reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Aga w pokoiku do wszystkiego to akurat podłogi brak :D ale zapraszam, zapraszam, nie może przecież zabraknąć najlepszego kumpla mojego syna :D a nie chcesz mieć partnerki do treningów?? z winem?? :p
Lilou wow świetny prezent!
w sumie to ja już sie pogubiłam na którą i kto będzie :D jak ktoś chce adresik to poproszę o pw ;) albo niech idzie po odgłosach zabawy dzieciaków :D
zmykam, bo mąż mnie pogania, dobranoc!

reklama
tygrynka mnie zanotuj ze powinnismy zladowac na 14 wiec odchac mnie że będę na kawusie z mleczkiem :)

my dzisiaj caly dzień w domu bo śnieżyca wczoraj wszystko załatwione. Chyba że do lekarze rodzinnego ze mna ale to zobaczę jak będzie mnie brzuch bolał.

Dzień dobry!

Jestem z siebie dumna:-)o godzinie 8 miała wypraną pralkę, podkurzane, pozmywane podłogi:szok:to do mnie nie podobne:-)

do kina nie idę , Ishi dzwoniła że ślizgawica na drodze:/ ale za to może przyjedzie do mnie:-)

P zapomniał telefonów, ja mam mój zepsuty,więc przynajmniej mam kontakt ze światem:-)

Tygrynka
a o której mamy być?chyba nie będę kładła spać Stasia bi bym była dopiero na 15, pośpi w samochodzie trochę.

Hej kochane :-)
Po pierwsze witam nowe mamy :-)
Tygryś znowu mnie imprezka ominie :-( nieznoszę pracować buuuu
Lilou piękny prezent :-) ja sobie ostatnio też sprawiłam nowy czasomierz :-) tak w ramach robienia sobie dobrze :-) Fajna akcja z akumulatorem :-D
Natuska twoja dwójka jest super!! Za to ja wczoraj wchodzę do pokoju a Lula siedzi w górnej szufladzie komody i z rozkoszą wyrzuca ciuchy :confused:
Ajentka super sprawa z tą Zumbą my gralismy w różne sporty zabawa boska zwłaszcza po kilku głębszych....
Krklisz podobno w świętej rodzinie porody rodzinne są już gratis mój kumpel w kwietniu z żoną rodzą i mi mówił :-) to tak na marginesie ;-) i ja również bardzo lubię maj ;-)
MajkaK zazdroszczę mężowskich umiejętności :-)
Skrzat ja brdzo ci gratuluję odsmoczkowania Basi, ja nie mam odwagi :no:

My wczoraj spokojnie wieczór spędziliśmy dostałam kwiatka ;-) ( a to jest mega wydarzenie) ja zamówiłam do domku sushi w ramach niespodzianki :-) było pysznie :-) ale dziś jestem nie wyspana ponieważ dziecie o 4 rano wstało wyspane ??:confused::szok: rozebrała się ze śpiocha i zeby rodzice nie spali to rzucała w nas przytulankami i smoczkiem godzinę zajęło mi jej uśpienie !! za to o 7.30 był mega ryk jak ją budziłam...
ok kończę kawę poranną i do pracy

Witam w tych pięknych okolicznościach przyrody.

Miałam pójść dzisiaj na zakupy ale przy tym wietrze to pewnie zdmuchnie 30 kilogramów mojego wózka z chodnika.
Lilou imię zobowiązuje, nie ma się co dziwić, że podejście do obowiązków podobne ;) chociaż dzisiaj załapałam się na pół śniadanka ;p.

Udanego spotkania Wam życzę, nie roznieście Tygrance chaty.

Skrzat jak się udał wczorajszy wieczór bez dziecka?
Nam rodzice zapowiedzieli, ze przyjadą po Zosie w piątek i zostanie u nich na noc :). Wreszcie będziemy mogli poleż w wyrku dłużej niż do 7.

Miałam się jeszcze pochwalić, że moje dziecię samo dzisiaj wyrzuciło smoczka do śmietnika. Stwierdziła, że jest zepsuty i bleee i trzeba go wyrzucić (wcześniej obcięłam mu końcówkę).
Nie sądziłam, ze tak łatwo pójdzie

Ostatnia edycja:
kozaczinko - ja też bym nie miała odwagi.

jagmar - gratulacje dla malej

Bartuś śpi obiad mam zrobiony pralka pierze a ja zabiore się za rozliczenie pita ES.

ajentka Powodzenia w takim razie ;). Ja mysle ze tak przerwa miedzy dziecmi 2-3lata jest dobrym czasem chociaz
kazdy ma swoje zdanie w tym temacie ;).
Prezent orginalny ;)

lilou To sie chlopak postaral ;). Ja tam zwyklewole zeby moj M sam mi prezentow nie wybieral, zwykle zle sie to
konczy ;) wersja ulubiona to przelew po zakupach.

