reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
helołłł :)
ja po fitnesiku:-):-) ale babeczka nam wyucisk dala dzisiaj,cala mokra bylam,ale to dobrze:) lubie tak...

Tygrynka zdrowka dla T. no i kiedy na kawke wpadasz? a no i kto jeszcze na kawke chetny u mnie? zapraszam:)
Skrzat a no widzisz z rozpedu podizekowalam... no i zazdrosze ze mloda ci tak fajnie spi. ja mojej na kolacje parowki nie daje, chlebka to ona wogoel ostantio wogoel nie bardzo chce jesc jaks cos to w jajku jej robie bo samego jajka tez nei zje.
Natuska dobrze ze z Filipem odbrze a Emilka to neizla artystka....
An zdrowka:)
co do fryzjera to juz nie wazne sama Gabryni przycielam wloski bo takie stylu klaczki byle jakie miala.

no nic ide pod prysznic i spac bo wogoel dzisiaj Gaba dala mi w kosc caly dzien,popoludniu polozyla sie pod drzwiami i wyla mi wiec musialm ja ubrac i na 15 min w ten deszcz wyjsc na dwor i dziecko szczesliwe,nawet w trawie sie wytarzala.

uciekam papapap dobranoc:)

o matko, ledwo co uśpiłam chłopaków, zrobiłam dwa prania, umyłam zmywarkę bo mój mądry mąż zostawił zamknietą z talerzami z resztkami jedzenia i spleśniało :confused2: dopiero mam wolną chwilkę.. usiadłam z zieloną herbatą i książką (a ciężki wybór był, bo zagadałam panią w bibliotece i mam 20 nowych :-D) ale przypomniało mi się żeby tutaj zajrzeć :tak:

Tygrys foch?????:-):-):-):-) he he nie pytam kochana bo Sebus mleczka nie pije w nocy i dlatego nie pytalam. sorrki ale napisz mi co mlodemu dajesz na kolacyjke i sniadanko bo mi pomyslow dla gaby brakuje:) fochmenko ty...:-):-):-):-)

u nas pomysły są bardzo proste na kolację: kanapki z wędlinką, pastą lub serem :-D a śniadanie takie samo, na zmianę z jajecznicą, mlekiem z płatkami i parówkami :-D jak widzisz nic szczególnego fochmenka nie robi, więc faktycznie nie było sensu mnie pytać :-D
a co do fryzjera to ja też nie pomogę, bo pierwszy i jedyny raz byłam u znajomej fryzjerki na Mazurach, a potem maszynka idzie w ruch, ale Gabuni tego nie polecam :-D

muszę was częściej odwiedzać bo coś ostatnio połapać się nie mogę i czasu brak.

przez szkołę czasu brak? a jak w ogóle Ci się tam podoba i jak idzie? a na spotkaniu greckim będziesz??

Tygrynka Wy to się kochana najeździcie, zdrówka dla Waszej trójki. Jeszcze raz dziękuję;-) :*

przecież wiesz że Cię bardzo lubię :-D fajnie że jedziecie na działkę, odpoczniesz sobie :*

Mały śpi w nocy po 3 h lub 2,5h masakra (głodny jest czy zje kaszke czy mleko z kleikiem bez roznicy)

uch to ciężkie te noce teraz masz :confused2: i do tego praca... odpoczywaj kiedy się da, żebyś nam nie padła!

wiec u kardiologa...

o matko, wyobrażam sobie to badanie!! :eek: ale ładnie dałaś radę okiełznać dzieciaki, podziwiam! i mam nadzieję, że następne badanie już nic nie wykaże :tak:

Tygrynka a jak było w Łodzi?

