reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
helołłł :)
ja po fitnesiku:-):-) ale babeczka nam wyucisk dala dzisiaj,cala mokra bylam,ale to dobrze:) lubie tak...

Tygrynka zdrowka dla T. no i kiedy na kawke wpadasz? a no i kto jeszcze na kawke chetny u mnie? zapraszam:)
Skrzat a no widzisz z rozpedu podizekowalam... no i zazdrosze ze mloda ci tak fajnie spi. ja mojej na kolacje parowki nie daje, chlebka to ona wogoel ostantio wogoel nie bardzo chce jesc jaks cos to w jajku jej robie bo samego jajka tez nei zje.
Natuska dobrze ze z Filipem odbrze a Emilka to neizla artystka....
An zdrowka:)
co do fryzjera to juz nie wazne sama Gabryni przycielam wloski bo takie stylu klaczki byle jakie miala.

no nic ide pod prysznic i spac bo wogoel dzisiaj Gaba dala mi w kosc caly dzien,popoludniu polozyla sie pod drzwiami i wyla mi wiec musialm ja ubrac i na 15 min w ten deszcz wyjsc na dwor i dziecko szczesliwe,nawet w trawie sie wytarzala.

uciekam papapap dobranoc:)

o matko, ledwo co uśpiłam chłopaków, zrobiłam dwa prania, umyłam zmywarkę bo mój mądry mąż zostawił zamknietą z talerzami z resztkami jedzenia i spleśniało :confused2: dopiero mam wolną chwilkę.. usiadłam z zieloną herbatą i książką (a ciężki wybór był, bo zagadałam panią w bibliotece i mam 20 nowych :-D) ale przypomniało mi się żeby tutaj zajrzeć :tak:

Tygrys foch?????:-):-):-):-) he he nie pytam kochana bo Sebus mleczka nie pije w nocy i dlatego nie pytalam. sorrki ale napisz mi co mlodemu dajesz na kolacyjke i sniadanko bo mi pomyslow dla gaby brakuje:) fochmenko ty...:-):-):-):-)

u nas pomysły są bardzo proste na kolację: kanapki z wędlinką, pastą lub serem :-D a śniadanie takie samo, na zmianę z jajecznicą, mlekiem z płatkami i parówkami :-D jak widzisz nic szczególnego fochmenka nie robi, więc faktycznie nie było sensu mnie pytać :-D
a co do fryzjera to ja też nie pomogę, bo pierwszy i jedyny raz byłam u znajomej fryzjerki na Mazurach, a potem maszynka idzie w ruch, ale Gabuni tego nie polecam :-D

muszę was częściej odwiedzać bo coś ostatnio połapać się nie mogę i czasu brak.

przez szkołę czasu brak? a jak w ogóle Ci się tam podoba i jak idzie? a na spotkaniu greckim będziesz??

Tygrynka Wy to się kochana najeździcie, zdrówka dla Waszej trójki. Jeszcze raz dziękuję;-) :*

przecież wiesz że Cię bardzo lubię :-D fajnie że jedziecie na działkę, odpoczniesz sobie :*

Mały śpi w nocy po 3 h lub 2,5h masakra (głodny jest czy zje kaszke czy mleko z kleikiem bez roznicy)

uch to ciężkie te noce teraz masz :confused2: i do tego praca... odpoczywaj kiedy się da, żebyś nam nie padła!

wiec u kardiologa...

o matko, wyobrażam sobie to badanie!! :eek: ale ładnie dałaś radę okiełznać dzieciaki, podziwiam! i mam nadzieję, że następne badanie już nic nie wykaże :tak:

Tygrynka a jak było w Łodzi?

