reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Ntuska nie pije zadnych herbatek na laktacje, ale jutro sie w taka zaopatrze:tak: ale i tak mam caly czas nadzieje ze to byl tylko jednorazowy napad glodu mojego dziecka i jutro juz bedzie ok. Jak mala podrosnie to ja tez chce sie z Wami spotkac!

dziewczynki oczywiscie dziekuje za spotkaanie choc siedzialam krociutko z wami. nasteonym razem trzeba uskutecznic to o czym rozmawialysmy- cale rodziny czyli werbujemy facetow i gril na swiezym poweitrzu w wiekszym gronie :)

zaczelam pakowanie. jestem zalamana. uszykowalam prawie cala szafe Julii. plus obuwie. jeszcze kosmetyki i jakies pierdy. dla nas pewnie pojdzie latwiej. do tego jakies kuchenne przybory i jakos jestesmy spakowani.

gorzej z tym ze zalamuje sie pogoda!!! cholerka ma padac az do czwartku. ja chyba zwariuje, polece chyba na szybko kupic jULI kalosze bo tego nie mam ;p i pelerynke ;p

dzisiaj obkupilam moja mala: sukienka dwie spodniczki i dwie pary butow jedne zajebiste tenisowki z myszka w Smyku za 15 zl! swietne przeceny choc w tych malych rozmiarach juz przebrane grubo najmniejsze rozmiar 21 znalazlam i takie luznawe sa ale to ok.

chcialam jej kupic ten 360 kubek LOVI bo przeciez wypija dzis Marcelowi z jego kubka i nigdzie nie moglam znalezc bylam w trzech sklepach;/ teraz mysle ze pewnie w Akpolu bym dostala ale coz,
Jula w sklepie dorwala sie do niekapka Lovi i go dostala pije i jest szczesliwa.

B jeszcze nie ma bo pojechal do ksiegowej papiery zawiezc. a ja tone w ciuchach po calym pokoju sa rozwalone ;p wracam tam do pakowania. buziaczki

sup[er że spotkanie udane, ale nie było innej opcji :p
Natuśka ja wyślę w wolnej chwili zdjęcia
aaa i juz nic nie napisze musze uciekac bo mnie gona na plaze ;)
a Sebulek zostal dzisiaj polroczniakiem, o mamo za chwile dwulatka bede miala w domu, kiedy to zlecialo ja sie pytam???

Ania23 spoko loko w diecie uwzględniono, że karmię. I cieszę się że na nią przeszłam, bo mnie dyscyplinuje żeby zdrowo się odżywiać. Też miałam już ze 2 albo 3 kryzysy laktacyjne, choć dokarmiać nie musiałam, ale bywało ciężko. Przez 1-2 dni dostawiałam, dostawiałam, dostawiałam i dużo piłam. A potem piersi były peełne, chyba Zosi zwiększało się zapotrzebowanie. Teraz zupełnie się to unormowało i niestety mam problem bo jak coś pomiędzy karmieniami próbuję ściągnąć to nie ma :( a chciałabym zapasy mieć.

Wściekła jak osa chodzę bo mogłam tylko do 8:00 zjeść śniadanie a do 14:20 nic nie mogę bo mam usg brzucha. A ja tak lubię zjeść..

Na-tuska mi pomysłu brak co tu dla naszej Księżniczki Anielki ale oczywiście dokładam się :-)

Też nic nie rozumiem, że Bartuś nie przyjął chrupków. Nie wierzę że An go nie podkarmia goloneczką taki duży chłopak!

