reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Słowiczek, Katuś, zdrówka dla Was i Waszych dzieciaczków, aby do 5 wyzdrowiała cała gromadka i abysmy mogły sie jednak spotkac w komplecie :tak::-D;-)

witaj Biedronka , co tam, jak tam i wogóle bo dośc dłuuuuuuuuuuuuuuugo cie nie było :tak::-D:tak:

a Leynie, też brakuje chyba czasu ostatnio :-(

miłego wieczorku i spokojnej nocki :rofl2:

reklama
jarzebinka -oj bardzo chcialabym sie z WAMI spotkac w realu,ale cos marnie to czuje.Normalnie mam pecha do naszych spotkan,w zeslzym roku,mlode tak samo sie pochorowaly. A marnie to widze.Hania wlasnie na nowo zaczela goraczkowac,wec noc z glowy.To uczulenie,to nie wiedomo jednoznacznie wg slow pediatry,czy to znowu 3 dniowka czy reakcja na antybiotyk,polecono go odstawic.Ja normalnie juz podejrzewam u mlodej rozyczke.Lekarka wykluczyla odre i szkarlatyne. Jezli nie dojade na spotkanie,to po prostu ktoregos dnia,dzien przed,napisze tutaj,ze bede tam i tam o tej i o tej godzinie,i ktora pzryjedzie,to bedzie oki.
Iwonka - urodzilas juz,to dakej urodz ;) czary mary rabarbary,dzidzia wyrywa sie juz na swiat...zadzialalo ?;-)

Biedroneczko,moja pstra - -ciesze sie,ze cos tu u nas nabzykalas:rofl:.Moiwsz,dzielna jestem.Ciekawa jaka bede 24 kwietnia dzielna,Ale teraz WAm nie bede o tym pisac,staram sie nie myslec,napisze krotko przed:sorry2:.
Slowiczku - -jak sie czujesz dzisiaj ptaszyno?

Katka, ja to pikuś ze zdrówkiem( ale nadal zdycham)...ale Łukasz wczoraj wymiotował i gorączka...dziś nadal gorączka, biegunka...ręce mi już opadają i nie wiem co mam robić...
także u nas spotkanie stoi pod dużym znakiem zapytania...

Zdrówka dla reszty chorowitków.

Ps. Nie palę od poniedziałku od godziny 18-tej.:-)

Miłego dnia, choć pogoda nie nastaraja optymistycznie:baffled:

zdrówka, zdrówka, zdrówka ....... i jeszcze raz zdrówka :tak::-):tak: i jeszcze ta zmienna pogoda też nie działa za dobrze, mnie dzisiaj boli gardło, ale to pewnie przez wczorajsze mycie okien :tak:
Słowiczek, to wytrwałości i nigdy wiecej podpalania, to nie zdrowo :tak::-):tak: a jakie oszczędności :tak::-D:tak:

Katka, jak nie teraz, to faktycznie może następnym razem :tak: aby Hanusia sie lepiej poczuła :-D:tak::-D

a z tego co wiem Iwonka jeszcze nie urodziła :tak::-):tak:

miłego dnia :rofl2:

Katka na nic twoje czary mary, bo Natalka jakoś narazie sie nie pcha na świat :sorry2: Zaraz ide do ginka zobaczymy co powie i czy np. wysle mnie na jakies badania ktg, mocz czy cokolwiek, bo z nim to ciężko :baffled: żałuje że do niego poszlam a jeszcze bardziej ze go nie zmienilam a teraz to juz i tak za pozno, mam nadzieje dzis ostatnia wizyta i moja panienka zechce wyskoczyc w tym albo nastepnym tygodniu :tak:
Dziewczynki żeycze dużo zdrówka waszym dzieciaczkom a wam do tego wszystkiego ciepliwości, niedługo i mnie czekają pewnie macierzyńskie perypetie... te choróbstwa to zawsze sie uczepią takich maluszków :baffled:

witam serdecznie
Nie wiem dlaczego ale dopiero teraz dotarłam do Was na to forum jakoś wcześniej nie zauważyłam. Ale podobno lepiej później niż wcale:-)

