reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

A nie boiccie sie dziewczyny ze ten plaszczyk za jasny troche? I bedzie ciagle brudny? Ja jak bylam mala to wszystko brudzilam podobno i tak mi zostalo do dzis:-D dlatego przyszlo mi to do glowy:)

reklama
Wróciłam z Wrocka, Zosia odebrana od Babci o 12 dopiero. Ani trochę się nie ucieszyła ta moja powsinoga na nasz widok, była grzeczna, nie płakała, nie marudziła. Wujaszki, cioteczka i babcia zachwyceni. Prawie 36h rozłąki, ale już z lżejszym sercem do pracy wrócę, bo wszystko wyszło super (tylko ciągle miałam pełne piersi, odciągałam, ale to niewiele dawało, ale lepiej tak niż miałby mi pokarm zanikać), chociaż stresa miałam ogromnego. Udało mi się nawet wygrać do spóły z koleżanką konkurs na aranżację akwarium, więc K. się cieszy bo wygrałam podłoże, kamyki i korzeń sygnowane przez japońską firmę organizującą mistrzostwa świata w aquascapingu i mi zajumał do swojego krewetkarium. A kumpela wzięła akwarium (co prawda świetne), ale my już czwartego baniaka nie postawimy.

Ha, ale ząb go rozbolał i jedzie na doraźną :p

Wybaczcie że nie odpiszę, ale podczytałam, tyle naskrobałyście że nie pamiętam co komu..

Jutro na szczepienie :szok:

Tygrynka - ale fajnie że mały już ma swoje hobby samochody a motory tez? czy tylko samochody?

motory mniej, jedynie na żywo lubi obejrzeć, a autka to w każdej postaci :tak: niedługo i Ciebie to czeka :-D

Byłyście dziewczyny na tych zabytkowych autach, jestem ciekawa jak?
edit. co myslicie o tym plaszczyku? =SN= MISS płaszczyk grzybek ok. 86/92 cream (1778207172) - Aukcje internetowe Allegro

my byliśmy, super! a głośno jak nie wiem :-D
świetny płaszczyk! a "przecena" w tesco niezła :-p ale mase rzeczy masz, fajnie :tak:

filip zaczyna rezygnowac z drzemki popoludniowej ;/ z jednej strony mnie to ciesz bo ten jak zasnie tocały dzien potrafi rozwalic :p a z drugiej wolałabym miec chwile wolnegood jego "mama,mama," aa sorry teraz sie nauczył i chodzi za mną i mówi "mamo,mamo" normalnie szlak potrafi na miejscu trafic tak jak w tym tygrynkowym filmie :-Djak sie pytam po któryms tam mamo co chce to mi mowi "NIC!!" nosz... :-D

hehehe :-D a wypadek - o kurde, dobrze że nic się nie stało! seba też powoli rezygnuje z drzemki, ale jeszcze mu nie pozwalam bo marud na potęgę wtedy jest :confused2:

Amandae super że wszystko dobrze, pewnie Ci lżej teraz będzie zostawiac małą :) gratuluję wygranej!
Ilonka i jak spacer na Malcie? dołączył ktoś? wcześniej dawaj znać że będziesz, chciałam Ci odpowiedzieć że ja mogę być a potem patrzę że to chyba jednak dzisiaj było ;)

my po super weekendzie.. wczoraj kawka i ciacho na starym, po oglądaniu autek, od których ja zwiewałam bo mimo że byly boskie to i głośne a Seba spał :-D potem oglądaliśmy jak już stały.. potem jeszcze polecieliśmy do znajomych i wracaliśmy dopiero o 23! mieliśmy wrócić jak Seba będzie zmęczony a on siedział i się bawił w najlepsze! aż stwierdziliśmy że 23 to już przegięcie i idziemy do domu... i tu najlepsze - poszliśmy na autobus, nie chciało nam się czekać to poszliśmy na przystanek dalej, tam wyszło że za 10 na kolejnym będzie nocny jechał który podjedzie nam pod dom, no to idziemy aż kurde wyszło ze wielka odległość między przystankami i jedzie autobus, no to my biegiem 250m - mąż z Sebą na rękach, ja w klapkach, mąż krzyczy zdejmuj buty, no to ja lecę na boso :-D autobus chwilę poczekał, wpadliśmy, usiedliśmy bez tchu (miny ludzi - bezcenne) i stwierdziliśmy: to nie ten :-D przylecieliśmy o 5min za wcześnie i zdążyliśmy na jakiś inny który zatrzymywał się jak ten na który byśmy na pierwszym przystanku czekali :-D i jak spacerkiem wracaliśmy to mijaliśmy przystanek pod domem na którym akurat się zatrzymywał ten "nasz" nocny :-D
a dzisiaj pojechaliśmy ze znajomymi nad jezioro w Skorzęcinie, ja tam pierwsyz raz byłam.. ogólnie stwierdzam że przereklamowany jest - infrastruktura może i fajna (automaty, jedzenie, sklepiki), ale plaża mała, brudna... ale i tak spędziliśmy super dzień :tak: było ostanie kąpanie, na pożegnanie lata :-D

skrzat ja mam kombinezon po Zosi ale nic z nim nie robię bo ona jeszcze tej zimy w niego wejdzie co prawda kurtkę też mam dla niej ale zobaczę puki co ja w tym miesiącu nie kupię tego płaszczyka bo nie będzi takiego nagłego załamania pogody więc mogę poczekać.

