reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

CJarzębinka chętnie się na taki spacer umówię :). Mojej Zosi towarzystwo też się przyda ale nie wiem jak Twój synek będzie się zapatrywał na młodszą o rok koleżankę :sorry2:

jak sie nie spotkamy to sienie dowiemy..... :tak: dobrze, ze ja mam windę, ale wózek mam w domku........

Bylam dzis u dr G i bardzo mnie zaskoczyl (wczesniej zaden lekarz mi tego nie powiedzial a bylam u 3)
oznajmil mi ze mam duze pekniecie szyjki macicy i w przyszlosci moze byc to wskazaniem do cesarki,
przy drugim porodzie moze uda sie to zszyc o ile bedzie silami natury bo nie zawsze sie na to decyduja.
Czy macie jakies doswaidczenia w tym temacie?

ja żadnego.....

a z butelki pije twoje mleko czy modyfikowane :tak:bo jakby moje miało 9 miesięcy to chyba bym juz zrezygnowała ze swojego, nie chciałoby mi sie odciągać :tak:....

Tygrynka robiąc porządki będę miała to na uwadze.... :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja przy drugiej kawce:)
Jagmar super, że spacer się nie udał! My też musimy się spotkać, w końcu ode mnie nie tak daleko, a teraz nawet bezpośredni autobus za tramwaj jedzie w Wasze strony, a dziewczynki w podobnym wieku:)
My poszłyśmy na spacer na nóżkach z wózkiem dla lalek, mama wpadła na inteligentny pomysł kupna butelki z mlekiem dla lalki, więc droga powrotna to co pol kroku dawanie pić lali mleczka;D:-Dbo przecież zimno i biedaczce się pić chciało:p A dziecko się tym tak zmęczyło, że na końcu musiałam nieść siatkę z mięskiem na obiad, dziecko i wózek z lalka:p Ale spacer zaliczony:) Oczywiście coś jej nie pasi, bo ryczy bez powodu, chyba zmęczona, uspokoił ją w końcu Timmy Time:) Uwielbiam te bajki i z nią oglądam i piję kawkę, podłogi of course nie umyte ale chociaż łazienka zrobiona, pranie i zmywarka poszły:) zaraz obiad dla męża pójdę szykować:p Jeszcze chcę upolować zabawkę Timmiego ale nigdzie nie ma tej co chce:( echhhh!!!

jagmar To super no z 2 to juz wyzwanie a powiedz starsza jak z wchodzeniem i zchodzeniem ze schodow?
Rozumiem chwile samotnosci tez sa niezbedne do zycia ;)

jarzebinka Dokladnie przez 8,5miesiaca pila moje i modyfikowane, mojego nigdy nie bylo wystaczajaca ale tak przez ok 7miesiecy pola 2/3mojego a 1/3sztucznego teraz juz skonczylam z odciaganiem wiem ze to byl
masochizm :) ale chyba jej to cos dalo bo dotychczas jeszcze nie byla chora nawet jak ja 2 razy lezalam jak betka.

Dziewczyny piszecie o wiosennych porzadkach w szafach a ja wstyd dzis dopiero choinke rozbieram :)

Spotkania fajnie fajnie moze nas tez uwzglednicie ? :)

Pozdr Pa

PS Jeszcze dzis wieczorem musze dentyste odwiedzic :(

Skrazt przyznam, że nie do końca rozumiem to co napisałaś ''Jagmar super, że spacer się nie udał!'' no ale ok niech Ci będzie :-D. To gdzie Ty mieszkasz (tak w przybliżeniu), ze tramwajem albo autobusem trzeba jechać? Moja księżniczka z kolei nie chce z wózka wychodzić. Jak już raz do niego wsiądzie to siedzi jak na tronie i nie da się przekonać do spacerowania.
Tatuś właśnie wrócił i ucieszy się na widok różowej kredki na naszej nowo wyremontowanej ścianie (dzisiejszy zakup - kredki bambino).

krklisz a Ty z których rejonów Poznania? starsza za rączkę wchodzi ładnie. Gorzej jak się uprze na samodzielne wchodzenie bo trwa to wieki.

