reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Ishi mówisz że takie wywalenie jest sposobem?? :D tylko moja szuflada jeszcze nie choruje tak bardzo jak Lilou więc ja się jeszcze wstrzymam ;) gratuluję wysprzatanej kuchni :D ja swoją załatwiłam w lutym i mam spokój.. za to u małego jeszcze świąteczne naklejki na szybie (ale strasznie mi się te misie podoabają :D), a w salonie balony i napis Happy Birthday na oknie :D aaale w sumie mąż w środę ma imieniny a w sobotę urodziny to niech jeszcze powiszą :D
MajkaK a to sorki, nie wiedziałam :/ a może ten lekarz (czy lekarka?) przyjmuje prywatnie? polecana przed ordynatora szpitala.. a odczucia co do zumby mam takie same jak Ty :)) ale podziwiam silnej woli co do chodzenia, ja przestałam ale teraz zamierzam wziąć z Ciebie przykład i wrócić na zajęcia :))

reklama
tygrynka - u nas balony cały czas wiszą na lampie od momentu naszego powrotu ze szpitala, bo mały uwielbia na nie patrzeć i tylko zmieniamy je razem z nadchodzącymi swiętami :)))) raz są w gwiazdorki, a teraz będą w kurczaczki :)))) Obecnie wiszą fioletowe, bo w koncu wielki post jest :))) Musiałabym zobaczyć w necie, czy ta lekarka przyjmuje prywatnie... hmmm warto spróbować.. A jestem wytrwała w zumbie, bo chodzę z koleżankami :))) Jak chodziłam na spinning, to często w kratkę, bo raz mi się nie chciało, a innym razem byłam zmęczona i w ogóle poźno :-D:-D:-D Poza tym, moje balerony krzyczą do mnie, abym je uwolniła, no to uwalniam :D:D:D:D:D

amandea no Twoje studia to chyba ciężkie i fajnie że Zosia ma ciebie teraz dużo dla siebie. Biedna Zosienka z chorobami. Wracaj do nas my zawsze z otwartymi rękoma zapraszamy

Chyba wiosna się zaczyna bo coraz więcej nas jest ;)

MajkaK - ja podaje tak rano pobudkę na robi o 6 :-( około 8 lub 9 śniadanko (paróweczkę gotowaną bez skórki max zje jedną lub kanapeczkę z masełkiem około 1 kawiorka lub powidłami własnej roboty albo jak się nie chce mi nic robic to kaszka owocowa) na śniadanko mało mu wychodzi jak kaszka owocowa to 5 łyżeczek (mleczynch) to wychodzi okolo 150ml, 9:30 a 11 idzie spać i dostaje mleko z kaszką 180 ml- od dzisiaj to zmieniam i podaje mu tylko mleko na spanie 210ml. 13 obiad wychodzi szklanka brokuła, ziemniaczek, pierś z kurczaka gotowany (przykład) o 16:30 dwa danonki (wersja dla młodszego jabłuszko z mikrofali 3 min bez skórki i pestek oczywiście, mozna też ryż dodać dzieci lubią) wychodzi też cała szklanka i godzina 18:30 między 19:30 kaszka z mlekiem 180 ml lub dzisiaj zaczęłam 210 ml kaszka z mlekiem. oczywiście mój bartuś też je w nocy :-( ale co około 3 h 180 ml do 24:00 mleko z kaszką a potem mleko 180 ml a czasem nawet 210 ml od wczoraj stosuje 180 ml herbatki przy pierwszej pobudce na jedzenie ale jak to będzie to zależy ode mnie i od Bartka. Mam nadzieje że troche pomogłam ale wiesz ja robie tak a inna mama robi inaczej to chyba zależy od dziecka. A może ulewanie to przez mleko kiedyś poziomka mi opowiadała że jej malutka tak miała od mleka non stop ulewała.

