reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witajcie dziewczyny! Dziś byliśmy u pediatry i powiedział, ze ulewanie najprawdopodobniej spowodowane jest nasiloną alergią (równolegle do dojrzewania organizmu idzie w górę alergia :/)... Mam nadal podawać bebilon pepti, ale jeżeli objawy alergii się nasilą, to trzeba będzie przejść na nierefundowany nutramigen (ostatnia deska ratunku alergików :()... Obiadki mogę podawać, ale te niealergizujące - czyli hipp A, z eko upraw... mówił, ze te faktycznie są najlepsze dla alergików.... Gluten - absolutnie nie!!! Może po 1,5 roku, ale jak alergia będzie silna to nie.... Żadnych kaszek mlecznych, sinlac owszem... I faktycznie podaję mu ten sinlac, kupka jest, mały "dojedzony" za dnia i jest ok.... Niby ta dynia z ziemniaczkiem jak dla mnie śmierdzi, ale kupa idzieeee, ze hej... Ładna, zwarta, bez problemów, 100 razy lepiej niż po marchewce :)))) Aha, dziś kończymy 5 miesięcy (o 17.12:))... i waga Piotrusia przerosła mnie... 9700... nic dodać nic ująć! :) Uciekam, bo dziadki przyjdą na kawkę do młodego! Buziaki dziewczyny! :)

lilou - gratulacje!!!! Chociaż młody zmusza mnie do coraz wczesniejszego wstawania nie wyrabiam się tak ładnie!!!
krklisz - faktycznie trzeba sporo zapłacić (ale znam sposób, by urodzić z mężem za darmo, na szkole rodzenia nam podpowiedzieli), jak ktoś chce wiedzieć, co trzeba zrobić niech pisze :)))))
tygrynka - zabobonom mówimy zdecydowane NIE ;D
jagmar- rozbawiłaś mnie tym postem! :)))))))) Czasami facet nie ma ochoty na robotę i nic nie poradzimy... mój mówi, że się mnie boi i dlatego wykonuje obowiązki domowe :))) ale tak na poważnie, to twierdzimy, że trzeba się dzielić zeby było sprawiedliwie :)))))

reklama
Ale wam zazdroszczę dziewczyny tych śmiesznych historyjek co to który maluch wykombinował tym razem. Już się nie mogę doczekać swoich doświadczeń :) No i podziwiam was, że mimo tylu obowiązków dajecie jeszcze radę (w mniej lub bardziej pomysłowy sposób) świętować walentynki - ale to pewnie kwestia wprawy :-) Ja tak jak wam pisałam od wczoraj pomieszkuję na Piątkowie bo właśnie wczoraj odebraliśmy z mężem klucze do mieszkania. No więc w sumie też fajnie, że w walentynki - będzie co wspominać. No a teraz zaczynamy remont i już szczerze mówiąc mam dosyć, ale czas goni i mam nadzieję, że do maja zdążymy...

lilou Mnie bardzo kusi zeby sprobowac :)
Teraz bez telefonu to jak bez reki a nie masz skad pozyczyc chociaz telefonu? W jakiej jestes siec?
Pewnie bedzie kielek ;)

MajkaK To rzeczywiscie z ta alergia masz problem, ale teraz wiele dzieci ja ma i nic na to nie poradzisz,
ale pierwsze slysze zeby ulewanie bylo od alergii ;)
Tak tak dynia smierdzi okrutnie ale dzieci ja lubia, ja ugotowalam kiedys sama to zeb rewelacji ale nie smierdzi
tak jak kupna i w smaku tez duzo lepsza ;) (tylko ja dalam tez troche mieska bo akurat bylo od rosolu ).

kattul Spokjnie doczekasz sie ja ci powiem to co mi mowily kolezanki: ciesz sie ze jeszcze siedzi w
brzuchu-mialy racje ;) ale do wszystkiego z czasem przywykniesz, chociaz
mi sie wydaje ze nie mozesz sie na to przygotowac :)
Gratuluje mieszkanai remont tak to ciezki temat;) a idziecie po calosci czy malowanie i starczy?

