reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Ja w kinie nie byłam bałam się wyjeżdzać w taką pogodę:/

Też dziś tartę robię , z przepisu kumpeli, pyszną:-) Oliwka nudzi się, Staś śpi , pewnie zaraz się obudzi.

Skrzat oo ale mieliście fajny wieczorek:tak:Ty to masz dobrze z tą mamą, mi nikt nie prasuje:/ a szkoda:p
Basia pewnie za chwilę zapomni smoczka, albo jak Ishowa Agatka, będzie pamiętała, ale że to dla małych dzieci. Ja napjpierw żałowałam że Staś nie smoczkowy, ale teraz się cieszę bo odejdzie kłopot odstawiania:-)

jagmar ech Ci P.. na ostatnim naszym bb babskim spotkaniu dużo było o tym imieniu:-)

krklisz i co pokonała Was pogoda czy jechaliście?

kozaczino to mieliście poranek:cool2:A skąd sushi zamawiasz? przywożą do domu?

natuska podziel się bigosem:happy2: a co Cię wzięło na robienie? u mnie zawsze na święta wszelakie się gotuję, ale chyba przełamię ten zwyczaj bo uwielbiam i bym sobie zjadła:-)

Wreszcie odzyskałam swój tel, siora odebrała z naprawy po 1,5 m:shocked2:tylko się rozładował podczas rozmowy z Ishi a ładowarki nie mam , bo P wziął. telefonów zapomniał, ale ładowarki nie:confused:

reklama
Skrzat rzeczywiscie mama niezastapiona instytucja ;)
Tez chyba bede musiala ja sciagnac ;)

lilou Niestety zostalysmy pokonane chyba nawet spacer dzis nie bedzie ;( . Pozatym u mnie dzis akcja sprzatanie
M nawet pod pralke zajrzal, w salonie zagosił brak symetrii ( regal spojacy pod TV został przesuniety w lewa strone
tak zeby zaslanial kontakt ktory malej bardzo sie spodobal ;) )

Zaczynam żałować, że pozbawiłam dziecko smoczka. Młoda jest zmęczona ale bez mosia nie zaśnie choćby nie wiem co bo na dworze jest jeszcze jasno. Tak to smoka brała w paszczę i 2h zleciały w ciszy i spokoju. Wsadziłam ja do łóżeczka 5 minut minęło i śpiewa "ogórek ogórek, zielony ma maniturek". Idę ja uwolnic bo się nadziera.

witam :)
Jagmar ja wiem że pewnie ciężko ale - słodko to musi wyglądać :))) czekam aż mój młody będzie tak wyśpiewywał :D powodzenia z usypianiem, nie poddawaj się - trzymamy kciuki :) i moze dołączysz do nas w piątek? fajny weekend się Wam szykuje :)
Kozulka ale może wpadniesz po pracy z Lulą?? może jeszcze któraś będzie :D a jak nie to posiedzimy sobie same przy herbatce :)) gdzie zamawiałaś sushi? widzę że Lula też próbuje kaskadorzyć jak Natuśki maluchy :D
Natuśka i jak bigos? jak przeczytałam Twój wpis to mnie olśniło i poleciałam sprawdzić do lodówki, no i jest! ostatni słoik bigosu się tam zapodział :D będzie dzisiaj na obiad :)
Skrzat no jasne że zapraszam, nie dajcie się pogodzie i przyjeżdżajcie z Basieńką :))

ja też się cieszę że mój niesmoczkowy, sam się odstawił w 3mies i też na początku żałowałam :D
ale zamieć.. pięknie za oknem :)) któraś wychodziła dzisiaj z maluchami na spacer??

jagmar u nas po odstawieniu smoka mała zaczęła zasypiać z butelką picia.
Niekapek musi mieć w ręce nawet jeśli jej się pic nie chce, ale do zasypiania pomaga ;-)

Tygrynka podobno w Poznaniu 2 dni temu był jakiś alarm o zbyt wysokim stężeniu pyłu w powietrzu i odradzano wychodzenie na dwór dzieciom i astmatykom.
Ja tam byłam dziś na Przyjaźni i żadnego pyłu nie czułam, ale niezbyt fajnie dziś na spacer :dry:

Ja wyszłam na chwilę do sklepu - sama i prawie mnie zdmuchnęło, do tego ślisko jak cholera:confused2:
Tarta w lodówce (tak tak nie pomyliłam się - najpierw w lodówce potem będzie w piekarniku;-)) dzieciaki wariują. Staś po spaniu mega marud, nie wiem czy mu się katar nie zaczyna:-(
dlatego Tygrynka nie wiem co z piątkiem:-(

wogóle to dziś stłukłam kolano:szok:spadłam z kanapy łapiąc Stasia , który postanowił zaatakować firanę, widziałam że sie przechyla więc spadliśmy razem, z tym że jego przytrzymałam a sama padłam jak długa na ziemie:confused2:

jagmar jak odstawiłam od piersi to też pierwsze dni problem z zasypianie, bo przeważnie usypiał przy cycusiu. ale parę dni i się przestawił. mam nadzieje że Zosia też to zrobi;-)

Tygrynka przecież Ty zmarzlak, czego chcesz szukać na dworze?

No my wróciłyśmy i Basia ma nowego kolegę. Zdjęcie na fb:) Ale miałyśmy zabawę lepiąc bałwana, ale zapomniałam już że to taka ciężka praca:p
Tygrynka no mam nadzieję, że śniegi pozwolą dojechać:) To pewnie koło 14 bym była:D I mogę zrobić jeżyki, a na składkę pizzową się piszę z Basią!!!
Ishi słyszłam o tym alarmie ale wczoraj wieczorem. Dzisiaj już stężenie PM10 w normie. Ludzie palą w piecach śmieciami bo był mróz do tego zero wiatru i się nazbierało:(

Tygrynka Ja chcialabym kiedys sprobowac sushi nigdy nie miala okazji ,a M nie jada ryb wiec mozliwosci utrudnione ;) Ja bylam tylko w sklepie i sadze ze tak na 30 mni mozna wyjsc dluzej chyba nie ma sensu.

reklama
krklisz my już baby boomowo 2 razy na sushi byłyśmy:-)ja uwielbiam, ale nie wszyscy lubią(prawda Skrzat:-p) trzeba spróbować ocenić :-)

Skrzat widziałam na fb kolegę Basi:-D super!

Staś ma rozpulchnione dziąsełko może to przyczyna kataru:dry:?

Kurcze P bez tel i nie wiem czy już jedzie czy nie:/

Do góry