reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

A więc odpowiadam na Skrzatowe wezwanie ;-)
u nas ok latamy od banku do naotariusza ale do 29.02 musimy się wyprowadzić więc jest co robić!!!
do pracy dotarłam 20 min spóźniona masakra jakaś na winogradach nic nie odśnieżone korki, a później oczywiści emoje ulubione T2 jak zwykle nie jechało:wściekła/y: no nic oby do wiosny!! Ale za to dzieć jak zobaczyła śnieg to oczy jak 5zł, buzia szeroko otwarta, w największe zaspy wchodziła :-) jeśli poleży do soboty to sanki wyciągniemy :-)
Tygryś co tam ze zdrówkiem??
An Bartuś to chyba za mały na takie place zabaw?? Ale w sumie w BRW jest też sympatyczny plac nie za duży i oprócz kólek, zjeżdżalni itd. jest gdzie usiąść z maluchem można kolorować to może tam spróbuj się wybrać :-)
Skrzat takie jeżyki to ja z dzieciństwa pamiętam :-) kiedyś zrobię :-)
biorę się do pracy i miłego dnia życzę paniom ;-)

reklama
witam panie :)
o właśnie, już słyszałam o placu zabaw w BRW że jest fajny, i że fajne są jakieś teatrzyki w sobotę o 15, darmowe :) to co, umawiamy się w BRW? :D bardzo mi odpowiada lokalizacja :D ja z kolei powoli szukam fajnego klubu malucha na zajęcia dla młodego...
Skrzat dzięki za przepis, muszę pokombinować w takim razie :)
Seba też już krzyczał w oknie "śnnn śnnn" :D chyba po poludniu wyjdziemy sobie na chwilkę na sanki.. sanki jeszcze mają kokardę z zeszlej gwiazdki :D

Hej
Widzę, że śnieg zrobił dzisiaj furorę śród dzieci. My też byłyśmy na spacerku. Młodsza opatulona w śpiworkami smacznie spała a Zosia wariowała na śniegu i rzucała mnie śnieżkami. Szkoda, że sanek nie mamy :(. Jakiś czas temu były w biedronce i nawet zastanawiałam się czy nie kupić ale tam nietety kartą płacić nie można a gotówki zabrakło.
na-tuska zazdroszczę tego spania. Zofik chyba wyrósł z popołudniowych drzemek :( bardzo mnie to martwi. Kolejny dzień odmawia drzemki a jest zmęczona i bardzo marudna. Myślałam, że śnieg i zimno ją zmęczą a tu dupa. Siedzi obok mnie na kanapie i nogi mi pcha na klawiaturę. Brak drzemki = brak czasu wolnego.

an też się zastanawialiśmy nad jakąś atrakcja dla Zosi bo ona w sumie żadnego kontaktu z dziećmi nie ma. Fajne te zajęcia, które wczoraj podałaś. Niestety mamy chwilowy zastój finansowy i zaplanowane wydatki więc na razie musimy sobie odpuścić. W M1 w poniedziałki na pacu zabaw jest czas zabawy dla dzieci od roku do 3 lat. Zastanawiam się czy nie pojechać w przyszłym tygodniu.

Orientujecie się czy w king cross jest jakiś plac zabaw dla dzieci? Jeszcze nie spenetrowałam tego centrum tak dokładnie.

Ostatnia edycja:
na -tuska Czemu nie mogą jeść płatków owsianych?
W końcu dała się przekonać do spania i nawet sama poszła do wyrka. Śpi ale młodsza się właśnie obudziła. Napisałam 2 posty i nawet poczty nie zdążyłam sprawdzić :(.

Ostatnia edycja:
Hej,
widzę, że jeżyki robią furorę, może jutro zrobię dla Młodej i Męża;D
Ja dzisiaj nie mam pomysłu na obiad;/ A niewiele czasu już mi zostało na myślenie;P
My też byłysmy na sankach, Basi się podobało, ale chyba bardziej chodzenie w śniegu, baławana próbowałyśmy ulepić, ale snieg za sypki i nic sie nie dąło zrobić:( Za to Misio miał przejarzdzkę na sankach. Basia jeździ na sankach po moim bracie i po mnie jeszcze ;D he he kupę lat mają już:p Ale dzisiaj mi biedulka raz zwymiotowała u nie wiem od czego:( Jakoś też gorzej je, ale humor wyśmienity, temp brak, więc mam nadzieję, że to jakis jenorazowy wybryk! Oczywiście zrobiła to centralnie u cioci i na stół:p
Oki zmykam ogarnąć bo taki syf mi tu narobiła że szok! Jagmar moja też nie chce spać i to już od ponad 2 tygodni, masakra, a najgorsze jest to że przychodzi godzina marudzenia, ale spac nie chce, moze i dobrze bo jak spala to wieczorem byly histerie a tak to o 8 pada jak betka:)

Skrzat Czasem nam tez sie zdarza ze mala jest bardzo zmeczona ale nie zasnie szczegolnie jak ma duzo wrazen.
My dzis mielismy promocje do9 ale zwykle tez ok 8 pobudka ale sadze ze to nie tak zle :).
Sanki tez mam jeszcze nie testowane ale dzis basen wiec innym razem.:)
To ladnie sie popsiala ;)

kozaczunio Tak to jest roboty mnostwo,a snieg masakra na Podolanach nic lepiej chyba drogowcy sobie odpuscili.

Tygrynka Ja jestem za dla mnie to tez dobra lokalizacja.

na-tuska Super podziwiam mame i dzieciaki ;)

jagmar To tez bardzo mily spacerek mieliscie ;)
Ja tam nie mam doswiadczen ale zgadzam sie ze kazde 5 min jest cenne.
Nasza Oliwia kiedys tez spala bardzo twardo,(mielismy remot dachu amieszkamy na 4 pietrze)
a teraz spi o wiele lzej nie wiem czemu.

U nas na obiad pizza tylko maskara ze z powodu sniegu dotrawa trwa godzine :(

reklama
Ogarnęłam kuchnię i umyłam podłogi. na-tuśka ja też wietrze dywany twarzą do sniegu:-D
U mnie też w końcu na obiad pizza:p Mąż stawia, a że ja fan pizzy a dziś dzien pizzy to co tam:) Raz na jakiś czas można!
Zrobiłam jeżyki za to mężusiowi:p

Do góry