Ale się rozpisałam ;) przepraszam:-)

an - dziekuje bardzo, no własnie martwie sie, ze to moze być mleko, jeśli tak , to zostanie nam tylko nutramigen :/ Myślę, ze młody nie je za mało, patrząc na wiek twojego smyka i ilości zjadane :))))

A ja już uciekam, bo kąpiel czeka i łóżko wygodne zaprasza :)))) Buziaki dziewczyny!

ale się rozpisałyście. Ja kiedyś poszłam z moja mama na zajęcia gimnastyczne takie z tańcem i podskokiem i mama miała ze mnie pompę bo nic mi nie wychodziło. Koordynacji ruchowej zero i jeszcze nie do rytmu. Byłam 2 razy i więcej mnie zabrać nie chciała bo chyba się wstydziła;). A ta zumba to ma jakieś układy taneczne i trzeba pamiętać kroki? Mi zdecydowanie najlepiej wychodzą przewroty, szpagaty i skoki przez kozła ale takich zajęć nikt nie prowadzi

Tygranka to wymyśl jakiś dzień i możemy się spotykać.
Chętne do spotkania grupowego zapraszam.

Dzień dobry!

mój dzień zaczął się o 5:40:szok:nie ma sensu się kłaść bo na 9 na rehabilitację jadę.

jagmar hahahah ja mam tak samo z koordynacją:-p poszłam raz na aerobik, musiałam się schować bo komicznie wyglądałam:-Dno nic..to możemy razem chodzić nie będzie nam tak wstyd:laugh2:
ja na spotkanie chętna!

Wogóle to mam 7 miesięcy zanim wrócę do pracy , i muszę je aktywnie wykorzystać;-)

Któraś się jutro do Multikina baby wybiera??

an ja Cię proszę:-p o więcej takich postów a nie tu z przepraszaniem wyskakujesz:-p

MajaK oby z wiekiem ulewanie minęło!

amandea ale miałaś aktywny czas.. chyba dobrze zrobiłaś z tym wychowawczym co? a jak w pracy zareagowali? śliczna Zosia na zdjęciu! taka radosna:)

ajentka buuu choróbska precz!
Lecę się szykować:tak:

P.s Natuska gdzie TY?? i reszta? Rikapa, Marcia,....?

Hello:)
Zombi wstało:p Pobudki o 7 nie dla mnie, skubana poszła późno spać przez tą drzemkę a wstała wcześniej niż zawsze, więc dziś mnie jakiś marud spotka jak nic:( Ale na drzemkę nie położę o nie nie!!!
Majka ja też zazdroszczę z zumbą, narazie uskuteczniam moje brzuszki w domu, ale chętnie bym gdzieś pochodziła! Tylko mam ten problem, że sama nie lubię! Zaraz po studiaach chodziłam z koleżanką na aerobik, u mnie też problemy z koordynacją, nie pamiętałam układów i myliłam kroki - porażka, ale zmęczona wychodziłam i świetnie się bawiłam, i prowadziła to pani w takiej sali i chyba 2x w tygodniu przez miesiąc kosztowało 50 zł wiec i kasa niewielka:) A teraz u mnie obok zumba droga (1x w tygodniu, kurs 6 zajęć 110 zł - w szkole tanca), a na wychowawczym kasy brak:( Widziałam ze An napsiała o posiłkach bo szczerze ja już nie pamiętam jak Basia jadła;/
Amandae ale miałaś okres! Spokoju życzę i żebyście juz byli razem!
Ishi no natchnęłaś na porządki jak nic, spało się super w pachnącej sypialni:D Ale krótko:p Tylko dziś już czuje mam lenia, ale może jak wypije kawkę się rozbudzę!
Na-tuska gdzie jesteś, co u Was? Czemu nic nie piszesz?
Miłego dzionka!

Ostatnia edycja:
Hallo
My też wczesną pobudkę zaliczyliśmy. Zaraz lecę po zakupy bo starsza na basen z tatusiem pojechała. Przynajmniej nie będę musiała sie z nią użerać.
miłego dnia :)

reklama
witam z rana ja nie bede mowila o ktorej mialam pobudke i o któej zawsze mam bo szkoda gadac Bartek się chyba nie wdał w nas my lubimy pospać a on ehhh. Dzisiaj długo w pracy pozdrawiam

edit ja tam się pisze na grupowy napad na mieszkanie jagmar ;)

Do góry