reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hello:)
U nas weekend minął jak zawsze szybciutko i teraz trzeba czekać znów do piatku by mieć mężulka w domku...
W sobotę porządki, bo pozazdrościłam Tygrynce ułożenia książeczek w Billim i zabralismy się z Zet za nasze...i stwierdzam że to nie lada gimnastyka dopasować półki, mielismy dokupione szklany by więcej miejsca w bibliotekach zrobić...a w niedzielę wybralismy sie do IKEI po kolejne meble;P I co...wstrzymalismy się z zakupem przekonani Tygrynkowym rabatem :p Dziki kochana już się nie mogę doczekać:)
Dzisiaj do dentysty i przy okazji do rodziców, bo to blisko, więc podrzucę im Basię, tylko wyprawa MPK mnie przeraża:(

Psota witaj, słodki Twój Dawidek, a z serduszkiem zobaczysz wszystko będzie dobrze:)
MamaGabi nie drmatyzuj nam tu, forum ma się dobrze, ale każdy ma obowiązki i nie ma czasu siedzieć na forum całymi dniami, dobrze że każda stara się zaglądać co jakiś czas i mamy kontakt rzeczywisty, bo forum dało nie tylko cyberprzyjaźnie :)
Lilou to ten Mykonos na 20:30? My czasem pilnujemy dwójki dzieci kuzynostwa Zet (5 i 9 lat) ja nie narzekam - to są kochane dzieci a Basia je uwielbia:)
Jarzębinka ale macie super z takimi sąsiadami:) My do grudnia właśnie mamy to kuzynostwo, a potem przeporwadzają się 10 minut pieszo od nas, więc w sumie nie będzie źle ale już na nianię elektroniczną sobie nie pozwolimy:( Dzieci czasem jak w kupie to mniej z nimi problemu bo bawią się razem a nie marudzą:)

To miłego dzionka:)

reklama
Dzień dobry!

U nas noc, jak zwykle rewelacja, trafił mi się grzeczny ,,egzemplarz" ;) Teraz moje szczęście leży w łóżeczku i ,,gada" z Aniołkiem;)

Tygrynka,
no cóż, piersią kjarmiłam całe 6 dni:/ później dostawał NAN, ale walczyliśmy z zaparciami, teraz dostaje Bebilon Pepti;) Z Polnej jestem bardzo zadowolona! Miałam świetną opiekę i na porodówce i na oddziale. Przy porodzie był mój lekarz prowadzący, pomógł mi baaaardzo, przekochany człowiek! Później, po porodzie i jak już dostałam Dawidka do siebie, bo leżał 3 dni na opiece pośredniej, jedna z położnych powiedziała mi, że dobrze, że wybrałam ten szpital, bo bym dzisiaj się dzieckiem nie cieszyła... Prawda jest taka, że tam mają najlepszy sprzęt i najlepszych neonatologów.

Jarzebionka, zazdroszczę sąsiadów, ja bym się nie pogniewała, jeśli gdzieś obok mnie kupiła dom rodzinka z kilkumiesięcznym dzieckiem;)

Skrzat
, dziękuję bardzo:)

Na-tuska, witaj:)

witam :)))

Lilou wezmę kieckę

Kozaczino jak idziesz do greckiej weź tą chustę proszę :)

moje dziecko dzisiaj dziwnie spokojne :) zimno pierunsko ale jak chce z nim wyjsc to chce na barana < niezle mi go nauczyli sie nosic> kładzie sie i po spacerku :) jakis bunt ma na chodzenie od zeszłego tygodnia.

Ja dziś dzień lenia mam. Czekam na kuriera. Zamówiłam telefon nowy bo mi zalało...moze na allegro pobuszuje za prezentami gwiazdkowymi i cos dla Franuli:)

hej kobitki.
u nas nocka troche lepsza, jedno budzenie tylko...
ale za to dzisiaj Gaba jakas marudna,wszystko jest na nie, na spacerze dala popis wokalny ( plakala i wyla), sama niewiedziala czego chce.

Skrzat nie dramatyzuje tylko poprostu mowie ze sie cicho na watku robi i rozumiem to ze nie wszyscy maja czas na bb bo pracuja maja inne zajecia ,nie neguje tego.... tylko kiedys bylo inaczej...

Jarzebinko to naprawde fajni sasiedzi ci sie trafili pozazdroscic tylko:)tylko pozazdrosic.

Psota
a nei masz w sasiectwie jakis mlodych malzenstw z dzieciaczkami,zobaczysz wiosna jak bedziesz wychodzic z Dawidkie mna palc zabaw ile mamusiek poznasz:)

Tygrynka to jutro czy w srode zawitasz?

ja z kulkami nie wiem jak w srode bo nie wiem czy auto bede mila a kto idzie wogole?

Dzień dobry!

