reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej

witam nową mamkę i gratuluję synka. Z serduszkiem będzie dobrze, zapewne jest pod opieką lekarzy. Trzeba wierzyć:tak:

co z tą grecka laseczki bo się pogubilam?
wiecie co ja z kulek odpadam. Łapią mnie częste bóle jak na @ boje sie szaleć. Normalnie oszaleję w tej ciązy. Juz było super, byl luz a teraz mam schizę, że cos sie stanie a to dopiero 25tydzień plus taki ze ide na 4d w nastepny poniedzialek i zobacze twarzyczkę Franulka:tak:

u nas weekend całkiem fajnie minął.

MamaGabi te wszystkie problemy ze snem mina...kiedys:-Dmarne pocieszenie...wiesz co pytałaś o smoka. Ma głownie do spania w dzień chowam i jest OK. Zaś do spania musi mieć...nie mam w sobie teraz takiej sily zeby go i odsmoczkowac i odpampkować eh...co do nocek. Moze Gaba cos przezywa...albo zęby. Nikosiowi odkad wyszly wszystkie do 4 jest luuuuz chociaz czasem smok mu namietnie wypada i to go wybudza

Tygrynka wy juz o Sylwestrze. My w domu. Ja bede na ostatnich nogach i znowu na trzeźwo :p

reklama
Hejka Krew mnie zaleje z tym wózkiem spacerowym chyba już tylko podoba mi się jeden ABC Desting Primo i żaden inny oglądam go wszedzie a tak w ogóle to szukam tylko jego oczywiście nie ma nigdzie go w poznaniu, Na opieńskiego w dyziu nie mieli o nim pojecia w Pati i Maxe byl ale narazie nie mają bo nowe kolory mają wejść ehhh. S mówi że sie napaliłam na ten wózek i pewnie kupie go bez jego "zgody" nie cierpie czekać jak coś mi sie bardzo podoba ehhh taka ze mnie baba Dzisiaj byliśmy w środzie na cmentarzu u mojego taty tam mam dużą rodzinkę wiec cały dzionek u rodzinki i tak zleciał dzień. S pojechał do Przeźmierowa po jakies graty do naprawy bo nam sie spłuczka zepsuła coś tam udało mu sie naprawić ale ogólnie to do wymiany caly kibel bo wczoraj to mieliśmy powódź w łazience i S miał jelitówke bo cały dzień leżał w łózku lub w kibelku. Witaj Psota mój S też z Przeźmierowa mamy nadzieje tam zamieszkać ale to jeszcze odległy plan ale jesteśmy tam często (powiedzmy) jak tu odpisywac jak cos z bb sie dzieje ze nie mozna pogubiac ehhh ide spac bo jutro na 6 do roboty buuuu pozdrowka i milej nocki znowu sie umawiacie a ja w pracy :(

Psota przykro mi ze synus ma serduszko chore ale trzeba byc dobrej mysli..nieiwem na ile powazna ta wada jest wiem tylk otyle ze podbno do 3 latek dziurki w serduszku zrastaja sie samoistnie...ale nic wiecej nie wiem. mam nadzieje ze i u was bedzie dobrze:) tego ci zycze:) z Przezmierowa masz neidaleko do mnie bo ja na strzeszynie mieszkam, ja kkiedys bedziesz miala ochote to zapraszam na kawke a i napewno ja kz nami ozstaniesz to nie ominie cie duzo fajnych spotkan w wiekszym gornie:)

Natuska to ze ja jej dam jakas bluzke albo cos to nie dziala juz wyprobowalam ten sposob,ona poprostu jak sie obudzi to odrazu wstaje i mnie wola. a jak ja zostawie w lozeczku to sie rozbudzi na calego, od samego poczatku jak tyko budizla sie byla brana do lozka wiec inaczej nie da rady....