Ostatnia edycja:
jagmar no nie wiem skad to "nie" :baffled: mialobyc oczywiscie ze super ze sie udał:D Ja mieszkam przy cmentarzu junikowskim prawie:p a tam kolo ciebie i jarzebinki mam babcie wiec czesto bywam:D

'Jagmar super, że spacer się udał, podziwiam was z dwójką ale tak jak natuska pisze organizacja i wszytsko się uda

Jarzebinka Tygrynka zdrówka

A ja szukam jakieś atrakcji dla małego na ferie (mówie o jakimś jupi parku czy czymś podobnym) gdzie to moge szukac?

Wy się orientujecie czy w jupi parku trzeba płacić za osobe dorosłą która wchodzi?

coś dla 5 do 8 lat dzieci
http://www.dziecipoznan.pl/news-3351-babeczka_z_pudeleczka;_bezplatne_warsztaty

Coś dla dzieci od 1,5 roku

[url]http://www.dziecipoznan.pl/news-3319-zimowe_nabory_na_zajecia_edukatka_i_helen_doron

[/URL]

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny,
dzięki za życzenia zdrowia - chyba działają bo czuję się o niebo lepiej niż wczoraj czy rano, ale niestety nadal chora :/ a Ty JArzębinko jak tam?
Jagmar super że spacer się (nie:p) udał :D u nas niebieską kredkę pięknie zmazały nawilżane chusteczki :D
Skrzat dzięki wielkie za dzisiejsze naprowadzenie mnie na cmentarz :D te wielkie hałdy naprawdę mnie zmyliły :/ a tak to zaparkowałam pod samym wejściem :) oo to jak film dotyczy Mazur to teraz już koniecznie musze zobaczyć :) i poprosze o dokladny przepis na jeżyki! bo zrobiłam ale nie były takie gęste jak Twoje, łatwo się rozsypywały, nie wiem, może dlatego że nie miałam płatków górskich tylko 6 zbóż albo zamiast typowej margaryny to delmę??
An w Jupi płacisz tylko za dziecko, ale nie wiem czy akurat Jupi nie jest za duży dla Bartusia? może pomyśl o MykSmyku, też w tych okolicach, a bardziej kameralny.. tyle że czynny chyba popołudniami, bo wcześniej jest tam klub malucha?
wreszcie mam chwilę by odpocząć, bo pełnym emocji dniu... herbatka, ciacho i bb :D filmu nie mogę oglądać bo mąż się uczy siedząc obok :D

jagmar Ja jestem z Podolan, ale jak bdedziesz miala jakis pomysl to pisz transport sie zorganizuje :)
To mnie pocieszylas z tym chodzeniem :)

Tygrynka super ze czujesz sie juz lepiej. Rady odnosnie rozrywki dla malucha tez zapamietam :)

Troche nasypalo w Poznaniu przez ta noc bedzie sie gorzej prowadzic na spacerku :) ale nie ma mocnych szkodnika
trzeba przwietrzyc ;)

reklama
Hello:)
My już od 8 na nogach. Basia zasypia teraz około 8 i wstaje o 8, ale jest z nią cięzko w ciągu dnia przychodzi taki moment że ma maruda na maksa. Spać nie chce, płacze bez powodu i widać że jest zmęczona:( No nic zobaczymy jak będzie dalej.
Tygrynka dobrze, że juz lepiej, oby tendencja była taka nadal! Jeżyki wrzuciłam ci na odpowiedni wątek:) Co płatków to ja brałam górskie (w takim białym opakowaniu ala ryż) Żeby nie były takie drobne - pokruszone, tylko rzeczywiście w postaci całych "płatków", ja już robiłam 3 razy i raz wyszły mi za suche, bo dałam za dużo platków:p Ale musisz na oko wyczuć, masa powinna się kleić i raczej trzymać, więc jak co trzeba ich dosypać, więcej niż jest w przepisie!
My na 10 idziemy do cioci zet (obok) na herbatkę i po kaszki ze streetcomu, bo mi odebrała paczkę:D A potem na sanki:) W końcu ich użyję:p Tylko sznurek muszę skombinować i zastanowić się jak przymocować śpiworek z wózka!
Kozaczino, Ajentka, Karola, Lilou co tam u Was?
Miłego dzionka!

Do góry