Tygrynka to je tez dotre w ok 14 ;)
A jak tam placek? Kupilas ta forme?

an82 A co twojemu brzuszkowi?
A jak bedziesz kupowac ta kaszke to wezmiesz tez 1 dla mnie? Nie musi to byc szybko.

kozaczunio Tez fajna zabawe sobie znalazla ;)
Moja wcinala dzis odkurzacz ;)
Wiem ze jakis czas NFZ bral sie za te praktyki, bo u nich moglas miec porod rodzinny za free ale pod wraunkiem ze
cie nie stac na zaplacenie
napiszesz podanie i akurat sala do dorodu rodzinnego ktora jest 1 bedzie wolna, mojemu kuzynowi tez sie tak udalo.
Tylko mnie wkorza to ze mnie stac ale niechce placic za cos co mi sie nalezy za darmo!

jagmar To macie fajnie wreszcie sie wyspicie. No pogoda nie rozpieszcza ale ja chyba i tak wyjde na szczescie M
w domu on bedzie pchal wozek ;). A teraz M leta za szmata wyciera kurze zaraz dostane opr ze ja siedze
w tym czasie przed kompem ;).
Jak bedziesz miala kiedys ochote to mozemy sie spotkac gdzies na Grunwaldzie bo M tam pracuje.
Smoczek rzeczywiscie fajnie tez bede korzystac z tego sposobu ale jeszcze nie teraz ;)

an82 Tez bym policzyla ale nie mam jeszcze kartki z ZUS ;( a ciekawa jestem jak wyjdzie.

na-tuska To pracowity ranek masz ;)

U mnie tez juz wysprzatane obiad w zasadzie od wczoraj jest. Zaplanowany wyjazd tez chyba wypadnie
z powodu pogody ;(.

Hej !

Ishi To bedzie trzecie ? ;)

w przyszłości będzie ;)
może nawet czwarte będzie :-)

ishi hmm tylko nie mam tel:/ i jak się dowiem?

No a ja się odcięta od świata czuje, jak do Ciebie zadzwonić nie mogę :confused: na fb też Cię nie ma :-(zadzwoń jak będziesz miała jak.

jagmar gratuluje odstawienia smoka :-)

Byłyśmy dziś u alergologa - mamy leków na 3 miesiące :szok:
I obserwacja w kierunku astmy oskrzelowej.
Do tego antybiotyk :-(

A na drodze lodowisko,przynajmniej u nas.
W Poznaniu 2 stłuczki minęliśmy, drogi nieodśnieżone, miejscami zaspy na środku dwupasmówki.
W rezultacie mąż odwiózł nas do domu i dopiero pojechał do pracy, posiedzi pewnie dziś do 20.

Dzieciaki się kłócą o komputer, bo moja 2-latka chce już grać :-D

A ja kupiłam marmoladę różaną i mam zamiar piec pączki, ale to chyba jutro :tak:
W planach jest jeszcze pizza i tarta, muszę to jakoś rozłożyć w dniach ;-)

reklama
hello:)
Ja nie wiem, że jak ja nie zaglądam jeden dzień na forum to kilka stron potem muszę nadrabiać:)
My wczoraj na urodzinach córki kuzynki, a potem do kina, ale Basię uspiłam bo babcia bez smoczka nie wiem czy by dała radę. Trzecia noc za nami! Trochę go szuka przy zasypianiu, ale jest dobrze;D Moja mama kochana jak nas nie było wszystko mie wyprasowała:D Ta kobieta nie usiedzi nic nie robiąc! Film fajny (człowiek na krawędzi), trzyma w napieciu:) Nawet tłumów wściekłych nie było, chociaż jak na godzinę 21:45 to całkiem sporo!
Dzisiaj od rana byłam coś załatwiać z kuzynką, a moja mama z Basią! Jutro jadę poznać córeczkę kolezanki z LO, co ma dwa miesiące:) a mój jedzie na delegacje i wraca w pt wieczorem!
Tarte robiłam na cieście francuskim z papryką, pieczrkami, fetą i czarnymi oliwkami:) Tarta z ciasta francuskiego - Przepis tak samo jak w przepisie tylko dodałam do farszu te pieczarki i nie dawała chilli papryczek bo basia a oliwki czarne:) byla pycha:D
Tygrynka jak jeszcze miejsce się znajdzie to może się z Basią zbiorę jak pogoda pozwoli i dołączymy do Was w piątek???
Witam nową mamę:) Ja rodziłam na Polnej i też sobie chwalę, mimo że tam nikogo nie znałam!
Jagmar miło było poznać:) Mam nadzieję, że następnym razem na dłużej!
Lilou zdrówka dla Oliwki:) Ale dobrze że działa na nia antybiotyk i szybko mija!
Kozaczino domyslam się ze widok Majki w szufladzie "bezcenny"
I co dziewczyny byłyście w kinie w końcu?

Do góry