W koncu mala zjadla 200 ale w bolach ;(

Dziewczyny, no cóż, co lekarz to mądrzejszy... ulewanie jest objawem niedojrzałego ukł. pokarmowego niby, ale żeby dojrzewający też ulewał??? No ja tam nie wiem, ale robię co każą i już :))))
kattul - jak mi mówili, że mam leżeć i wypoczywać bo jak dzidzia będzie to już nie będzie kiedy to nie wierzyłam :))) Gdyby mozna było tak na zapas wypocząć, ehhh.... chwile z małym są cudowneeeeee!!!! ale pospać to bym chciała :))))
na-tuska - mały ma cerę atopową, suche placki, jak jadłam nabiał krostki na buzi, sluzowate kupki... teraz objawy znikły prawie całkowicie (czasem jakiś suchy placek bezbarwny się na buzi pojawi), kiedy odstawiłam nabiał wszystko ładnie zeszło! z tym glutenem to nie żałuje, bo jak mu podałam raz to kupy przez dwa dni nie było - dopiero po czopku :) a mąż chodził dumnu jak paw, jak mu powiedziałam że go pochwaliłam na forum :)))) faceci.... :))) gratuluję artyzmu i bałwaniastych przy autku! :)))
krklisz - mam też dynię z indykiem, ale czekam najpierw na jarzynową, a potem mięcha :)))) dziś młody też z taką dziwną miną jadł dynie, ale w końcu wpucnął całość i był zadowolony :))))

Pozdrawiam serdecznie, idę się legnąć, bo padam :))))

Ostatnia edycja:
Hej kochane
pisze szybciutko bo mąż zmywa naczynia!!! :szok: jak skończy to dopadnie kompa ;-)
Tygryś zobaczę może wlecę po pracy chociaż na chwilkę
Majka współczuję alergii bardzo to "upierdliwe " jest może niedługo minie :-)
Lilou sushi z sushi-bushi na murawie :-) ale mieliśmy ucztę !!! Uwielbiam w przeciwieństwie do niektórych koleżanek hihi
Katuul no cóż mogę tylko potwierdzić słowa dziewczyn wypoczywaj!!! rób sobie na co masz chęć :-) a na którego maja masz termin?? ja jestem z maja i Lula też :-) co do remontu to nie zazdroszczę ja zaczynam za 2tyg. :-(
Krklisz tego kumpla raczej stać na poród rodzinny on się nawet wyraził jakoś tak, że idą tam rodzić tym bardziej że od tego roku jest za darmo, może ja się zdecyduję na ten szpital jeśli sie kolejna dzidzia pojawi:-)
Skrzat, Jagmar życzę dalszych sukcesów bez smoczków :-)
ja dzisiaj koło 16 Lule ze żłoba odbierałam ledwo się przebiłam wózkiem przez te zaspy, ale młoda zachwycona!! Jutro biorę sanki!!

Majka rzeczywiście dziwne że ulewanie to alergia, niby jak dzieci ulewają to przpeisuje to mleko R, ja tam się aż tak nie znam, bo Basia nie alergik, ale poszłabym do innego lekarza jeszcze i dobrze Na-tuska pyta o skórę? BO alergie często na skórze też wychodzą!
Kattul o to super z mieszkaniem:) To teraz "cichego" remontu:D
Baśka dzisiaj po kąpieli wpadła w szał euforii, potem wrzucę filmik, jak mi zet zgra z kamery:) Ale skubana wpadła w histerię przed snem. Wydaje mi się że ze zmęczenia bo już od 17 marudziła. No ale jak nie chce spać w dzien to się nie dziwie ze zmeczona jak wstala o 7;/ skolei jak spi w dzien to potem do 23 i co tu robic?
Na-tuska ja też głownie lepiłam, Basia mi doklepywała sniegu do gotowej kuli:D

na-tuska To normalnie jakis balwanowy szalu u was ;)

MajkaK to prawda kazdy mowi co innego, ale ja jak bym miala oceniac z doswiadczenia to tendencja
spadkowa z ulewaniem nastapila po 6m-cu a moj lekarz zawsze twierdzil ze jak dziecko przybiera
to nie ma powodu do zmartwienien.
Dziwi mnie to ze jak maly ma tak niewielkie objawy lekarz podejmuje tak drastyczne decyzje.
A tym kupami tak sie nie przejmuj to normalne reakcje przewodu pokarmowego z czasem kupy juz beda
zupelnie uformowane i maly bedzie musial wlozyc troche wysilku w ich robienie tak jak kazdy czlowiek :).
A slyszalam tez ze w zadnym kraju Europy nie przywiazuje sie tak wielkiej wagi do kup dziecka jak PL ;)
u nas objawy alergii to troche sucho-czerwonych plackow na raczkach w zgieciach, teraz tez na dloniach,
czasem sucha buzia a lekarz mowi zeby przeczekac nie jestem pewna czy to z kolei nie jest przegiecie w druga
strone.
Zazdroszcze takiego wcinania u mnie jest walka o kazda lyzzeczke, czasem brakuje mi pomyslow do zabawiania
podczas jedzenia ;(

A ja mmoze jakis film dzis zalicze ? :)

reklama
hej dziewczyny, poczytałam (zazdroszczę bałwanów, współczuję remontów i alergii!), ale nie mam siły dokładnie odpowiadać, przysnęłam przy usupianiu młodego i teraz jakaś rozbita siedzę, chyba pójdę zaraz spać..

Do góry