Poradnik żywienia małego dziecka | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
JOHNSON’S® Baby – kosmetyki do pielęgnacji - Z myślą o Twoim dziecku

moze sie przyda ja wypelnilam i np z bobovity dostalam ;) jeden obiadek i poradnik

sueno - a o ktorej bys chciala iśc do starego zoo?

Naczytalam sie co piszecie ale nic juz nie pamietam a ten plaszczyk jest śliczny jakyb miala dziewczynke to bym kupila.

Skrzat
- S mówi że nie zna Twojego Zet szkoda albo moze po nazwisku nie zna a zwidzenia moze by znal bo tez tam siedzial.

Natuska no to ładnie mam nadzieje ze nic po za siodelkiem sie nie stalo.

Tygrnka - No to udany powrót do domu ;) wsze z jakimis atrakcjami ;) a mój Bartuś najbardziej lubiświatełka od samochodów ;)

bede pozniej bo S robi śniadanie i czasie ulatniac z kompa

Okolo 12.00 raczej juz powinnam byc. Podaje telefon ********. Jak ktos sie chce spotkac to dzwonic. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
A Basia wczoraj zasnela o 22 dopiero a ja z nia;P I wsumie obudzila sie o 6, jakos godzine ja jeszcze przeciagnelam, ale nie wiem czemu tak krotko ostatnio spi:(]

moi chłopcy jak za późno pójdą spać to wtedy też wcześniej wstają..... jednak chyba systematycznośc to podstawa, moi jak nie usną do 20.30 to potem nie dość , ze jest im coraz trudniej usnąć a i pobudkę zrobią skoro świt... :tak:

Wróciłam z Wrocka, Zosia odebrana od Babci o 12 dopiero. Ani trochę się nie ucieszyła ta moja powsinoga na nasz widok, była grzeczna, nie płakała, nie marudziła. Wujaszki, cioteczka i babcia zachwyceni. Prawie 36h rozłąki, ale już z lżejszym sercem do pracy wrócę, bo wszystko wyszło super
. Udało mi się nawet wygrać do spóły z koleżanką konkurs na aranżację akwarium,

dzielna córeczka....... i gratuluję wygranej.....

a po powrocie do pracy planujesz nadal karmić, czy zaczniesz oduczanie.... ;-)

my po super weekendzie..

ja też lubie takie intensywne weekendy, a przygoda z tym nocnym autobusem...... ... szkoda że w ten akurat mój M miał dyżur ale i tak się nie nudziliśmy.... :tak:

natuśka to i Was przygody w weekend nie ominęły.....dobrze, ze tylko tak to sie skończyło..... :tak:

a ja w sobotę dotarłam w końcu na ten plac zabaw Przybyszewskiego/Bukowska i nawet całkiem niezły, ale tak jak napisane dla dzieciaczków w wieku do 7 lat, mój 6 latek bawił sie a i owszem, ale za dużo atrakcji dla niego nie było ;-) ale dla mniejszych dzieciaczków rewelacja :-D a w niedziele też zkończylismy sezon basenowych kąpieli u sąsiadki na działeczce.... :tak:

a jutro o 20.30 gdzie jest to spotkanie ?????

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

napisałam raz i mi wcięło :eek:

Już po powrocie do domku, teraz się biorę za sprzątanie, bo sajgon okropny mam :/
wyjazd zaliczam do bardzo udanych, pogoda super, Oliwka kąpała się w jeziorku, spacerowaliśmy, grillowaliśmy:-) gdyby jeszcze nie ten bałagan w domu to miałabym super :-)

Widziałam ten płaszczyk , śliczny jest, nawet patrzyłam czy na Oliwkę by był :happy:

amandea wow sami jechaliście ? no podziwiam :-) ja się tak właśnie zastanawiałam dlaczego Stasia nie zostawiam (wieczorem się nie liczy;-)). Oliwka to było cygańskie dziecko,ciągle ją podrzucaliśmy, a Staś taki mamusiowy synek.
a jakie mleczko jej zostawiła?tzn ściągnełąś tyle/ jak zasypiała?
powodzenia na szczepieniu!

Tygrynka Wy to jesteście rozrywkowi :-D

Natuska ale mieliście przygody :/ dobrze że wszystko ok:-)

Skrzat zamawiaj płaszczyk jest super:happy:

Marciaa udało Ci się zrobić rezerwację?

reklama
hello,
no ja w domku, Młoda grandzi, jak zasnęła wczora 20:30 to do 7:40 spala ufff:)
Ma biedulka podpuchnięte oko bo ja komar ugryzl":(
Ja wlaczylam pranie i ruszam dalej na jakies porzadki:) Dobrze ze mi mama wszystko wyprasowala, ta kobieta jest niesamowita;D:D:D

Tygrynka fajnie, że Wam się samochody podobały, się cieszę!
Ale fajnie z jutrem:) Ja się zastanawiam jak do domu wróce:p Ale może Zet mnie chociaż zawiezie;P
OKi zmykam miłego dzionka! A może ktoś chętny na kawkę?

Do góry