reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

witam się i ja :-)

dziś byłam z Ritką w Teatrze Animacji było super :-) mała jest trochę ukulturalniona :-)

jutro znowu do pracy :-(

a ogólnie wzięła mnie jakaś chandra :-( myślę o mamie i ogólnie , jeszcze na fb wyświetliło mi się że Kasia miałaby dzisiaj urodziny więc się poryczałam :-( a właśnie czy któraś wybiera się na grób Kasi?? bo ja bym chciała, może się wybierzemy?? ech....

Mamagabi mimo ,że Rita ma 4 latka pamiętam jakie ja miałam problemy z jej spaniem mimo iż dostawała picie i jedzenie na kolacje i tak się budziła wszystko unormowało się jak miała 2,5 roku niestety długo to trwało ale za to teraz w nocy mam spokój :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
wlasnie mialam pisac ze Kasia dzisiaj obchodzila by urodziny.... ja jade tez 1 listopada, bo zostajemy na miejscu tutaj i chce pojechac bo juz dlugo nie bylam...

no Gaba cos tez skubie,czasmi kanapke, czasmi bulke cala potrafi zjesc, parowke daje jej na snaidanie bo na noc troche za ciezka, wiec coz lzejszego a i tak sie budzi bo jak jej dam pic tylko to ona zasnie i po 20 min sie budzi i tak potrafi do rana jak mleka nie dostanie wiec dla sweitego spokoju daje jej mleko

hejka
My po weselu. S mi się schla wkurzylam sie na niego i zawiozlam go do przezmierowa bo i tak Bartus budzi sie co 3 h wiec S chrapanie mi nie potrzeba bylo. A dzisiaj zepsuł mu sie samochód szlak mnie trafi z tym jego samochodem spaliłabym gnoja i spokój :wściekła/y:

Mama wygladała prześlicznie, na weselu juz o 22 zasypiałam na krześle spać mi się chciało że masakra. Katar dostałam i chryoe taką że jutro nawet nie będę mogła nic krzyczeć. Mam nadzieje ze 31 pazdziernika bedziemy miec wolne ale to sie okaze

Dostałam od S kase na wózek parasolke i szukam po allegro dużo jest fajnych znaczy jakie mi sie podobaja ale ciążki wybór.

Ide sie położyć spać.

Hej kochane :-)
Z Lulą już wszystko ok na szczęście to było zatrucie a nie dłuższa choroba więc odetchnęłam :-) Dzisiaj od rana dokazywała, chyba chciała nadrobić za wczorajszy brak formy :-) Zatem rano pojechaliśmy do stajni a tam kuzki, owieczki, świnki, koty no i konie i kucyki zatem dzieć zachwycony :-) nawet z R. sobie pojeździliśmy i dla Luli był kucyk ale był ryk nie chciała jeździć może kiedyś wsiądzie ;-)
Skrzat witam w Poznaniu :-)
Natuska jaka szkoda że już jesień :-( może szybko przyjdzie wiosna i wrócicie na działkę :-) Fajnie że impreza udana :-D
Gosiu ja cię oczywiście pamiętam :-) witaj znowu na forum :-)
MamaG ale z was śpiochy :-) ;-)
Tygryś jak wyjazd??

Edit: ja to udana jestem napisałam posta dobrą godzinę temu tylko zapomniałam kliknąć wyślij :sorry:

MamaGabi Lula na kolacje je kaszkę czasem chlebek, parówę itd. dzisiaj dostała płatki ryżowe gotowane na mleku z musem owocowym, czasem mleko wypija przed snem i też się budzi raz w nocy ale nie na mleko tylko zazwyczaj smoczek jej wypada i musze wstać i umieścić go w paszczy:happy:

Ostatnia edycja:
ello,
My dopiero wróciliśmy od rodziców:) Odetchnęłam po sondażowych wynikach wyborów;P
Zaraz spać pewnie, Basia już ładnie kima;) Dzisiaj bez smoczka w samochodzie zasnęła, tylko po mleku, może to czas ją oduczać:D
910...Kasia rzeczywiście miałaby dzisiaj urodziny:( Codziennie o niej myślę!

Na-tuska no my oststanio wrócili po 3 z wesela, a ślub był na 14:30:p więc też wszystko wcześniej było:p
Kozaczino to fajnie, że Lula już ok:) To który weekend wpadacie z R. i Lulą na kawkę?
Tygrynka jak podróże pociągowe?
Gosia_k wpadaj częsciej, a jaki ten kombinezon i jaki rozmiar?
Rikapa ile może trwać reklamacja Inglesiny??? Zostałam bez małego wózka;(

To dobrej nocki!

Dzień dobry!

Jakoś nie mam weny do pisania:/
Jak zwykle weekend minął za szybko,ale fajnie rodzinnie :) Staś już zjada pierwsze kaszki i obiadki (na razie marchewka), ale zbyt zadowolony z tego powodu nie jest, miny robi takie że paść można ze śmiechu, i wykorzystuje umiejętność plucia, wczoraj w kaszce było wszystko wokoło:-D

Widzę że więcej dziewczyn nie ma weny do pisania:( gdzie jesteście dziewczyny??

aaaa gadałam ze szwagierką , i żeby cokolwiek z nią ustalić muszę znać ilość dziewczyn które się wybiera do Greckiej?także wpisujmy się :)

1. lilou

no i wpisywać się :)

Ja kombinuje co wymyślić P na urodziny , ale ma w środku tyg, i nie wiem, może coś w weekend wymyślę :)

Skrzat jak się czujecie po powrocie?? kurcze ale pech z tą spacerówką:/ moja szwagierka też ma tripa i już 3 dziecko w niej jeździ (a czasem nawet dodatkowe obciążenie bo jej 5 letnia córka też siada).

tygrynka widzę że wyjazd udany! super:) Wy to chyba nie umiecie usiedzieć na miejscu co? :-D ja tak też tak lubię :)

Kozaczino dobrze że już zdrowi!

