reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

A my niestety dzisiaj w domu, Sebastian ma katar, ale z tym to spokojnie bym wyszła, ale do tego się mega ślini :baffled: normalnie mu cieknie ciurkiem z buzi, zaczęłam się zastanawiać czy czasem jakaś 5tka się nie pcha?? nawet nie wiem ile ma :sorry2: muszę sprawdzić przy dzisiejszym myciu zębów, bo pewnie stąd katar :baffled: no ale wracając do śliny - wczoraj na dworze mu ziębiła buźkę, potem długo miał czerwone plamki w tym miejscu :no:
U nas Seba już od dawna nie spi, nie pamiętam juz nawet od kiedy.. powoli zapominam od kiedy w wózku nie jeździ, chyba od jesieni.. dlatego nasze spacery są ciut wolniejsze, no ale to są spacery dla niego nie dla mnie więc się dostosowuję bez gadania ;-)
Jagmar a te w m1 to są za darmo? ja się wybieram w sobotę: http://www.salonybrw.pl/salony/aktu...edstawien-dobrego-teatru-w-salonie-m-brw.html

aaaa wcięło mi posta grrrr
pisałam że my mieliśmy dzisiaj mega obiad: do wyboru (a wyszło że każde z nas jadło co innego :tak:) pierś z kurczaka z pieczarkami, kotlet z mielonego mięsa z ananasem i dewolaj :-D ale żeby nie było, że ze mnie taka kucharka że trzy różne dania na zwykły obiad, to dopiszę że to ze stypy dostaliśmy na wynos..
w ogóle dzisiaj fajny dzień, dużo się udało zrobić: zabawa z Sebą na całego: samochodziki, książeczki, kolorowanki, kolejka, duplo, wysoka wieża z dużych klocków, tańczenie, dobrze że potem tata przyszedł i go przejął bo nie wiem w co jeszcze musiałabym się dzisiaj bawić ;-) a najfajniejsze jest to, że nie marudził że musiałam wymyślać,tylko tak sam z siebie przechodził z zabawą z jednego na drugie i co najlepsze - sprzątając po sobie :szok: w szoku byłam, bo czasem mu się zdarza ale nie na taką skalę i nie z układaniem książeczek :szok: do tego zrobiłam ziemniaki, marchewkę i surówki, posprzątałam, pranie zrobiłam, ba, nawet na fb posiedziałam i w kulki pograłam :-) a od 16 tata ma zajęcie, a ja myślę co by tu dalej.. na pewno będziemy scinać wieczorem włosy młodemu bo za chwilę kiteczkę się zrobi :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
jagmar - tak jak mówiła tygrynka teatrzyk w BRW jest za free ;)

tygrynka tak sa teatrzyki w BRW (czytałam) ale bodajże w soboty

skrzat mam nadzieje że stan BAsi to jednorazowo, ja dzisiaj w pracy jadłam Strogonowa ale nie takiego dobrego jak ja zrobiłam :-), Pizza mniam !!

natuska dzisiaj w tv rano mówili że jak ktoś jest alergikiem to żeby wystawiać poduszki na mróz i żeby było śmiesznie wsadzać do zamrażaliki oczywiście zawinięte w foli czy jakoś (to słyszłam jednym uchem wiec nie wiem czy dobrze usłyszałam)

krklisz gdzie chodzicie na basen mój ES nie zgadza sie zebym chodziła z Bartkiem na basen bo raz był i po 2 tyg zachorował na zapalenie ostrzeli (mi się wydaje że to nie od tego ale niech mu bedzie) w marcu pojedziemy na 100%

od jutra ferie ale pieknie 2 tygodnie odpoczynku i musze nadrobić zaległości w odwiedzaniu znajomych bo mnie rozstrzelają i skreślą ze znajomych ;) Babcia wyjeżdża w swoje rodzinne strony w sobote wiec caly tydzień z ES jesteśmy sami znaczy on pracuje do 18 wiec jestem z małym.

