reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

to jest dobra opcja ale niestety nie u nas. Niko by zleciał strasznie się kręci.

A bedziesz miałą chłopca czy dziewuszkę ?:)
Mam dziewuszkę i niedługo będzie druga.
Ikea ma takie zabezpieczenia do łóżek dziecięcych VIKARE Barierka ochronna - IKEA myślałam, że w razie czego takie mogę jej założyć do nowego łóżeczka to wtedy nie wypadnie a będzie się czuła mniej skrępowana szczebelkami.

an rzecz w tym, że ona zasypia normalnie, budzi się w nocy i chce jeść. Dostaje butle, zmieniam jej pieluszkę i zasypia znowu. Budzi się po jakiś 10-15 minutach i zaczyna marudzić i marudzi dopóki jej nie weźmiemy. Wczoraj trwało to ponad godzinę! Po godzinie sie nad nią zlitowaliśmy no i nad sobą też ;-). Wszystkie rytuały są zachowane. Może jakiś burzliwy okres przeżywa w związku z tym, że nie mogę jej poświęcić tyle czasu co zwykle bo leżę z rozwarciem. Męża też nie ma w domu bo jest w tym miesiącu w robocie zalatany.

reklama
jagmar ja ci powiem ze robie podobnie ale nie zmieniam pampersa i maly spi ale pare razy jak mial mocno nasikane lub kupke to zmienialam mu pampersa w nocy to tez tak jak twoja budzil sie teraz tak nie robie i jest oki spi, Ale Twoja moze potrzebuje kontaktu z rodzicem w nocy.

Ostatnie nie zmieniłam jej pampka bo jakaś taka zamroczona byłam i rano czekało mnie pranie pościeli, osłonki materaca i w ogóle całego materaca. Kilka razy wcześniej też była awaria ale mała więc jak się budzi na karmienie to w czasie kiedy pije z butelki ja jej pieluszkę szybko zmieniam.

Widzę, że dzieciaki mamy w tym samym wieku :). Nadal budzi się na jedzonko? Moja tak śmiesznie, że tydzień śpi od wieczora do rana a następny tydzień codziennie pobudka na ammm. Najgorzej, że jak śpi ze mną to tak się wierci i wygina, że ja mam nockę z głowy a poza tym nie wyobrażam sobie za jakiś czas dwójki w naszym łóżku wolałabym jej nie przyzwyczajać.

Ha doczytałam, że w tym miesiącu rozwoju dziecka mogą pojawić się koszmary senne związane z umiejętnością obserwowania świata :)

tak jak Karola napisała, jestem z Kicina. Bardzo chętnie umówię się na spacerek jakiś, może na jakimś fajnym placu zabaw, w Koziegłowach lub w Poznaniu?

Muszę się tylko ogarnąc z pracą, mam nadzieję, że juz w przyszlym tygodniu jakos psychicznie do tego przywyknę, ze wychodzę z domu. Na szczęscie najpozniej o 3 jestem juz w domu, wiec jeszcze popoludniowy spacerek z mała mogę odbyc

fajnie,z e dzis tak cieplo, znowu jak lato. jakos w tym roku wyjątkowo mi bedzie lata brak. tak fajnie bylo sobie siedziec na dworzer z mala, bez tego ubierania wielkiego...

Hello,
Ja się witam dziś z Toru znowu:D
An82 czytałam, ale odpiszę na zamkniętym, a jeszcze nie miałam kiedy:p
Byłyście dziewczyny na tych zabytkowych autach, jestem ciekawa jak?
My dzisiaj rowerkiem się wybraliśmy bo od nas to blisko:) A Basia wczoraj zasnela o 22 dopiero a ja z nia;P I wsumie obudzila sie o 6, jakos godzine ja jeszcze przeciagnelam, ale nie wiem czemu tak krotko ostatnio spi:(
Bylismy wczoraj w tym slawetnym Tesco u nas na Kopernika, wydalismy 200 zl na ciuchy dla Baski, wiec mina mojego zet na "promocję" bezcenna:p Ale Basia ma kamizelke puchowa, spodniczke, bluze kangurka, 3 bluzki, 3 pary bodow z dlugim rekawkiem i 3 na ramiaczkach i 2 pajace do snu:p Wiec chyba nie jest zle. A mialam pytac nie ma ktoras na sprzedaz kombinezonu w rozmiarze 86 na zimę, dobrze by bylo dwuczesciowy:p
oki bede zagladac bo dzis powinnam miec tu wiekszy luz;)
milego dzionka!

edit. co myslicie o tym plaszczyku? =SN= MISS płaszczyk grzybek ok. 86/92 cream (1778207172) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
plaszczyk śliczny:) kupuj.
niestety ja mam kombinezon ale niebieski:p

moze ktos preferuje spacer na malcie?? około 15h?jak coś to na kom.

Ostatnia edycja:
Skrzat łeee płaszczyk świetny i już zaznaczyłam sobie tą stronkę na pewno kupię:) bo w sumie nie mam kurteczki:) hihi poproszę więcej takich info:)))

reklama
dziewczyny ja tez chetnie kombinezon dwuczesciowy uzywany kupie. kolor nieistotny. wazne, zeby byl cieply. rozmiar 86

Ostatnia edycja:
Do góry