Eh Tygrynka leci ten czas, widzę jak mi maruda rośnie, a wydaje mi się jakbym wczoraj rodziła, a tu niedługo macierzyński się kończy :-( chyba po dzieciach najlepiej widać jak się starzejemy, więc ja przed 40. zdecyduję się na kolejne :p

A o butelkach coś było.. ja mam Tommee Tippee i jestem mega zadowolona, Zocha nie ma problemu z trybem butelka/cyc - cyc/butelka. Ale ja jej z butli nie umiem karmić, zaraz mnie cycki bolą :-/ ale Tata/Babcia jak najbardziej

Amanadae- jestem konsultantka :cool: i wczoraj siedzialam 3 h az sie zmeczylam ;) Nic innego nie jada jak karkówki, schabowe i kurczaki :-)

Ania - słyszałam własnie ze jak sie sciaga latatorem to wiecej mleka jest ale nie wiem na ile to jest prawda. My bylismy na spodkaniu w starym zoo to Bartuś, Stasiu i Zosia mieli chyba 1 mc i bylo super, reszta dzieci to starsze ;) ale fajnie jest spodkac sie z dziewczynami i pogadac ;) Ja mam aventa butelki na allegro sa tanie nowki w butelce mozesz podawac nawet herbatki (koperkowe rumiankowe czy wode). No właśnie i herbaty laktacyjne ponoc są dobre ;)

mamagabi - Gabusia to modelka zwraca na siebie uwage ;)co to są "kurpie"??

Karola miłej podróży i udanych wczasów byle żeby pogoda była. Ja to jestem za!

Natuska rozmawiałyśmy o tym a ty chyba biegałaś za swoimi skrzatami ;), ja tam sie pisze na kazdy prezent ?

Tygrynka - wszystkiego naj dla Sebusia i udanych wczasow.

Nie wiem czy zdążę dzisiaj jeszcze wleciec wiec milego weekendu mam nadzieje że wrócimy cali i zdrowi w pon sie odezwe mam nadzieje uda mi się wac nadrobic ;) Paa

Hej!

Właśnie jestem w trakcie wstawiania zdjęć na FB ;-) Co prawda fotograf ze mnie żaden ale coś tam zobaczyć można:-D Dziewczyny ja mam propozycję co do kolejnego spotkania, jak komuś pasuje 16.08. wtorek to jak będzie tak ciepło to możemy się wybrać do akwenu tropicana w Owińskach Owińska : Akwen - Centrum Rozwoju Kultury Fizycznej, możemy potem zwiedzić traperską osadę Traperska Osada - ZAPRASZAMY !!! gdzie są konie, strusie, psy husky i wiele innych stworów oraz dużo, dużo terenów do spacerowania a na koniec jak się pomieścimy zapraszam do siebie na kawusię. Jeśli pogoda nie będzie zbyt słoneczna, możemy iść na basen w Kozich, jakiś spacerek i kawusia u mnie. Dajcie znać jak wyglądacie z tym 16.08. bo mi później to już nie bardzo pasuje, no ewentualnie jeszcze piątek 19.08 ale bardziej ten 16. Pomyślcie :D
Karola Udanego wyjazdu, ja znowu słyszałam że od poniedziałku pogoda znów super :) A co do kubeczka u nas na leśnym jest taki sklepik po schódkach na dół i ja tam kupiłam:tak:
an Tobie również udanego wyjazdu na chrzciny bezpowodziowego tym razem. ;-)
Tygrynka Buziaki dla Sebusia!!!

reklama
dzien dobry laseczki.
a wy sobie takie fajne wycieczki urzadzacie a mnie nie ma:(:-(

u nas taki skwar dzisiaj ze sozk,gaba ma teraz drzemke a my robimy grilla an obiad, basenik napelnilam woda i jak mloda wstanie to bedzie sie pluskac....

Natuska ja nie mam pomyslu na prezent, ale moze jakis ten stoliczek interaktywny albo pchacz:) bo nie wiem ale wydaje m isie ze chyab jeszcze Anielka na lale za mala...ale to moje zdanie bo widze co intersuje moja Gabe a one sa w podobnym wieku przeciez. no ale decyzja bedzie nalezala do nas wszystkich.... wiec dziewczyny propozycje jakies jeszcze:)

An Kurpie to jest region Polski,taki jak Mazury np. tylk oze w woj.mazowieckim okolice Ostrołeki,Ciechanowa... tam gdzie nei spojrzysz to wszedzie rowno i sam piasek:) haahah tzn trawa rosnaca na piasku..inaczej tezmowia psiachy na to:):-)

Do góry