reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jarzebinka jest wiele fajnych stron na których możesz zobaczyć jak się robi "siusi" w domku. My z m wiele razy już sobie mówiliśmy że zrobimy sobie taki wieczór i sami coś pokombinujemy bo to daje dużo farjdy i śmiechu. Można gdzieś kupić zestaw podstawowy tam już wszystko jest prócz rybek. ponoć największe ceregiel są z ryżem ale wszystko jest do zrobienia:))

matko jak ja dziś się nudzę sama nie wiem co jest;/ @ się zbliża chyba wielkimi krokami;/// a tygrys gdzie masz tel??tzn w jakiej sieci??tak z ciekawości się pytam bo ja t-mobile ale teraz jakoś te telefony mi się nie podobają;/ hm....

reklama
Witam niedawno co usiadłam.

Kozaczino zdrówka dla Majeczki
Tygrynka dawaj znać jak wyniki...3mam &!
Jarzębinka przy zamówieniu pałeczki są. Zawsze mozna powiedziec ze te dla początkujacych też niech dołoża. Ja nie robilam sushi sama. Nie wiem jak cenowo to wygląda ale to takie proste nie jest z tego co wiem. Ja chcę iść na kurs sushi. Tak dla siebie :) Koleżanki sie wypytam gdzie robila :)

kupiłam ksiazeczke wczoraj Tracy Hogg jezyk dwulatka i zaraz zasiadam i czytam póki mlodzież śpi. Bylismy w lesie sam chodził po nogach i u sasiada majsterkowala i kota gonil...:)

Filona co do dermatologa to ja chodzilam kiedys do fajnej na Lecha Anna Ryters sie nazywa

Natuska ale jaja z tym glutenem...cholera...

Ale ja ogolem problemu z laktacja nie mam (przynajmniej teraz:-p). Wyglada to tak jakby małą czasem dopadal mega głód, zje cycusia jednego drugiego i jeszcze jej malo;) A ja nie mam nic przeciwko zeby dac dzieku czasem butle.

A ja sie kurde przeziebilam jak te Wasze dzieci, heh. Weekend ma byc ladny to moze sie gdzies do znajomych wepchne na grilka ostatniego w sezonie:-p

hello,
a ja dwie pralki wyprałam, Basia mi kurcze krótko pospała i potem ją tak macam a ona cała rozpalona, termometr dotykowy wskazywał tylko 37, ale w pupci 39-te 5 kresek to 38,5). Basik się tuli cały czas, moje kochanie biedne, może to od zębów, dałam jej IBUM i obserwuje do 17 jest lekarka! Ale nie ma ani kaszlu, kataru etc. Biedulka moja!
Tygrynka trzymam kciuki!

jak nie kaszle itd to nie idz na razie do lekarza....
zdroweczka dla Basienki

chcielismy jechac nad malte ale bedzie chyba padac...hmmm wezme najwyzej kalosze i peleryne:p

Uff ja już po powrocie. Jakoś źle rozplanowałam ten dzień, bo w Malcie na kupienie prezentu miałam 20 min :shocked2:no ale zdążyłam :-)potem biegiem do logopedy, no i jesteśmy w domku :-)

Tygrynka ???

Skrzat
oby to tylko przez ząbki a nic poważniejszego:tak:

jarzębinka ja zawsze na wynos zamawiam w hanami(powyzej 100zł masz dowóz gratis).

Marciaa ja też myślałam o kursie, jak się dowiesz gdzie to daj znać ;-)

Guziczku dla Was też zdrówka!

zdrówka dla chorowitków!
ja już chyba mam zdiagnozowane co to, ale jeszcze czeka mnie latanie po lekarzach, bo nie sa pewni - reszta na zamkniętym ;)
Guzik mój tata brał w orange biznes dlatego miałam taki wybór ;) ja w zwykłym mixie bym takich za 1zł nie dostała :D
dopiero wróciłam do domu, z garbar na andersa na piechotę potem w drugą stronę, jeszcze zakupy w pipie :)D), oglądanie przez 30min pracujących koparek, wtarganie się z wózkiem z zakupami na górę i dopiero mam chwilę bo Seba ogląda Medicopter :D a potem robię chińszczyznę bo brat będzie po 20 :)

Tygrynka ufff:)
Byłam u lekarza, bo po 2h nadal miała taką wysoką, oczywiście spadła jak doszłam do przychodni, kazał lekarz dawać więcej tego ibum, znaczy się większą dawkę:) Ale powiedział że najprawdopodobniej od zębów!
Ja czekam nadal na Zet, coś długo nie wraca!

Zdrówka choruszkom i tym małym i tym dużym i przeziębionym i zębuszkom!

Dzisiaj już żadnej gorączki Zosia nie ma, wesolutka, większość czasu gurzy (dzisiaj oprócz "a guuu guuu - jak stary gołąb robiła cos jakby "ping-pong pong pong"), nauczyła się chwytać paluszki u stóp :-)

A myślałam że laktacja mi się cofa, bo w nocy się nie najadała 2 dni, ale dzisiaj już było ok, uff.. przystawiam ją co chwila, i ładuję w siebie hektolitry wody :-)

reklama
Hej!

Padam na pysk. Jestem tak zmęczona że ledwo patrzę ale oczywiście BB musiałam nadrobić. Co za nałóg. W ogóle miałam dziś klientkę anglojęzyczną na dość długim zabiegu i stwierdzam że muszę się wziąć za siebie. Dogadać się dogadałyśmy ale to nie to co bym chciała, kuleję w tym temacie. Człowiek na codzień nie ma styczności z językiem i wszystko gdzieś umyka wrrr. A musiałybyście mnie widzieć jak tłumaczyłam jej zasady działania ultradźwięków, heheh koń by się uśmiał:-D Jutro do 15 i trochę wolnego:-). Aaaa właśnie w ogóle zatrzymałam dziś ruch na naszym małym rondzie przy biedronce bo zobaczyłam naszą An z Bartusiem i mnie zamurowało hehehe. Następnym razem kochana jak będziesz uderzać do Kozich to koniecznie daj znać:tak:.

Ania23 Zdrówka!!!
Skrzat Zdrowia dla Basieńki!!! Co do cen za manicure i pedicure, to 25zł za manicure ok. ale 35zł za pedicure to podziwiam przecież to kupę roboty, a to frezarką ten pedicure czy tarką nie wiesz może?
Tygrynka Ja wiedziałam że wsio ok będzie:-) A co do telefonu to też tak sobie właśnie myślałam że ten orange to niezłe telefony proponuje bo my podobne propozycje mamy w play biznes:-D no to się wyjaśniło, my za tydzień jedziemy wymieniać tak jak napisałam wcześniej wybór padł na HTC Desire Z. Moja nokia to już nieźle wysłużona.

Co do sushi to normalnie się zakochałam:-D tyle naopowiadałam M że też chce spróbować, co wydawało mi się wcześniej niesłychane;-) Ja marzę o krewetkach w cieście i tych maarciowych:-D Pychaa były. Dobra dość bo się mega głodna robię a godzina już nie ta.

Do góry