reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jagmar a co M tez nie lubi dyni? ;) U nas tak jest ze wszystkimi zielonymi warzywami i tykajacym zegarkiem ;)

Dziekuje napewno sie wybierzemy przyszly tydzien niebradzo bo M w domu ale nastepny mysle ze damy rade ;)

Ciekawe giglanie wydaje mi sie rozbudzajace nie usypiajace ;), dziecki potrafia zaskoczyc.

Fryzjer tak tak tez testowalam osiedlowych, raz mi pani tak grzywke obciela ze nawet M zauwazyl ze jest krzywa ;)
to mozesz soebie wypbrazic jaka to byla masakra ;)

Tygrynka Powodzenia z balwanem ;)
slyszalam ze fajna ksiazka musze kiedys ja znalesc ;)

na-tuska Rzeczywiscie prawdziwy skarbiec w aucie masz ;) Moj M nigdy by mi na to nie pozwolil ;) ale mammy 1 auto ;)
Obaywaim sie ze o te blizniaki trzeba ponegocjowac z matka natura ;)

ajentka Nam na taka szorstkosc zalecono A-derma balsam jest drogi i duzy 500ml wiec nie wiem czy na same dlonie
sie oplaca go kupowac, ale jak sucha skora tylko na dloniach to nie stwailabym na proszek, a zaostrzylo czy
pojawilo sie to zima moze skora nie lubi mrozu? Nasze rece przeciez zima tez sa bardziej suche.

skrzat Spoko spoko my baby zawsze muzimy sobie czarnowidzctwo stosowac, fakt pogoda do bani ale 50km/h duuuza kawa
i w droge przeciez wolno i bezpiecznie tez mozna dotrzec a z pogoda jeszcze nikt nie wygral.
Wspolczuje nocki u nas trche lepiej dzis bylo.
Tez sadze ze sanki beda lepsze ;)

U nas dzis brameczka bedzie sie instalowac bo mala polubila wypelzac do przedpokoju i zajadac moje buty ;)

reklama
No ja idę z Basią po pączki! A do Komornik jadę sama z koleżanką, dziadek przyjedzie do Basi, nie żebym była przewrażliwiona, ale tam trzeba iść 2-3 km troche po wsi, trochę między polami, a wiadomo jak na polach;/ więc wolę jej nie brać, tym bardziej, ze ona w sankach marudzi po chwili:( wiec teraz z nia wyjde na chwilę a potem dziadek bedzie sie bawił:)
Jagmar i jak smakuje herbatka?

Ostatnia edycja:
Skrzat Dobra decyzja pozniej mala by marudzila ty stresowala zadnej przyjemnosci z wyjscia by nie bylo.

A mi snieg znow krzyzuje plany wyjadowe ;( , za to spacer dzis bedzie napewno .

Witam się prost z pracy ;-)
zżarłam już pączka hihi
Skrzat ty najlepiej jak dotrzesz na 69 i masz bezpośrednio Pod Lipy :-) co do nocki to Lula wczoraj tak miała dzisiaj tylko raz się przebudziła to chyba ciśnienie.
Natuska faktyczie auto pełne skarbów u nas podobnie cały czas np. wozimy foremki :-D pożycz trochę twojej enerii ;-)
Tygryś może jutro wlecę na chwilę po pracy ale sama bo nim dojdę po Lulę i wrócę to będzie 19 :-( a może dzisiaj koło 15-16 chcesz z Sebą wyjść to ja młodą odbieram ze żłoba mogli by polatać sobie po śniegu w razie czego pisz eskę :-)
Krklisz bramka b. dobry pomysł :-) a co do fryzjerów to byłam w pon. w Pacykarni (kupiłam grupona) i szczerze odradzam!!!
Jagmar miłego spaceru jest przyjemnie nie wieje :-)
dobra biorę się do pracy buźka

kattul - witam serdecznie :)) ja rodziłam na jarochowskiego, w szpitalu św. rodziny... na temat każdego szpitala są le[sze i gorsze opinie, ale ja z czystym sercem mogę polecić ten szpital... jest malutki, w związku z czym człowiek czuje się tam lepiej, niż w molochu (prawie jak w domu ;))... położne rewelacja i przy porodzie, i potem opieka na 5+ (a nie miałam swojej oplaconej), warunki też dobre... także polecam :)))

pod tym i ja sie podpiszę.... :tak::-D:tak:

Miałam się jeszcze pochwalić, że moje dziecię samo dzisiaj wyrzuciło smoczka do śmietnika. Stwierdziła, że jest zepsuty i bleee i trzeba go wyrzucić (wcześniej obcięłam mu końcówkę).Nie sądziłam, ze tak łatwo pójdzie

gratuluje pierwszego sukcesu odsmoczkowania... i jak ida postępy.... :tak:

Tygrynka jak jeszcze miejsce się znajdzie to może się z Basią zbiorę jak pogoda pozwoli i dołączymy do Was w piątek???

