reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

natuśka: i sie chwalę :p w polowie spaceru Filip chciał siusi (akurat bylsimy w miesnym:p ) chciał isc do Pani zrobic ale kaząłm mu wytrzymac:p i co??? wytrzymał ale jak zrobił w domu to chyba z 3 litry :-)

rewelacja, super... GRATKI dla Filipa.....:tak:a takie powroty tez znam... zakupy, dzieci ..... ja na szczęście mam winde......

Orientujecie się czy w king cross jest jakiś plac zabaw dla dzieci? Jeszcze nie spenetrowałam tego centrum tak dokładnie.

jest tylko mały placyk aby móc zostawic starsze dzieciaki ( od 3 lat) na zabawe a rodzice ida na zakupy:tak:

Witajcie! Przez przypadek trafiłam na ten temat - czyli mam Poznanianek :))) Ja co prawda spod Poznania, bo z Lubonia, ale miło poczytać o znanych kątach :)))

witam i zapraszam na pogaduszki :tak:

ciachneliśmy młodego maszynką.. ale się nam teraz łysolkiem wydaje, i takim starszym od razu :sorry2:

ja tez tak mam po kazdym strzyżeniu chłopaków, ze wydaje mi sie co najmniej rok i przybyło..... :tak: a jak Kamilka obcięłam pierwszy raz to juz wogóle z maluszka wydoroslał, ze ho ho .....

a ja siedzę sobie w domku Kamilek też, tak na wszelki wypadek, bo cos go kaszelek męczył i mam nadzieję, ze te 4 dni pomogą i nic się nie rozwinie :tak: a ze snieg jeszcze nie skorzystaliśmy, ale może dzis choć na chwilke wyjdziemy.......:tak::-D:tak:za chwil e mykamy na mały spacerek po starszaka do szkoły.... niech choć tyle ma z chorobowego mamy, że nie będzie musiał siedzieć w świetlicy....

Ostatnia edycja:
reklama
Tygrynka właśnie doczytałam :) jak mój ES bedzie robił w sobote samochód to czemu nie chętnie pojade z małym tylko autobusem bede musiała się tergnąć ale sobie poradze spoko. Jak się czujesz??
przyjedź, przyjedź :) dziękuję, już o wiele lepiej :) to w poniedziałek nadmiar wrażeń mnie tak rozłożył ;)
Tygranka ja jak próbowałam moja obstrzyc to musiałam jej dać ciastko, posadzić przed telewizorem a w krytycznym momencie dać telefon do zabawy. Gdyby mnie z maszynka w ręku zobaczyła to chyba by mnie pogryzła :).
hehe jakoś trzeba sobie radzić :D ale chyba małej nie będziesz traktować maszynką? ;)a jak w ogóle Twoje maluchy mają na imię?? bo nie wiem czy mi wyleciało z głowy czy nie pisałaś? :)
tygrynka -bardzo chętnie popiszę (tylko wieczory, bo za dnia to jestem baaardzo zajęta - mały jest absorbujący:)) Mój synek ma na imię Piotruś :) A twój to lubi sobie pospać... super, nasz to niby koło 20 zasypia, ale budzi się kilka razy do 23, potem ok3 i 6 na cyca :) i tak do 8 mogę poleżeć :)
teraz lubi sobie pospać, ale był długi czas kiedy wstawał o 7.. no i cały rok karmienia piersią o 20, 24, 3 i 6, więc bardzo podobnie jak Twój Piotruś :))) ja też wieczorami przesiaduję ;)
Może uda mi się w sobotę na ten teatrzyk wybrać :)
fajnie, mam nadzieję, że się nas uzbiera mała grupka :)
Tygryna To bardzo fany obiadek az slinka cieknie czytajac :)Oj prawdziwy tytan pracy jestes ;) ale ja tak czasem mam ze jednego dnia zrobie mnostwo rzeczy, a nestepnego niemoge nic zrobic.Wlosy odrosna nie przejmuj sie i tak podziwiam ze go ciachnelas ja chyba bym nie dala rady :)Dziewczyny a na ktora to BRW moze tez bysmy dojechaly? :)
wiesz, jak mam mięsa zrobione to taki obiadek mogę robić ;) największa robota odpadła :D a z tym tytanem pracy bym nie przesadzała..bo ja wręcz odwrotnie hehehe najlepiej mi się sprzata jak muszę: przed imprezą czy gośćmi, albo jak nie powinnam bo mam coś innego ważnego do zrobienia :D ale wczoraj właśnie był taki dzień że jakoś wszystko wychodziło, dzisiaj z kolei męża nosi :D już nie będę pisać co wyprawia żeby nie było że go wychwalam ;) a w brw jest na 15, taki fajny czas, po obiedzie, po drzemkach dzieciaków ;) wpadnijcie!!
mówicie o tym placu z M1 czy gdzie?? :confused::sorry2:
ogólnie to mówiłyśmy o m1, ale teraz o teatrzyku w blackRedWhite obok Tesco :) wpadniesz i Ty?? :)))

na-tuska Tak tak dobre, ale roboty z ty jest ja na szczescie nie posiadam dywanow ;)

Tygrynka Tak cie nazwalam bo wiele rzeczy wymienilas :)
Co do teatrzyku to postaram sie byc a spotykamy sie gdzies przed wejsciem czy jak?
Kulig super dzieki za pomysl.

Dobra ide ogarnac dom bo mala zasnela :)

wiem, wiem, ale to wczoraj taki dzień się trafił, bo mi naprawdę bliżej do lenia :p o niebo bardziej wolę z młodym się pobawić czy poczytać czy posiedzieć w necie niż posprzątać :D zwłaszcza że my często latamy poza domem i jak mam czas to nie mam sił :D i potem tylko takie mega zrywy mam ;)
możemy się jakoś przed wejściem umówić, kto w końcu będzie? :)

My bedziemy :)
Wiesz moze to i lepiej w zyciu trzeba sie przyjenosciami zajmowac to zdowsze podobno jest, a porzadek rzecz drugorzedna ble sie o rzeczy i nie potykac i mieszkancow nie wychodowac :).

zgadzam się :) chociaż jak dom błyszczy to też miło, prawda? :) ale mi np nigdy nie przeszkadzały zabawki małego, dla mnie to nie bałagan a znak że dziecko w domu :) chyba że tory wymieszane z samochodami poprzetykane klockami i książkami - oj to wtedy jednak jest bałagan :D

oj tak :D chyba że jakies 5 minut po sprzątaniu ;) ja faktycznie bardzo zrewidowałam swoje poglądy dotyczące porządku w domu odkąd jest młody na świecie :D

reklama
Do góry