reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

amandea budzi się budzi. teraz zęby wychodzą to o jeden raz częściej czyli o 19 śpi, potem 23 na mleko, 3 na mleko, i o 6-7 pobudka.ja od 2 miesięcy nie karmię już piersią.
A Zosiak jak?

kozaczino ja łapałam siuśki (Oliwki) podobnie jak Ishi, tylko jeszcze nad nocniczkiem trzymałam pojemniczek na siuśki, zeby było sterylnie;-)

Moja siostra mniejsza w szpitalu jest, chcą jej zrobić takie kompleksowe badania, rezonans, eeg, ekg. Mam nazdzieje że przejdzie pomyślnie. Kurcze nie mam za bardzo jej odwiedzić, tata ja zostawił musiał jechać do pracy,jutro też pracuje.cholerka, nie chce żeby tak cały czas sama była:-(

reklama
Kochane! Umieram @ przyszedł w czasie spaceru :/ Jutro zumba i nie wiem jak wyrobię? :)) Ale pójdę, bo jak raz odpuszczę, to potem łatwiej się wykręcać \:))) A brzuch mam jak bania!!! Byłam w bardzo fajnym lumpie, sukienka h&m (nieużywka) za 28 zł i bluzeczka w ślicznym wiosennym niebieskim kolorku za 7 zł :D:D:D:D Takie zakupy to rozumiem :))))

ishi - ja kupiam w leroy merlin, za 30 zł sztuka (takie długie do samej ziemi, pół przeźroczyste, z kółkami zamiast szelek na karnisz)... było to jakiś czas temu, a moja mama niedawno też kupowała za ok. 30 zł baaardzo ładne :)) A fiolet to kolor używany w liturgii właśnie podczas w.postu :)))))
skrzat - brzuszki też są super, każda forma aktywności jest wskazana i wcale nie musi to być fitness w leginsach na sali :)))) Ja płacę 100 zł za karnet bez ograniczń (mogę chodzić codziennie na aerobik i zumbę), ważny na dany m-c... także cena fajna :))) A mąż płaci i nie marudzi, jest zadowolony, ze idę się rozerwać :)))
jagmar - na zumbie są uklady, na początku nie ogarniałam zupełnie, w która strone, rece, nogi ufff... ale po bodaj 3 razach wczoraj byłam dumna jak paw, jak inne się myliły, a ja z kolezanka juz ogarniałyśmy co i jak :)) Kwestia wprawy, a ja - wierz mi - nie mam koordynacji ręce/nogi.... jakoś daję radę, a jest przy tym zabawa i czas leci szybko, spocisz się nawet nie wiesz kiedy :)))))))))
tygrynka - racja, w towarzystwie jest łątwiej i duzo śmiechu,no i człowiek się jakby mniej wstydzi jak cos nie wychodzi
:)))))))
ania - dziękuję bardzo! :)))) No to młody jest dobrze karmiony :))) Porównywalnie jak widzę te posiłki wyglądają, a mój młodszy to też mniej zjada :))) Chociaż tak naprawdę, to tylko minimalnie mniej :))))
lilou - widocznie tyle potrzebuje, mój to wielki potwór ciasteczkowy, zjada wszystko co mu się daje (wyjątkiem jest króliczek, któreggo ewidentnie nie lubi:)) nie martw się, jak waga idzie w górę to jest ok :))
kozaczino - endorfiny idą w górę, że hej jak się człowiek naskacze :))) woreczki na siusiu za grosze można kupić w aptece :)) ale ja łapałam siusiu do pojemniczka bo w tych woreczkach to mówią, ze może coś się z ciałka dostać i wynik moze wyjść zafałszowany :)) ale nie wiem :)

Ostatnia edycja:
Lilou trzymam kciuki za pomyślne badania siostrzyczki. W jakim jest wieku?

Zosia k.20 wypija 220 kaszki, i śpi tak do 5-6, wypija herbatkę i śpi do 7. Tak jest zazwyczaj, ale zdarza się tak, że budzi się ok.22-23 wypija jeszcze mleko, no i ta herbatka o 5-6 trwa godzinę. W ciągu dnia tak 1,5-3h drzemki koło południa i 2h k.16. Laktacja mi ustała w ciągu 3 dni od powrotu do pracy, więc karmiłam równe 6msc.

Lilou tak u Alicji bylismy pozytywnie zakręcona kobieta :-) ja tam młodą przenoszę i tyle :-) ja twój sentyment do Winograd dobrze
Tygryś kurcze ja się nie wyrobię na 17.30 :-( przy tych wykopkach w centrum a ja pracuje na Grunwaldzkiej więc jest masakra z dojazdem ;-)
Ishi u nas też się nie sprawdziły te woreczki ;/ chyba będę łapać siuśki tak jak piszą dziewczyny będzie to trudne ale spróbujemy :-)
idę coś podjeść :-)

Majka zobaczę w Leroy :tak:

skończyłam kuchnię
a Młoda wstała po 40 minutach drzemki z wielkim marudem :baffled:
no nic, w planach było jeszcze sprzątanie szuflady z płytami
to będziemy układać razem, do wieczora pewnie

Przepraszam ale nie nadrobie waszych postow teraz a musze napisac ze do piatku mam stresa, bo w poszukiwaniu odp na moje problemy zrobilam test ciazowy i pomiomo moich watpliwosci okazal sie dodatni ;(.
W piatek mam lekarza zobaczymy co sie okaze .........

Ja tez jestem szczerze zdziwiona bo raczej nie bylo ku temu okazji, czytalam ze kilka tygodni po porodzie moze byc wynik falszywie dodatni ale u mnie to juz jest nieco wiecej. Trudno musze jakos przezyc do piatku.
Bo bylam u lekarza tez 9 lutego i tez mi nic nie mowil zeby cos bylo, a badanie bylo wlacznie z usg dopochwowym.

O matko, Krklisz ale wieści.. co mąż na to?? zrób sobie jeszcze jutro test, albo betę w laboratorium, jeśli nie możesz się doczekać piątku..

reklama
Ooooo krklisz.... Jakie wiadomości :))) Zrób sobie jutro bete, to nie kosztuje duzo,aw dobryym lab wyniki bedziesz miała popołudniu albo rano w czw i bedziesz spokojna!

Do góry