Skrzat a mogę wpaść na kawę ale dostać herbatę?? :-D
no więc w Łodzi było super! oczywiście jak to my - z przygodami: w piątek mąż złapał gumę w samochodzie, potem zepsuł się tramwaj którym jechaliśmy na dworzec i od hetmańskiej biegliśmy na pociąg w ktorym był mega ścisk i ledwo się wepchaliśmy ale na szczęście był przedział dla matki z dzieckiem a tam 17mies chłopczyk i dwie dziewczynki (3 i 10lat), więc Seba cały szczęśliwy :tak: za to wyjadł dosłownie wszystko co mieliśmy jako prowiant :-D po 3 godzinach wylądowaliśmy u znajomych, tam pyszne jedzonko, winko, rozmowa z kumpelą do 5 rano... sobota też świetna - zabawy Seby z dziewczynkami (20mies i 4 lata), spacer Piotrkowską (pierwszy raz w życiu tam byłam :-D), zakupy w Manufakturze (mam wyczekane reeboki - śmiesznie się w nich chodzi :-D), kolejny pyszny obiad u innych znajomych, no i najlepsze: wieczór z dziewczynami :-D najpierw wielkie szykowanie, malowanie, potem impreza w dwóch łódzkich klubach (jak ktoś zna: Czekolada i Kaliska), a tam testowanie drinków, jedzenie o północy na ulicy (yammy czy jak to się pisze - cos jak ciabatta na ciepło z mięsem i dodatkami), poznałam fajną koleżankę koleżanki i jakiegoś murzyna, który pozytywnie skomentował mój wygląd :-D a mężowie sobie super radzili z dzieciakami w domu :tak: w niedzielę to było leniwie aż do wieczora, mieliśmy mieć pociąg o 19:40 ale miał mieć opóźnienie 90 min i nas to trochę załamało :confused2: ale na szczęście krócej się spóźnił, jakieś 30min, w tym czasie Seba spał w wózku - jego pierwsza drzemka wciągu tego dnia! a w pociagu był mega ścisk, nie wiem kto mądry puścił 3 wagony tramwaju na relację Kraków-Poznań :confused2: za to wcisnęliśmy się do 1 klasy i tam spokojnie siedząc dojechaliśmy do Poznania, Sebastian już nie spał i łaskawie dawał się zabawiać wszystkim w pociągu, szczególnie paniom :-D tak więc było naprawdę super, chociaż teraz na jakieś dwa tygodnie (dopóki nie będę na Mazurach :-p) mam dość wyjazdów i imprez :-D:-D:-D

Spi slonko moje :) tylko znowu bez kolacji ...
ja coraz mniej sil mam pewnie przez ta anemie...

ale Niko miał super dzień! aktywnie bardzo :tak: a Ty uważaj na siebie, odpoczywaj ile się tylko da! chociaż wiem że z Twoją energią, a tym bardziej z energią Niko może być trudno ;-) ale odpoczywaj!

napiszcie mi prosze jaka macie spacerówke pozytywy i negatywy bo tu szlak mnie trafi czytam to co rikipa pisala wczesniej z wami na forum tematycznym. Moze jak wy mi napiszecie to cos mi sie uda wybrac. narazie mam pare wozkow dodanych do obserwowanych i na pewno pojade je zobaczyc na zywo.

a jakie masz dodane do obserwowanych? my mamy dwa wózki: baby design sprint (super na zimę, jak nie musisz tachać tego po schodach lub nie potrzebujesz małego wózka, bo nie składa się jak spacerówka, ale ma duże koła, dużo miejsca w środku, wygodne rozkładanie, duży kosz, ciepły i wygodny materacyk, tylko buda mogłaby być większa) i mamas&papas tempo (lekki, mały, zwrotny, super się składa i mieści nawet w sejczolu :-D ale na pewno jest mniej wygodny niż duża spacerówka, tzn dla małego bo dla mnie wygodniejszy ;-))

Tygrynka zdrowka dla T. no i kiedy na kawke wpadasz? a no i kto jeszcze na kawke chetny u mnie? zapraszam:)

może jeszcze w tym tygodniu? jak Ci pasuje, kiedy jesteś wolna?

o matko, ale się napisałam :-D

edit: dziewczyny, konkursiki na bb! od dzisiaj do 14.10. trwa konkurs. można dostać do testowania rowerek biegowy First Bike ( dla dzieci od 2 do 5 rż) https://www.babyboom.pl/forum/first.../konkurs-przetestuj-rowerek-first-bike-54191/

i drugi konkurs - tym razem "kosmetyczny" :D https://www.babyboom.pl/forum/wakacyjne-klimaty-konkurs-f426/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
szykowałam moich do pracy i przedszkola i już się nie kładłam bo Staś się obudził. Co za godzina:szok:dla mnie to był zwykle środek nocy;-)
Co do greckiej listę mam:tak: wychodzi na to że jest nas 8, dziś zadzwonię do szwagierki żeby nam coś sensownego zaproponowała;-)póki co możecie wejść tu i zobaczyć jakie mają smakołyki :-)Mykonos - Grecka Tawerna - Witamy
My teraz w niedzielę się przejdziemy z okazji urodzin Pawła;-)
Dziś wieczorkiem na sushi do Malty z kumpelami idę, wcześniej za prezentem muszę się rozejrzeć;-)

