reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Cześć dziewczyny, wiem ze rzadko tu bywam ale teraz pracuje i nie umiem sie jeszcze zorganizować, ale mam nadzieje ze mi wybaczycie.
Potrzebuje waszej rady: moja Sandzia dziś w nocy wymiotowała kilka razy, rano miała biegunkę (tzn raz zrobiła), teraz ma 37,3 gorączki. Zaznaczam ze zaczęla chodzic do przedszkola. Co mam robić, co podać, troche panikuje bo nigdy nic takiego nie miała. Mysle ze to zmiana diety,albo cos jej zaszkodziło(mam nadzieje). Póki co nie wymiotuje juz i nie ma biegunki ale chce sie przygotować na nawrót albo po prostu przyklepać te objawy zeby jej ulżyć.
Odpiszcie jak najszybciej PROSZE.
Buziaki dla wszystkich.

reklama
:-)Cześc Kobietki

Dawno nie zaglądałam ale byliśmy z Jeremim w szpitalu a potem padl nam system
Nie nadążę zapewne poczytac co u Was ale teraz postaram się byc na bieżąco.
Byliśmy z Jeremim na szczepieniu-dzielny chłopak i waży już 5700g:)) Poza tym jest grzeczniutki czasami tylko pokwęka ale wiemy chociaż że wszystko jest ok:))
Ja już doszłam do siebie a teraz idę 13 do mojej lekarki na założenie wkładki więc będę mogła znów fikac do woli:)):-)
obiecuję odzywac się regularnie jak tylko Jeremi pozwoli, teraz mąż na zwolnieniu więc mam więcej czasu dla siebie i dla Was:-)
bużkam Was ciepło

helol
kattasia - no oby nie rozwinelo sie w nic powaznego,mi to wyglada na jelitowke lub angine,o ktora nie trudno w przedszkolu - -niestety:baffled:; na biegunke podaj smecte 2 razy dziennie i laccidofil 2 razy dziennie;wymioty - generalnie po kazdym wymiotku,mloda nie powinnna dostawac przez min 2 godziny nic do jedzenia i picia,jesli w tym czasie lub po tym czasi zwymiotuje,mozesz podac difergan,lek hamujacy wymioty - ale na recepte;oprocz tego dieta - ryz,ziemniak,marchew,got,mieso i got.jablko,chcleb pszenny i dzem,do picia woda,herbata i gastrolit.Obserwuj czy nie wzrasta temperatura.Pozdrawiam i zycze zdrowka:-)
AN30 - TO ciesze sie z WAMI,ze synek ma sie dobrze:-D

A ja znowu caly dzien poza domem,wypad do kolezanki za miasto,byczneie na ogrodzie,specery po lesie....bossssssssko:-)
Pozdrawia Katka
:ninja2:

gosia - czy te zdjecia robilas na Strzeszynku?
a my juz po spacerku nr 1,Hania spi,Zuzka szaleje w misce z woda,a ja z kompem na balkonie i kawka... :D relax pelen

pozdrawia Katka

Katka dzięki za odpowiedź. Mam lek o nazwie Diphergan to chyba to samo co napisałaś , bo rzeczywiście pisze że na wymioty. Narazie odpukać nic jej nie jest i wczoraj zjadła(podziubała)pół rogala i zjadła kilka chrupek a dziś zjadła makaron z odrobiną sosu(aż uszy jej sie trzęsły). Poza tym nocka przespana wiec idzie ku dobremu. Zastanawiam sie czy podać jej coś jak nie ma żadnych objawów? Pozdrawiam.

helol :-)
Gosia - hihihihih;podoba mi sie ostatni tort z ciuchcia.
kattasia - fajnei,ze lepiej juz i mozemy sobie rece podac:zawstydzona/y::no:.
u mnie calkowity brak optymizmum:baffled:,Hania od wczoraj,wymioty,temp,biegunka;Zuzia w nocy zwymiotowala 5 razy;leki poszly w ruch,dieta jest;Zuzia wyglada dobrze,Hania tez oki,nie bylo wymiotow,kupek zadnych,tylko temperature ma nadal,dzis 38,3...i tak do zajeb....nia:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:<sorka za ostatnie slowko>

Pozdrawiam

Witam !!! :tak:

Gosia .... Rusałka ???? :laugh2::-)

KKatasia, moje małe w zeszłym tygodniu też miało biegunkę, ale SMECTA pomogła, i chyba już jest wszystko OK :laugh2:

Katka, zdrówka, zdrówka, :tak: szczególnie,żę lada dzień wyjeżdzacie na wczasy, więc zdrówka :tak::-D przyjemności

An30, ale maluszek ładnie rośnie i przybiera na wadze :tak: a może jakas fotka maluszka ??? :-D

Pinka, Kubala :-D i cała reszta Poznanianek, które chyba o nas zapomniały :baffled:, miłego i przyjemnego dzionka :tak::-D:laugh2:

Witam:-)
Po dłuuugiej przerwie.
Grześ też ostatanio miał biegunke i wymioty.Odwodnił sie i wylądowalismy w szpitalu.Jest już lepiej i jesteśmy w domku.Zaczął juz lepiej jesść.Wcześniej nie mial apetytu wcale.Teraz duzo śpi.
Jest tak gorąco ze nic sie nie chce:szok:

reklama
hej dziewczynki ale upał mamy masakra:-):-):-) troszke si poopalałam jutro poprawka bo dzis juz mam dosc chyba zdechne:tak::-D

Gosia- ok to popytaj ale jakby nie barwili to moze byc biały ale zeby wtedy ozdoby byly bardziej kolorowe i żywe;-0 bo na tych zdjeciach co ci wysłałam to takie beznadziejne.............fajne focie;-)
katka-plemienie czarnych stóp powalilo mnie na kolana:-D:-D:-D:-D pannice rosną jak na drożdżach;-)
kubala -a ty gdzie?? na majorce?
jarzebinka- nie zapomniały nie zapomnialy hi hi juz sie poprawiam i cos tam klikam:-D:-D
ok lece na obiadek booom głodna

Do góry