Skrzat mam zabrac fotelik na powrót.....

Tygrynka to ja poprosze adres na PW i my będziemy w okolicach 15.00 - 16.00 choc pewnie bliżej 16.00...... i możesz i nas doliczyć do pizzy to nie będę już szalała po pracy z ekspresowym obiadem w biegu.... :tak:

Tygrynka podobno w Poznaniu 2 dni temu był jakiś alarm o zbyt wysokim stężeniu pyłu w powietrzu i odradzano wychodzenie na dwór dzieciom i astmatykom.

też o tym słyszałam, ogłoszono 14 lutego na 3 dni ale tendencja jest ponoć spadkowa, więc ma sie ku dobremu.... :tak:

ja tylko nadrobiłam, a było tego sporo, ale na więcej brak mi czasu, bo przez ferie pracuje tylko 8.30-13.30 bo muszę starszaka odstawiać na pólkolonie na 8.00 a obierać juz o 14.00 wiec mam mniej czasu na BB bo pracy do wykonania tyle samo... a w domuj akos wogóle brakuje czsu na komputer.... :tak:

pozdrawiam WSZYSTKIE... i życze miłego dnia i smacznego pączka....... :tak::-D:tak:

Dzień dobry!

Ale mi się wstać nie chciało, ale Staś ma na mnie sposób, szczypie mnie :eek: Teraz układają z Oliwką klocki,tzn Oliwka układa, a Staś rozwala. Dziś wreszcie możemy wyjść na dwór, idziemy na górkę w lesie na sanki.

Wczoraj totalna załamka tarta nie wyszła, tzn wyszedł farsz a ciasto nie:crazy:ochydne było.
P zasnął na kanapie, przykryłam go kołderką, myślałam że noc będzie fatalna przez katar, ale nie, nawet lepiej niż zwykle:-)

ajentka dobre postanowienie o pisaniu:-)ja też mam nadzieje że się zobaczymy..Tylko nie wiem jak mam rozpoznać czy to katarek zębowy czy zwykły:/
co do rączek to Oliwka też ma takie suche zimą. ja używam kremu z witaminą A.i pomaga;)

kattul gratuluję mieszkanka!

Skrzat miłej wyprawy!

natuska czekamy na zdjęcia bałwana nr 2:) Ty to masz energię od rana:-)

Tygrynka nadal nie wiem jak Ty znajdujesz czas na książki:happy:?

Kurcze tak dużo piszecie że nie pamiętam co jeszcze komu miałam napisać:eek:
Lecę się ubierać, trochę ogarnąć mieszkanko i po kolejną kawkę:)

Dzień dobry !

krklisz my już baby boomowo 2 razy na sushi byłyśmy:-)ja uwielbiam, ale nie wszyscy lubią(prawda Skrzat:-p) trzeba spróbować ocenić :-)

spróbować, ocenić, najlepiej w zaciszu domowym heheh ;-)

Majka współczuję alergii, bo na tym samym wózku jadę.
Moja alergiczna bardzo,ale takiego drastycznego podejścia do podawania glutenu nigdy nikt nie sugerował.
Ja abym na Twoim miejscu skonsultowała to z innym lekarzem :tak:

jak widzisz meeting wyszedł niespodziewanie i niespodziewanie rozrósł się nam bardzo, będzie wesoło :D

oj, będzie :-D
następnym razem też się piszemy na spotkanie.
Agu moja nie ma rówieśników do zabawy i jest już uzależniona od Stasia lilou ;-)

ajentka na suchą skórę dobry jest krem
allerco.
I wszystkie kremy z mocznikiem - wczorajsze zalecenie naszej alergolog, bo Aga ma wysuszoną skórę wszędzie, na pupie nawet.
Lekarka twierdzi, ze to z powodu ostrych mrozów, grzejników i wysuszonego powietrza.
U Marcelka pewnie tym bardziej dlatego, skoro on alergiczny nie jest.
Na dzień dokładnie nawilżać, a na dwór mocno natłuszczać - Linomagiem na przykład.