Julka witaj!!!

an jak wybierzesz wózek to się chwal:-)

rikapa zabieram się za zdjęcia dla Ciebie! fajnie że w teatrze sobie byłyście:) właśnie wczoraj sobie myślałam że trzeba by się wybrać z Oliwką:-)

natuska ech szkoda końca sezonu działkowego :-(zobaczysz niedługo już będzie wiosna znowu (żeby szybko minęło:-))

muszę się zbierać, bo 10 przychodzi koleś na oględziny motoru (mam nadzieje że będzie do kasacji..)

p.s a może na kawkę ktoś wleci??

Ostatnia edycja:
wpadłam się przywitać kurcze jak brakuje mi tych pogaduszek z Wami :-(

super, że się odezwałaś :tak:przyjdą lepsze czasy i będziesz częściej.... my poczekamy.... wszystkiego dobrego dla Ciebie i chłopaków....

A co z tym greckim spotkaniem ??

Lilou miała zrobić rozeznanie ze szwagierka i dać nam znać, plany były na okolice 18.10... ;-)

o i zrobiła...to ja sie piszę na spotkanko..... lista podpisana

a jak tam u was laseczki palny na niedziele:)

my też zaliczyliśmy wybory, jakże by inaczej.... :tak: a popołudnie minęło na odwiedzinkach u znajomych, choć plan był inny, ale nasi goście się pochorowali to my wybyliśmy z domku.... :-D

Hej dziewczyny :) dużo nowych ale może chociaż "stare" forumowiczki mnie pamiętają :) Pozdrawiam :)

Gosia.... ja pamiętam i nie tylko pamiętam..... :tak:

my popoludniou pojechalismy na działkę pograbic i pozabierac nastepne rzeczy ;/ tak mi smutno ze to juz koniec sezonu ;/;/ dzieciaki na widok piaskownicy az piszczały :szok: potem do rodzicó na kolacje i ciepła herbatke bo zimno bylo nieziemsko :)

ytrzymajcie jutro kciuki bo jade z młodymi do kardiologa...

kciuki zaciśniete za pozytywne wyniki :tak: a że szkoda sezonu to fakt smutno :-(

y
a ja juz polozylam Gabe spac teraz ogladam jednym okiem jakis film ale nie kumam o co chodzi. a no i mam pytanie do mam kltore maja dziecko w podobnym wieku nisz moja gaba, czyli Natuska,Skrzat,Kozaczino,Poziomka czy wasze maluchy cala noc przesypiaja i oc im dajecie na kolacje do jedzenia. bo kurde mloda misie budzi w nocy na mleczko bo mi kolacji nie bardzo chce jesc a ja nie mam zabardzo pomyslow co jej dawac na kolacje bo kaszki nie tknie. no i budzi sie na mleczko raz tylko ale chaialbym zeby nocke mi przesypiala,czasami zdarza sie ze pospi od 20 do 4 czy 5 rano i wtedy mleko dostaje,ale czesto budzi sie pomiedzy 1 a 2,

wszystko chyba zależy od dziecka, mój starszak przesypiał nocki juz jako roczniak, a młodszy dopiero jak skończył 1,5roku zaczął je przesypiać, :tak: co najmniej do roku budził się 2 razy na karmienie, potem juz tylko na jedno i nawet nie dało się go oszukać herbatką musiała być kaszka..... :tak: teraz ok. 18.00 staram sie dawać kolacje i a o 20.30 dostaje butlę:tak: jeżeli jest po kolacji to dostaje kaszke ( kupuję bobowity smaczna kolacja mleczno-zbożowa) wtedy daję 200 wody i 8 porcji kaszki, a jeżeli nie jadł kolacji do daje 260 wody i 11 porcji kaszki....

Hej kochane :-)
Z Lulą już wszystko ok na szczęście to było zatrucie a nie dłuższa choroba więc odetchnęłam :-) Dzisiaj od rana dokazywała, chyba chciała nadrobić za wczorajszy brak formy :

to super, ze to tylko zatrucie i już minęło..

Tygrynka,wszędzie dobrze, ale w domku najlepiej..... ;-) teraz pewnie przydałby się kolejny weekend na odpoczynek po tej Łodzi....

Ostatnia edycja:
reklama
hej:)

no i po weekendzie,zdecydowanie za szybko one mijaja...
my tez meilismy miec gosci ale sie pochorowali i sami siedzielismy.

Lilou ja odpadam z greckeij.
Jarzebinko ja wiem ze zalezy od dizecka wszystko, bo moich znajomych corka miala niecale pol roku i zaczela im cale nocki przesypiac i spi im do teraz a ma juz ponad 1,5 reoku niemaja zadnych problemow z nia,
Kozaczino,Natuska,Skrzat dziek itakze za odpowiedz, no ja mojej tez daje czasami na kolacje jakeigos nalesnika,kanapke,jogurt,albo i dwa i mleko z kaszka okolo 150 ml i taksie budzi smrodek maly w nocy...weic widocznie tak musi byc i chyab sama jak bedzie chciala to bedzie spala w nocy.

a i jeszcze jedno pytanko potrzebuje fryzjera dla dzieci,bo musze z Gaba pojsc wiec czekam na na miary:)

a i ja tez sie pytam gdie reszta dziewczyn? znudzilo sie wam psianie czy jak? helllołłłłł pisac:)

Do góry