Mnie dziś kosmetyczka obudziła z którą byłam umówiona na 10 :-) potem z siorką na zakupy poszłyśmy, kawkę wypiłyśmy i zaraz po Oliwkę muszę śmigać:happy:dobrze że ładna pogoda :happy:

Siorka mi mówiła że w greckiej zmieniają menu, i akurat na nowe będziemy:tak:no ciekawa jestem;)

Jarzębinka ech fajnie z sąsiadami. u nas na klatce wszyscy anonimowi, choć dużo dzieciaczków.

MamaGabi może ząbki Gabusi wychodzą?albo jakiś skok?

a ja załamana jestem bo Staś nie chce mi jeść czego innego niż mleko z piersi... słoiczki be, deserki be, herbatka i soczek też nie:/

Aa właśnie nie ma któraś fotelika do karmienia do sprzedania?

Ale jestem wściekła,tyle napisałam i wszystko mi skasowało wrrrr:wściekła/y: W ogóle Wy też macie takie problemy z tym nowym panelem,trudności z pogrubianiem i enterem.Wrrr

W ogóle witam po weekendzie:-),który bardzo nam się udał.Tam w lesie wiaterku zero,słoneczko w pełni więc spacerowaliśmy sporo,dogodziliśmy sobie kulinarnie i ogólnie się wybyczyliśmy.Wczoraj prosto z działki jechaliśmy do M brata bo nas zaprosili na obiadek do nowego domku,którego budowę ukończyli miesiąc temu,teście też byli więc wesoło mieliśmy.Ślicznie mają, a łazienka mmm cudo,uwielbiam duże łazienki.Dziś od rana zaliczyliśmy zakupy zimowe tzn. kupiłam sobie kurtkę a małemu butki geox z których jestem bardzo zadowolona.M pojechał do pracy a ja czekam aż dziecko mi się zbudzi,zje obiadek i na kawusię do psiapsióły się wybieram bo dziś mam wolny dzień:tak:.Tak poza tym to zbieramy na mieszkanko do skarbonki:-D do końca 2013 roku mam zamiar uzbierać, oczywiście przy pomocy kredytu bo bez tego ani rusz;-).
Tygrynka babulcu jeden umawiasz się ze wszystkimi naraz a potem nie wiesz jak wyjść z opresji:-):-):-D A kto się umawiał z nami na środę na kulki a teraz mamieGabi miesza w głowie z środą, ojojoj:no:No chyba że mamaGabi również uda się z nami na kulki to nie widzę problemu:-) Co do czwartku ja pracuję do 21 i nie uda mi się wyrwać wcześniej więc nie wiem czy jest sens żebym dojeżdżała po 21:-(. Jarzebinka super mieć takich sąsiadów:tak: zwłaszcza jak nie ma się dziadków na miejscu. Ja mogę na sobieskiego na kulki,nie widzę problemu,najwyzej przy okazji odwiedze tesciów ktorzy tam mieszkają;-) Oki uciekam,miłego popołudnia. Papa. Aaaa jeszcze jedno co we wczesniejszym poscie napisałam i skasowało się: Psota witaj i pisz jak najczęściej,ślicznego masz synka a jak tyle forumowych mam za niego będzie trzymać kciuki to operacja na pewno nie będzie potrzebna :). No to już wszystko:D.

Ostatnia edycja:
ajentka super że wyjazd udany :-) a dostałaś@? co do mieszkania to nie ma jak własne wymarzone :-)
co do czwartku to pewnie że jest sens!!! przecież byłabyś po pół godzinki, zresztą pewnie zanim wszystkie się zbierzemy to się zrobi po 21.a tam jest do ostatniego klienta:tak:także się wogóle nie zastanawiaj!!!
jak się sprawuje nowa dziewczyna?my już wiemy oficjalnie o A:-)

a te kulki w środę to gdzie?

Guziczku nie wiem czy juz gratulowac czy plakac z toba ?:zawstydzona/y:

psota a w jakim rejonie przeźmierowa mieszkasz bo ja mam Bartusia 6 mc wiec wiosna na pewno beda mogli sie skrzaty pobawić ;-) my blisko parku

doczytalam ze myconos w czw na 20:30 dobrze doczytałam bo wiecie jak pracuje to zakręcona jestem bardziej jak nie powiem co :-D

lilou - nie przejmuj sie mój Bartuś też ma problemy z obiadkami ale zaczęłyśmy z mamą od rosołku i delikatnie malej ilości kaszki manny i to płynne jest wiec je ale obiadki i deserki bleee aaa i jak wczesniej nie chcial kaszki owocowej tak teraz je ale daje mu na wodzie bo znowu ma starczke (zęby).

Tygrynka musisz sobie kalendarz kupic by sobie poukladac wszystko ;) spotkania :-D

Natuska co to za bajka poszukac ci na torrent jakie masz łacza?

Nocka nie przespana a szłam na 6 dobrze że S był i szedł na 13 bo ja bym padła w pracy. Znowu sraczka od zębów masakara. Musiała odstawić Pepti bo chyba go pedzi. Podaje mu Gerber i jest oki ale staramy się dawać tylko wieczorem bo nie zaśnie bez mleka.

reklama
Do góry