Marciaa dziekuje za otuche... tez mam andzieje ze gaba kiedys zacznie przesypiac nocki i zacznie normalnie spac bez zadnych akcji.co do smoka to moja Gaba tez z nim spi i ja kwypada to tez czasami sie budzi a czasami jest tak ze wypadnie jej ja ktylk ozansie i spi tak przez wiekszosc nocy.

An zycze jutro milego dnai w pracy a co do jakichkolwiek zakupow mam tez tak samo jak cos mi sie spodoba to tylk oto i nic innego:)

Ostatnia edycja:
mamagabi ni przejmuj sie tak tymi nockami. Mnie spedzalo sen z powiek jedzenie Nikosia . Teraz wyluzowałam. Dzis do 19 zjadl mi małe monte i kaszkę na śniadanie. Za to kolacje wciagnal-2 parowki pol kanapki i 2 filizanki herbatki:szok:
aaa i u nas ostatnio mega bunt na ubieranie ło Bosh...:cool: ale i tak jest kochaniutki:tak: zauwazyłam, ze dluzej sie potrafi bawic i usiedzi w jednym miejscu:-D jest nadzieja ze sie opamieta :-D
za to Franula w brzuchu takie harce prowadzi ze szok. Normalnie jak m idrugie takie sie urodzi to bedzie wesolo:-D

An jak sie uparlas tak na wózek to go kup. Ja go bardzo dlugo ogladalam. wizualnie jest b fajny ciekawe jak sie go prowadzi

mamaGabi, dziękuję za zaproszenie:) Ja również zapraszam! Chętnie wezmę udział w takich spotkaniach, nie ukrywam, że brakuje mi realnego kontaktu z ludzmi, a mam towarzyską duszę;) Teraz moje ,,spotkania" ograniczają się do forum lipcówek 2011:) Co do wady serduszka, to mój synek ma niedomykalność zastawki trójdzielnej i mitralnej, ta wada sama się nie ,,naprawia", może jedynie się nie poglębiać, jeśli jednak będzie inaczej, czeka go operacja. Jednak wierzę z całych sił, że nie będzie ona potrzeba.

Marcia,
tak, synek jest od pod opieką kardiologa.

an82, mieszkam w Przeźmierowie od urodzenia i jest mi tu baaardzo dobrze:)

ta Marcia ja sobie probuje ciagle wytluamczyc i dac na luz...ale nei zawsze mi sie to udaje...Gaba tez ma dni ze zjewiecje a czasami mniej. czsmi tylk osniadanie i koalcje a czasm ciagle chce cos jesc a co do nocek to nie tyle co sie przejmuje a meczace to bardzo.
Franio daje o sobie znac:) i dobrze,podono mowi sie ze jak dziecko w brzuszk udoakzuje to i takie bedzie po urodzeniu w moim i Gaby wypadku sprawdzilo sie to:) Gaba bardzo ruchliwa jest:)

no nic ide spakulkac:) dobranoc laseczki:)

reklama
Psota witaj :-) śliczne imię wybrałaś dla synka:-) dobrze że pod dobrą opieką jesteście.zawsze trzeba być dobrej myśli.

Marciaa grecka w czwartek 20:30;-)weźmiesz kieckę?

MamaGabi spokojnej nocki!!!

Tygrynka no coś Ci miałam pisać i nie pamiętam:-)edit: przypomniałam sobie, o sylwku pisałaś, my dziś dostaliśmy propozycję nie do odrzucenia:cool2:P siora chciałaby żebyśmy się zaopiekowali dzieciakami (4 i 11lat) , bo oni by sobie gdzieś poszli:-D:-Dwidziałybyście minę P:-D
kiedy na kawkę wlecicie? może ktoś ma jeszcze ochotę?:-)

an niech Cię krew nie zalewa, kupuj to co Ci podpowiada instynkt ;-) mnie ta się bardzo wizualnie podoba, mam nadzieje że kupisz i będziesz zadowolona.

natuska zobaczysz jak zima szybko minie i znów będziecie zwozić na działkę klamoty:-D

a co się dzieje z mi.Pi, i amandeą ??

Ostatnia edycja:
Do góry