Ja wprawdzie podobnie jak Iwonka dopiero spodziewam się naszego synka ale mam nadzieję że będę mogła do Was przyłączyc.
Widzę że planujecie spotkanie na Malcie 5.04 to blisko mnie gdyż na os. Warszawskim mieszkam ale zapewne nie dotrę na nie gdyż nie czuję się najlepiej.
Skoro już Was odnalazłam to mam pytanie gdyż nie mam nikogo znajomego z malutkim dzieciaczkiem, czy mogłybyście polecic mi jakiegoś dobrego pediatrę najlepiej z tych okolic ale niekoniecznie jak również położną gdyż tej w ogóle nie mam wybranej,mam namiar na Panią Iwonę Marczak ale z tego co wiem to ona nie podlega pod przychodnię.
Pozdrawiam ciepło i miłego dnia życzę

An30 witaj serdecznie w gronie Poznanianek, i zapraszam do częstych odwiedzin :tak::-D;-)fakt spotkanko jest planowane, ale mam nadzieje, że to jest pierwsze ale nie ostatnie, więc pewnie załapiesz się z synkiem na kolejne, na które już serdecznie zapraszam :tak::-D a co do lekarza z tamtych stron, to trzeba czekać na Katke bo Ona bodajże z tamtego rejonu, :tak::-)

a pogoda dzisiaj jednak zaskoczyła słoneczkiem ;-) aż miło

an30- witamy witamy :tak:Co do pediatry to mam fajnego, ale ja do niej dzwonie w ostatecznosci, bo nie jest z mojego rejonu (z Twojego tez nie) ale przychodzi do domu bez zadnego problemu. Nam juz pare razy pomogła i załatwiła wiele drogich badań - bezpłatnie :-) Jakby co zawsze mozesz napisac a ja Tobie podam nr tel. Ale na razie nie jest Ci to potrzebe i oby nie było,,, :no:

jarzebinka - fakt słonko zaswieciło pare razy,ale ogółem to chłodno było :-(

Ja trzymam kciuki za sobote, chociaż prognozy są nieciekawe :zawstydzona/y:

Dziewczynki dużżżżżżżżżżo zdrówka dla Waszych pociech no i dla Was zresztą tez !!!

A ja w piatek do szczepienia :-( Juz sie boje, bo pozniej moje dziecko zawsze okropnie marudzi.

a Leynie, też brakuje chyba czasu ostatnio :-(

oj brakuje, brakuje :-( ale w ten weekend skończyłam kurs i teraz będę mieć ciut więcej czasu, tzn. mam taką nadzieję, bo chata się przez ostatnie pół roku nieźle zapuściła i wypadałoby ją odgruzować ;-) no i troszkę z dzieckiem poprzebywać i z mężem i z psem...
ale postaram się częściej wpadać :tak:

widzę nowe twarze - witajcie :-)

a chorującym duuuużo zdrowia :tak:

reklama
helol
leyna - :-):-):-):-):-):-):-):-) sie,ze Cie widze/czytam...
An30 - witam nowa kolezanke:-).Ja jestem z Rataj,z mojej strony moge Ci polecic bez zawahania polozna Elzbieta Strębską- Bratek tel.kom.0608410967 lub do Polozniczego Osrodka Medycyne Srod-rodz ,,Nowe zycie" ul.Kurnicka 24 tel. 8767594.Kobieta przychodzila do mnie i do moich 2 corek.Fajna kontaktowa kobita,gadula starszna,ale konkretna i zna sie na robocie.Pediatry Ci nie polece,bo na swoja spuscilabym atomice najchetniej.
kubala - ja chetnie przyjelabym telefon do tej pediatry o ile mozesz podac.Droga jest?
Slowiczek - tez masz przekichane,3maj sie kochana,normalnie ajk sie wreszcie spotkamy,to chyba z pol godziny bedziemy sobie dudlic w ramie.

Hania jeszcze bardziej wysypana,pediatra mowi,ze to reakcja na antybiotyk,dzis zalecila zyrtec i wapno,jutro mam isc do kontroli.Dobre jest to,ze dzis rano Hania w koncu skonczyla goraczkowac.

Buziam WAS
Katka

Do góry