Skrzat a mogę wpaść na kawę ale dostać herbatę?? :-D
no więc w Łodzi było super! oczywiście jak to my - z przygodami: w piątek mąż złapał gumę w samochodzie, potem zepsuł się tramwaj którym jechaliśmy na dworzec i od hetmańskiej biegliśmy na pociąg w ktorym był mega ścisk i ledwo się wepchaliśmy ale na szczęście był przedział dla matki z dzieckiem a tam 17mies chłopczyk i dwie dziewczynki (3 i 10lat), więc Seba cały szczęśliwy :tak: za to wyjadł dosłownie wszystko co mieliśmy jako prowiant :-D po 3 godzinach wylądowaliśmy u znajomych, tam pyszne jedzonko, winko, rozmowa z kumpelą do 5 rano... sobota też świetna - zabawy Seby z dziewczynkami (20mies i 4 lata), spacer Piotrkowską (pierwszy raz w życiu tam byłam :-D), zakupy w Manufakturze (mam wyczekane reeboki - śmiesznie się w nich chodzi :-D), kolejny pyszny obiad u innych znajomych, no i najlepsze: wieczór z dziewczynami :-D najpierw wielkie szykowanie, malowanie, potem impreza w dwóch łódzkich klubach (jak ktoś zna: Czekolada i Kaliska), a tam testowanie drinków, jedzenie o północy na ulicy (yammy czy jak to się pisze - cos jak ciabatta na ciepło z mięsem i dodatkami), poznałam fajną koleżankę koleżanki i jakiegoś murzyna, który pozytywnie skomentował mój wygląd :-D a mężowie sobie super radzili z dzieciakami w domu :tak: w niedzielę to było leniwie aż do wieczora, mieliśmy mieć pociąg o 19:40 ale miał mieć opóźnienie 90 min i nas to trochę załamało :confused2: ale na szczęście krócej się spóźnił, jakieś 30min, w tym czasie Seba spał w wózku - jego pierwsza drzemka wciągu tego dnia! a w pociagu był mega ścisk, nie wiem kto mądry puścił 3 wagony tramwaju na relację Kraków-Poznań :confused2: za to wcisnęliśmy się do 1 klasy i tam spokojnie siedząc dojechaliśmy do Poznania, Sebastian już nie spał i łaskawie dawał się zabawiać wszystkim w pociągu, szczególnie paniom :-D tak więc było naprawdę super, chociaż teraz na jakieś dwa tygodnie (dopóki nie będę na Mazurach :-p) mam dość wyjazdów i imprez :-D:-D:-D

Spi slonko moje :) tylko znowu bez kolacji ...
ja coraz mniej sil mam pewnie przez ta anemie...

ale Niko miał super dzień! aktywnie bardzo :tak: a Ty uważaj na siebie, odpoczywaj ile się tylko da! chociaż wiem że z Twoją energią, a tym bardziej z energią Niko może być trudno ;-) ale odpoczywaj!

napiszcie mi prosze jaka macie spacerówke pozytywy i negatywy bo tu szlak mnie trafi czytam to co rikipa pisala wczesniej z wami na forum tematycznym. Moze jak wy mi napiszecie to cos mi sie uda wybrac. narazie mam pare wozkow dodanych do obserwowanych i na pewno pojade je zobaczyc na zywo.

a jakie masz dodane do obserwowanych? my mamy dwa wózki: baby design sprint (super na zimę, jak nie musisz tachać tego po schodach lub nie potrzebujesz małego wózka, bo nie składa się jak spacerówka, ale ma duże koła, dużo miejsca w środku, wygodne rozkładanie, duży kosz, ciepły i wygodny materacyk, tylko buda mogłaby być większa) i mamas&papas tempo (lekki, mały, zwrotny, super się składa i mieści nawet w sejczolu :-D ale na pewno jest mniej wygodny niż duża spacerówka, tzn dla małego bo dla mnie wygodniejszy ;-))

Tygrynka zdrowka dla T. no i kiedy na kawke wpadasz? a no i kto jeszcze na kawke chetny u mnie? zapraszam:)

może jeszcze w tym tygodniu? jak Ci pasuje, kiedy jesteś wolna?

o matko, ale się napisałam :-D

edit: dziewczyny, konkursiki na bb! od dzisiaj do 14.10. trwa konkurs. można dostać do testowania rowerek biegowy First Bike ( dla dzieci od 2 do 5 rż) https://www.babyboom.pl/forum/first.../konkurs-przetestuj-rowerek-first-bike-54191/

i drugi konkurs - tym razem "kosmetyczny" :D https://www.babyboom.pl/forum/wakacyjne-klimaty-konkurs-f426/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
szykowałam moich do pracy i przedszkola i już się nie kładłam bo Staś się obudził. Co za godzina:szok:dla mnie to był zwykle środek nocy;-)
Co do greckiej listę mam:tak: wychodzi na to że jest nas 8, dziś zadzwonię do szwagierki żeby nam coś sensownego zaproponowała;-)póki co możecie wejść tu i zobaczyć jakie mają smakołyki :-)Mykonos - Grecka Tawerna - Witamy
My teraz w niedzielę się przejdziemy z okazji urodzin Pawła;-)
Dziś wieczorkiem na sushi do Malty z kumpelami idę, wcześniej za prezentem muszę się rozejrzeć;-)