Mam nadzieje że pogoda lepsza będzie , wczoraj wyszłam po Oliwkę i zmokłam jak kura, a skończyło się na tym że Oli odebrał szwagier.

tygrynka widzę wyjazd bardzo udany! super!fajne są takie wypady :-)wogóle Twój T bardzo aktywny i tolerancyjny jest, fajnie że tak Cię popiera w wyjazdach itp:)
szkoda tylko że choróbska się przyplątały:/ najgorsze to chory facet:baffled:pozdrowienia dla niego;-)la Ciebie dużo sił;-)
co ciekawego czytasz?

an zdrówka!!!

marciaa gdzie na basen chodzicie??

Skrzat pyszna kawka mówisz :-D

natuska dobrze że tak z tym kardiologiem, że z Filipkiem ok. Mam nadzieje że z Emilą będzie dobrze!!! musi być dacie radę!

Ech chyba się kładę ze Stasiem jeszcze na drzemkę, zimno szaro buro za oknem brrr

:-)hej:)

pierwsza najwazniejsza wiadomosc dnia to taka ze moje dziecko przespalo dzisiaj calutka noc, od 20 do 6 rano. jupiii, oczywisicie nie ma co sie cieszyc na zapas bo to moze byc jednorazowo ale moze to jaies male swiatelko w tunelu...:-).

Tygrynka jak narazie jestem w wolna w tyg wiec zapraszam.
my wlasnie snaidanko jemy:) dzisiaj chlebek w jajku:)

dziewczyny dzieki za pomysly na jedzonko dla Gabuni, u nas przewaznie tez to jest tyle ze moja mala nei lubi jesc kanapek:( maskara nie???

no nic uciekam bo mi Gaba do kompa sie probuje dobrac...wczoraj mi klawisz jeden wyrwala:(

witam o poranku..... :tak:
Tygrynka,zdrówka dla T.... i z opisu widać,ze wyjazd był udany, a to najważniejsze.... :laugh2:

Mama Gabi, a może musiałabyś jej robić uśmiechniete i wesołe kanapki.... np.łódeczki z jajka.....coś w tym stylu
Myszki i łódeczki z jajek na twardo :)

An wózeczki co jeden to lepszy, ale nie wiem czy praktyczniejszy i wygodniejszy w prowadzeniu nie byłby wózek z dwoma kółeczkami z przodu.... :tak:

Ostatnia edycja:
Hej Kochane :-)
Ja w pracy oczywiście :-):cool: mam lenia takiego że najchętniej połżyłabym głowę na klawiaturze na drzemkę ;-)
Tygryś super że wyjazd taki udany i zdrówka wam życzę :-)
Lilou ja bardzo chętnie też do Greckiej pójdę !! Też byłam w Malcie na chwilkę :-)
An ja mam spacerówkę Teutoni 3 kołową jestem zadowolona z niej ale jeśli szukasz małego, lekkiego wozka to nie polecam :-)
Skrzat w ten weekend już mamy plany może uda się w następny spotkać :-) kawę chętnie może latte??
MamaGabi gratulacje za nockę trzymam kciuki żeby błogi stan się utrzymał :-)
Natuska super że dzieciaki zdrowe :-) bardzo się cieszę
Laseczki miłego dnia!!!

reklama
Witam :)
fajnie ze mnie jeszcze niektóre pamiętają ;-)

co do kombinezonu jest na 9-12M biały zdjęcia dam później bo obecnie mój laptop mam w naprawie i pisze od taty :tak:

An82 co do wózka jaj mam baby desing travel ale kupiłam z 4 lata temu dla Emilki teraz jeszcze się sprawdza :tak:mały minus to taki że leżenie nie rozkłada się zupełnie na płasko ale na tyle że idzie spać w nim :tak:

zmykam sprzątać bo za 30 minut do pracy zmykam ;-)

Do góry