajrzę jeszcze.

Do góry