Mam nadzieje że pogoda lepsza będzie , wczoraj wyszłam po Oliwkę i zmokłam jak kura, a skończyło się na tym że Oli odebrał szwagier.

tygrynka widzę wyjazd bardzo udany! super!fajne są takie wypady :-)wogóle Twój T bardzo aktywny i tolerancyjny jest, fajnie że tak Cię popiera w wyjazdach itp:)
szkoda tylko że choróbska się przyplątały:/ najgorsze to chory facet:baffled:pozdrowienia dla niego;-)la Ciebie dużo sił;-)
co ciekawego czytasz?

an zdrówka!!!

marciaa gdzie na basen chodzicie??

Skrzat pyszna kawka mówisz :-D

natuska dobrze że tak z tym kardiologiem, że z Filipkiem ok. Mam nadzieje że z Emilą będzie dobrze!!! musi być dacie radę!

Ech chyba się kładę ze Stasiem jeszcze na drzemkę, zimno szaro buro za oknem brrr

:-)hej:)

pierwsza najwazniejsza wiadomosc dnia to taka ze moje dziecko przespalo dzisiaj calutka noc, od 20 do 6 rano. jupiii, oczywisicie nie ma co sie cieszyc na zapas bo to moze byc jednorazowo ale moze to jaies male swiatelko w tunelu...:-).

Tygrynka jak narazie jestem w wolna w tyg wiec zapraszam.
my wlasnie snaidanko jemy:) dzisiaj chlebek w jajku:)

dziewczyny dzieki za pomysly na jedzonko dla Gabuni, u nas przewaznie tez to jest tyle ze moja mala nei lubi jesc kanapek:( maskara nie???

no nic uciekam bo mi Gaba do kompa sie probuje dobrac...wczoraj mi klawisz jeden wyrwala:(

witam o poranku..... :tak:
Tygrynka,zdrówka dla T.... i z opisu widać,ze wyjazd był udany, a to najważniejsze.... :laugh2:

Mama Gabi, a może musiałabyś jej robić uśmiechniete i wesołe kanapki.... np.łódeczki z jajka.....coś w tym stylu
Myszki i łódeczki z jajek na twardo :)

An wózeczki co jeden to lepszy, ale nie wiem czy praktyczniejszy i wygodniejszy w prowadzeniu nie byłby wózek z dwoma kółeczkami z przodu.... :tak:

Ostatnia edycja:
Hej Kochane :-)
Ja w pracy oczywiście :-):cool: mam lenia takiego że najchętniej połżyłabym głowę na klawiaturze na drzemkę ;-)
Tygryś super że wyjazd taki udany i zdrówka wam życzę :-)
Lilou ja bardzo chętnie też do Greckiej pójdę !! Też byłam w Malcie na chwilkę :-)
An ja mam spacerówkę Teutoni 3 kołową jestem zadowolona z niej ale jeśli szukasz małego, lekkiego wozka to nie polecam :-)
Skrzat w ten weekend już mamy plany może uda się w następny spotkać :-) kawę chętnie może latte??
MamaGabi gratulacje za nockę trzymam kciuki żeby błogi stan się utrzymał :-)
Natuska super że dzieciaki zdrowe :-) bardzo się cieszę
Laseczki miłego dnia!!!

reklama
Witam :)
fajnie ze mnie jeszcze niektóre pamiętają ;-)

co do kombinezonu jest na 9-12M biały zdjęcia dam później bo obecnie mój laptop mam w naprawie i pisze od taty :tak:

An82 co do wózka jaj mam baby desing travel ale kupiłam z 4 lata temu dla Emilki teraz jeszcze się sprawdza :tak:mały minus to taki że leżenie nie rozkłada się zupełnie na płasko ale na tyle że idzie spać w nim :tak:

zmykam sprzątać bo za 30 minut do pracy zmykam ;-)

Do góry