reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

justynaj, juz siedzi?!! okropnie szybko! jej, ja wiem, ze dzieciom to sie podoba, ale kregoslup.. wiem, mowie jak stara zrzeda ;D ale ja nie sadzalam na przyklad malego w zadnym wypadku, dopoki sam nei zechcial. balam sie, bo to takie mlode i latwo pokrzywic..

a zdjecia katki przesliczne! to rpawda :) juz myslalam, zeby do niej na kurs sie zapisac ;)

diety wspolczuje, naprawde jest konieczna?

konca zimy poki co nie widac, konca pracy u mnie takoz. wpadam na forum, udziele sie tu i owdzie, a poznan ciagle niziutko.. powiem szczerze, ze jak mam pisac sama do siebie to czuje sie, jakbym schizofrenie miala i odpuszczam :p gdzie te wszytskie poznanskie mamy?! bo nie wierze, ze nas tak malo!!

o wlasnie, kobity, jaka cukiernie i jaki tort polecacie? nie lubie bardzo slodkich - uprzedzam, moze byc ze smietanka. maly ma w srode roczek, a nie zdaze nic zamowic, musze gotowca kupic. przez te mrozy i nawal roboty tak sie pochrzanilo.. pieke oczywiscie w domku, ale chcialam tez cos gotowego. myslalam o gruszeckim (choc tiramisu maja przereklamowane), ale nie wiem, moze jest cos lepszego? nie wiem tez jaki konkretnie 'model' wybrac. nigdy tortow nie kupowalam, zawsze w domku produkuje.. poradzcie! :)

reklama
cze justynaj i naja zwroce sie bezposrednio do Was bo rzeczywiscie,cos slabiutko u nas sie dzieje.Sama tez sie czesto nie odzywam,bo troszke glupio tak w kolo pisac a nie uzyskiwac odpowiedzi.No ale moze sie to zmieni.Tak wiec dziewczyny do roboty ;)
justynaj
zycze wytrwania w diecie,jak trzeba to trzeba.Dasz rade :) Mi tez troszke sie wydaje ze wczesnie na siedzenie.Ale skoro maluda nie protestuje,to chyba nie ma w tym nic zlego.
Dziekuje bardzo za mile slowa dotyczace mojej corci.Jest sliczna po mamie ;D,nieznosna po tacie ;D Jesli chodzi o zdjecia jestem zupelnym amatorem,samoukiem.Od zawsze chcialam robic zdjecia,mialam pomysly co fotografowac,jak itd.Aparat mam dopiero od gwiazdki 2004 roku (mezus spelnil moje marzenie i dostalm aparat w prezencie ::)) i tak sobie pstrykam.Fajnie,ze komus sie jeszce one podobaja :).

naja dzieki wiekie rozniez.Nie wiem czy moglabym udzielic jakiejs fachowej rady.Ja po prostu mam mysl i pstrykam.Czesciej chodze chodze za Zuzi i ja pstrykam,a czasem mowie ze ma cos robic.Zreszta ona lubi miec robione zdjecia i czasem sama mowi zeby jej popstrykac.
Acha! heheh czasem ona biega za mna,ustawia dlonie tak jakby trzymala w dloniach aparat,mowi ze wlasnie robi zdjecie i na koncu wola pstryk :).
Ja torty zawsze kupuje w takiej cukierni obok mnie,zdaje sie,ze ,,Luczbańscy".Sama nie przepadam za kremiastymi cistami,ale oni maja smaczne.Wlasnie na bitej smietanie i umiarkowanie slodkie.

Moze uda nam sie dziewczyny kiedys spotkac i popstrykam jakies zdjecia..hehhe

Pozdrowki

Katka, spotkanie to pomysl przedni, ale na litos - jak sie ociepli definitywnie!! ;D pogoda mnie dobija.

wtedy tez ocenimy te urode po mamie.. :p ;D ;)

no ale ja mysle, ze my bedziemy miec okazje jakos szybciej. w tym tyg. w pon. i wt. mam urwanie glowy, ale w pt. powinnam byc w pracy i miec luz, od 12.30 do 14.00 mniej wiecej, chyba,z e znow postanowie sie urwac o 13.00 ;)

ale zaraz.. te nieszczesne ogloszenia straca aktualnosc.. ze ja wczesniej nie pomyslalam!! skseruje i wysle wam jutro te strony, we wt. beda. jesli chcesz oczywiscie! wrzuc mi wtedy adres na gg lub tlen. co do reszty mozemy sie jakos z toba czy wojtkiem w sieci dogadac.

co nie znaczy, ze nie uciesze sie bardziej z osobistego kontaktu :)

justynaj, moze choc my jakos bedziemy ten poznan przy zyciu podtrzymywac..? gdzie reszta mam? co sie dzieje?

naja: tort gruszkowy (chyba Kandulskiego) nie jest przesłodzony, a na pewno jest oryginalny.

Dzisiaj pojechaliśmy w trójkę nad jezioro, bo mój mąż chciał koniecznie zdjęcia na śniegu porobić, a potem wpadliśmy na chwilę do Tesco, gdzie akurat był casting, no i ja- ambitna, pomyślałam, że czemu nie? Tzn. nie pomyślałam o sobie tylko o Aluni. Ale jej się ten pomysł stanowczo nie spodobał, zaczęła płakać , musiałam ją uspokoić jedyną skuteczną na razie metodą- dostała cyca i od razu się taka kochana zrobiła, że pani mogła ją sfotografować.
Teraz moja mała modelka już śpi...

Witam,

wracam do Was po przerwie.

Kasiu - byłam na Bogusławskiego trafiłam na jakąś lekarkę która nie bardzo mi przypadła. Traktowała nas na zasadzie no skoro już jesteście i płacicie to coś wam zapisze. Co prawda kaszel małego jest wskazaniem do alergii ale ona mówi że to jeszcze długa droga do dokładnej diagnozy i ewentualnych leków. Mały na razie nie kaszle ( odpukac) a ja się zastanawiam czy podac mu te leki czy nie. Na razie mały ma się dobrze chodzimy na spacerki i w wielką przyjemnością tarza się w śniegu:) Zadzwonię to może w eekend wyjdziemy razem na spacer a dzieciaki odświerza starą znajomość :)

A tak poza tym ja tez jestem za globalnym spotkaniem pozańskich mamuś:)

Pozdrawiam

cześc dziewczyny...nie wiedziałam nawet,ze jest tu coś takiego:)muszę tu częsciej zagladac...ja jestem obecną i przyszłą mamą z Poznania:)Ewulka ma 2,5 roku,a w maju urodzi się jej siostrzyczka:))))pozdrawiam

Wiec mi przypadnie rola komitetu powitalnego ..heheeh..mozecie mnie tytulowac PANI PREZES EHEHEHH ;D

Witaj BIEDRONKA,CHLEBA I SOLI NIE BEDZIE,BO SIE SKONCZYL WLASNIE.ALE I TAK MILE TO POWITANIE,NIE?

Mam nadzieje,ze bedziesz do nas czesto zagladac i pisac.Szczegolnie mnie cieszy fakt,ze masz coreczke w wieku przyblizonym do mojej cory :)A jak sie miewa dzidza w brzuszku?TY sie dobrze czujesz?

Teraz znikam,moze sie pojawie pozniej.

Co porabialyscie dzisiaj?

Pozdrowki

reklama
Do góry