Witajcie! Przez przypadek trafiłam na ten temat - czyli mam Poznanianek :))) Ja co prawda spod Poznania, bo z Lubonia, ale miło poczytać o znanych kątach :))) Zazdroszczę wam tych zabaw na śniegu, na nas dopiero przyjdzie czas, na razie młody jest za mały :))) CO do spania, to po urodzeniu spał praktycznie non stop, a teraz kiedy ma niespełna 5m-cy śpi na spacerze i może z godzinkę, półtora przez cały dzień! Także lekko nie jest :) Pozdrawiamy :)

An no pisałam że w soboty :tak: idziesz ze mną? :-D
MajkaK witaj, mam nadzieję, że zagościsz u nas z synkiem (jak ma na imię?) na dłużej :tak:

u nas jak nie ma drzemki wciągu dnia to zasypia o 20.. i do 9 mam wolne ;-)
ciachneliśmy młodego maszynką.. ale się nam teraz łysolkiem wydaje, i takim starszym od razu :sorry2:

Majkak ja w nastepnym tygodniu jade do lubonia a gdzie w luboniu mieszkasz

Tygrynka właśnie doczytałam :) jak mój ES bedzie robił w sobote samochód to czemu nie chętnie pojade z małym tylko autobusem bede musiała się tergnąć ale sobie poradze spoko. Jak się czujesz??

an wydaje mi się, że w m1 ten plac zabaw jest za darmo. Jak sprawdzę to dam znać.

Tygranka ja jak próbowałam moja obstrzyc to musiałam jej dać ciastko, posadzić przed telewizorem a w krytycznym momencie dać telefon do zabawy. Gdyby mnie z maszynka w ręku zobaczyła to chyba by mnie pogryzła :).

tygrynka -bardzo chętnie popiszę (tylko wieczory, bo za dnia to jestem baaardzo zajęta - mały jest absorbujący:)) Mój synek ma na imię Piotruś :) A twój to lubi sobie pospać... super, nasz to niby koło 20 zasypia, ale budzi się kilka razy do 23, potem ok3 i 6 na cyca :) i tak do 8 mogę poleżeć :)
an82 - ​mieszkam w zabikowie - powiedzmy centrum lubonia ;)

Hejka
Cześć MajkaK
Właśnie wybieram się na spacerek. Muszę tylko młodsza nakarmić. Może uda mi się w sobotę na ten teatrzyk wybrać :)

skrzat Prosze jak przykladna zona ;)

Tygryna To bardzo fany obiadek az slinka cieknie czytajac :)
Oj prawdziwy tytan pracy jestes ;) ale ja tak czasem mam ze jednego dnia zrobie mnostwo rzeczy, a nestepnego nie
moge nic zrobic.
Wlosy odrosna nie przejmuj sie i tak podziwiam ze go ciachnelas ja chyba bym nie dala rady :)

an82 My chodzimy w Suchym Lesie, co prawda mala ma troche uczulenie ale basen jakos bardzo go nie zaostrza wiec
nie przejmuje sie tym. Jak macie ochote to zapraszamy ;

Chyba twoj maz troche przesadza po 2 tygodniach to raczej
nie mialo wcale zwiazu z choroba przeciez przecietny okres wylegania choroby to kilka dni.

MajkaK Witamy a to nic nie szkodzi ze Lubon ;) Mam nadzieje ze sie wciagniesz w nasze tematy ;)
To i tak mialas dobrze, moje dziecko nawet zaraz po urodzeniu nie spalo w dzien zbyt wiele,
zasypiala po 10-15min noszona w huscie a odlozyc sie nie dawala, tesciowa to nie mogla pojoc jak
takie male dziecko moze tak niewiele spac. Plusem bylo tylko to ze lepiej spala w nocy nie obecnie.

jagmar Jak chcesz to na ul. HUlewiczow jest fryzjer dla dzieci nazywa sie Czuprynka moze tam dadza rade?

Dziewczyny a na ktora to BRW moze tez bysmy dojechaly? :)

Masakra czemu znow taki mroz ? :)

reklama
Do góry