a co do fryzjerów to byłam w pon. w Pacykarni (kupiłam grupona) i szczerze odradzam!!!

tez miałam chęć na tego grupona
czemu odradzasz ?
10 lat mieszkam w Poznaniu i nie udało mi się jeszcze znaleźć fryzjera, z którego byłabym zadowolona :no:

lilou robiłaś od razu farsz?
czemu ochydne ?
może jednak trzeba podpiec wcześniej ??

natuska zazdroszczę tych bałwanów i tego czasu na świeżym powietrzu.
Może w sobotę jak się śnieg utrzyma, a kaszel zniknie wyjdziemy bałwana robić :tak:

Dziś bierzemy się za pączki.

Ishi odradzam tego fryzjera ponieważ:
miał obsówę 40min. miesiąc czekałam na wizytę to mogli się bardziej zorganizować
kolor zrobił mi dokładnie taki sam jaki miałam
cięcie rzenujące, krzywo!!! Musiałam się prosić o poprawki!!!
naciąganie na dodatkowe zabiegi
chłopak kompletnie bez polotu
w salonie zimno, jakoś bez życia, widać że dobre czasy ma za sobą, siedziałam tam ponad 2h i była jedyną klientką (skąd te miesiąc oczekiwania??)
zatem odradam stanowczo, w ogóle wkurza mnie to że ci wszyscy wystylizowani fryzjerzy to przerost formy nad treścią!!! żądają mega sum za cięcie a umiejętności żadne wrrrr

reklama
Witam, jejku jak tu się miło teraz wchodzi, normalnie do porannej herbatki lektura :))
miałam zaraz zapakować Sebę i iść do sklepu, ale widzę że poczekam na Kozę i Lulę :D
wiecie co, wydaje mi się, że Ajentka mówiła o ramionach Marcelka, że ma suche a nie dłonie? w sumie sama nie pamiętam.. i tak jak Ishi pisze - pewnie suche powietrze..
Skrzat ale mieliście nockę! u nas podobnie, jak wyłączyłam net to poszłam do chłopaków poczytać (ok 3:30), siedzę a nagle Seba się podnosi i przyszedł do mnie usiąść i się szczerzy :eek: no to wyłączyłam światło i się położyłam, ale gdzie tam, po 4 dopiero zasnął :/ miłych odwiedzin u koleżanki :)) ja często żałuję że nie mam tutaj koleżanek z lo... ale mam Was :)))Natuśka właśnie wydaje mi się że Aga jej nie czytała, zobaczymy jutro :D i jak, drugi bałwan jest?? pokaż :D muszę odszukać nasze łopatki, nie mam pojęcia gdzie je wsadziłam..
Koza czemu odradzasz Pacykarnię? ja byłam obok, w Tupecie, jak ścinałam długie włosy i byłam bardzo zadowolona, chyba do niego wrócę, ale terminy ma pozajmowane na 2miesiące naprzód :/Lilou książki to u mnie podstawa - zawsze i wszędzie :D kiedyś nosiłam zawsze jedną w torbie, ale odkąd są tam pieluchy to już mi się nie chce tachać książki :D zwłaszcza że czasu z dzieckiem też brak :D a w domu młody co i rusz się sam bawi i jest "mama nie" to mama więcej nie wnika i ucieka na fb lub do ksiażki :D przecież nie będę dziecku przeszkadzać nie?? ;))
Ishi zapraszamy serdecznie :)) sama robisz pączki?? wow :D

edit: Koza to naprawdę polecam Tupet, tylko sobie imię fryzjera przypomnę.. czekało się długo na termin, ale naprawdę było warto, czytałam w necie że oni właśnie odeszli z Pacykarni. obciachał mnie fachowo i za to że nie modelował (byłam latem w upały i on sam po oględzinach włosów stwierdził że na pewno same ładniej się układają niż wysuszone suszarką) policzyli mi 60zł gdzie wszędzie za moje włosy prawie do pasa chcieli 180zł!

Ostatnia edycja:
Do góry